Fórum témák
» Több friss téma |
Azért javasoltam, amit, mert azt hittem, hogy neked specifikusan valamilyen "endoszkóp" kamerára lenne szükséged.
Köszönöm de nincs szükségem rá mert már van kettő.
Mondjuk az egyiknek gyárilag van egy szösz / folt a szenzora előtt és gyárilag úgy össze van ragasztva, hogy még nem volt ötletem, hogyan szedjem szét sérülés nélkül.
Sziasztok!
WIN10 naponta próbál frissíteni, van mikor kétszer is, sikertelenül. Már kezd bosszantóvá válni, 20-25 perc felesleges próbálkozás. Hogyan lehetne ezt megszüntetni? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2024
Powershell-t indíts és ott add ki a get-windowsupdatelog parancsot! Az elkészít egy log fájlt az asztalodra, töltsd fel ide és kiderül mi a nyűgje.
Köszi, megpróbálom. Már egy hete ezzel szórakoztat. Egyik barátom is erre panaszkodik.
Akkor rosszul írtad be a parancsot...
A helyes parancs egyben, ahogy írtam (kisbetű, nagybetű nem számít):
Van egy fogadásom, hogy a KB5034441 lesz az. Minimum át kell méretezni, de esetleg még át is kell helyezni a helyreállítási partíciót, mert túl kicsi (529 MB), adott esetben nem is a meghajtó végén van. A Microsoft megoldása csak akkor működik ha a lemez végén van, vagy ha szűzen telepítve. Már működő, belakott rendszereket nem lehet vele patchelni.
Csak akkor állj neki ha tudod mit csinálsz, mert élesben kell szerkesztened a partíciós táblát.
Hi Mesterek,
Nem hiba igazán inkább csak egy kérdés az expertekhez, van egy véletlenül win11 re frissített lapos (Asus, 2.3GHz Cpu4417U, 4GB mem). Eddig nem volt panasz a gépre, most terep 2 meg felező lett a sebesség, plussz random fagyogat is, a megjelenést kicsit visszavettem, teljesítménycentrikus beállítás stb. A gépen szembe tűnő a McAffie memoria és processzor terhelése. Próbából leszedtem, most per pillanat használhatónak tűnik, de a kérdésem: szükségese-é e vírusírtó a gépre,-a Win11-ről keveset tudok, leginkább semmit- ha igen, milyet, elsősorban a free kategória érdekel, melyik jó melyik nem. (Nem az enyém a gép, unokahugomé, suligépnek használja, házik, ilyesmik. Nem egy gépezős csaj, inkább telefonozik, de azért na, bármi megeshet...) Véleményeteket előre is köszi!
Szervusz!
A 4417U + 4GB single channel RAM nagyon karcsú: egy komplexebb Excel tábla is megfekteti. A McAfee-t nyugodtan szedd le mert a Microsoft saját megoldása az egyik legjobb a piacon csak kissé nehezen kezelhető, ezért érdemes letölteni hozzá a Malwarebytes által támogatott GUI-t (Defender Control), amivel a tűzfala és más paraméterek személyre szabhatóak. A helyedben nulláról újratelepíteném a Windows-t, mert más miatt is időszerű (pl. KB5034441).
Köszönöm szépen!
Akkor ez lesz, de az érintettel meg kell beszélnem, lehet, hogy csak a tavaszi vagy a nyári szünetben lesz rá ideje, már ma szeretné visszakapni mert valami beadandó határidős....
Köszönöm!
Valóban meghaladta tudásom, barátom megcsinálta, de a hiba maradt. Közben több ismerősöm is jelezte, náluk is ugyanez a hiba jelentkezik. Windows 10 probléma, mint általában mindig..,.,
Mekkorára növelte meg a helyreállítási partíció méretét? Lehet nem eléggé és akkor ugyanúgy elhasal rajta.
Az ismerőseidnek, ha nincs fontos adat a gépén akkor egy újratelepítéssel meg tudják oldani, mert a legújabb MS Media Creation Tool már nagyobbra méretezi a kérdéses partíciót. Ha viszont meg kell maradnia az eredeti rendszerüknek mert pl. olyan telepített program van rajta amit nem lehet újratelepíteni, akkor megkereshetsz üzenetben. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2024
Nem tudom, nem voltam jelen, majd megkérdezem.
Néhány hónapja lett újratelepítve, akkor is sok veszteséggel, nem szeretném megismételni.
Nem volt róla bitpontos lemezkép mentésed amivel vissza tudtad volna állítani a megelőző állapotot? Biztos ami tuti alapon mindig készítek mielőtt bármihez is nyúlok.
Teljesen biztos vagy benne, hogy a KB5034441 okozza a gondodat? Ugyanis az a frissítés pont nem szórakozik azzal, hogy újraindításkor konfigurálgasson. A Windows Update logfájlt, amit mondtam, nem raktad fel ide, de legalább megnézted mi van benne?
Nem vagyok biztos benne. Beírtam pontosan amit javasoltál, de nem azt az ablakot kaptam, mint mutattál.
"Teljesen biztos vagy benne, hogy a KB5034441 okozza a gondodat? Ugyanis az a frissítés pont nem szórakozik azzal, hogy újraindításkor konfigurálgasson."
Pont ez a baj.
Azért kérdezem, mert a frissítési előzményekben elvileg benne kellene lennie annak a frissítő csomagnak, de "sikertelen" jelzéssel.
Amikor frissítéssel próbálkozik és eredménytelen, visszavonja, akkor is telepít néhány szemetet, ez látható a képen is.
Milyen ablakot kaptál akkor? Mutasd meg és kiderül miért nem sikerül a dolog...
Miért baj, hogy nem kér újraindítást ez a frissítés? Nálam is be van akadva, de az újraindításkor/leállításkor nem kezd el szórakozni, hanem kapásból elszáll a kevés a hely hibával (mondjuk nem tudom mekkora partíció kellene neki, mert a helyreállítós nálam leghátul van és egy giga körüli).
A KB5034441 nem kér újraindítást, a helyreállítási meghajtón lévő dolgokat piszkálná, amik normál üzemben nincsenek fogva, így nem kell hozzá fájlzárolást feloldani: KB5034441
Nem az újraindításra gondoltam hanem arra, hogy a KB5034441 nem áll neki átszabni magának a partíciót, csak lemaradt a végéről a smiley.
Igen nagy baj, hogy elkurjantották, de CHZ eredeti felvetésében az újraindításkor konfigurálgat valamilyen frissítés, majd miután nem sikerül, visszaállít és kezdi elölről. A KB5034441 nem így viselkedik, ha csak az hiányzik a gépnek, akkor nem erőlködik vele úgy, hogy az újraindításkor foglalkozzon vele. Ezért kellene látni a logfájlt, amiből kiderül mégis mi a nyűg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |