Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   576 / 1155
(#) belfi2 válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

A win 8.1 nem rossz .De figyelni kell a telepítő milyenségére. Az enyém hibás volt. "Gyárilag"
(#) Ge Lee válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Gyárilag az összes hibás, nem csak a 8.1. Az mekkora egy f...... hogy az álló vinyót kikapcsoláskor újraindítja, hogy aztán leállíthassa.
(#) steelbird válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Ha áll a vinyó, akkor muszáj neki, hogy kiírja rá a szükséges adatokat .. Nekem egyszer sem csinált még ilyet... Leállításkor megy, megy a vinyó, aztán megáll és kész..
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2015
(#) Ge Lee válasza steelbird hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Milyen adatokat? Van a gépben a rendszervinyó mellett egy 3TB-os vinyó kizárólag adattárolásra, ami ugye x idő múlva leáll mivel nincs használva. Órák múlva mikor úgy döntök hogy leállítom a gépet, akkor az okoska ezt a vinyót is elindítja hogy leállíthassa. Ez a dolog kb. jellemzi is az egész oprendszert...
(#) Placi84 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Fizették az op rendszeredért? Ha igen, akkor kérdezd meg a supportot, ha nem, akkor írj egy jobbat...
(#) Ge Lee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Mondjuk onnan hogy induláskor (illetve amikor 20 perc elteltével leállította) még ott volt, azóta meg senki nem nyúlt hozzá. Meg ha egyszer már áll, és leállítás van folyamatban, akkor teljesen mindegy hogy ott van-e. Én sem indítom újra leállítás után az autót, meggyőződni róla újra hogy valóban leállítom.
(#) belfi2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

A win így rögzíti a meghajtón végbe ment változásokat , vagy éppen azt hogy nem történt változás.Álló lemezre nem tid írni, vagy arról leolvasni,ézért a kikapcsolási parancs érkezésekor elindítja a lemezt rögzíti az adatokat , és leáll.
(#) Gombszem hozzászólása Nov 7, 2015 /

Már csak azért is rá kell nézni a merevlemezekre, mert pl. mi van akkor ha a User fogja és zutty kihúzza (persze előtte kikapcsolja). Nekem is van ilyen fiókos merevlemezem. Vagy ott van az USB külső drive, azt is ki lehet húzni (biztonságos kiléptetés nélkül). Szvsz ezért is néz rá, de ahhoz hogy lássa, be kell kapcsolnia.
Én azt mondom, hogy az MS-nél nem hülyék ülnek. Sőt, attól tartok, hogy nálunk okosabb emberek. De ettől függetlenül hibát mindenki csinálhat. Még ők is.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Ez nem túl egészséges a vincsire nézve. Ettől sokkal jobb, ha csak úgy, üresen pörög. Ezt nem tudod megoldani? Mindenesetre Linux és Mac OS X is így kezeli a vincsiket, de beállítás kérdése, hogy ne hagyja elaludni azokat.
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

De. Lesz egy két áramkörös kapcsoló a tápcsatlakozójában, és csak azokon a napokon lesz felkapcsolva amikor adatot akarok rá írni, vagy leszedni.
Majd 1-2 év múlva lesz ez folyamatos használatban is, mert addigra a mostanit kiveszem és vagy megy egy SSD a helyére, vagy csinálok egy UEFI installt és a 3T lesz a rendszervinyó. Viszont addig ne forogjon itt nekem feleslegesen, több órát naponta, meg kapcsolgassa ki-be a windows.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Én ezt úgy oldottam meg, hogy az adattároló vincsi külső, USB csatlakozással, csak akkor van összedugva, ha kell. Így védve van villámcsapástól (volt ilyen), tápegységhibától, egyéb számítógépen keresztüli csapásoktól is.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Olyanom nekem is van, de az csak 1TB. Meg azzal az a baj hogy olcsó alaplapom van, és csak USB2-t tud. Amikor HD filmeket kell másolgatni egy örökkévalóság mire végez.
(#) ati790731 hozzászólása Nov 12, 2015 /

Üdv mindenkinek!
Van egy régi gépem 60gb maxtor vinyyóval.
Kb két hónapaja volt utoljára bekapcsolva (műhelygép).
Tegnap elindítottam, eljutott az xp betöltéséig, aztán onnan sehova, újraindítás után disk failure... insert sistem disk stb. a vinyó csak kattog, a bios-ban nem látja a gép maxtor-ként.
Gondolom kuka a vinyó, viszont rengeteg fontos adat van rajta, amire szükségem van.
Le lehet róla valahogy menteni??
Nagyon megköszönném, a segítséget, ha valakinek lenne ötlete!
Köszi előre is!
(#) qvasz2 válasza ati790731 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Ha másik gépben sem tudod felismertetni sem, akkor kuka, csak a "kürt" tudja visszahozni
(#) Buvarruha válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Egy eleve kattogó vinyó mégis mitől működne egy másik gépben? Amúgy az érintkezők ellenőrzését, pucolását ajavasolnám a kolegának a nemrég leírtak alapján, kicsit vissza kell olvasni itt Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
(#) Buvarruha válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 13, 2015 1 /

Idézet:
„Hogy az álló vinyót kikapcsoláskor újraindítja, hogy aztán leállíthassa.”

Az eszedbe sem jut, hogy azért, mert ír rá/olvas róla leállításkor? Gondolkodj már egy kicsit...
(#) qvasz2 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Például egy vacak tápegységtől . . .
(#) eSDi válasza ati790731 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Üdv!

Ha ez a vékony fajta maxtor, akkor sajnos ennek ez a tipikus elhalálozási formája. Ha szerzel egy működőt, akkor elektronika cserével talán visszanyerhető házilagosan is a rajta lévő adat.
(#) pittti válasza eSDi hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

60 Gigás nem készült ebben a fajtában (DiamondMax8 és Fireball3 volt a típusa).
10 - 20 - 30 és 40 Gigás készült belőlük, aztán leálltak róla (szerencsére!).

DiamondMax9-es, vagy DX540-es lesz az a szerencsétlen...
(#) genius89 válasza ati790731 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Helló Ati!

Szedd ki, vedd le róla a jumpert, vidd át a haverhoz,
keress másik adatkábelt,
dugjátok be másod wincsiként...
nézzetek be a bioszba, ott van-e? Ha az ő windóza elindul....
.. igy van még egy kis remény, hogy a másik gép még lát belőle valamit...
Lehet, csak a tápegységed hasalt el a hosszú állásban,
üdv:
Várnai Ferenc
(#) ati790731 válasza genius89 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Köszi a segítséget!
(#) eSDi válasza pittti hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Ezért írtam oda, hogy "ha". Már nem emlékeztem mi volt belőle a legnagyobb.
(#) belfi2 hozzászólása Nov 18, 2015 /

Sziasztok!
Lenne egy problémám (nem csak nekem), miszerint a win10 kompatibilitási ikon állandóan visszatér.A KB3035583 törölve , a GWX mappa nincs a gépen. De ez a kis szutyok mindig vissza jön és közli hogy a videokártyám nem kompatibilis ,így a win 10 nem lesz telepíthető(nem mintha kellene). Azt viszont nem tudja hogy igenis megy a videó kártyával , Win 8 driver alatt Tudja valaki hogy mi a megoldás?
(#) Gombszem válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Idézet:
„KB3035583 törölve”

Ez lehet a baj, mert Uninstallálni kell.

És még ráadásul ezeket is (nem biztos, hogy mind ott van a gépeden):
KB971033 (license validation)
KB2902907 (description not available) (Microsoft Security Essentials)
KB2952664 (Win10 segéd, kétféle verzió van, külön sorban jelenik meg)
KB2976987 (Windows 8)
KB2990214 (Get Windows 10 for Win7)
KB2990214 (Update for Win 7)
KB3021917 (telemetry for Win7)
KB3022345 (telemetry)
KB3035583 (Win10 Autoupdate, get Windows 10 for Win7SP1 / Win8.1)
KB3044374 (Get Windows 10 for Win 8.1)
KB3050265 (update for "Windows Update" on Win7)
KB3068708 (telemetry)
KB3065987 (update for "Windows Update" on Win7 / Win Server 2008 R2)
KB3075249 (telemetry for Win7 / Win8.1) (spyware veszély)
KB3075853 (Update Client for Win 8.1 / Win Server 2012 R2)
KB3080149 (telemetry for Win7 / Win8.1)
(#) Chipmunk1960 válasza ati790731 hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Szia, A múltkorában került hozzám 2 hasonló vinyó is, mindkettőnek bent maradt a feje, nem ment ki parkolópályára kikapcsoláskor. Elindításkor, persze nem tudja felpörgetni a diszket, csak kattog. Persze, ha hallod, hogy pörög, akkor máshol a hiba. Általában az MBR-t nem tudja beolvasni. De 2 FAT tábla van, talán van esély valamelyik programmal a visszaállításra, persze ahogyan írták, egy másik gépben...
(#) Scoud hozzászólása Nov 19, 2015 /

nem tudom végigolvasni, lehet hogy benne van a válasz.
Igazán leköteleznétek, ha felvilágosítanátok, hogy a bemenet választónál PC_n, ki tudom választani, hogy CD lejátszó vagy mikrofon legyen a kimenet. Illetve tudok multi-streaming-et engedélyezni.
Ez azt jelentené, hogy rá tudok kötni még egy hangsugárzót?
pl. mehetne a Hifi meg a 2.1 egyszerre?

(#) eSDi válasza Scoud hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Üdv!

PC-n a bemenet választó az azt szabja meg, hogy fizikailag melyik bemenetre dugod a jelforrásod és akkor arról történik a felvétel. Ezeket vissza is lehet csatolni a kimenetre felvétel nélkül.
CD/AUX = belső csatlakozó az alaplapon/hangkártyán (vonal szintű), bemenet.
Line = Külső (kék) jack, vonal szintű bemenet.
Mikrofon = Külső (piros/pink) jack, monó bemenet nagy erősítéssel (és zajjal).
A multi-streaming pedig, igen több kimenetet biztosít. Szólhat minden mindenhol, pl fülesen és hangszórón is ugyan az, vagy éppen a hangszórón zene, a fülesen pedig VoIP telefonhívás.

Ha minden igaz. A kérdésed viszont nem pont ebbe a topikba illik.
(#) Master X hozzászólása Nov 21, 2015 /

Sziasztok!!

A segitségeteket szeretném kérni mert már kifogytam az ötletekből.Na szóval adott egy X2 es gép tegnap kikapcsolta a gyerek , de azóta se kép se hang.
Ha bekapcsolom a táp megy , cpu hűtés megy vga hűtés megy a Winyó felpörög de kép és hang az nincs.
Portalanitottam próbáltam másik vga ram a bios-t reseteltem de semmi ugyan az a hiba
Szerintetek mi a búbánat kinlódik benne ???
mert én már csak az alaplapra - procira vagy a tápra tippelek minden megoldás érdekelne találkoztatok már ilyennel??
(#) dokidoki válasza Master X hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

BIOS-ba be tudsz lépni? Mert ha nem, akkor lehet, hogy az megsérült. Még ilyenkor a tápfeszültségeket lenne értelme végigmérni...
(#) Master X válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Üdv

Nem tudok a bios-ba belépni mivel semmit nem ad be nincs kép de még csipogás sem
az a furcsa hogy előtte müködött tökéletesen most meg inditásnál már ezt produkálja
már mindent kipróbáltam de ugyan ugy semmi ilyen hibával eddig még nem találkoztam
peddig jó párat javitottam már
Következő: »»   576 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem