Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telefon tárcsa
Lapozás: OK   2 / 2
(#) KeMa válasza pucuka hozzászólására (») Máj 12, 2015 /
 
Igazándiból nem kijelezni szeretném a számot, hanem egy olyan elektronikát, ami mondjuk abban az esetben, ha az 1234-es számsort tárcsázza valaki, akkor behúz egy relét, ha pedig mondjuk a 6789-et, akkor egy másik relét húz be.
Maga a tárcsa működése világos, volt szerencsém már szétugrasztani egyet, és ahhoz, hogy működőképesre tegyem össze, kénytelen voltam átlátni a működését
(#) pucuka válasza KeMa hozzászólására (») Máj 12, 2015 /
 
Ez azért már bonyolultabb megoldást kíván. Legegyszerűbben mikrovezérlővel lehet megoldani, integrált áramkörökkel alkatrész temető lesz, és meglehetősen bonyolult, még akkor is, ha csak két tetszőleges négyjegyű számsort kell megkülönböztetni.
A tárcsázott számokat bináris számokká kell alakítani, azokat digitenként léptető regiszterekben (digitenként egy) eltárolni, digitálisan komparálni, és annak a kimenetén lehet a végrehajtó eszköz, elektromágnes, jelző izzó stb.
Mikrovezérlővel egyszerűbb, és rugalmasabb is.
(#) proba válasza KeMa hozzászólására (») Máj 12, 2015 /
 
Maradjunk meg az egyszerű dolgoknál, csak egy számot tárcsázz. Esetleg ha nagyon bonyolítani akarod akkor tárcsázol egy számot , a 4017 beáll valahova, ha jó bebillent egy tárolót,törlődik, jöhet a következő szám.. így némi korláttal (lehet hogy jól megválasztott fals számra is működik ) néhány hosszabb számot is megkülönböztethetsz, ha a tárolók kimenetét utána jól dolgozod fel.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem