Fórum témák
» Több friss téma |
VGA videókártya jelét szeretném átkötni egy EGA monitorra. Ez mennyire megoldható? Esetleg van valami működőképesnek látszó kapcs?
Esetleg valami nem túl borsos árú átalakító kütyü. mert már 10eHUF körül lehet kapni aranyos VGA moncsikat... De hát ha van egy fölös EGA...
Helló!
Ez EGA-ból csinál VGA-t, de szerintem fordítva is működik. De nem biztos, majd még mások is szólnak, hozzá valamit. EGA to VGA
Ilyesmit én is találtam, de vki azt mondta,h a vsync és hsync frekije nem ua a kettőnek... ezért is raktam fel ide a kérdést, hátha a nálam sokkal okosabbak tudják... még nagyon Junior vok ezen a téren
A VGA kártya 640x480-nál 31,5kHz sorszinkron jelet ad ki. Az EGA - ha jól emléxem még - 19kHz sorfekin megy. Nincs túl messze a kettő, de csak a monitort tudod sorfrekiben felfelé húzni, ennyit még lehet, de hozzáértést kíván. Sztem 5eFt-ért már csinos VGA csöves monitort kapsz.
Hali!
Annyi segitséget tudok mondani hogy a VGA mód lefelé kompatibilis.Minden Vga kártya tud EGA,CGA,C80 as felbontást.Én is használok egy zöld-fekete EGA monitort Linuxhoz és nyáktervező progihoz.Bármelyik nagyobb számitástechnikai boltban lehet kapni egy olyan 400-500FT körüli csatlakozót ami a lábkiosztást átalakitja 15 tűs D-sub ról 9 tűs E-sub ra.Ha dobsz egy mailt budapest területén 4 boltot tudok megadni.Csak arra kell figyelned hogy az alaplapi bios támogassa az ega módot.92. utáni 486-osoktól kezdve mind támogatja. A mono CGA monitorok könnyen összekeverhetőek az Ega monitorokkal ugyanugy 9 tűs de más ttl jellel dolgozik és máshova esik a szink-láb.Ezért bizonyosodj meg róla valóban EGA monitor.Ha igen akkor 400-500FT od ba fog fájni a kis csatlakozó.Később felcsatolom a fényképét,de most techn.okok miatt nem tudom.Üdv Ernő l |
Bejelentkezés
Hirdetés |