Fórum témák
» Több friss téma |
20 mp-es hangrögzítő modult keresek a Conrád áruház által kináltaknál olcsóbban.
Csak egy isd ic kell + néhány passzív alkatrész, és kész is.
Pár száz forintba kerül csupán. az egészet kb 1k-ból kihozhatod. Ezt nézd át: datasheet. Kapcsolási rajz a 24. oldalon.
Létezik olyan hangrögzítő IC is amivel több különálló hangot is lehet rögzíteni, majd tetszőlegesen lejátszani?
Ha elég két 10 másodperces minta, szerintem megoldható ezzel is! A számláló egyik (legfelső) bitjét helyettesíted egy kapcsolóval. Azzal tudod választani, hogy melyik hangod menjen a kettó közül.
Engem az érdekelne, hogy ez az ic, egyszerre tud-e felvenni, illetve lejátszani is? (delay-hez pld.) Átnéztem a doksit, de szerény angol tudásom miatt nem derült ki számomra egyértelműen
Az egyszerrét, azt úgy érted, hogy egyazon időben?
Mert akkor a válasz nem. De kettővel szerintem meglehetne oldani.
Van amelyiknek címezni lehet a memóriáját, és többet is össze lehet kötni, ha kevés lenne a rendelkezésre álló idő.
Én nem akarok építeni, csak beépíteni.
Többszázat raktam össze, de túl drága és a legjobb minőségü hangot a 6 V-os adja amit a Conrád árul. Más beszerzésre lenne szükségem.
Nincs szükségem a megmaradt 16 ohmos hanszórókra, mikrofonokra, elemtartókra és gumi nyomógómbokra, gondolom enélkűl olcsóbb lene.
Köszi a segítségedet tök jó megnéztem, de túl sok a meló vele több száz db-nál.Nyák készítés fotózás stb.csináltam,de fárasztó és sok idő, nem fizeti meg senki.
De nagyon köszönöm a segítségedet!
sziasztok! Engem is érdekekelne egy hasonló hangfelvevő modul. Igazából én egyszer szeretnék rá rögzíteni valamilyen hangot és azt lejátszani többször. Elég lenne pár másodperc egy efekthez kéne. Ez az isd -megoldás is jó lenne mert tényleg nem sok alkatrész kell hozzá vagy valamilyen készen kapható kit is érdekel ha nem oylan drága.(isd-ict hol ésmiylen áron lehet beszerezni esetleg van valahol sample )
Ja és még valami én valószínű nem mikrofonnal hanem számítógép hangkártyájáról játszanám át a hangot de gondolom ez megoldható nem kell nagy módosítás.Illetve mi történik akkor ha lejátszáskor még a hang végig futása előtt újra megnyomom a lejátszás gombot? újrakezdi az elejétől vagy addig nem kezd bele újra ,vagy megnyomom 3x és akkor háromszor végigmegy a hang? HA valaki épített már ilyen isd-s kört ossza meg a tapasztalatait!
Heló
Ezeknek az IC-knek nagyon rossz a hangminőségük. 8kHz-es mintavételezési frekvencia=> telefon vonal minőség. Például az MP3-ak átlagos mintavételezési frekvenciája: 44,1kHz tehát el lehet képzelni, hogy milyen minőségű lehet.
igen ezzel tisztában vagyok, egy játékba lenne puskahang mert mégse szeretnék sima sípolást.
Sziasztok megint, hangrögzítő kapcsolásokat keresek, amikbe nem kell olyan sok hozzávaló :integet2:
diktafon
A bekarikázott "háromszög" egy erősítő ic(ebben az esetben lm386).Arra kell,hogy a fölvett hangot lejárszáskor fölerősíti és hangszórón lehessen visszahallgatni. A másikról fogalmamsincs de remélem azért egy kicsit segítettem egyébként kapcsolóra vagy hasonlóra gyanakszom.Majd megmondják az okosabbak Üdvani!
Gondolom van benne több tárolórekesz (innen tud külőnböző hangmintákat lejátszani) .Azzal a háromlábú valamivel tudsz ezek közül egy egy csoportot kiválasztani.
ha a felső kettőt kötöd össze az egyik csoport, ha az alsót akkor a másik csoport .
Üdv!
Itt van mégegy, bár ez az IC nem egy mai konstrukció, hátha mégis beszerezhető. A hangot külső ramban vagy epromban tárolja.. én valamikor egy régi vezetékes telefonból bontottam...
Vagy itt egy újabb, egyszerübb konstrukció:
Nézzetek csak vissza az első hozzászólásomra.Ott írja.
Idézet: „Az LM386 kisteljesítményű erősítő,a JP pedig a JUMPER.”
Akkor marad, amit az elején javasoltak neked: Diktafon!
El kell menni egy játékboltba, ott lehet venni egy macit, ha "rábeszélsz", automatikusan felveszi, majd fogja magát és visszajátssza. /Ocsó...., nem túl munkás project/ Üdv: StMiklos
/Ez nicknév valamilyen másik topicból ismerősnek tűnik nekem, mintha már válaszoltam volna ilyen nicknek, de ez a megjegyzés nem pejorativ!/
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy nincs e az ISD1420as kapcsoláshoz vkinek egy nyákrajza mert én akárhogy szenvedek vele nem akar összejöni sehogy sem viszont nagyon fontos lenne mert ez játszaná vissza a gitározásomat egy dobozban amit barátnőmnek adok karácsonyra.Valaki tudna rajtam segíteni?Nagyon hálás lennék.
Szia . Látom profi vagy a témában. Légyszi segíts. Vettem egy (két)ISD 1620 BSY IC-t.Ott akadtam meg, hogy a rajzon két 10 .es láb is van és viszonyitják az ötös, vagy kilences lábhoz. A másik az , hogy van a GND VSSa--:VSSp--:VSSd és VCCa--:VCCpVCCd.. Hú tehát összeköthetők az azonos potenciák, Vagy az IC belöl állít elő "Power condiciont" Nincs valakinek egy megvalósult rajza.? Kicsit értelmetlenül fogalmaztam ,elnézést.
Üdv mindenkinek!
Szeretnék építeni egy egyszerű hangrögzítőt de nem az ISD ic re épülőt. Arra gondoltam, hogy a PIC ek rendelkeznek A/D átalakítóval, lehet kapni D/A t is. Mi lenne ha a PIC A/D lábára rávezetném a mikrofon jelét, a pic nem csinálna mást mint figyelné az A/D t és beírná a memóriába a mért értékeket. A visszajátszásnál a memóriából kiolvasná az adatokat és kiküldené a D/A nak ami pedig menne a hangszóróra. Nem MP3 minőség kellene. Mi a véleményetek, működhet ez a dolog?
Persze. A régi 450 -es Benefonokban volt egy beépíthető üzenetrögzítő, az 8052 vel Sramból és egy A/D - D/A átalakítóból állt. Nomeg egy ROM ból.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |