Fórum témák
» Több friss téma |
jól van berakva már sokszor átnéztem. kipróbálom az izzóval
hát már most nem próbálom mert késő van és holnap kelnem kell.. majd holnap kipróbálom és irok! Sziasztok jóéjt
Fejhallgatónál én is OPA-nal kötöttem ki.
Hali! Látom olvasgatsz
Az NJM 2068D is nagyon király, az LF 358-nak pedig különlegesen széles sztereó képe van, fülesnél és TDA 7294-nél egyaránt. Próbáltad már?
Azért érdekes, hogy mi nagyjából egyformán hallunk. Az LF-nek tényleg a sztereoja jó nagyon. Az NJM eddig még kimaradt.
Látom olvasgatsz.
Én nagyon sokat adok mások tapasztalatára is.
Nincs véletlenül rajzod valami használható diszkrét műveletire? Egyszer már csináltam, de nem volt egy nagy durranás. Érdemes egyáltalán ilyesmivel játszani?
Ez nehéz kérdés. Először azt kellene megfogalmaznod, hogy mi a bajod a kapható műveleti erősítőkkel. Persze egy időben csináltam én is diszkrét cuccokból, de amikor rájöttem, hogy a japánok képesek voltak DIP8-as tokba beletenni igazi műveleti erősítőket, tehát ebből a szempontból minimum koncepciósakat, akkor abbahagytam.
Nincs velük bajom, eddig mindenhez megtaláltam a megfelelőt. Csak a kisérletezőkedvem miatt... egyébként sok értelmét nem látom én sem
Játszhatunk. Este tervezek egyet, de mire legyen kihegyezve? - zaj, - torzítás, - feszültség, - áram?
Ejha... még választhatok is?
Nehogy miattam tervezésre pazarold a szabadidőd Csupán olyasmi érdekelne, ha van ilyen, ami neked nagyon bevált, jól szól, esetleg van valami különlegessége amiért érdemes megcsinálni. Az ábrán lévőt már próbáltam régebben kevés sikerrel, de lehet hogy mégegyszer megcsinálom rendesen. Első ízben, füleserősítőben lenne tesztelve.
Jó az amit rajzoltál, lehetne bonyolítani, de kéne működnie. 10k helyett 7,2k talán szerencsésebb lehetne (Upp-1,2/4*Rdiff), de ez csak kötözködés.
Milyen tranyóból a legjobb ilyet építeni? BC 557-547 jó? Bár ha nem kell összeválogatni, akkor lehet hogy SMD-ből csinálom egy pici nyákra, hogy beférjen a dip-8 foglalatba.
Nálad a pont megint. Minél smd-bb, annál kisebbek a szórt kapacitások. Tényleg úgy lenne értelme, ha felférne egy DIP8-as tok helyére dugható pici nyákra.
Akkor én is rendelnék kérlek nálad pár darabot...
Ezek szerint látsz benne fantáziát
Érdemes bétára válogatni a tranyókat? A BC 8xx smd tranyók elég kis szórásuak, talán nem lenne nehéz találni néhány párt.
Szerintem eléggé kiforrott a gyártás, inkább az ellenállásokkal kellene belőni, meg azt könnyebb is válogatni.
Sziasztok!
Ma vettem máshol kondikat és kicseréltem őket. A változás az, hogy a kimenten nincs már se egyen se váltó feszültség. amikor bekapcsolom és ki akkor egy pillanatra 0.3 V (egyen) a váltón meg semmi fesz. A panelon sokhelyen van 6 és 6.4 V között feszültség és egy helyen 5.6. Ez szerintetek jó vagy rossz?ja és még annyit,hogy eedig eléggé melegedett az ic és most olyan közepes a hőmérséklete.
Most szólaltatsd meg (adj neki jelet) és majd kiderül.
és az baj ha csak egy gagyi 10 W-os hangdszórót adok neki? mer nem akarok egy hangszórót se kigyilkolni.
Rárakhatsz de akkor ne tedd fel max hangerőre.
Idézet: „Tegyel sorosan a 230-ban egy egot a tapal ha baj van kigyul az ego,az nembaj ha felvilan” Ezt tanácsolták két oldallal előrébb hova kössem az égőt? nem értem.
A + és - tápfesszel sorosan egy-egy égőt.De ő úgy értette ,hogy egy 230-as égőt tegyél a trafó elé sorosan.
Az a kis ugrás , valószínűleg a "koppanás"
Szerintem nyugodtan köss rá egy sinus jelet és mérd a kimenetet , ha a hangerő poti tekerésével arányosan nő a kimenő fesz akkor szinte 100 % ,hogy jó.
tettem be egy 60W-ost a +-hoz és egy 75-öst a -hoz. és bekapcsolom és 2 másodpercig semmi utána a hangszóró sípol és búg és világit a 60-as izzó. ilyenkor mivan?
Ja és az IC nem melegszik
zárd rövidre az összes kondit egy kis időre ,utána ne nyúlj hozzá a panelhoz akkor már talán nemfog búgni meg sípolni.
bocsi de nem értem, hogy mit akarsz ezzel mondani
A 22uf-os kondikat zárd rövidre egy pillanatra ,ilyenkor ne kapjon az ic áramot.Utána úgy tedd áramra ,hogy nem érsz hozzá a panelhoz.
igy később kezd el égni az égő
Akkor gerjed.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |