Fórum témák
» Több friss téma |
Ó elsö kettő valamiért nem sikerült. Utána nézek.
Sziasztok!
Van itt olyan, aki ért a linuxos rendszerekhez? Konkrétan Ubuntu 14.04-ről lenne szó. Van egy ilyen gépem, az vele a gond hogy tegnap óta nem csatlakozik a Wifi-hez. Ugyenezen hálózaton, ugyanez a gép, tegnapelőtt még rendesen csatlakozott. Hogy tudnám újra rávenni, hogy csatlakozzon? A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok, beszeretném állítani a számítógépemet úgy, hogy ne ugráljon össze-vissza az ip.
A fix IP-vel meggyültek a bajaim,ezért hozzátok fordultam: Amikor rákattintok az OK gombra,olyankor a kékhalál eléjön. Video a kékhalálról: Bővebben: Link Csatoltam azokat a file-okat is,amelyek állítólag tartalmazzák a hiba okát. Miért van a kékhalál? Mit nem csinálok jól? A választ előre is köszönöm!
Sziasztok, újra recoveryztem a gépet és nincs ki kapcsoló gomb se a nagyitó mellete.
Köszönöm a válaszokat
Szia!
Milyen hálózati kártyád van, USB-s?
Szia!
USB-s wifi adaptered van?
Nem, beépített, mert laptopról van szó, csak ezt nem említettem...
Gondolom, hogy olyan alapvető feltételek teljesülnek, mint hardveres (gombos) bekapcsolás. Ha rádugsz egy USB-s wifi adaptert, akkor az működik?
A Router-en állíts be fix IP címet a géphez MAC Address alapján. Azt, amit te próbálsz, inkább máshol használják. Ott, ahol a hálózati eszköz, amihez a gép kapcsolódik, nem oszt IP címet.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Asus USB-N13-as adapterem van.
Bakman: Nálam 2 ''router'' van: Az egyikbe vannak a Port Forwardingok(TL-WR741N), míg a másikra vagyok rácsatlakozva a WiFi-s USB adapterrel(WRT54GL). A TL-WR741N-ben nézdelődtem, és az Address Reservation-on állítottam eggyet. A kérdésem: Jó dolgot állítottam-e vagy nem? És a MAC address-t kiillik-e cenzurázni?
Nyilván az USB-adapter tervezője nem számított erre az erőszakolásra és ezért a kék halál. És valóban, a MAC-cím-IP-cím összerendelés a megoldás.
Meg bárhol máshol, ahol nem tud a router fix IP-t hozzárendelni adott géphez, illetve a router konfigurációs felülete bármi okból nem hozzáférhető. Működnie kellene ennek, is hiba nélkül.
Nem értem, miért erőszakolás a kézi IP-cím megadás? Ugyanazt csinálod, amit a gép csinál DHCP-n keresztül. Nincs ilyen, hogy az adapter tervezője nem gondol kézi hozzárendelésre. Normális esetben ilyen manővertél nem szabad kéket halnia, meg kell nézni, mi okozza, valószínűleg lesz valami hálózati összetevő, ami galibát csinál, de egészen biztos, hogy nem a hálókályha.
Iígy hagyom, mert nem akarok elrontani semmit se.
Mindenki válaszát köszönöm.További szép napot mindenkinek!
Megnéztem a memóriakép-fájlt. A hibakód 0x50, page fault in non-paged area. Ez leggyakrabban memóriahibára, vagy más, kötődő hw hibájára vezethető vissza. A kérdéses fájl, ami okozta, az NToskrnl.exe. Ez viszont akár féreg, esetleg tűzfalat is nyújtó biztonsági szoftver miatt lehet, vagy talán frissítetlen rendszer miatt is. Mivel elég áltaqlános mind a hiba, mind a kernel, mint okozó, nem tudok pontos megoldást, csak ötleteket.
Tesztelj memóriát, ha laptop, és vban két modul, akkor próbáld ki csak az egyikkel, aztán csak a másikkal. A dump szerint úgy tűnik, AMD-s géped van, nVidia lapkakészlettel, sajnos ez önmagában is egy sor hibalehetőséget rejt, szériahibásak. Általános megoldásként különös tekintettel a lapkakészlet illesztőjét érdemes frissíteni, az nVidia oldalán lesz minden, talán legacy bejegyzés alatt. Látok valami Realtek hálókártya maradékot, az az Asusé lesz. Érdemes próbaképpen leszedni, ha van külön telepített tűzfalad, valamint megnézni a hálókártya tulajdonságainál (ahol a TCP/IP-re kattintasz változtatáskor), hogy mi minden van még ott és kiszedni a pipát az összes elől, kivéve a TCP/IP v4-et (ezután lehet, hogy újra érdemes indítani a gépet). Látom, van telepítve MBAM, próbaképpen azt is inaktiváld, illetve valami rootkitet célzottan kereső alkalmazással érdemes ránézni a gépre. Bővebben: Link Hirtelen ennyi ötletem van, annyi biztos, hogy a kézi IP beállítás nem ördögi dolog, akármivel is működnie kell, nálad vagy hw hiba, vagy hálózati összetevő, esetleg féreg okozza.
Kézzel mindig beírható az IP, ahogy didyman is írta itt más gond van.
Ha be van kapcsolva a DHCP akkor is kézzel beírhatod a címet. Ha két azonos című eszköz lesz a hálózaton, akkor mindkét helyen IP ütközést jelent, de sem a hálózat sem a gép nem omolhat össze. Volt szerencsém kierőszakolt IPhez DHCPs részen, és nem DHCPs résznél IP ütközésre, az egyetem cseppet sem kis hálózatán. Sem kék halál, se hálózati szakadás nem volt.
A gépben lévő eszközzel lesz a gond, az USB-s adapter pedig az. A Windows-nál meg más rendszereknél, hardverelemeknél van éppen elég bug, úgyhogy semmin sem lepődök meg.
Nem értem az első mondatodat. A kérdezőnek van egy beépített wifi kártyája, mini PCI/Express foglalattal. És van egy USB-s wifije is, az nem a gépben lévő, hanem a géphez csatlakoztatott eszköz, a hiba meg utóbbi nélkül is fennáll. Én azért meglepődök, mert kézi IP-megadástól eldőlő hálókályhát még nem láttam.
![]()
Úgy êrtettem, hogy nem a router okozza a halált. Ha USB- adapter nélkül is rossz, akkor elnézést kérek.
MBAM volt telepítve, telepítés után 2-3 nappal le is lett törölve.
PC-m van: Nvidia GT 610-es videókártyám van, Intel P4 HT 3,40Ghz-es processzorral. A router-ben sikerült megoldani. A Kaptársky TDSSKillert futattam,de azt mondja, hogy a rendszerben nincs semmi rendellenes. KTobi: IP cím ütközésem 4-5 évvel ezelőtt már volt. didyman: PCI WiFi kártyám nincsen, csak az alaplapon van integrált LAN kezelő. Mindenki válaszát nagyon szépen köszönöm.
Total Commanderben kijelölöd a .001-re végződőt és a fájlmenüből kiválasztod a fájl egyesítés menüpontot.
És ezt meg lehet valahogy csinálni telefonon, met gép elé csak legközelebb egy hét múlva jutok? Van androidon Total Commander, de abban nincs fájl egyesítés menüpont.
Nem próbáltam még ilyet androidon. Hirtelen ezt találtam:
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2015
Köszi, ezzel sikerült
![]()
Az Adobe Flash Player a telepítésénél (Win7, 32bit) mostanában (több verziónál is) azt tapasztalom, hogy néhány másodpercig ilyen, a képen látható hibát mutat. Mind a két (IE, FF) verziónál ugyanúgy. A proc. foglaltság nulla, a memória foglaltság 24%. Aztán simán továbblép, és korrekten befejeződik a telepítés. Egy-két hónapja csinál ilyet.
Nálatok van ilyen? Mitől lehet?
Nem lehet, hogy írni szeretne valamit, amit nem tud az UAC miatt és amiatt várakozik? Lehet hogy nem kritikus a hiba ezért végigmegy a telepítő.
Próbáltad már úgy, hogy rendszergazdai joggal futtatod a telepítőt? A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2015
Idézet: „Próbáltad már úgy, hogy rendszergazdai joggal futtatod a telepítőt?” Csak egy fiók van a gépen (Rendszergazda). Minden művelet, a telepítés is evvel megy. Nagyjából azóta van a jelenség, amióta a 18-as verzió bejött. De nem állítom, hogy evvel függ össze.
Szia!
A hiba az Adobe telepítőjében van. Egész egyszerűen vacakul van megírva.
Hát, ez szomorú, ha tényleg így van.
![]() Mellesleg semmilyen Adobe terméket nem használok a Flash Player-en kívül. Annak meg nem nagyon van alternatívája. Már évekkel ezelőtt leszedtem (az új gépen meg nem telepítettem) az egyre nagyobb, és terjeszkedő Adobe Reader-t (nem is olyan egyszerű nyomtalanul eltávolítani). Helyette tökéletes a Foxit. De abból is az 5-öst használom, mert az is elkezdett hízni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |