Fórum témák
» Több friss téma |
Lemez Tulajdonságok
Lemez sorszám,0 Interfész,"S-ATA Gen3, 6 Gbps" Lemez vezérlő,Intel(R) ICH10 Family 6 Port SATA AHCI Controller - 3A22 (AHCI) Lemez pozíció,"Channel 0, Target 0, Lun 0, Device: 0" Lemez modelszám,ST250DM000-1BD141 Lemez revízió,KC45 Serial ATA Jellemzők S-ATA funkciók,Igen S-ATA I átviteli sebesség (1.5 Gps),Támogatva S-ATA II átviteli sebesség (3 Gps),Támogatva S-ATA 3.Gen átviteli sebesség (6 Gps),Támogatva Vezérlőtől energiagazdálkodási utasítások vétele,Nincs támogatva PHY esemény számláló,Támogatva Nullától eltérő tároló offszet,Nincs támogatva Optimalizált DMA átvitel indítás,Nincs támogatva Energiagazdálkodási utasítások küldése a vezérlőnek,"Támogatva, Letiltva" Adatok sorban történő továbbítása,Nincs támogatva Aszinkron értesítés,Nincs támogatva Beállítások megőrzése,"Támogatva, Engedélyezve" Native Command Queuing (NCQ),Támogatva Sor hossz,32 Lemez Információ Lemez család,Barracuda 7200.12 250DM000 Formátum,"3.5"" " Kapacitás,250 GB (250 x 1 000 000 000 bájt) Lemezek száma,1 Fejek száma,1 Forgási sebesség,7200 fordulat/perc Körbefordulás ideje,"8,33 ms" Átlagos forgási késleltetés,"4,17 ms" Csatoló felület,Serial-ATA/600 A BIOSban semmi állítás ez amit a HDsentinel megadott. Csak nekem úgy rémlik hogy ez a lap csak SATAII támogat.De majd megnézem pontosan. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Pont ezt kitöröltem :Maximális UDMA átviteli mód,6 Gbps (6)
Szia!
És ha már BIOS frissítgetés... Ha van az alaplapon disastery recovery, akkor kicsit nyugodtabban lehet nekiugrani. Ha az alaplapon van saját flash program, akkor azt használd (az általában kiírja, hogy milyen BIOS van benne most és milyenre akarod cserélni - legtöbbször alaplapnév szinten is). Ha már elszúrtad, akkor sincs még minden veszve, de onnantól kicsit kellemetlen lehet Még a mostani alaplapoknál is szokott lenni néha kislemez meghajtónak csatlakozó. Na erre építve lehet helyreállítani (nekem csak ezért pihen pár meghajtó a szekrényem tetején, pedig már legalább tíz éve nem használom őket másra). Ehhez annyi kell, hogy a kislemezt meg kell formázni indítólemeznek, majd az autoexec.bat tartalmát úgy kell megírni, hogy automatikusan futtassa a flash programot a megfelelő tartalommal. Hiába tűnik úgy, hogy az alaplap kakukk, az esetek nagy részében erről a lemezről be fog indulni, felfrissíti a BIOS-t az újra, amit így adtál neki, persze vakon (igen, a képernyőn semmi nem látszik majd közben, ezért kicsit ijesztő módszer). Amikor a lemez kerregése abbamarad, akor kell kivenni, ujjakat keresztbe tenni és újraindítani a gépet... Eddig nekem ez 10-ből 10-szer vált be Másik módszer (hogy ezt támogatja-e, azt az alaplap leírásában, a gyártó honlapján, vagy fórumban lehet fellelni), hogy a megfelelően elnevezett bios fájlt rakod egy egyébként üres, FAT32-re formázott pendrájvra (lehetőleg kicsire) és beindítod a gépet vele. A helyreállító automatikusan megkeresi ezt a fájlt, felfrissül és lehet örülni. Ez utóbbi módszer nekem laptopoknál fordult elő, ha jól emlékszem az Asus eee szériás kütyüivel kellett ezt eljátszanom. Persze legvégső esetben még mindig jöhet a kiszedem/kiforrasztom a BIOS IC-t és úgy égetem bele módszer, ami viszont garantáltan működik
Hali!
Lenne is egy kérdésem! A dual BIOS esetében melyik a jobb beállítás? Alapból arra van beállítva hogy a merevlemezre mentett BIOS tartalmat töltse vissza. A másik lehetőség hogy a "háttér"BIOS-ból töltse be a tartalmat.
Köszönöm a segítséget! Sajnos nem boldogulok vele, feladtam,majd egy szakembernek oda adom!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, de feladtam !! Sajnos nem sikerült !!
Átállítottam BIOS backup BIOS-ra. Ha kinyiffan nem biztos hogy látni fogja a HDDt .Sajnos semmit nem lehet találni a beállításáról.
Sziasztok!
Van egy Pinnacle e303 tv tuner em, és az os az win 8.1 es gyönyörűenn müködik, analógonn bekeres minden TV csatornát csak sajnos nincs hang. Tudna-e valaki valamilyen megoldást ajánlani? Üdv
Válts régiót. A hangsáveltolás minden régióban más.
Sziasztok!
Lenne egy gondom a pc vel már egy hónapja ujra raktam a gépet. Ma reggel mikor bekapcsoltam akkor egy csomo nem kivánatos program került fel. PC SPEED UP, Vopakage ... sorolhatnám 12 darab program volt fent. Ami egy se kell nekem. Malwarebytes mindre virust jelzet. Hogy kerültek ezek fel?
Gondolom, internetre van kötve a géped. Rámehettél valami „nyálcsorgató” oldalra, ami leküldte őket. Tűzfal be van kapcsolva?
Én csak ezt a 2 oldalt nézem a legtöbbet hobbielektronika és az indamailt.
Na meg hébe hóba facebook. Mostanság a facebookra jelez a virus irtó is meg malwarebytes A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Szia!
Nagyon meg kell nézni, mit és hogyan telepítesz a gépedre. Valamit telepíthettél tegnap, ami feltolta a gépedre ezeket a háttérben. Mostanában rengeteg free programnál alkalmazzák pl. azt, hogy feltelepít különböző toolbar -okat, nemkívánt alkalmazásokat a háttérben. Átírják a kezdőoldalakat a böngészőkben, teleszemetelik a Registry -t. Az Opera böngészőt is előszeretettel, nagyon tolakodóan telepítik, ha nem vagy észnél. Minden telepítéskor kerülni kell az alapértelmezett beállításokat. Rákattintasz a "Custom" -ra, (vagy "Advanced", stb..) és már meg is jelennek a "jótékonyan" elrejtett, pluszban települő tolakodó, sokszor vírust, malware -t, stb.. letöltő alkalmazások. De sokszor elég egy megnyitott, ismerős által lájkolt kép pl. a FB -on... A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Nemvárt hiba a Windows shell -ben (explorer.exe). Az kéri, hogy válaszd ki, mivel szeretnéd a hibát debuggolni.
System Error Code 1724: RPC_S_INVALID_NETWORK_OPTIONS 1724 (0x6BC) The network options are invalid. (Érvénytelen hálózati beállítások) A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Sziasztok! Sajna megint jöttem nyafogni. Sikerült beüzemelni a LENOVO alaplapomat, ha semmi más nincs csatlakoztatva csak a winyó még az xp is fut. Persze elég darabosan az idegen hardware
környezet miatt. Ha rákötöm az opt.egységet (újratelepíteni az xp-t) már csak az alaplapi bios jelentkezik be és nem tudok tovább lépni. S.O.S. A fontpanel bekötést mellékelem, háha Valakinek egyszer még szüksége lesz rá.
Tedd Slave-nek az optikai meghajtót.
Szia xitibi! Az eredeti gép MSI K8N Neo4 alapon AMD ATHLON 64 3200+ procival dolgozott
(külön kábelen volt az optikai meghajtó). A mostani alap LENOVO (fentebb már írtam róla). Ezen csak 1 IDE aljzat van, úgyhogy most a winyó és a DVD író közös kábelre került és utálják egymást. A winyó magában elballag (járókeretes XP Professional, csökkentett módban). Újra kellene valahogy telepítenem az OP-t, de CD-ről nem tudom, mert ha az adatkábelt rádugom a DVD-re bénítja agépet.
Szia tiggersoft! Gondolod, ha átjumperolom menni fog?
Két domináns kiskakas esete a szemétdombon! Ha a DVD-t alárendeltté teszem nem mer belekötni a Winyóba? Kösz megpróbálom!
Igen. A HDD legyen Master, aDVD pedig a Slave.
Mennie kell, minden ide csatorna 2 eszközt kezel. Nincs összefüggés, hogy milyen párosításban. Lehet HDD-HDD, Hdd-Optikai, de akár 2 optikai is!
Sziasztok!
Feletem ma a hdd sentinelt és a következő fogadot: lemez felületén található 2 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve. 50 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges. Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken. Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat. Menyire lasithatja ez a hiba a gépet? Köszönöm előre is.
Hali! Na átjumperolam először slave-nak, semmi változás.
Aztán cable select-re, semmi. Ha a gépet bekapcsolom, bejön a lenovo intel embléma és a választási lehetőség: Del or F1 --- SETUP Enter ----- rendszer indítás F12 ----Boot devices Ha F12-nyomom megjelenik egy ablak amin elvileg a meghajtót lehetne kiválasztani, de üres. Ha lehúzom a DVD-ről a csatlikat, csak a winyó van az adatkábelen ENTERREL a már írt csiga módon fut a WIN. Jelenleg (most rajta van a DVD cable select módban) ez van a képernyőn: Intel UNDI, PXE-2.1 (build 082) Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation For Realtek RTL8100E/8101E Fast Ethernet Network Adapter v1.02 (060529) PXE-E61: media test faliure, check cable PXE-M0F: Exiting PXE ROM Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
A kábelen jó helyre vannak dugva az eszközök?
Legvége Master, aztán a Slave! Ezektől hosszabb oldal az alaplapra...
Na a gép kikapcs DVD-ről kábelek le, bekapcs és már be is töltötte Windowst, ami persze rögtön reklamál hogy a grafikus illesztőprogram nincs telepítve. USB-ről kommunikál, de azt nem tudom hogy lehetne USB-ről frissíteni, vagy újratelepíteni a Win-t. A gond az hogy ez már
egy "fiatalabb" alaplap ("ál" kétmagos procival) és az XP "alapból" nem ismerheti. Ez az alaplap már inkább SATA rendszerhez készült én meg IDE-s kütyüket akarok ráerőltetni. A megoldás az lehet ha: 1, kerítek valahonnan egy MSI K8N neo4- es alapot 2, veszek 1 SATA winyót és 1 Sata DVD-t
Mi az, hogy ráeröltetni? Ha van rajta 40 tűs IDE csatlakozó, akkor kezelnie is kell...
Az eredeti alapon a közép volt a winyón a rövidebb vég az alapon a hosszabb vég szabadon volt.
A DVD külön kábelen volt. Most a közép van az alapon a rövid a winyón a hosszú a DVD-n (csak így ér el). Ez így nem OK?
Te is azt mondod, hogy nem jó. Hosszabb kábelt kell venned.
Szia SZ M! Az én kis szerzeményemen 1db 40pines aljzat van + 1kisebb a floppynak +4 db SATA. A rég IDE rendszerű gépemet szerettem volna megmenteni, de most közös kábelre
került a winyó és a DVD és nem futnak együtt. (A régi alaplapom kimúlt és nincs pénzem új gépre.) Az "új" alaplapot olcsón vettem, de ....
Azt hiszem, a legolcsóbb, amit fentebb javasoltam a hosszabb IDE kábel. További lehetőség, ha át lehet úgy rendezni a meghajtókat a házban, hogy a régi kábel is elég legyen. Ehhez lehetséges, hogy hdd beépítő keretre lesz szükség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |