Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   512 / 1152
(#) vegass hozzászólása Feb 11, 2015 /

Sziasztok valaki tudna esetleg segíteni?
Memóriát bővítettem a gépemben eddig 2x1gb csx ddr2 1066 mhzes ramom volt amivel tökéletesen működött de kicsit lassú volt így vettem bele egy ugyanilyen kitet amit berakva felismeri a gép hogy 4giga van bent és jóval gyorsabb is de ha játszai szeretnek kb 5perc játék utána megfagyok az új ramokat kiszedve a probléma megszűnik valakinek valami tipp esetleg a probléma megoldására?
(#) BEMcorp válasza vegass hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Próbáld ki, CSAK az új kit-tel. Ha akkor is fagy, akkor nem jó.
De lehet hogy csak koszosak az új RAMok slotja, ecsettel alaposan takarítsd ki.
Lehet cseréld meg a helyüket (az új kit kerüljön a régi helyére).
(#) teszti hozzászólása Feb 11, 2015 /

Sziasztok!
Ha multiméterrel rámértek az USB csatlakozóra, akkor pontosan hány voltot ad le üresen? (századpontosságú érték érdekelne.)
(#) erbe válasza teszti hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

5V +-5%.
(#) vegass válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

* Törölve!

Nálunk így kell írni!
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
(#) dara válasza vegass hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Sziasztok.Felraktam a gépre a w10 est.Rendben is működik,de vissza akartam menni a régi opra,és nem tölti be.Előtte lemez ellenörzést csinál,ki sem tudom kapcsolni hogy ne csinálja,leellenörzi mindem ok,és utána kékhalál.Megpróbáltam csökkentett módban indítani,ott kiírt valami sys fájlt,és semmi.Mit lehetne tenni az újratelepítésen kivül?
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Feb 11, 2015 /

Sziasztok.
Kaptam egy komplett pc egységet, amiben van egy érintőszenzoros lcd panel, és egy PC panel. Ez egy ipari nyomtatóban foglalt helyet.
Nyomtatóról semmi információm nincsen.
A pc panelnek van egy csatlakozója (UART), meg mégegy amiből az első 4 lábon RS485 kommunikáció zajlik az 5. GND 6. VCC 7. GND 8. VCC2

Kicsit balra TH9 TH10 TH11 nevezetű lyukakkal is össze van kötve. VCC, GND, VCC2

Arra szeretnék rájönni, hogy milyen feszültségeket kaphatott az eszköz.
Arra tippelek, hogy 12v meg 3,3v -ot kaphat talán.
Nemsokára felírom az IC ktípusadatait is.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
(#) Dióda hozzászólása Feb 15, 2015 /

Sziasztok!

Akadt egy linutop2 kis gépem .
Linutop os 3.1 van usb-n de hiába recovery-zem valamiért nem boot-ol be a beépített ssd-jéről.
Valaki ismeri ezt a kis masinát?
Milyen linux rendszert lehetne rátenni amivel elmegy valahogy?
(#) bbarna válasza Dióda hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

(#) eSDi válasza Dióda hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Üdv!

Mivel nem egy erőgép, (500MHz, 512MB-1GB RAM, 1GB Flash) nem igazán tudsz normálisabb rendszert rárakni, csak valami minimal verziót. Ha egyáltalán lehet másikat rárakni.
Ha recovery opció után sem indul, és parancssort sem érsz el, akkor valahogy újra kellene húzni rá az egész rendszert. Ha van parancssor, akkor kézzel megpróbálhatod helyreállítani a boot-ot.

A Linutop Wiki szerint a rendszer újrahúzása:
Egy másik linux renszeren (pl ubuntu) a következő parancsokat kell végrehajtani:
wget http://images.linutop.com/lusm-web
sudo bash lusm-web
Ha elkészült, akkor a linutop-on bootolsz az USB-ről és kiadod a következő parancsot:
sudo lusm -d /dev/hda
Ezután elvileg el kell indulnia.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
(#) Dióda válasza eSDi hozzászólására (») Feb 17, 2015 /

Próbáltam ubuntu alatt elkészíteni az usb-t de nem akarja elkészíteni.
sudo bash lusm-web -re elkezdené de utánna hibasort ír.
(#) eSDi válasza Dióda hozzászólására (») Feb 17, 2015 /

Ha ezt a hibát hozza nálad is, akkor nem tudom mit kellene tenni, annyira nem vagyok Linuxos. Örülök, hogy a HTPC-re össze tudtam hozzni rendesen a gugli segítségével. Minden egyéb gépemen Windows-t használok.

Sajna ugyanez a hiba.

Annyira rájöttem, hogy a hal (Hardware Abstraction Layer) csomagot hiányolja (már nem elérhető), ezért nem találja a hal- parancsokat. A scriptet kellene átírni, de azt már végképp nem tudom, hogy mivel lehetne helyettesíteni. Ha ez segít akkor az Ubuntu 12.04 LTS-ben volt utoljára elérhető.

Bővebben: Link

Én meg tovább bogarásztam és itt fönt vannak cuccok de ebből hogyan lehetne usb telepítő azt passzolom.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015

Kipróbáltam a 4. verzió telepítő készítőjét, de az sem működik.
A scriptben benne van miden, csak ki kellene bogarászni. Csak, nem egy hálás meló, de legalább jól van kommentelve.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza eSDi hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Az enyém is, most cseréltem vissza a Win8.1-et utána teszt 10 -est, a régi 7-re, és ugyanazt csinálja.
(#) fecameca válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Ha egy könyvtárat nem lehet megnyitni, mert "corrupted" és még törölni sem engedi a gép, mit lehet még csinálni? Elnézést nem erre akartam válaszolni, hanem Új hozzászólást szerettem volna nyitni.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
(#) bbb válasza fecameca hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Szia!

chkdsk kötet /f /x /r (pl. ha a c:\ meghajtón van, akkor chkdsk c: /f /r /x) Ha a rendszerköteten van a mappád, akkor újraindítás utánra ütemezheted így az ellenőrzést.
(#) bbb válasza Dióda hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Próbáld ki a Thinstation linuxot, vagy puppy, dsl, ... Rengeteg minimális követelménnyel rendelkező linux disztribúció van. Azt nem mondtad mire használod ezt a kütyüt, de az említett három fajták mind személyre szabhatóak. (Én pl. Asus Eee2G Surf masinára raktam browserlinuxot, ami egy puppy variáns, de Thinstation-t próbáltam a tiednél gyengébb vékonykliensen - 128MB RAM - és csak azért nem maradtam meg nála, mert az érintőképernyőt nem sikerült bereszelnem, hogy működjön)
(#) fecameca válasza bbb hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Nem lehet megcsinálni, mert mindenáron csak a C: könyvtárat akarja megcsinálni, ez meg a H: meghajtón van. Bocs, azt hiszem megvan a hiba a maghajtó neve után nem tettem kettőspontot. Talán chkdsk után jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
(#) zsoltee0001 hozzászólása Feb 23, 2015 /

Sziasztok
Azt hol tudom win7 alatt beállítani, hogy van egy program (adatbáziskereső, egyedi) megnyitok róla egy ablakot, majd visszalépek és nem aktív az előző ablak, bele kell kattintani egérrel ha pl, keresni akarok F1-el.
Ez nem tűnik nagy gondnak, de ha egy nap 50x el kell játszani akkor már gáz.
régebben jó volt, de valahol elállítódott, gondolom valahol a személyre szabás környékén kellene keresni, de nem találom, és nem is tudom, hogy keressek rá.
Van ötlete valakinek?
Üdv
(#) kala1982a válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

Programozási hiba az adatbázis kezelődnél, onclose esemény nincs jól leprogramozva, vagy a főablakon nincs megadva, hogy melyik objektum legyen aktív ha az ablaka aktív.
(#) Gombszem hozzászólása Feb 23, 2015 / 1

Nem közvetlenül ebbe a kérdés folyamba illeszkedik, de úgy látom, hogy nem ártana a partíciómentést megismerni, és használni. A Fórumon nem láttam erről leírást.
Én kb. 15 éve használom, és nagyon sok bosszúságtól, adat és idővesztéstől mentett meg.

Ez a topik is meghaladta az 520 oldalt 9 év alatt. Bátram merem mondani, hogy ebből legalább 400 oldal kérdés/válasz nem hangzott volna el, ha a kérdezőnek van partíciómentése.
Csak annyi kell, hogy egy boot CD-ről, vagy USB drive-ról indítva a gépet kb 5-10 perc alatt el kell menteni időnként azt a partíciót, ahol az operációs rendszer van. Illetve azt is, ahol a boot partíció van (Win7, 8). A mentés helye egy harmadik partíció, és/vagy valamilyen külső eszköz. A mentett anyag mérete kb. a fele az eredetinek.
Bármilyen nehéz, megoldhatatlan probléma esetén vissza lehet állítani az utolsó bájtig azt az állapotot, ami a mentéskor fennállt. Pótolni csak azt kell, ami azóta lett telepítve. Nem kell újra telepíteni a gépet, és kezdeni mindent előröl. Már ha egyáltalán sikerül megtalálni az összes drivert, jelszót, beállítást, stb. Nem kell újra aktiválni, stb.
A Win saját rendszer-helyreállítása, és egyéb megoldásai nem hoznak helyre minden problémát. Például egy vírusfertőzést, vagy egy nagyon elrontott Registry bejegyzést. Vagy akár egy hibás, vagy megszakadt telepítést.
Mindezt tapasztalatból írom. Bármit, bátran tudok csinálni a géppel, mert tudom, hogy 10 percen belül vissza tudok állni a hibátlan állapotra.

Az egészhez csak egy partíciómentő program kell. Ilyen több is van a piacon. Én a Norton Ghost 15-öt használom. Stabil, soha nem volt vele gond. Persze kell egy másik drive is, ahova a mentés kerül.

Ha evvel kapcsolatban van valakinek kérdése, szívesen segítek.
(#) mrbini válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

Szia!
Engem érdekelne a dolog. Le tudnád irni pár sorban.
Köszi: Gergő
(#) steelbird válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

Szerintem ez megérne egy cikket itt, a hobbielektronika oldalán. Sokan nem is hallottak még ilyenről és hasznos lenne számukra.
(#) zsoltee0001 válasza kala1982a hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

Ezt a programot 10 éve csináltam és tökéletesen működött ilyen szempontból, az utóbbi időbe csinálja, valamit tutter, hogy elállítottam a windowsba, de nem jövök rá.
üdv.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

A boot partícióról inkább ne mentést készíts, hanem a win7+ rendszer segédprogramját használva írd meg újra! Ehhez a bcdboot parancsot kell kiadni, paraméterként pedig megadni, hogy melyik partíción van az a rendszer, amit beindítanál vele és hova szeretnéd, hogy kerüljön. (pl. bcdboot k:\windows /s s: /l hu-hu).
Mentésre ha jól tudom a Ghost nem ingyenes, viszont pl. az imagex (igen, Microsoft termék) már az. De ott van még a Clonezilla is, bár azzal vannak vicces dolgok (pl. kissebb partícióra nem klónozza vissza a dolgokat)

Én pont a hetekben készítettem "gyári" recovery partíciót laptopra ingyenes segédeszközök felhasználásával (WAIK, Bootsect, Notepad++). Persze ez már nem triviális, hogy hogyan lehet megcsinálni, de stabilan működik

Egy helyreállító külső lemez elkészítése kb. ennyi lépésből áll:
cmd indítása rendszergazdaként
diskpart
list disk (nézd meg melyik az a lemez, amelyikre el akarod készíteni a mentőcuccot)
select disk N (ahol N annak a száma, amit az előbb választottál)
clean (ezzel lenullázod a lemezt, minden partíció és adat törlődik!)
create partition primary (elsődleges partíció létrehozása)
select partition 1 (ráállsz a partícióra)
format fs=ntfs quick (formázás)
active (megjelölés aktívként)
exit
Ezután rámásolod a WAIK-kal elkészített lemezt (azaz copype parancsot kiadod, majd az iso mappa tartalmát bemásolod az előkészített meghajtóra)
eközben imagex /mountrw winpe.wim 1 mount (a mount mappát előkészítette a copype)
imagex bemásolása a mount\windows\system32 mappába
imagex /unmount mount /commit
itt vagy bemásolod a meghajtó sources mappájába a winpe.wim-ed boot.wim néven, vagy az imagex /export funkciót használod ehhez

Ezután már van egy olyan lemezed, amiről be tudod indítani a gépet és mindössze egy command prompt fogad mikor beindult...
ezután diskpart -> list volume így meglátod melyik partíciód milyen kötetnevet kapott...
imagex /capture mit hova.wim "név" "leírás" /compress maximum (ez a mentéshez)
imagex /apply melyik.wim képen_belüli_sorszám hova (ez a visszaállításhoz)
Majd jöhet a bcdboot a legvégén és vígan fog indulni a rendszer...
(#) Gombszem válasza bbb hozzászólására (») Feb 24, 2015 / 1

Idézet:
„A boot partícióról inkább ne mentést készíts, hanem a win7+ rendszer segédprogramját...”

Amit írsz, valószínűleg működik. De igen csak hozzáértőnek kell lenni annak, aki ezt a sok parancssori műveletet hiba nélkül végig csinálja. Ha nem, és kiad egy hibás parancsot (elír egy karaktert, vagy rosszul értelmezi a drive azonosítóját), elszáll minden adata a rontott partíción.
Pont ezért találták meg az üzlet rést a cégek a nagyvilágban, és ezekkel a segédprogramokkal egészítik ki a Win működtetését, használatát. Ebben az esetben is erről van szó: egy GUI felület, ami atombiztos, legfeljebb szándékosan lehet rontani.
A Win-ben vannak olyan belső segédprogramok, amik vagy gyengén működnek (pl. virtuális gép), vagy sehogy sem (pl. WinSXS mappa karbantartása).
Az kétségtelen hogy a Ghost fizetős (volt), de már nem lehet megvenni, van helyette újabb még drágábban, hatalmas méretben. Ez az "öreg" semmilyen helyet nem foglal, mert külső eszközről fut. Én éppen fel tudom rakni valahova, és kész. Akinek kell, megtalálja.
(#) belfi2 válasza bbb hozzászólására (») Feb 24, 2015 /

Hali!

Aki szereti a parancssoros macerát annak jó ez a leírás. Részemről a Win7 erre a célra kifejlesztett segédprogramját használom.Egyszerű, akár több lemezre , hálózati helyre is ment.Lehet rendszerindító/helyreállító lemezt is készíteni . Igazából még nem kellet használni, ezért az adataimat egy másik gépen tárolom , már ami nagyon fontos.Aki nem rendelkezik telepítővel annak erősen ajánlott egy lemezkép mentés a "szűz" vagy finom beállított rendszerről.Az adatokat külön menteni, így baj esetén mindig egy alap rendszert kap ami hiba mentes.
Következő: »»   512 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem