Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   262 / 1148
(#) Powerslave válasza szabol1 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

A ScanDisk win6/win7 -es megfelelője.
(#) hangszoros hozzászólása Dec 5, 2011 /

micro sd kártya: agyig 2009-es képekkel. Infaviwel szoktam használni. Elővesz mert kellett róla egy hangszórós kép. USBC ismeretlen file, és az 1Gigás kártyára 2.4Giga tartalmat ír. Véletlenül Linuxxal indult a gép, és hogy hogynem , egy csomó képet látott, bár egy rakás zagyvaság is volt ökör dátumokkal ( 1933, stb ) kriksz kraksz ábrákkal.
Próbáltam a Leicába is berakni -ezzel készültek a képek- de az se látja. Vagy 5fajta kártyaolvasóval próbáltam.
Ami kép használható, lementettem a Linux alól- Win nem lát semmit-, de azért bosszant , mi mehetett pocsékba?
Találkozott valaki hasonlóval? és vagy tud valaki ajánlani valami recovery programot? ( ha lehet ingyenest ).
Egy párfajta vírúsirtóval kísérleteztem. Habokra, mert nem győztem .
(#) hangszoros válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Még beírtam volna,- de nem hagyta- módosításnak:
" Sanvol "t " írt a Linux a kártyára. Egy kínai TV-és mobilhoz adták.
(#) szabol1 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia
Hagytam, de minden indításnál csinálja.
(#) eSDi válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Üdv!

Ez akkor szokott előfordulni, ha úgy veszed ki a kártyát, hogy a gép még írt volna rá valamit. Sajnos ez bármikor előfordulhat, főleg a gagyibb kártyákkal. Nekem a Win Mobile-os telefonom csinálta ezt, illetve ott úgy jött elő, hogy eltűntek a fájlok. Amióta Kingston van benne ilyen gond nincs. Visszaállító programokkal nincs jó tapasztalatom, pedig nekem is többnyire képeket kellett volna vissza állítani, de nem jött össze. Keress egy olyan programot, ami le tudja formázni FAT32-re, ha támogatja a fényképező, ha nem akkor FAT32-re és mind a két esetben be kell állítani a FAT backup-ot. Ez valamelyest segít.
(#) eSDi válasza szabol1 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Akkor start->minden program->kellékek->parancssor (jobb klikk->futtatás rendszergazdaként)
ezt írd be: "fsutil dirty query c:"
Ha ez azt írja ki, hogy a kötet módosult, vagy valami ilyesmit, akkor futtasd le ezt: "CHKNTFS /X C:" majd ha végzett indítsd újra a gépet.
Bejelentkezés után nyiss újra egy parancssort rendszergazdaként és futtasd le ezt: "Chkdsk /f /r c:"
Ha végzett akkor újra az elsőt. Ezután már jónak kell majd lennie.
(#) eSDi válasza eSDi hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

A második FAT32 az FAT16 akart lenni...
(#) hangszoros válasza eSDi hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Köszönöm szépen a választ.
Próbálkozok majd, valaki hozzáértőbbel, a tanácsaid realizálni. Hátha.
Valóban gagyi a kártya.
Már azért is ízgat a dolog, mert egy nem gagyi (Transcend ) 8Gigás SDHC kártya is leszívat. Írja a képek dátumait, de tartalom 0 bit. Ez egy biztonsági mentés.
Hülyét kapok ettől az ÁMÍTÁSTEKNIKÁTÓL.
Megnézem hátha az Ubuntu látja.

Ennél a kártyánál talán túl nagy már a kapacitás és nem tudja kezelni az olvasó... Más ötletem nincs erre.
(#) hangszoros válasza eSDi hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ismételten köszönöm, hogy a szocproblémámra válaszolsz.
Közben , próbálkoztam Ubuntuval. Örök vesztes vagyok, mert nem nyertem.
A sok kártyaolvasóm, közül ez kezeli az SDHC-ét, bár ez is sáros, mert a SIM kártyát baccik. Ezért vettem. ( Conrád )
Amit nem értek: Helyfoglalás van, mert a szabadkapacitás reális. Vagyis tele van. Akkor mi a francért nem jeleniti meg?

Erre már nekem is passzolnom kell. Fényképezőgépben jó? Ha igen, akkor az olvasó a ludas... Másra nem tudok gondolni, ilyennel még nem találkoztam.
(#) coyote55 válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Küldtem PÜ-t...
(#) hangszoros válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Köszönöm szépen, megkaptam.
Le is töltöttem.
Ezen a gépen nem tudom megynyitni. Nincs rajta rar.
Majd próba.
(#) coyote55 válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ha valamiért nem jó, adok másikat
Csak addig írás ne történjen a kártyára, bár egy alkalommal formázott kártyáról sikerült levarázsolnom pótolhatatlan képeket. (Lányom telefonja kergült meg, és felajánlotta a formázást neki. Elfogadta )
(#) dani-1 hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok! Mi lehet a probléma és javítása ennél a hibánál leállításkor?Windows xp porfesional sp 3- ól van szó.A gép elindul,működik minden rendesen és leálláskor nem áll le,hanem ez a kiírás jelenik meg kék
(#) Attis 79 hozzászólása Dec 5, 2011 /

Jó estét mindenkinek..
Olyan gondom van a gépemnek hogy tökmindegy hogy mikkor kapcsolom ki Öröké 6 frissítést tölt le.Pedig automatikus letöltés és telepítésre van állítva.Ha egy nap 5x kapcsolom ki akkor 5x frissít.Ez igy helyes?vagy mit kel állítani még rajta hogy teljesen önállóan csinálja,és ne pont a kikapcsoláskor tegye mindezt?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) hangszoros válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Na akkor nagyon spiller lehetsz mentési ügyekben.
Még a SIM kártyáról számmentés is sötét ló nálam
(#) belfi2 válasza dani-1 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Hali!
Itt talán megleled a hibát és a javítását.
(#) belfi2 válasza Attis 79 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Hali!
Én így szoktam!
Start menü->Súgó és támogatás->Windows Update (a "Válasszon feladatot " csoportnál van).Itt az összes frissítést letölti de még így is fog majd frissítgetn,i de nem annyiszor.
Van egy Wsus offline nevű progi amivel a letudod tölteni az aktuális frissítéseket,kitudod menteni pendrájvra majd az onnan rá a gépre,így nem kell mindig az összeset letölteni csak ami a legújabb.A leírást és a progit megtalálod Itt Nem bonyolult de roppant jó.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Annyit még hozzá kell tennem hogy ki kell választani a megfelelő nyelvet .Tehát magyar os-nél a magyart (Hungary), ugyan így a office-nél is.
(#) jancsi8511 hozzászólása Dec 6, 2011 /

Sziasztok tudna nekem valaki segíteni Driver keresésben?
Van egy ATI 9200 4D/64DT videókártya és sehol nem találok Xp-s drivert,vagy amit találtam az telepítés közben hibát jelez és valami standard beállítása hivatkozik.
Ha valaki valamit tudna segíteni előre is köszönöm.
(#) dani-1 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia!Köszi az ötletet.Ez úgy néz ki megoldotta a problémát,jól át tanulmányoztam és a windows szervizcsomag sp3 frissítése, futtatása megoldotta a problémát úgy néz ki.Nem kellett újra telepíteni és minden jól működik. Javasolni tudom másoknak is e hibák esetén,de lehet más gondoknál is hasznos lehet ez a megoldás.
Köszönöm.
(#) eSDi válasza jancsi8511 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Üdv!

Bővebben: Link

Ha reklamál, hogy nem találja a kártyát vagy standard VGA adaptert keres, akkor először az eszközkezelőben frissíteni kell az illesztőprogramját standard VGA-ra. Ezután már mehet a telepítés.
(#) Attis 79 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Köszönöm a segítségedet
(#) KekeiGenKai hozzászólása Dec 8, 2011 /

Sziasztok, sajnos egyáltalán nem értek a gépekhez, ezért fordulok hozzátok, hátha tudtok segíteni. A gépen van 2 led, az egyik ugye azt mutatja, hogy bevan kapcsolva és folyamatosan világít, de a másik ami mellette van (nem tudom, hogy ez minek a mie) Az ugye csak akkor villog, ha a gép dolgozik valamin. De sajnos a gép egyik napról a másikra olyat csinál, hogy ez a led folyamatosan világít és ilyenkor a gép használhatatlanul lassú. Csak az újra telep y tés oldja meg a problémát, de az is csak 2-3 hétig, mert aztán újra elkezdi. * HELP pls. *
(#) KTobi válasza KekeiGenKai hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

A másik LED amire gondolsz ebben az esetben a HDD írási/olvasási folyamatait jelzi.
Ha újratelepítés se segít, vagy valami gépigényesebb dolgot kezdtetek el használni, és virtuális RAMot használ, vagy döglődik a HDD. Esetleg vírus terhel a hátérben (ezt nem biztos, hogy újratelepítéssel meg tudod oldani).
(#) belfi2 válasza KekeiGenKai hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Szia!
Az általad leírt jelenségnek rengeteg oka lehet. (kábel hibától kezdve a RAM-ig, de az is lehet hogy egy lemezen vagy más adathordozón bevitt vírus,de az is hogy frissít a gép így nem lehet tudni)Nem bántásként de ha ennyire nem érted a PC-t akkor fordulj egy olyan haverhoz akinek van némi tapasztalata.Ne érts félre szívesen segítünk de ehhez neked is szervesen hozzá kell járulnod,tehát legalább azt kellene tudni hogy mi micsoda.
Kezdődhet pl azzal hogy adsz egy pontos konfiguráció leírást (Alaplap típusa, RAM ,Táp)
Operációs rendszer (XP,Vista,Win7)
Az újra telepítésnél formázva van e az egész HDD?
Vol e nézve már a HDD Hd Sentinellel (Milyen az "egészsége" a merevlemeznek)
Szóval igen sok mindenre választ kellene adnod.
(#) Powerslave válasza (») Dec 9, 2011 / 1

*
@KekeiGenKai:
Az a LED akkor világít, ha a lemezvezérlő dolgozik. Töredezetsség-mentesítés / újratelepítés (formázással együtt) / merevlemez-csere, nagyjából ebben a kipróbálási sorrendben javallott. Emellett valóban a legjöbb ötlet az lenne, ha a problémát egy tapasztaltabb ismerős gondjaira bíznád

Sok sikert! Pow
(#) pika75 hozzászólása Dec 10, 2011 /

Sziasztok, szuksegem lenne egy kis segitsegre, hogy vilagosan lassam egy OP rendszer telepitesenek szakaszait. Magyarul: kaptam egy "deszkat" Athlon xp2400 as procival, 512Mb memoriaval. Volt egy oslelet P2 10G hdd-vel, ezt a hdd-t formaztam Windows alatt, de mikor elinditottam a kapott konfigot, kiirta az uzenetet, hogy "insert startup disk". Itt fennakadtam, nem tudom hogyan tovabb. Lecci gyujtsatok fenyt szamomra is :heureka: Koszi
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 10, 2011 /

Sziasztok, keletkezett egy vírusom, de szerencsére nem vészes alkalmazást támadott meg, viszont szeretném tudni, hogy konkrétan milyen veszélyt hordoz magában.

A vírus neve: not-a-virus: PSWTool.Win32.NetPass.alf (sző köz nélkül értendő, a HE fiygelembe vette a ":" jelet )
Következő: »»   262 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem