Fórum témák
» Több friss téma |
Ha eltudod indítani a lenovót , (most lényegtelen az illesztő ) tegyél fel egy operációs rendszert, mindegy milyet.Ha van Everest vagy Aida progid azt töltsd fel rá, és megtudod nézni a lap valódi nevét.Sajnos a számokból nem derül ki semmi. Viszont a PCI slotok közt is szokott lenni felirat vagy az északi híd alatt. Az USB ,csatlakozók szabványosak , tehát ha nem osztott a csatlakozó, akkor az másként fel sem megy.Az az még is csak kiderül valami, csak pontosítani kell.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Sziasztok! Találtam a panel sarkában mégegy számot: L-1945GC
Ez alapján már tudom hogy az Aliexpress 60 USADollárért vesztegeti, de manualt még a LENOVO honlapján sem találtam. Driver több oldalon is van, de az Avast nem engedi letölteni. Únom már az Öcsém gépét, mega win7-et. (Jobb híján most ezt használom.)
Pont az a baj, hogy osztott a cstlakozó. Minden vezetéket külön kell rádugni.
Még az MSI-t sem vehetem alapul, mert a frontpanel csatlakozója 9 pines a LENOVO-é 13 pines. Az USB MSI 9 pines, a LENOVO 11pines.
Kösz a linkeket steelbird, de ez nem az a kütyü.
Sajnálom, pedig örültem, mikor rátaláltam...
Ez után nézz 42Y9915
Nem biztos de lehet ez az Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Ez elég darabos lesz Bővebben: Link Ha ez a típis akkor Itt rákereshetesz. Az USB csatlakozózók szabványosan így neznek ki és a kiosztásuk is ilyen mint a rajzon.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Idézet: „Ha nagyon bátor valaki, kifúrhatja 0,6 - 0,8 mm-es fúróval.” Én ezt nem javasolnám soha senkinek, aki alaplapot javít. Egy fúrógéppel, akármilyen kicsi is, olyan könnyű sérülést okozni ezeken az érzékeny, sokrétegű NYÁK-okon, hogy az szinte hihetetlen. Nagy teljesítményű páka kell alaplapok szervizeléséhez, ennyi az egész trükk, amellyel bizton meg lehet melegíteni a forrasztandó felületeket, sérülés- és feszegetésmentesen. Semmi egyéb mechanikai behatás nem javallott.
Köszönöm belfi2!!! Ez az én alaplapom! 42Y9915
Kösz az USB rajzot is, az MSI-n így van bekötve. A LENOVO-n viszont 2db 11pines aljzat van F_USB1 és F_USB2 felirattal. De egyenlőre nem is ez a fontosabb, hanem hogy a 13pin-es front panel aljzatra melyik két tüske a bekapcs.gomb, melyik 2 a reset, stb. hogy be tudjam üzemelni. Úgyhogy fülönfogom guglit és megyünk guberálni, most már tudom hogy mit keresek! Kösz!
Szia, A DVD-d biztosan jól olvas? Jártam úgy, hogy CRC-s volt a beolvasott adat, s baromságokat telepített, ki viszont nem írta.
Idézet: „Egy fúrógéppel, akármilyen kicsi is...” Nem írtam fúrógépről. Van az órás kézi furdancs, abba kell a fúrót fogni. Amit leírtam, az hosszú évek tapasztalata. Azt is írtam, hogy csak olyan fogjon hozzá, aki tudja mit csinál. Vagy kérdezzen, akkor leírom ezt is, meg az egyéb tapasztalatokat is.
Köszi a válaszodat! Ez a "húzás" nekem kínai, ezt hogyan tudom ellenőrizni? Ez egy kapott alaplap ASUS P5LD2-VM, CPU: Intel D925 dual 3 GHz, 512 DDR2 533 RAM .Videokártya alaplapi.
Továbbra is hibát jelez indításkor: CPU Fan Error. és hiányzó NTLDR. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Több többféle rendszerindító bekötés létezik.Itt van egy ,hátha! a neten találsz rá még megoldást.És itt az usb bekötése is.
A RAM gondolom 1modulon (csik) van. Tehát ha a ram a bűnös akkor az tuti cserés. Milyen oprendszert szeretnél rá tenni? (xp felett ne gondolkoz és az xp os lassu lesz.) A húzás azt jelenti hogy manuálisan állítanakbe paramétereket a biosban. Leg egyszerűbben defaultra ugy tudod teni ha belépsz a bioszba és a menüjében benne van a default bios felirat. Vigyázz mert ezek az alaplapok már tudják a hibridmodu kezelését a meghajtóknak. Lehet érdemes lenne "élő" kontaktolni.
Telefonról írtam és csak most olvastam vissza, 500mb ramal ne akarj win7 - et.
Sziasztok!
Mi okozhatja azt a problémát, hogy a gépen időnként meg jelenik egy figyelmeztetés hogy egy USB eszköz nem ismerhető fel, mikor nincs is rajta, egy sem ? Már át néztem mindent, de random szerűen meg jelenik a felírat.
Elsőnek a tápot (+5V), és az elkókat nézném meg. Az alaplap, vagy a táp egyéb helyeiről átszivárgó zavar tüskék meg tudnak mindet bolondítani. Az Rx, Tx be és kimenetek komparálási szintje 2,5-3,5V. Ha ide be tud "lógni" a zavarjel, kész a baj.
De lehet az USB csatoló hibája, esetleg egy hosszú belső/külső kábel (eszköz nélkül). Végül driver hiba is lehet, de azt hiszem, hogy ezt már próbáltad frissíteni.
szia.
Én azzal kezdeném hogy kihúzok mindent a gépből. Alap helyzetben egy billentyű, egér, videokártya vincseszter kell. (nettet is húzd ki) igy tesztelném egy ideig. ha igy is csinálja akkor Gombszem által irtak az esélyesek. ha nem akkor egy valami vissza dug , tesztelés ........ A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Sziasztok!
Gombszem: Átnézetem mindent, de hibát nem találtam a rendszerben, de másutt igen, legalább is azt hiszem. Tegnap csináltam egy előlapi USB/audio kimenetet, és forrasztó krémet használtam. Máskor is szívatott már meg , de nem gondoltam volna hogy az USB bemenetre is hatással lesz. Újra szétkaptam kimostam és azóta rendben, de majd meglátom. xitibi: Egyenlőre nem volt szükség a teljes bontásra , de azért köszi. Jön az újabb probléma.
Hali mindenkinek!
Időközben újra telepítettem a gépet, mert más hibák is voltak.Csak hogy megint elő jött a rémálmom, na nem az USB, hanem a HDD nem akar dolgozni. Előzmények. Kb fél éves a HDD de már az elején elkezdte a bohóckodást, de az is lehet hogy csak én nem értek a nyelvén.A deszka egy GA EP43-DS3L AHCI beállításban.Elindul a telepítő, felismeri az eszközöket, telepít, de az első újraindulásnál , az AHCI bios nem látja a HDD-t.Nem tudok vele mit kezdeni mert utána még a BIOSba sem enged. Akkor egy másik gépben leformázom, vissza pakolom és utána szépen feltelepít. Idézet: „HDD nem akar dolgozni...” Én már szívtam hibás IDE (80 pontos) kábellel. Csere után minden OK volt. Hátha... Lehet a táp csatlakozó tüske is laza (ha van toldás - átalakító), az is lehet gond.
Csak telepítésnél csinálja .Ilyen csati van rajta .
Ez a kínai csati egy idő után hajlamos kontakthibásodni.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Csak a telepítéskor csinálja a fesztivált. Tegnap 3 kör volt de a 3. az már simán minden gond nélkül fel ment. A csatiból van több is de egyiknek sincs biztosítója.
Idézet: „Csak a telepítéskor csinálja a fesztivált” Már csak érdekességként, próbáld meg egy másik merevlemezzel (ha van). Mert könnyen meglehet, hogy a Bios és ez a nyűgös merevlemez valahogy nem komálja egymást. És még egy lehet talán: a Win a telepítés indulásakor lehet, hogy más drivert használ (egy "generál" mindenre jót), ami valahogy összevész a hardver felállással. Ezért lenne érdekes, hogy mi lesz egy más HD gyártmánnyal.
Szia!
Sajnos nincs másik . Viszont azt nem értem ha pl ráteszek egy XP-t IDE emulációval, utána átállítom a BIOS-t AHCI-ra , akkor meg szépen fel megy minden további nélkül. Pedig ugyan úgy csinálok mindent. Hál istennek a sajátomat elég ritkán kell telepíteni, a többiek meg mennek rendesen.
Hello! Nézd meg a bios-ban a hdd nem e (ultra dma - ra) van e állítva, ha igen állítsd kisebbre,
ugy kellene megpróbálni telepíteni.
Nem ebbe a kérdés folyamba illik, de fontosnak tartom leírni a Flash Bios frissítéssel kapcsolatos tapasztalataim. Éppen mostanában vágott haza egy alaplapot egy ismerősöm egy frissítéssel.
Csak akkor frissíts bármilyen Flash Biost, ha ... 1. ... arra konkrét szükség van. És ez igaz nem csak alaplapra, hanem CD/DVD ROM-ra, telefonra, Routerre, stb. is. 2. ... az eszköz szünetmenetes tápon van. Ez laptopnál adott, de asztali PC-n nem feltétlenül. 3. ... megvan (vagy elmenthető) a felülírandó Bios tartalma, és az Upgrade szoftver a visszaállítást (és mentést) lehetővé teszi. Nem biztos, hogy az újabb verzió adott helyzetben tényleg jobb lesz. 4. ... 100%-ig biztos, hogy az új Flash tartalom az adott eszközhöz való. A fájlnév semmit sem jelent. Azaz biztos, többször ellenőrzött helyről származzon.
Szia!
Átnézem , de most már nem bolygatom. Egyenlőre minden rendben de azért várom az ötleteket, kitudja mikor lesz rá szükség! |
Bejelentkezés
Hirdetés |