Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1105 / 1155
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Jan 21, 2024 /

Azért javasoltam, amit, mert azt hittem, hogy neked specifikusan valamilyen "endoszkóp" kamerára lenne szükséged.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 21, 2024 /

Köszönöm de nincs szükségem rá mert már van kettő.

Mondjuk az egyiknek gyárilag van egy szösz / folt a szenzora előtt és gyárilag úgy össze van ragasztva, hogy még nem volt ötletem, hogyan szedjem szét sérülés nélkül.
(#) CHZ hozzászólása Jan 23, 2024 /

Sziasztok!
WIN10 naponta próbál frissíteni, van mikor kétszer is, sikertelenül.
Már kezd bosszantóvá válni, 20-25 perc felesleges próbálkozás.
Hogyan lehetne ezt megszüntetni?
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2024

WW10.jpeg

(#) Doky586 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 23, 2024 /

Na és melyik frissítés az?
(#) CHZ válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 23, 2024 /

Mivel sikertelen, nem tudom megnézni.
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Jan 23, 2024 / 1

Powershell-t indíts és ott add ki a get-windowsupdatelog parancsot! Az elkészít egy log fájlt az asztalodra, töltsd fel ide és kiderül mi a nyűgje.
(#) CHZ válasza bbb hozzászólására (») Jan 23, 2024 /

Köszi, megpróbálom. Már egy hete ezzel szórakoztat. Egyik barátom is erre panaszkodik.
(#) CHZ válasza bbb hozzászólására (») Jan 23, 2024 /

Ezt kaptam...

w10 L.jpg

(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Jan 23, 2024 /

Akkor rosszul írtad be a parancsot...
A helyes parancs egyben, ahogy írtam (kisbetű, nagybetű nem számít):
  1. Get-WindowsUpdateLog

wulog.jpg

(#) img válasza CHZ hozzászólására (») Jan 23, 2024 /

Van egy fogadásom, hogy a KB5034441 lesz az. Minimum át kell méretezni, de esetleg még át is kell helyezni a helyreállítási partíciót, mert túl kicsi (529 MB), adott esetben nem is a meghajtó végén van. A Microsoft megoldása csak akkor működik ha a lemez végén van, vagy ha szűzen telepítve. Már működő, belakott rendszereket nem lehet vele patchelni.

Csak akkor állj neki ha tudod mit csinálsz, mert élesben kell szerkesztened a partíciós táblát.
(#) CHZ válasza bbb hozzászólására (») Jan 24, 2024 /

Bemásoltam, beírom, köszi..
(#) adapter hozzászólása Jan 27, 2024 /

Hi Mesterek,
Nem hiba igazán inkább csak egy kérdés az expertekhez, van egy véletlenül win11 re frissített lapos (Asus, 2.3GHz Cpu4417U, 4GB mem). Eddig nem volt panasz a gépre, most terep 2 meg felező lett a sebesség, plussz random fagyogat is, a megjelenést kicsit visszavettem, teljesítménycentrikus beállítás stb. A gépen szembe tűnő a McAffie memoria és processzor terhelése. Próbából leszedtem, most per pillanat használhatónak tűnik, de a kérdésem: szükségese-é e vírusírtó a gépre,-a Win11-ről keveset tudok, leginkább semmit- ha igen, milyet, elsősorban a free kategória érdekel, melyik jó melyik nem. (Nem az enyém a gép, unokahugomé, suligépnek használja, házik, ilyesmik. Nem egy gépezős csaj, inkább telefonozik, de azért na, bármi megeshet...)
Véleményeteket előre is köszi!
(#) img válasza adapter hozzászólására (») Jan 27, 2024 / 1

Szervusz!

A 4417U + 4GB single channel RAM nagyon karcsú: egy komplexebb Excel tábla is megfekteti. A McAfee-t nyugodtan szedd le mert a Microsoft saját megoldása az egyik legjobb a piacon csak kissé nehezen kezelhető, ezért érdemes letölteni hozzá a Malwarebytes által támogatott GUI-t (Defender Control), amivel a tűzfala és más paraméterek személyre szabhatóak.

A helyedben nulláról újratelepíteném a Windows-t, mert más miatt is időszerű (pl. KB5034441).
(#) adapter válasza img hozzászólására (») Jan 27, 2024 / 1

Köszönöm szépen!
Akkor ez lesz, de az érintettel meg kell beszélnem, lehet, hogy csak a tavaszi vagy a nyári szünetben lesz rá ideje, már ma szeretné visszakapni mert valami beadandó határidős....
(#) CHZ válasza img hozzászólására (») Jan 27, 2024 /

Köszönöm!
Valóban meghaladta tudásom, barátom megcsinálta, de a hiba maradt.
Közben több ismerősöm is jelezte, náluk is ugyanez a hiba jelentkezik.
Windows 10 probléma, mint általában mindig..,.,
(#) img válasza CHZ hozzászólására (») Jan 27, 2024 /

Mekkorára növelte meg a helyreállítási partíció méretét? Lehet nem eléggé és akkor ugyanúgy elhasal rajta.

Az ismerőseidnek, ha nincs fontos adat a gépén akkor egy újratelepítéssel meg tudják oldani, mert a legújabb MS Media Creation Tool már nagyobbra méretezi a kérdéses partíciót.

Ha viszont meg kell maradnia az eredeti rendszerüknek mert pl. olyan telepített program van rajta amit nem lehet újratelepíteni, akkor megkereshetsz üzenetben.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2024
(#) CHZ válasza img hozzászólására (») Jan 28, 2024 /

Nem tudom, nem voltam jelen, majd megkérdezem.
Néhány hónapja lett újratelepítve, akkor is sok veszteséggel, nem szeretném megismételni.
(#) img válasza CHZ hozzászólására (») Jan 28, 2024 /

Nem volt róla bitpontos lemezkép mentésed amivel vissza tudtad volna állítani a megelőző állapotot? Biztos ami tuti alapon mindig készítek mielőtt bármihez is nyúlok.

Sajnos nem volt, ezért lett veszteség bőven.
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Jan 28, 2024 /

Teljesen biztos vagy benne, hogy a KB5034441 okozza a gondodat? Ugyanis az a frissítés pont nem szórakozik azzal, hogy újraindításkor konfigurálgasson. A Windows Update logfájlt, amit mondtam, nem raktad fel ide, de legalább megnézted mi van benne?
(#) CHZ válasza bbb hozzászólására (») Jan 28, 2024 /

Nem vagyok biztos benne. Beírtam pontosan amit javasoltál, de nem azt az ablakot kaptam, mint mutattál.

WFR.jpg

(#) img válasza bbb hozzászólására (») Jan 28, 2024 /

"Teljesen biztos vagy benne, hogy a KB5034441 okozza a gondodat? Ugyanis az a frissítés pont nem szórakozik azzal, hogy újraindításkor konfigurálgasson."

Pont ez a baj.

Ez biztosan Windows 10?

Tuti.

Azért kérdezem, mert a frissítési előzményekben elvileg benne kellene lennie annak a frissítő csomagnak, de "sikertelen" jelzéssel.

Amikor frissítéssel próbálkozik és eredménytelen, visszavonja, akkor is telepít néhány szemetet, ez látható a képen is.
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Jan 28, 2024 /

Milyen ablakot kaptál akkor? Mutasd meg és kiderül miért nem sikerül a dolog...
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Jan 28, 2024 /

Miért baj, hogy nem kér újraindítást ez a frissítés? Nálam is be van akadva, de az újraindításkor/leállításkor nem kezd el szórakozni, hanem kapásból elszáll a kevés a hely hibával (mondjuk nem tudom mekkora partíció kellene neki, mert a helyreállítós nálam leghátul van és egy giga körüli).
A KB5034441 nem kér újraindítást, a helyreállítási meghajtón lévő dolgokat piszkálná, amik normál üzemben nincsenek fogva, így nem kell hozzá fájlzárolást feloldani: KB5034441
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Jan 29, 2024 /

Nem az újraindításra gondoltam hanem arra, hogy a KB5034441 nem áll neki átszabni magának a partíciót, csak lemaradt a végéről a smiley.
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Jan 29, 2024 /

Igen nagy baj, hogy elkurjantották, de CHZ eredeti felvetésében az újraindításkor konfigurálgat valamilyen frissítés, majd miután nem sikerül, visszaállít és kezdi elölről. A KB5034441 nem így viselkedik, ha csak az hiányzik a gépnek, akkor nem erőlködik vele úgy, hogy az újraindításkor foglalkozzon vele. Ezért kellene látni a logfájlt, amiből kiderül mégis mi a nyűg.
Következő: »»   1105 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem