Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, ezt én is megtaláltam, de ennek az ellenkezőjét is, ahol azt írták, meg ne próbálj XP-t tenni SSD-re, mert nem tud TRIM-et és kinyírja. Mindegy, így marad és kész. Az indexelést mindig élből kikapcsolom a HDD-n is. Azért köszönöm.
Idézet: „Mindegy, így marad és kész.” Inkább nézz utána még pár helyen, mert így nem lesz hosszú életű. Van egy nagyon jó cikk, csak azt most nem találom. Sajnos csak otthon van elmentve könyvjelzőbe.
Esetleg még ez is hasznos lehet Bővebben: Link
Vagy pedig ez a program Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
Urak kinek van tapasztalata Linux alól való kamera beállítássaL Lassan már egy napja szenvedek vele és a beépített kamera fordított képet ad. A gép laptop és edig Windows Vista volt rajta amivel hibátlanul is ment..Előre is köszönöm.. A progi pedig Ubuntu..
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
Senki nem ment senkinek.. Egy a gond. Kevés a meló, és az emberfia ilyenkor még idegesebb.
Ismerek sok vénembert aki előlem veszi el a kenyeret. Mert Ó X bácsi nem létező tudással.. Ennyi.
Nekem Windows alatt produkálta egy Asus gép, felkellett tennem hozzá a legujabb driver-t. De linux alatt nemtudom hogy lehetne rajta segíteni.
Ubuntu alatt a használt programok általában tudnak olyat, hogy átfordítják a képet. Próbálj ilyen opciót keresni! Ha nincs, akkor másik programot használni (pl. a camorama mintha tudna ilyet).
Nem tudom milyen kamerád van, és hogyan próbáltál eddig keresni, de nekem az vezetett a megoldásra az enyémmel, hogy beazonosítottam a chipet ami rajta van. Aztán ennek van egy "család azonosítója", arra már rá lehet keresni, hogy melyik driver kellene hogy meghajtsa. Lehet hogy ez nem stimmel. A enyém usb-s, ezért az lsusb árulta el a lényeget.
Ez az ID amiről szó van (1d6b:0002, stb). Ugyan most nincs a kamera rádugva, de annak is valami ilyesmi azonosítója van. Erre már rá lehet keresni. Ha tényleg driver gond, akkor készülj fel, lehet hogy sziszifuszi munka lesz! Javaslom a továbbiakban ne itt offoljunk!
Zseniális cikk!!!
1000 köszönet, eszerint fogok eljárni!
Sziasztok.
Akadt egy kis problémám a Win7 rendszeremmel. Tegnap a Revo uninstaller programmal eltávolítottam egy programot, - Mirosoft Live Essencialt (azt hiszem) - és azt hiszem azokat a rendszerfájlokat is töröltem amit nem kellett volna és ma reggel bekapcsoláskor nem jelenik meg semmi a monitoron, csak a kék bejelentkező háttér. Próbáltam a telepítő lemezzel visszaállítani a rendszert, de azt írja, hogy nincs visszaállítási pont. Hogyan tudnám visszaállítani a rendszeremet újra telepítés nélkül? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia! Nem vagyok egy nagy "mágus" ebben a témában de de előbb nem egy "uninstallerral" kellett volna kezdeni, hanem a saját eltávolítási lehetőségével. Jóllehet a revo is azzal kezdi de olyan bejegyzéseket is eltávolít később amire szükség volna a továbbiakban a win7 működéséhez. Nálam is win7 fut és mindig biztonsági mentést akar csinálni ha valami új frissítés után használom a gépet. Ez úgy látszik sajátossága ennek az op rendszernek. Nálam egy pendrivera csinálja ezt a mentést és így lehetőségem van külső forrásból visszatölteni a visszaállítási pontot.
Évek óta használom a Revót. A törlést azzal kezdi hogy "Rendszervisszaállítási pont létrehozása"Nem hiszem hogy az okozta volna a bajt, ha jól bánnak vele. Csak a vastagon szedett fájlokat szabad törölni.Gyanítom mindent törölt a kérdező és így lett hibás a rendszer.
Lehet, mert volt ami piros normál betűkkel volt. Egyébként hova menti el a visszaállítási pontokat a Revo?
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Sajnos a Win7 visszaállítási pontját használja erre a célra.Ha jól tudom a C:\System volume information mappába.
A Win7nek nincs olyan opciója mint az XP telepítő lemezén a "javító telepítés" talán ez volt a neve.
"
Ha a számítógép rendszere súlyosan megsérült, és a Rendszer-helyreállítási beállítások menü nem érhető el, a Windows 7 telepítőlemez vagy egy USB flash meghajtó, illetve a korábban létrehozott rendszer-helyreállító lemez használatával hozzáférhet a menühöz. E módszer használatához újra kell indítani a számítógépet, és a rendszert a lemezről vagy USB flash meghajtóról kell betölteni. Helyezze be a Windows 7 telepítőlemezt vagy az USB flash meghajtót, illetve egy rendszer-helyreállító lemezt, majd kapcsolja ki a számítógépet. Indítsa újra a számítógépet az újraindító gomb megnyomásával. Ha a rendszer arra kéri, nyomjon meg egy tetszőleges billentyűt, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A Windows telepítése lapon vagy a Rendszer-helyreállítási beállítások lapon válassza ki a nyelvi és egyéb beállításokat, majd kattintson a Tovább gombra. Ha a Windows telepítése lap és a Rendszer-helyreállítási beállítások lap sem jelenik meg, és a számítógép nem kérte billentyű megnyomását, előfordulhat, hogy módosítania kell egyes rendszerbeállításokat. A végrehajtás módját a A számítógép indítása Windows 7 telepítőlemezzel vagy USB flash meghajtóval című témakörből ismerheti meg. Ha a Windows telepítőlemezét használja, illetve USB flash meghajtót használ, kattintson a Számítógép javítása menüpontra. Jelölje ki a javítani kívánt Windows-telepítést, majd kattintson a Tovább gombra. Kattintson a Rendszer-helyreállítási beállítások menü kívánt eszközére annak megnyitásához. "
Gondolom akkor minden lehetőséget átolvastál a link alatt de az összes vonatkozást is meg kellene nézned. Ha mégsem megy akkor nem sokat tehetsz. Live cd.ről indítassz és mented amit lehet.
Idézet: „A számítógép indítása Windows 7 telepítőlemezzel vagy USB flash meghajtóval című témakörből ismerheti meg.” Erre gondolok. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Esetleg ha van ismerősöd, akinek ugyan olyan a rendszere mint a tiéd , akkor csinálhatsz egy Rendszer-helyreállítási lemezt.Ez egy 150Mb kis adathalmaz ami rendbe teszi a gépet.
Idézet: Igen így csináltam. „A számítógép indítása Windows 7 telepítőlemezzel vagy USB flash meghajtóval című témakörből ismerheti meg.”
Nekem EZ van pro változatban és nem kér visszaállítási pontot és nem csinál problémát a rendszeremmel és nem kell hozzá semmilyen fájlokat megadni meg egyebeket. Egyszerűen profi eltávolító.
Mindenkinek meg van a saját programja ki erre esküszik ki arra.A revó sem kéri a visszaállítási pontot hanem létrehozza, illetve létrehozná ha van terület ahová megteheti. Szerintem az is ki volt a kérdezőnél kapcsolva. Az sem jó ha az ember nem lát bele mit töröl a gép. lehetnek össze vont fájlok is amit nem célszerű törölni mert egy másik program arra támaszkodik. Kinek a pap kinek a papné.
Egyébként egy biztonsági mentés nagyon jó kis dolog. most nem lenne bajban a kérdező. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Nem volt kikapcsolva, és először meg is találta, de "nem sikerült a visszaállítás" üzenetet kaptam, azóta nem is talál visszaállítási pntot.
Ha mindent végig jártál , akkor csak a live cd-s megoldás marad.Az újra telepítés után javaslom a biztonsági rendszerkép létrehozását és egy helyreállító cd elkészítését. Meg kímél sok őszhajszáltól.
Idézet: „Esetleg ha van ismerősöd, akinek ugyan olyan a rendszere mint a tiéd , akkor csinálhatsz egy Rendszer-helyreállítási lemezt.Ez egy 150Mb kis adathalmaz ami rendbe teszi a gépet.” Ezt még kipróbálom holnap. Az a Live-CD megoldás micsoda? A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
PL Hiren's boot cd (Mini xp) vagy UBCD for windows (szintén XP) de akár egy UBUNTU ha a LIVE CD telepítést választod. A lényege az hogy ezek olyan cd-k amiről elindul a géped.Magyarul CDről fut az operácios rendszered nem a HDD-ről és így tudsz műveleteket végrehajtani a merevlemezen. Pl áthelyezés, mentés .(És sok okosság van még rajtuk)
Sziasztok
Szeretnék megoldani egy problémát, ami Net-el kapcsolatos. Ha olyan oldalakra megyek ahol sok banner és egyéb flashes reklám van (pl délmagyar.hu), nagyon lassan tölti be, van, hogy időtúllépés hiba és érdekes, ha megnyitok betöltéskor egy másik ablakot addig a google se jön be, totál lezsibbasztja a gépet, pedig új vas. A net kiadja a 10 megabitet rendesen, filmek letöltéséevel sincs gond. Vírus nincs a gépen, avast nem talált. Ez a probléma már nem újkeletű, feltettem már kérdésként és tanácsolták iktassam ki a flashblock-ot, ez meg is történt, de nincs változás. Nincs valakinek ötlete, hol keressem a bibit? Üdv
Használj AdBlockot, az az ilyen hirdetéseket nem nemgedi betölteni, így nem fogja a gépet.
Szia!
A letöltő oldalakat ne vedd figyelembe, azok mindig jól teljesítenek akár csak P2P .Ha ruoter után vagy lehet az is gond.sajnos nekem ilyen volt. ki kellet cserélnem mert sokszor a "kiszolgáló nem található" felírat fogadott. |
Bejelentkezés
Hirdetés |