Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1695 / 3602
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 18, 2011 /

Tegnap este egy sün tévedt ide hozzánk, egészen a teraszig feljött. A kismacska meg csak ült vele szemben és nézte, hogy mi is lehet az.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Én is találkoztam eggyel a napokban.
(#) zenetom hozzászólása Aug 18, 2011 /

Ismételten körbejártam a város összes boltját, hátha találok soros port csatlakozót, persze egyik boltban se volt, csak hosszabbító, 500-600Ft-ért. Miután hazaérkeztem, felmentem a padlásra, belenéztem a "PC-s" dobozba (van benne minden: meghajtók, ISA, AGP, PCI kártyák, modem, billentyűzet..stb), és jéé, találtam egy COM portos egeret. Mégiscsak maradok a "jó lesz ez még valamire" elvnél.
(#) Ricsi89 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Na látod, kár volt kimozdulni otthonról.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 18, 2011 /

Idézet:
„Amennyiben Tisztelt Ügyfeleinknek további információra van szükségük, úgy a Vám- és Pénzügyőrség információs központjának segítsége vehető igénybe, ahol a vámhatóság munkatársai a 06-40-FINÁNC (06-40-346-262) (belföldről helyi tarifával hívható kék számon) és a külföldről hívható +36 1 301-6951 telefonszámon állnak rendelkezésre a nap 24 órájában. További információk találhatóak a www.vam.gov.hu honlapon.”

A vámosoknak jó a telefonszámuk.
(#) zenetom válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Legközelebb kétszer is felmegyek a padlásra, mielőtt elindulok valamerre.
(#) bankimajki válasza zenetom hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Van, de én meg akarok tanulni fényképezni és nem autosettel használni. Ehhez kellene valami kiindulási alap. Mondjuk a könyvében is van leírva pár tanács. A szkópot sem szokták autosettel használni. Én még csak olyan embernél láttam hogy használta, akinek gőze sem volt róla, hogy mit hova állítson. (Esetleg akkor van értelme, amikor egy olyan jelet mérsz, amiről semmit nem tudsz.)
(#) _ampervadasz_ válasza lui144 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Szia Lui.

A Vistás illesztőprogramok kiválóan jók a Win7 -hez, a virtualPC meg az XP -s programoknak és már meg is vagy.
(#) _ampervadasz_ válasza poros hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Bizony Meglátta Ampervadász!
(#) zolika60 válasza bankimajki hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Idézet:
„(Esetleg akkor van értelme, amikor egy olyan jelet mérsz, amiről semmit nem tudsz.)”
Ez a te esetedre is igaz. Úgy fényképezel, hogy semmit sem tudsz. Sajnos egyébként ez olyan műfaj ami csak gyakorlással tanulható. Van persze segédirodalom, de néhány tekercs film odalesz mire kitapasztalod a dolgot.
(#) Stadi válasza bankimajki hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Mint kézzel beállított paraméteres fényképezéshez nem értő emberke, két tanáccsal szolgálnék:
- A digitális gépek az automatikus beállításokkal lőtt képekbe is beleteszik a készítéskor érvényes paramétereket, tehát érdemes lehet ezeket nézegetni a már elkészült képeken
- Vannak kimondottan a (digitális) fényképezés technikájával foglalkozó könyvek, érdemes egyet-kettőt elolvasni. Biztos létezik magyar nyelven is. A digitálist azért tettem zárójelbe, mert a DSLR azért közelebb van egy analóg géphez, mint a szuperkompakt digitálisakhoz.
(#) lui144 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

A laptopomhoz kapott Vistához írt drivereket tartalmazó lemez tartalmát próbáltam telepíteni a lemezről, de azt írja ki, hogy "E:/ alkalmazás nem található" Ugyanezt írta ki XP driverlemeznél is. Sőt, mikor a lemez fájljaihoz akarok hozzáférni akkor is gond van mert akkor azt írja ki, hogy nincs lemez a meghajtóban. Csak az a baj, hogy hiába vagyok meg, ha csak akkor működnek ha telepítve van a videókártya drivere. A problémámat még tovább fokozza, hogy már eddig kétszer meghosszabítottam a windows 7-nél a türelmi időt. A videókártya 128Mb-os Sis Mirage 3. Az XP módot is próbáltam, de semmit nem ér.
(#) Gafly válasza zenetom hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Én a sünök pártján vagyok, csak mindig szétkapják a kutyák.
Sajnos néha a macskákat is, pedig azok mégjobban pártoltak nálunk
Valamint nagy ásatásokat csapnak (mármint nem a sünök és macskák)...
(#) Stadi válasza Gafly hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

És találnak is valamit? Mert az én ebem fémkereső funkcióval van felszerelve. Talán már írtam korábban is, hogy ásott már ki csákányfejet, harapófogót, öntöttvas tűzhely főzőlapot...
(#) Gafly válasza Stadi hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Az enyémek meg egy 1812-es félkrajcárt.
Mondtam is nekik hogy "Na ott ássatok ahonnan ez jött"
Aztán megnéztem a neten és mint kiderült kb. 100 éve ellenére nagyjából 200 Ft-ot ér...
Ja, ugyan nem fémkereső funkció, de pálinkás üveget folyamatosan. Hiába ahol egyszer köművesek voltak ott borítékolható...
A legfurább lelet egy teljesen sértetlen 1mL-es kalibrált kémcső volt. Na, ettől még a nejem is padlót fogott...
(#) zoly15 válasza Stadi hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Jó-jó, de hogyan indítod el a detektort? Berántós? önindítós? vagy önműködő?
(#) Stadi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Beöntöm a fluxuskondenzátorba a dobozos kutyakaját, beállítom a dátumot, hogy milyen régi cuccokat keressen, és már megy is.
(#) Stadi válasza Gafly hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Van 200 is az a száz... Mondjuk 1Ft/évek száma alapján sokáig kell várni, hogy értékes legyen.
(#) zoly15 válasza Stadi hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Ennyi az egész? Mennyi energiát emészt föl egy akció?
(#) zolika60 hozzászólása Aug 18, 2011 /

Volna egy kérdésem. Az előző érettségi találkozón kaptam egy DVD-t, amin azok a fényképek vannak digitális formátumban, amiket még az iskolában készítettünk. De valami programmal ezt folyamatos DVD formátumra konvertálták. Tehát a képeket csak sorban ahogy vetíti úgy lehet megnézni. Hogyan lehetne ezt újra képekre bontani?
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Ollóval?
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Ha film lenne, menne.
(#) zolee1209 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Nekem régebben volt egy egyszerű kis progim, amivel videót lehetett JPG képként exportálni. Ott be lehetett állítani, hogy minden X-edig kép legyen kimentve, X-időközönként legyen exportálva kép, illetve volt egy olyan lehetőség is azt hiszem, hogy minden különböző képkockát... Ide pont jó lehetne. Ha megtalálom a másik vinyón, akkor beírom a nevét.
(#) zolee1209 válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

"Free video to JPG converter 1.5' a programnak, amit használtam... Ha jól láttam, van újabb verziója is, nem tudom, mivel bővülhetett.
(#) Stadi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Fél doboznyit.
(#) bankimajki hozzászólása Aug 18, 2011 /

Íme egy kis ízelítő a mai próbálkozásomból: MAGY
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Tanácsokat szívesen elfogadok, mivel én is látok benne még rengeteg hibát.
(#) zolika60 válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Köszönöm. Nem jó így ahogy van, mert több száz kép és nincs senkinek kedve végignézni csak egy kettő matt.
(#) zolee1209 hozzászólása Aug 18, 2011 /

Bővebben: Link
Tudom, rossz az, aki rosszra gondol, de akkor is...
(#) zolika60 válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Ki gondolna rosszra?
Következő: »»   1695 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem