Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   517 / 1155
(#) belfi2 válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Hali4

Ha torony géped van, nem fog elérni a kábel abban a pozícióban amit ajánlottak. Nyugodtan felcserélheted a két eszközt semmit nem jelent ha úgy is van jumperolva. Amint írták :Hosszú rész az alaplapba,a két periféria közül a felső a MASTER, középső a SLAVE. Nem fontos a HDDnek Masterben lennie, évekig használtam XP-t úgy hogy a ODD volt a Master a HDD a Slave. Ha nem ismeri fel akkor lehet kábelhibád van.Előfordul.
(#) xitibi válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Valaha régen láttam olyan meghajtókat amiken a pin fordítva volt. nálad nem lehet ez a szitu?
(#) Laci66 válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Sziasztok! Kösz Mindenkinek a segítséget! Átrendeztem a gépet, most már bekapcsoláskor
felajánlja a CD-ről bootolást aztán indul a Win. Azt hiszem így már jó lesz. Most a neten az alaplaphoz próbálok drivert keresni (VGA, hang) remélem húsvétig az is meglesz.
(#) Laci66 válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

A LENOVO honlapján találtam XP-hez drivereket (32bites).
Elég ha a VGA-t és a SOUND-ot telepítem, vagy mindent kell?

driverek.jpg

(#) pittti válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Azért a chipset-et nem ártana (sőt ezt kell elsőnek!).
(#) Laci66 válasza pittti hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Szia pittti! Elsőnek telepítsem chipsetet, aztán a videót és az audiót?
A melléklelt képen nézd meg légyszives hogy kell-e még más is!
Ja és pendrive-ről telepítsem, vagy másoljam fel a hdd-re és onnan?
Kösz!
(#) steelbird válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Hali!
Első a chipset driver, utána az audio és a video driver sorrendje lényegtelen.
Elvileg mindegyik után újraindítás kell, gyakorlatilag én nem szoktam, csak ezek után újraindítani.
Újraindulás után az eszközkezelőben meg kell nézni, van-e ismeretlen eszköz?
Ha igen, akkor még valami nincs feltéve.
Pendrive, vagy HDD... mindegy, HDD -ről kicsit gyorsabb a telepítés.
De a képek szerint ez Win7, te pedig XP -s drivereket emlegettél...
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2015
(#) Laci66 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Kösz steelbird! Ez a Win7-es az Öcsém gépe. Az enyémen még dolgozi kell, az az XP-s.
(#) belfi2 válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Hali!

Első a chipset, ott javallott az újra indítás.Utána én a VGA drivert szoktam feltenni. Ha az alaplapi VGAt használod, csak akkor kell az oldalról letöltött driver. Amennyiben AGP vagy PCIe kártyárt használsz akkor annak a driverét tedd fel. Az audionál ugyan így .
(#) Laci66 válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Szia belfi2! A videó gondom megoldódott, beletettem a régi ASUS kártyát, azzal be tudtam állítani a képfelbontást, a kép már OK. Hang viszont nincs. Valahol van egy hangkarim, ha megtalálom megpróbálom azzal. Az optikai egységgel viszont gond van nem kezeli a gép.
A winyón (hdd sentinel szerint 88%-os) még a régi hardware környezetben feltelepített XP fut.
Lehet hogy az új alap és proci miatt érdemes lenne újratelepíteni?
(#) belfi2 válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Miért, nem úgy csináltad?Ha új a lap, más driver igénye van és nem fog tökéletesen működni. Telepítsd újra!!!
(#) Pacso válasza xitibi hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Üdv! Nos mindent többször is cseréltem (RAM, HDD, DVD, CPU) és a hiba ugyan úgy jelentkezik , a biosba nem merek bele nyúlni mivel semmi ismeretem ezen a téren ! Köszönöm a segítő szándékot ! További szép napot kívánok !
Ferenc
(#) belfi2 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Szia!
Lehet írtad , csak én nem olvastam,az alaplapod típusát.Ha kiveszed a BIOS elemet úgy 10 percre, akkor a BIOS vissza áll alapra. Mondjuk egy teljes konfig leírás segítene , de ha már volt akkor bocsi.
(#) Pacso válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Szia! P5LD2-VM alaplap. D925 proci, 1 GB Ram , de már cserélgettem mindent (proci, RAM, HDD,DVD.) és ugyan az a hiba üzenet ha win. xp-t vagy win-7 próbálom ! (CPU Fan Error, vagy Hiányzó NTLDR! )
(#) belfi2 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

A cpu Fan errort azt gondolom tudod mi. Tegyél fel egy normális hűtést. Miről telepítesz? CDrom vagy USB? A helyes boot sorrendet be kellene állítani , és fentebb már említettem, a Floppyt le kell tiltani. Települni települ, de ha a Floppy az első boot eszközöd nem lép tovább.Tehát Ha CDrom ról bootolsz akkor 1. CDrom 2.HDD 3. Disable.A BIOSba muszáj lesz belépned , de ha nagyon nem akarsz nem erőltetem.(A hiányzó NTLDR azért jön elő mert nem onnan indul mint ahová települ Az is lehet hogy a telepítés végén át kell állítanod a boot sorrendet 1.HDD 2.CDrom 3. Disable azaz tiltva.)
(#) Pacso válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Köszönöm a válaszodat! Este akkor ismét próbálkozom és jelzem az eredményt !!
További szép és kellemes napot kívánok !
Ferenc
(#) belfi2 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Rögtön mikor belépsz a BIOS-ba : "Lagacy diskette A " Ezt állítsd Disable-re.

Nos közben rájöttem hogy a proci hűtőt nem jó helyre csatlakoztattam , már tovább léptem és a Floppyt is letiltottam de nagyon lassan telepít, jelenleg is telepíti . Meglátom hogy meddig megyen és jelzem !! Az xp. feltette de nagyon lassan, most a win7 próbálom .
(#) belfi2 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

1GB lassú is lesz! Sokat fogja majd tekerni a vinyót. Én az XPnél maradnék.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015

Nos köszönöm a segítséget amit kaptam, most-már sikerült, a memóriát is bővítettem 2 GB. ra. A telepítés az dupla ideig ment, viszont most jól megy ! További szép estét kívánok !
Ferenc
(#) Pacso hozzászólása Márc 17, 2015 /

Sziasztok! Mindenkinek köszönet az elmúlt napokban kapott segítségért !!! Amit elnéztem az a hűtő csatlakozó, amit rossz helyre dugtam és figyelmen kívül hagytam - Egyébként mindenki tanácsát meghallgatva, mindent kipróbáltam, tehát összegezve nem biztos hogy csak a fenti baki volt a felelős! Még egyszer köszönet mindenkinek !! JÓ CSAPAT VAGYTOK !!
További szép estét kívánok !

Ferenc
(#) Laci66 hozzászólása Márc 19, 2015 /

Sziasztok! Köszönöm Mindenkinek a segítséget a gépem OK! Viszont van egy másik problémám.
Az utóbbi időben kénytelen voltam az Öcsém gépét használni és azt tapasztaltam hogy a Win7 önálló életet él. Nem elég hogy lassúbb mint az XP, de időnként "leállt" (nem tudtam dolgozni)
az eszközkezelőt (Ctr+Alt+Del) megnyitva láttam hogy az explorer veszi le a teljesítményt.
*
Megkért hogy a Win7 helyett telepítsem fel neki az XP-t. A probléma a következő:
Opt egységben az XP telepítő, ott tartok bootolás CD-ről, ENTER és indul a Win7 !
*
Ha Valaki tudja, hogy lehet eltávolítan Légyszi írja le !
Teszek fel két képet , az első szerint, ha jól értelmezem (utolsó bekezdés) a Home Edition amúgy sem tudja kezelni a kétmagos procit, tehát felesleges erre a gépre. A második képen az van hogy
lehet megosztani Win7-böl a HDD-t (most 1db 250Gb-s C meghajtó van az Öcsi gépén).
Ha "lepaszíroznám" a C-t kb 20Gb-ra A felszabadúló helyre partícionálnék egy D meghajtót, rátelepíteném az XP-t és a boot menüben beállítom elsődleges meghajónak, működhet a dolog ?
Lehet lehülyézni, de indoklást is kérek !

mod: * nem kívánt részek törölve!
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
(#) kadarist válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 19, 2015 / 1

Szia!
Mielőtt lebutítanád XP-vel a számítógépet, csináld meg ezeket a beállításokat: Bővebben: Link. Egyébként Windows 7 összes változata támogatja a többmagos processzorokat, tehát evvel sem lehet gond.
(#) zoszka válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Lepaszírozni utólag egy partíciót nem olyan egyszerű. (Legalábbis neked) Nem lehet csak úgy partíció méretet váltani csak ha törlöd előtte az egészet. Vannak programok amik anélkül is meg tudják tenni adat áthelyezéssel, hogy minden odavesszen, de ezt neked nem ajánlanám. Mentsd le a régiről azt, ami kell és tiszta lappal indítsd az új telepítést, ha minden áron butítani akarod.
(#) Laci66 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Kösz kadarist, de a Modi megerősített benne hogy a Win7-től jobb megszabadulni! (Legalábbis az "ingyenestől".)
Mivel nem az én gépem, nem én döntök róla, de a második képen levő "megosztás" az működik ??? Kösz: Laci

Ja és ez a pontozási "köszönöm-rendszer" hogy működik ? A fejlécen a felfelé hüvelykújjal lehet
pontot adni?
(#) steelbird válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Lehet egy alternatíva a Win 8, 8.1 is. Gyengébb vason is egész jól elvan. Nekem a 10 éves HP notimon hibátlanul megy.
Win 8.1, plusz felteszed még a Classic Shell -t rá és van rendes Start menü is utána, nem csak a csempe menü.
(#) Laci66 válasza zoszka hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Szia zoszka! Kérlek olvasd el a második mellékletemet ! Ezt a Win7 honlapról mentettem le !
Ezek szerint a FUTÓ WIN7-ből lehet partíció méretet csökkenteni és a felszabaduló helyre új
partíciót létrehozni!!! MÉG nem próbáltam ki, ezért érdeklődtem ,hogy működik-e!?
A Win7 olyan mint egy kullancs nem lehet tőle egyszerűen megszabadúlni!!!
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
(#) zoszka válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Ha azt írja, akkor biztos tudja... sose csináltam még a win sajátjával. De miért akarod megtartani, ha annyira ellene vagy? Nem egyszerűbb ledarálni? Nem kell a boot-tal bajlódni, meg a zsugorítással, ha egyáltalán engedi..
(#) kadarist válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 19, 2015 / 1

Egy gyorsjavítás: az XP nem ingyenes, mai napig működik a " Lehetséges, hogy ön szoftverhamisítás áldozata lett" jelzés, ha nem jogtiszta az operációs rendszer.
(#) Laci66 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Szia steelbird! A gond az hogy Öcsémnek is és nekem is olyan kiegészítő kütyük vannak amik
még XP kompatibilisek. Öcsém hozzám jár nyomtatni mióta megjavítottam a gépem mert a Win7 nem ismeri fel a régi nyomtatóját sőt a fényképező gépéről sem fogadja a képfeltöltést.
Ezért akar XP-t.
Következő: »»   517 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem