Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VGA -> EGA

Témaindító: G-Lex, idő: Ápr 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) G-Lex hozzászólása Ápr 10, 2006 /

VGA videókártya jelét szeretném átkötni egy EGA monitorra. Ez mennyire megoldható? Esetleg van valami működőképesnek látszó kapcs?
(#) G-Lex válasza G-Lex hozzászólására (») Ápr 10, 2006 /

Esetleg valami nem túl borsos árú átalakító kütyü. mert már 10eHUF körül lehet kapni aranyos VGA moncsikat... De hát ha van egy fölös EGA...
(#) Thomas10100 válasza G-Lex hozzászólására (») Ápr 10, 2006 /

Helló!

Ez EGA-ból csinál VGA-t, de szerintem fordítva is működik. De nem biztos, majd még mások is szólnak, hozzá valamit.
EGA to VGA
(#) G-Lex válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 10, 2006 /

Ilyesmit én is találtam, de vki azt mondta,h a vsync és hsync frekije nem ua a kettőnek... ezért is raktam fel ide a kérdést, hátha a nálam sokkal okosabbak tudják... még nagyon Junior vok ezen a téren
(#) Sebi válasza G-Lex hozzászólására (») Ápr 10, 2006 /

A VGA kártya 640x480-nál 31,5kHz sorszinkron jelet ad ki. Az EGA - ha jól emléxem még - 19kHz sorfekin megy. Nincs túl messze a kettő, de csak a monitort tudod sorfrekiben felfelé húzni, ennyit még lehet, de hozzáértést kíván. Sztem 5eFt-ért már csinos VGA csöves monitort kapsz.
(#) Ernőke válasza G-Lex hozzászólására (») Ápr 12, 2006 / 4

Hali!
Annyi segitséget tudok mondani hogy a VGA mód lefelé kompatibilis.Minden Vga kártya tud EGA,CGA,C80 as felbontást.Én is használok egy zöld-fekete EGA monitort Linuxhoz és nyáktervező progihoz.Bármelyik nagyobb számitástechnikai boltban lehet kapni egy olyan 400-500FT körüli csatlakozót ami a lábkiosztást átalakitja 15 tűs D-sub ról 9 tűs E-sub ra.Ha dobsz egy mailt budapest területén 4 boltot tudok megadni.Csak arra kell figyelned hogy az alaplapi bios támogassa az ega módot.92. utáni 486-osoktól kezdve mind támogatja.
A mono CGA monitorok könnyen összekeverhetőek az Ega monitorokkal ugyanugy 9 tűs de más ttl jellel dolgozik és máshova esik a szink-láb.Ezért bizonyosodj meg róla valóban EGA monitor.Ha igen akkor 400-500FT od ba fog fájni a kis csatlakozó.Később felcsatolom a fényképét,de most techn.okok miatt nem tudom.Üdv Ernő l
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem