Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   472 / 1155
(#) BEMcorp válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Akkor megpróbálhatsz egy régebbit visszatenni, néha nem túl jók a teljesen friss driverek.
(#) sardi_hunor válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Megprobalom, de ha az sem segit?

Majd akkor gondolkozzunk azon. Először próbáld ki, hátha ennyivel megúszod.
(#) laszlokunstar válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Kondenzátorokat nézd meg- esr mérés-, majd a hűtését. Ha nincs szerencséd, akkor Nvidia reflow.
(#) Gabó válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Nagy a valoszinusege a BGA hibanak. Amennyiert reflowoznak, veszel uj kartyat.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Szia!
Tápod nem gyenge?
Tegyél fel egy video memoria tesztet, és stresz tesztet (FurMark)!
(#) sardi_hunor hozzászólása Júl 3, 2014 /

Nincsenek puffadt kondik, es a tap egy corsair 550 wattos, nem hiszem hogy gyenge lenne. most feltettem egy regebbi drivert es ugy nez ki bevalt, de nem egy mai darab mar, attol figgetlenul performas kartya, de lehet, hogy lassan lesz egy BGA problemaja is. Szerencsere a szmszed varosban csinalnak reballingot es kb 8000 Ft-ert.

Naja, nekem a 640MB-os GTS volt, masszív kártya.
Több játéknál is csinálta anno (pl Farcry 3), hogy a legújabb driverrel össze vissza hibázott, összesett a kép.
(#) Leaslie hozzászólása Júl 7, 2014 /

Sziasztok!
Volna nekem egy számítógépem. Van még egy 2.1-es aktív hangfalhétköznapokra, van még egy 100Wos kegyetlen brutális monstrum ha hangosan akarok zenét hallgatni, és van egy stúdió fejmonitorom, amit akkor használok ha stúdiózgatok

Az volna nekem a bizarr kérdésem, hogy hogy tudnám megoldani valami kis kapcsolással hogy ne kelljen mindig ki be húzgálni a gépből a kábeleket, hogy mikor melyiken akarom hallgatni a dolgokat.
Olyasmi eltervezésem lenne nekem hogy lenne egy kis doboz amibe bemegy a kimenő jel a gépből, és ott tudnám állítani valamilyen kapcsolóval, hogy mikor melyik eszközön szóljon a hang, esetleg többön is egyszerre, és esetleg még tudnám állítani a hangerőt is mindegyiken.
Az is jó lenne ha lenne egy led visszajelzés, hogy mikor melyik berendezés szól, vagy éppen nem szól.

Tudnám még bonyolítgatni a kis tervemet, csak sajnos ahhoz meg még kevés vagyok hogy meg is tudjam tervezni a kapcsolást (2. éves villamosmérnök)

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) belfi2 válasza Leaslie hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Szia!

Bár az nem írtad hogy a hangfalakhoz külön erősítő tartozik e , de gondolom igen.
Létezik ilyen eszköz , a neve Audió splitter!
(#) Leaslie válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Igen, mindhez van külön erősítő
Ezt a megoldást ismerem amit linkeltél, de ennél picit komolyabbat szeretnék
Igazából maga az építés forrasztás öröme hajt jobban

És szeretnék egy olyasmi kapcsolást megcsinálni, amit leírtam

Nagyon széles a skála !
Van ott kész termék is . A műszaki felkészültségednek megfelelően , lehet egy egyszerű 4 áramkörös 6állású yaxley kapcsolótól kezdve, az elektronikus kapcsolón (4016) keresztül a digitális forrás kiválasztóig mindent csinálni.Neked kell eldönteni hogy mire vállalkozol de ne feltétlenül a legbonyolultabbal kezd.
(#) Leaslie válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Hát elég kezdő vagyok ebben a témában még sajna ezért is kérem a segítségeteket, mivel én még nem tudom eldönteni melyik is lenne a jó.

Olyan van esetleg amely nem igényel külön feszültséget?
Eddig nem nagyon találtam :\

Szerintem itt nézz szét!
(#) david10 hozzászólása Júl 7, 2014 /

Sziasztok,
Van egy Canon Pixma MP230-as nyomtatom,es amikor a fenti gepemrol akarok nyomtatni ezt a hibat adja: (kep)
Igy telepitettem fel: A lenti gepre feltettem a drivereket,megosztottam,a felso gepemen a cmd-be beirtam:" net use LPT3: \\DAVID\CanonMP2 ",majd a nyomtato hozza adasanal az LPT3-at hozza adtam.
Az osszes XP-s gepemrol,megy.
Aki tudja,hogy mi a baj,annak a valaszat elore is koszonom.

nyomtato.png

(#) KTobi válasza david10 hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Ha választod a nyomtató telepítés, hálózati nyomtató, kiválasztod, legyen kéznél a driver és add meg neki, akkor jó kellene, hogy legyen.
(#) david10 válasza KTobi hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

A drivert nem kerte.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Júl 7, 2014 /

Sziasztok!
Van egy asztali gépem, amire két monitor van kötve. Az egyik, a fő, az egy GTX650-esen jön, a másik az az alaplapin, ami az i3-asé. Gigabyte ga-b75m-d3v lapom van.
Egy napja azzal fogadott a gép, hogy a bootnál nem jött kép a fő monitoron, hanem a kicsin kezdett bootolni, működött is. Újraindítottam, megint ez volt, második restartra pedig bejött rendesen. Ma, ahogy hazaértem, indítanám a gépet, ismét ez fogad, játszottam vele, vagy 4szer indítottam újra, de mindig csak a kis monitor, az alaplapi éledt fel. Na, gondoltam vége a vga-mnak, ezért kiveszem, de előtte még egy indítási kísérlet. Ekkor már nem jött kép, csak az a beep code, amit fel is vettem, sajnos telefonnal, de a lényeg látszik, akarom mondani hallatszik. Keresgéltem a neten, miféle kód ez, de nem találtam érdekes infót. Volt már bajom géppel egy párszor, úgyhogy, ahogy szoktam, elkezdtem kivenni belőle a dolgokat, és minden alkalommal lepróbáltam, de vagy ez, vagy amikor már csak a proci volt benne, akkor a folyamatos rövid csippanások jöttek, majd 10mp múlva kikapcsolt, és kezdte elölről. Elkezdtem visszatenni először a RAM-ot, ami egy 4GB és egy 8GB-os darab, majd utána megint csak a rövid csipogások voltak. Betettem a merevlemezeket is, megint csak csipákolt. Visszatettem a vga-t, majd megint a felvételen hallható dallamot kezdte játszani. Ezután kapott egy bios resetet is, de ez sem segített. Kivettem a ramokat, és visszatettem csak a 8GB-ost, ugyanez a helyzet, nem indul, csere a 4GB-osra, egyből indul, a boot is a rendes monitoron jön, bios rögtön panaszkodik, hogy állítsam be, megtettem, be is bootolt rendesen. Leállítottam, és visszatettem a 8GB-ost, és ismét elindítottam, bebootolt, igaz először megint rossz monitoron, de egy reset megoldotta.
Most épp működik, de nem merem kikapcsolni, ki tudja mikor tudom megint elindítani. Mi lehet a probléma? Tudna valaki segíteni? Még minden alkatrész garis, bár asszem a táp nem, csak ugye mit vigyek vissza, mert 5 helyről vannak a dolgok. Bármilyen segítséget köszönök. Üdv, Gábor.

Ui.: Elnézést a kisregényért.

Hang 005.amr

(#) belfi2 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Szia!

Szerintem egy RAM tesztel kezd. Ha 7-ed van azt meg tudod csinálni külső program nélkül.Aztán majd meglátjuk.
(#) sardi_hunor hozzászólása Júl 8, 2014 /

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy hagyan tudnam a 32 bites win7-met 64 bitesre frissiteni anelkul, hogy ujra kelljen telepitsem a windowst es elveszitsek minden feltelepitett progit meg jatekot? Azert van szukseg erre, mert 2 giga ramrol bovitettem 6 gigara es csak 3,25 gb-ot lat a windows.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Szia!

Röviden: Sehogy!
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Komoly? Tehat akkor muszaj ujra telepiteni!! Rendben ertem, koszi!
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Igen az. Másként nem fog menni
(#) eSDi válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Üdv!

Memória problémád lesz, mégpedig abból kifolyólag, hogy nem egyforma a két modul.

Az alaplap kézikönyvéből idézve:
Idézet:
„Due to CPU limitations, read the following guidelines before installing the memory in Dual Channel mode.
1. Dual Channel mode cannot be enabled if only one DDR3 memory module is installed.
2. When enabling Dual Channel mode with two memory modules, it is recommended that memory of the same capacity, brand, speed, and chips be used for optimum performance”

Tehát, vagy 1db modult használsz, vagy beszerzel egy ugyan olyan 8GB-os modult amilyen van jelenleg. Minden paraméterében meg kell egyeznie. Ez azóta így van mióta bevezették a Dual Channel módot.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Szia!

Legfeljebb nem járatja dual-ban. Nem hiszem hogy más problémát okozna már ha eddig nem okozott, mivel azt írja :
Idézet:
„Egy napja azzal fogadott a gép, hogy a bootnál nem jött kép a fő monitoron, hanem a kicsin kezdett bootolni, működött is.”

Tehát előtte működött.Nekem inkább hibának tűnik .(modul hiba .érintkezés STB.)
(#) mikrokapcsolo válasza eSDi hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Akkor eddig, ami több mint egy év időtartamot foglal le, hogyan működött? Ha van több időm, elondítok egy memtesztet is.
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Az nem lehet, hogy pont ebből ered a meghibásodás? Nem tudom milyen modulok azok, de tételezzük fel (mivel nem egyformák), hogy a 8GB-os modul időzítései jóval lassabbak, mint a 4GB-osé. A gép pedig valami oknál fogva a gyorsabb beállításokat használta (amit elvileg nem tehetett volna meg), amit a lassabb modul a nagyobb melegedés miatt, egy idő után már nem tolerált.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Szia!

Ha úgy lenne mind a két RAM tönkremegy a vezérlővel együtt.Szerintem.
(#) enree hozzászólása Júl 10, 2014 /

Sziasztok!
Kaptam egy ilyen SSD-t. Nagyon megörültem neki, kivettem a gépből a nagyvinyót, bedugtam a helyére, felnyomtam rá az XP-t, ami szó nélkül települt rá, megy mint a villám.
Viszont most mondta a kollégám, hogy az XP ki fogja nyírni. Kicsit utána néztem, mindenki ír mindent, totál káosz... Volt aki megesküdött a kisjézusra, hogy az XP fel se megy, míg át nem állítom bioszban a SATA vezérlést... hát felment.
Szóval, most akkor mit csináljak???
(#) eSDi válasza enree hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Üdv!

Bővebben: Link Ezt a cikket tanulmányozd át! A 7. oldalon vannak a Windows beállításaira vonatkozó dolgok.
Következő: »»   472 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem