Fórum témák
» Több friss téma |
Iskolai gépek lévén nincsen USB port tiltás beállítva GPO-ból? Magyarán vagy semmit nem engedélyez használni az USB porton vagy csak az engedélyezett eszközöket engedi használni, ismeretleneket nem.
Nem tudom, megnézetem, de szerintem azt ök is megnézték, de a az otthoni w10 gépeken sem ment a 2 kamera, ( a többit nem hoztam haza), viszont a W7-es meg a TV felismerte öket. Tegnap visszaküldték mindet. Majd holnap hozok egy logitec kamerát és kiprobálom ( azt használja a barátom a Zoomhoz).
Az agyrém mennyi idöt kell ilyen primitiv dolgokra elpocsékolni.
Igen, biztos, hogy USB-s kamerát dugtam rá. Ebből kettő sportkamera, a harmadik meg egy "mikroszkópkamera" - mindhármat más-más néven ismeri fel, hiszen mindhárom más belsővel rendelkezik.
Rendre ilyen néven: iCatchtek SPCA6330 (ez egy jó régi SJ4000 klón) UVC Camera (360° panorama 4k akciókamera) YW500 (5MP cserélhető objektíves mikroszkópkamera) De ezek szerint az OBS studio programmal volt a gond, az nem feltétlen eszik meg mindent - bár eddig amit rádugtam az ment, ideértve még az USB-s HDMI rögzítőt is. Igaz ebből se feltétlen a legújabb a legjobb. Ha megmondanád a kamera típusát, illetve, hogy mit mond róla a windows (hardverazonosító, mint pl. USB\VID_04FC&PID_6333&REV_0100&MI_00), lehet előrébb lennénk...
Én nem vagyok érintett a rendszerben, csak azért kerestek meg, mert az elödjét én raktam össze és az gondtalanul ment vagy 10 évig. A mult szerdán elhoztam tölük 2 kamerát a nagyobbik azt hiszem DEPSTECH 4k kamerája nagy mikrofonokkal volt meg egy kisebb). Miután otthon is csak a W7 es gép reagált arra amikor bedugtam az USB-t a W10 abszolut nem ( 2 ilyen W10 laptopunk van egy Toshiba meg a Lenovo) tovább nem foglalkoztam velük és pénteken visszavittem. Az iskola állitolag visszaküldte öket.
A kérdésemmel csak biztosra akartam menni, hogy egyáltalán müködik-e ilyesmi, mert a forumokon is csak panaszkodást hallottak meg én is csak azt találtam. Nekem odahaza sem a WXPvel sem a W7-l soha nem volt olyan gondom, hogy a bedugott kamerákat nem ismerte fel a gép - pedig videos lévén van legalább egy tucat kamerám. Az elöfordult, hogy egyik másik eszközt vagy 5 perc alatt ismer fel (Zoom H2 hangrögzitö), de felismeri. Az uj W10seĺ még nem probáltam mindet, de külsö hangot már vettem fel és érdekes, kb 5 másodperc késéssel indult a felvétel, ami nem gond, ha tudom. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2024
Páromnak (tanár) online oktatáshoz beüzemeltünk a laptopján a gyári kamera mellé egy noname 4in1 kamerát (akció-, webkamera, diktafon, gagyi fényképező).
Az oktatáshoz használt szoftver tudta kezelni, két kattintással lehetett váltogatni a kamerák képe közt. Nálunk a hang volt a problémás : a program indokolatlanul váltogatott a lapi-miki, füles-miki, és a webkam-miki közt ...
Valami ilyesmi kell itt is, de nem tudom ( nem is nagyon érdekel) kik büvészkednek.
Bővebben: youtube - ez a csóka is win10-es gépre dugta azt a webkamerát, s nem panaszkodik rá.
Korábban volt olyan, hogy egy-egy webkamerát nem lehetett életre kelteni, csak XP alatt. Még win7 illesztőprogram se volt hozzá. Aztán a microsoft bevezette, hogy a webkamerákhoz is legyen szabvány, s ha azt tudja a kamera, akkor nem kell hozzá külön illesztőprogram, felismeri és használja. Az amelyikről most szó van, hacsak nem vacak gyárilag, simán kellene menjen win10 alatt is. Persze olyan "apróságok" közbe szólhatnak, mint központilag felügyelt vírusirtó USB felügyelete, gyárilag rossz USB kábel, túl hosszú USB kábel (amin már akkora feszültség esik, hogy be se indul tőle a kamera), ... Ez utóbbihoz volt szerencsétlenségem, LG webkamera kb. másfél hónap után kezdte el játszani, hogy túl hosszú a kábel, persze hosszabbítóról ment - azt kivéve használható volt. Későbbi kamerák eleve meg se mukkantak a hosszabbítóról, csak a jelerősítősről. Sajnos az USB szabvány nem elég toleráns, nagyon szűk határon belül mozog a jó/nem jó jel.
No igen, az USB órajele 100 MHz: ott már ipar(os)kodni kell, ha szabványosak akarnak lenni.
Most szabtam át hozzá az SSD-m partíciós tábláját, a kitolás csak az volt, hogy nekem nem az EFI-C-Recovery sorrendben voltak a partícióim, hanem 128 MB alignálás, 500 MB Recovery, 100 MB EFI, majd a végén a C. Az EFI-t és a Recovery-t meg nem lehet ám csak úgy tologatni ill. áthelyezgetni, mert speciális GUID partition ID-jük van: jó játék volt összelegózni.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2024
Az ismételten felesleges, OFF, direkt linux-windows vita/kötekedés indító hozzászólás, és a rá érkezett válaszok törlésre kerültek.
Moderátor
Bátorkodok itt megkérdezni, hol és hogyan lehet jelezni a Moderátor-nak? Mert a létező elérhetőségekre (hibajelentés, szerkesztőség) hiába írtam, semmilyen választ sem kaptam.
Egy ujabb érdekes jelenség a W10 gépen. A 3D nyomtatomhoz SD kártyán viszem a nyomtatando fileket. A minap feltelepitettem a W10 gépre az uj szeletelöt ( ugyanazt mint a másik 3 gépen használok. A laptopba bedugtam ugyanazt az SD kártyát amit eddig is használtam. A filet szépen fel is töltötte a kártyára a W10-s gépen meg is tudtam nyitni. Átraktam a 3 D nyomtatoba ( 3 éves) az el tudta olvasni a kártyán az adat nevét, de megnyitni nem tudta, söt azon a kártyán a régebbi adatokat sem tudta megnyitni ( pedig azok már ki lettek onnan nyomtatva). A kártyát kivettem bedugtam a W7-s gépbe az már nem is látta az adatokat a kártyán. Jo 2-3 perc mulva jelentkezett a gépen a kártya. ( mintha a háttérben valamit ellenörzött volna a gép. ) és akkor már láthato volt mi van a kártyán.
Ugyanerre a kártyára felirtam a W7-s gépen is a nyomtatni kivánt modellt. Átraktam a nyomtatoba az igy már a kártyát sem ismerte fel. Ekkor a W7-s gépen egy másik SD kártyára is feltöltöttem a nyomtatásra szánt filet. Azt a gep azonnal felismerte, es ki is nyomtatta. Ekkor az elsö kártyát ujra formáztam ( FAT ) es ujra feltöltöttem az adatot a W7-s gépen. Kivettem a gépböl a kártyát majd ujra visszadugtam, azonnal felugrott az ablak ; elötte ez majdnem 3 percihüg tartott) és az explorer szo nelkül megnyitotta, kesöbb a nyomtato is gond nélkül megnyitotta. Vajon mit müvelt a W10 ezzel a kártyával? Késöbb kiprobáltam egy 3. kártyát is az is ugyanezt müvelte. A W10-el felirt adatat a W10 látja es olvassa. A nyomtato ( valoszinü, hogy málnacomputer van benne), csak a nevét látja, de megnyitni nem tudja. A W10 meg 2-3 percig csinál valamit mire megjelenik a kártya a rajta levö fájlakkal. Irhat a W10 vagy valami azon a gépen valami extrát a kártyára ami ilyen jelenséget okozhat. Az egész teljesen érthetetlen. Az uj gépen megrajzolom az alkatrészeket, de onnan nem tudom egyenesen a nyomtatoba küldeni. Át kell küldenem a W7-s gépek valamelyikébe és ott felirni a kártyára, amit már lehet nyomtatni.
Te tényleg érdekes jelenségeket tudsz produkálni. Amit én win10-en ráteszek a kártyára, az vidáman mehet a nyomtatóba. Érdekes, de apám se tudja elrontani ezt a műveletet, amikor SD kártyára szkennel, vagy arról nyomtat...
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
Hali! Melyik FAT? A sima FAT-nek hívták a floppynál is használt FAT12-t, aztán jött a FAT16, FAT32, EXFAT meg nem tom még mi minden.... Próbálj másik FATxx-et. Esetleg a fájlnéven is elcsúszhat, ékezetes/szóköz/hosszú
A W7es azt irja, hogy FAT (default). Választani lehet, de minek?
Ha video fájl lenne, akkor át szoktam irni NTSF-re, de ezek az SD kártyák nem olyanok. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
Tudod okosságokst lehet irkálni, de az nem sokat segit.
Amikor a kártyát berakom a W10-s gépbe a program azonnal felismeri és csak az ENTER-t kell megnyomni es már is a kártyán a fálj. A nyomtaton meg csak ki lehet vákasztani, ha megjelenik a képernyön, es legfeljebb nem tud veke mit kezdeni.
Tudod a konkrétumok nélküli panaszkodást is lehet írni, de az se segít abban, hogy tanácsot kapj.
Eddig például nem írtad, hogy közvetlenül a programból próbálsz a kártyára írni, de azt se, hogy ez melyik program. Könnyen elképzelhető, hogy simán hibás a program kártyára kiíró része és agyonvágja a kártyád fájlrendszerét, mert nem a windows beépített fájlkezelését használja. Ha ugyan arról a gépről nem a programból, hanem a fájlkezelővel másolsz a kártyára, akkor mi történik, akkor is agyonvágja a kártyát? A "biztonságos eltávolítás" opciót szoktad használni?
Te még akkor sem tudták segiteni amikor konkrétumot irtam. Mi mäst irjak. Az SD kártyánincs semmi láthato dolog amitöl nem megy mig a W7-es PCböl eddig mindig ment.
Irtam csak megint nem figyeltél. Bedugom a kártyát a laptoba a szeletekö azonnal felismeri és csak egy entert kell nyomn. Senki nem irta át a kártyák fájlrendszerét miota azokat megvettem ugyanaz mint a gyári FAT. Egyelöre nem akarok megint napokig büveszkedni, lehet, hogy majd egyszer rászánom magam. De ezek a kártyák már tulélték a WXP átmentete a 32-röl a 64-s rendszerre, majd W7-re, de a W10 alatt összerogytak. És egészen biztoś higy ez nem a gépek meg a kezelök hibája.
Te már akkor se írtál konkrétumot, amikor kérdeztelek, a segítségemet meg nem fogadtal el, így valóban nem tudtam segíteni. Most se figyeltél és válaszoltál arra, amit kérdeztem.
Idézet: „Mi mäst irjak.” Idézet: Lehet furcsa, de ez a funkció nem feltétlen opcionális. A programod (aminek eddig se neve se verziószáma nincs) simán foghatja még a kártyát, amikor kihúzod. Ha rányomsz, hogy adathordozó biztonságos eltávolítása, akkor kiderül rögtön, hogy mi a helyzet. Ha nem tudja leválasztani, akkor valami fogja a kártyát. Hogy ez a program, vagy a víruskergető a gépeden, esetleg más, arra legegyszerűbb teszt, amit írtam, hogy fájlkezelőből másolsz rá. „A "biztonságos eltávolítás" opciót szoktad használni?”
Ismer valaki egy olyan eszközt, amivel át lehet alakítani a webkamera/endoszkóp kamera jelét (ami USB dugasszal csatlakozik) sima PAL kompozit videojelre.
Azaz az eszköznek van egy USB, és egy táp bemenet, valamint egy RCA aljzat (vagy valami más) kimenete. Sehol sem találok ilyet. A fordított megoldással (ahol videojelet alakít USB-re) tele van a NET.
Élöben kellene, vagy lehet késleltetve?
Élöben nem igen fogsz találni mert szerintem meg azt sem tudod milyen formátumu az a videojel. ( sajnis van legalább egy thcat, analog (PAL meg csak egyet tud).
A legegyszerübb ha a PCbe dugod és a kimenetre egy VGA-PAL konvertert szerzel. Az még talán létezik.
Kamerát bedugod egy PC-be, a videókártya HDMI kimenetére teszel egy HDMI - SCART átalakítót és a SCART csatlakozóban megvan a PAL jel - legalábbis a monitor képe.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
Amennyiben a kérdésed így is hangozhatna :
Egy USB-s endoszkóp-kamera képét szeretném a PAL kompozit jelet fogadó, hordozható monitoromon megtekinteni. Akkor megoldás lehet egy nagyobb telefon, vagy tablet. Kollegáimmal pár éve sokat használtunk ilyen felállást - csatorna, szennyvíz cső tisztító, karbantartó vállalkozás
Pontosan erről van szó. De a telefon csak Androidos lehet. Nekem meg iPhone van. Láttam ilyen konvertert a Youtube-on. Egy baja van, 200 USD az ára.
Makd ennyiért már kapsz androidos tabletet is, meg endoszkóp kamerát is
A feléért kapsz egy olcso androidos tablagepet. ( meg telefon modul sem kell bele).
Veszel mondjuk egy Huawei MediaPad T5 Wi-Fi-t 30-ért használtan, meg Aliexpresszen kivársz egy Blitzwolf kamera akciót, az mondjuk 6-7 lesz. Múltkor olyan endoszkóp kamerát vettem akcióban amihez volt egy Wi-Fi-s adapter is, amivel a képet tudja közvetíteni.
Parkside endoszkóp kamerám van. Saját egysége van, ami megjeleníti a kamera képét, állóképeket és mozgóképeket tud rögzíteni a memóriájába, valamint a kamera végén lévő LED fényforrást is kezeli. A kamera egy hosszú hajlítható fém nyak végében van, a kamera körül LED fényforrással, adnak hozzá pár rátétet is (pl. tükröcske, kampó). Ez használaton kívül gyárilag egy műanyag kofferben lakik. Lidl szokott Parkside termékeket árulni, állítólag egyáltalán nem húzós az ára (én valakitől kaptam).
Értem, én csak USB csatlakozós kamerát vettem, azt feltételeztem, hogy neked is olyan van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |