Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   53 / 3597
(#) Topi hozzászólása Márc 16, 2008 /

Ismerősömmel elbeszélgettem és arra az elhatározásra jutottunk, hogy kellene tervezni egy olyan UPS-t ami relatíve könnyen utánépíthető otthon.

Eddig a következő paraméterek lettek megszabva.
Szabvány 600W-os toroiddal működjön,
FET-es kimenete legyen
Processzor vezérelt az egész.

Toroid: EI-hez képest azért jobb hatásfok
FET: Ez nem kérdés
Processzor: Biztosítja a gyors reagálást feszültség vagy áram igadozás esetén, vezérli a töltési folyamatot, visszajelzést ad, hátralévő időt kalkulál...

Szerintetek van értelme belefognom a megtervezésébe? A 600W-al azér már egy asztali PC-t monitorostul meg lehet hajtani. vagy porszívózni lehet róla

UPS: Uninterruptible Power Supply = Szünetmentes táp
(#) KTobi válasza Topi hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Nem volna rossz ötlet. Én gondoltam magamnak csinálni egy másik tápot a PCre, 24Vos akkumulátorokról, hogy menne, a tápot kidobni, és e helyére más eektronikát, a monitorból (LCD), csak a 230Vos részt kell kidobni (tudtommal rögtön trafóra megy), a nyomtatóban is egy fekete doboz a táp, azt is könnyen át lehet alakítani. Egyedüli gond a lézernyomtató, az szerintem nincs meg 230V nélkül. Az akura meg egy töltőt, még van áram, arról jár, ha elveszik, akkor akuról. Különben errefelé nincs olyan gond, hogy felmágneseződik a TV a hangszórótól, itt rendszeresek az áramszünetek, főleg mikor nem kellene, (régebben volt (99es bombázások?), hogy több mint egy hétig nem volt áram).

Fejembe vettem, hogy csinálok egy cikket a kezdőknek, mivel főlment a pumpám a sok nagyon alap kérdéstől. Nem tudom mikor lesz meg. Egy gyakorlati cikk, hogy kell használni a cinezőt, mire jó a multiméter, mit mér, mi fán terem a protoboard, stb.

Evvel kapcsolatba kérdezem. Topi megoldható lenne-e, hogy egy cikk oldalanként jelenne meg, mármint ha ezt a cikkemet bővítem, attól még az előző oldalak olvashatóak legyenek (nem tudom mi lesz a vége, de minimum 50 oldalra tippelek).

Üdv. Tóbi
(#) titi válasza Topi hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Na ez érdekelne engem is!
De gondolom, még sokan vannak így ezzel...
(#) Kovidivi válasza KTobi hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Csak egy a probléma. Aki kezdő kérdést tesz fel, az kezdőként is "olvas". nem fogja megkeresni a cikkek között az "Alapismeretek" című olvasmányt, hanem inkább nyit egy új témát... Viszont támogatom az ötleted! Sok sikert hozzá!
(#) Iszkakof István hozzászólása Márc 17, 2008 /

Én is nagyon szeretném azt az oldalt, amit a kezdőknek nyitnak. Kezdő vagyok az elektronikában is és a számítógépezésben is. Részemről az oldal „Votat“ (Megszavazva).
(#) Gery válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

De például valaki feldobna egy kezdő kérdést (amivel semmi baj nincs egyébként) akkor a válasz csak egy link lenne rá ami Tóbi cikkjére hivítkozna, hogy olvassa el. És mindenki jól járna. Szóval szerintem is jó ötlet
(#) Kovidivi válasza Gery hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Így viszont jó ötlet!
(#) jdani hozzászólása Márc 18, 2008 /

Helló. Akinek van Benq digitálsi fényképezője, azt szépen kérem, hogy irjon egy privit.
(#) Attila86 hozzászólása Márc 18, 2008 /

Nem tudjátok hol lehet kapni Plastic 70-et?
(#) levii válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Szia!
Például itt Bővebben: Link

Üdv!
(#) Attila86 válasza levii hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Köszönöm! A HQ eszembe sem jutott.
(#) valve hozzászólása Márc 18, 2008 /

Annyit hallottam már erről-arról, jobb a Mozilla Firefox, Netscape, stb, mint az IE. Most spontán a Fejlesztési ötletek Topiknak, negyede arról szól, hogy kinek-hogy megy Ff kontra IE alatt a HE,..
Szeretnék pár véleményt, ki-hogy érvel,.. (megjgyz: nekem még soha nem vacakolt az IE)
(#) Sergei válasza valve hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

én személy szerint operát használok.nekem ez jött be ehhez szoktam hozzá.probáltam IE-t meg FF-ot de azok nekem bonyolultak voltak,
(#) válasza valve hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Nekem évekig csak IE-m volt, és nem volt vele semmi bajom. Utána váltottam Ff 2.0-ra, az is ment egy darabig (szűk 1 év), de aztán mindenféle bajom lett vele (főleg kompatibilitási problémák), és amennyivel jobban tetszett mint az IE, annyival több bajom is volt már vele akkor. Így hát újra az IE lett a nyerő (6.0-ás). Most pár napja pedig feltettem az Ff 3.0-át, és úgy nézem hogy most ez lesz az új favorit.

És hogy a kérdésedre is válaszoljak: szerintem aszerint oszlik meg a felhasználók tábora, hogy ki-mire használja a böngészőt, illetve hogy melyik tetszik neki jobban.(utóbbi asszem értelemszerű ) Én például szeretek egyszerre több weboldalt is olvasni (párhuzamosan), ezért nekem pl tetszik hogy 5 megnyitott weblap után még nem telik meg Ff miatt a tálcám, mert ugyebár lehet vele külön füleket nyitni (újabb weblapnak nem kell újabb oldal).
Ezen felül szerintem stabilabb és kevesebbszer fagy ki az Ff mint az IE. Esetleges kifagyás/rendszerleállás után pedig hasznos funkció az "előző munkamenet helyreállítása", vagyis mondjuk egy több órás google-s keresgélés/adatgyűjtés még le nem mentett eredményét egy kattintással vissza lehet hozni még akkor is, ha kékhalállal akadt ki a gép. Az IE 6.0 ezt nem tudja, 7.0-át viszont még nem volt szerencsém próbálni, lehet hogy már ott is megvan ez a funkció.

Én egyébként - többek közt ezek miatt is - egy év alatt jobban megszerettem az Ft-t mint az IE-t 6-7 év alatt, de ez csak magánvélemény.
(#) válasza hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Idézet:
„(újabb weblapnak nem kell újabb oldal)”

Vagyis: újabb weblapnak nem kell újabb ablak.

Idézet:
„jobban megszerettem az Ft-t”

Illetve az Ff-t...

Fogjuk rá arra hogy már éjfél után vagyunk, és azért nem tudok rendesen fogalmazni...
(#) Fidel hozzászólása Márc 19, 2008 /

Sziasztok

Nem tudja valaki véletlenül, hogy számológépen hogyan kell ezt a függvényt előcsalogatni? Mi ennek a jele?
(#) Frankye válasza hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Abszolute egyetértek! A nagy újítása a Ff-nak az volt, amikor bevezette a többfüles böngészőt. Az IE legfrissebb kiadása már szintén tudja ezt, de ez nagyon csúnyán "koppintás-szagú"! (Pedig ugye a MS annyira hadakozik az ő termékeinek koppintása ellen...)
A másik nagy előnye a Ff-nak a Gé által említett "munkamenet helyreállítás", szó szerint azért, amit leírt. Azzal együtt, hogy a Ff sokkal ritkábban fagy ki, mint az IE.
Egy dologgal egészíteném ki csupán: Az IE-nél arra akadtam ki, hogy mindenféle ilyen-olyan, szedett-vedett program teleszemetelte az eszköztár-sort a saját eszközeivel, amit azután vagy sikerült kiiratnom, vagy nem. A Ff-nál ezt nem tapasztaltam.
(No és nem utolsó sorban a Ff full-free! Szeretem azokat a dolgokat, amikért nem kell fizetnem. Vajh' miért is?! :hehe: )
(#) Frankye válasza Fidel hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Ha megírod, melyiket, talán könnyebb lenne válaszolni! :hehe:
(#) kaszarobert válasza Frankye hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Nekem elgondolkodtató, hogy it van ez a nagyszerű böngésző, ami teljesmértékben veri az ie-t, s ráadásul a weblapok helyesen jelennek meg benne, nem úgy mint az ie-ben. Se reklám, se felugró ablak, vírus is nehezebben jön be stb. Vajon kinek éri ez meg?

(2.0.x-set használok általában)

Egyébként, az se norma' aki egy idegen helyen egy internetexplorerbe beüti az adatait!!!

Inkább vigyen pendrájvon egy telepített FF könyvtárat, és másolja fel a vinyóra. Fel se kell telepíteni, csak ekindítani! És megy is! A suliba amely gépekre nem tudjuk a rendszergazda jelszót, így teszem fel...
(#) KTobi válasza Frankye hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Már megint belekontárkodok.

A Firefox, az free, de az IE7 is szabadon letülthető. Mivel a IE7 aránya nagyon rosz, ezért ingyenessé tették.

"Szeretem azokat a dolgokat, amikért nem kell fizetnem." Nem mintha fizetnél bármilyen szoftverért is. -Nem volna gond fizetni érte, ha elérhető áron adnák magánszemélyeknek, kisválakkozásoknak (10 ember alatt), és nem ilyen árban. A nagyvállalatoknak meg lehet drágábban, azoknak van rá pénze
(#) valve válasza valve hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

sergei, nemhasználtam Opera -t, így ehhez hozzászólni,.. Bonyolultság alatt mire gondolsz?

Gé, kevesebbszer fagy ki? Nekem nem fagyott ki egyik sem, sem a Ff sem az IE. Mondjuk én IE -t használok, és kb 1hó alatt megfagy 2x, amihez hozzátartozik, hogy napi ~17 órát fut az Op, persze az IE is. "előző munkamenet helyreállítása" itt jön a csendes szégyennek mondható: no ez amit nem használtam. De kiprobálom, kiváncsi vagyok milyen az a funkció.

Frankye, "Szeretem azokat a dolgokat, amikért nem kell fizetnem." az IE is ingyenes, mármint ha nem keveredünk a kecske-káposzta játékba, mert ugye ha nincs Licenszes Windows a gépen akkor a Microsoft hoonlapjáról biztosra nemtudod majd letölteni az IE -t! Itt jön a képbe, hogy csak fizet az ember valahol, amiért a Microsoft site -n kapsz egy "Geniune" feliratot, s egy szép Download linket

kaszarobert, "ami teljesmértékben veri az ie-t, s ráadásul a weblapok helyesen jelennek meg benne, nem úgy mint az ie-ben" konkrétabban? Vagy csak a mende-monda utánni információk után hivatkozol a mondandódra? Melyik oldal nemjelent meg helyesen az IE -ben? "idegen helyen egy internetexplorerbe beüti az adatait" No itt már nem a mi hatályaink lépnek életbe, hanem a szoftware -gyártó, de ezen nagyon hosszasan lehetne vitázni. (ha idegen helyen vagy/vagyok akkor mindig törlöm magam után a szemetet, vagy ha van pl: DeepFreeze, akkor Soha nemkerüli el a kezemet a Restart gomb

valve, ja ez én vagyok No akkor az én tapasztalataim, nem találtam még olyan oldalt ami nem müködött volna IE alatt, vagy ha arányt mondok akkor ~225 oldalból ~5db. Másik gondom volt, ha jól emléxem akkor néha nem hozza le rendesen az exchange servert, meg az elrendezés is eltér, de lehet ez csak a megszokottságnak tulajdonítható.
(#) valve válasza valve hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Tehát Ff -beszéltem, ami nem-hozza rendesen az exchange szervert. (adjatok linket ami zürös IE alatt)
(#) kaszarobert válasza valve hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Nézz utána, hogy egy normálisan, megírt weboldalt, sokszor szándékosan el kell rontani, ahhoz, hogy ie-ben jó legyen, holott az egyébként helyesen van megírva és mozzillában teljesen ok. Sok webdizájner szenved emiatt!
Egyébként a legújabb ie-ben ezt már javították...
(Még nem próbáltam a legújabbat, de az én vasamon szerintem el sem indulna.)

Egyébként a Cookiek, előzmények, idéglenes fájlok törlése természetesen egy IE-n is megoldható nem rendszergazdaként is, csak nehézkes, és hosszú folyamat. Míg a FF-en egy gombnyomás.
(#) Sergei válasza valve hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

hát ugy az egész bonyolult nekem.szinte semmi nem ált kézre és igy inkább váltottam másikra
(#) Moderátor hozzászólása kaszarobert hozzászólására (») Márc 19, 2008

Idézet:
„A suliba amely gépekre nem tudjuk a rendszergazda jelszót, így teszem fel...”

Példamutatásből 5-ös!
(#) Moderátor hozzászólása vtsoftware hozzászólására (») Márc 19, 2008

Idézet:
„kiráj”

Hát ha ezt IV. Béla vagy Szent István, esetleg III. András meglátnák így leírva... :eek2:

A székről duplán fordulnának le!
(#) valve válasza (») Márc 19, 2008 /

Kapna egy 5 -napos User Suspend -et tőlem az biztos a FireFox -ért.
Jelszavakról meg, (lehetetlen nem-észre venni, sztem) ha jó a gazdi és a rendszer akkor szinte lehetetlen feltörni, esetleg ellesni valahonnan. Neadj Isten rajtakapnék egy felhasználót keyloggerekkel vagy különböző programokkal probálkozni, biztos, hogy jaj, neis mondjam, meg egy hónapra kitiltanám az Infó laborokból. Aztán magyarázkodjon a tanároknak,..
(lehet, hogy csak én vagyok ilyen gonosz?)
(#) Norberto válasza valve hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Idézet:
„lehet, hogy csak én vagyok ilyen gonosz?”

Nem, a világ elkanászodott... túl komolyan és szó szerint van véve a demokrácia szó... nem politikailag, hanem úgy globálisan, minden értelmében...
(#) Szárnyas válasza (») Márc 19, 2008 /

Idézet:
„Hát ha ezt IV. Béla vagy Szent István, esetleg III. András meglátnák így leírva...
A székről duplán fordulnának le!”

De ez sem olyan biztos, mert akkoriban még nem volt kialakulva a latin ÁBC szerinti magyar helyesírás, lásd. Halotti beszéd.

De, hogy a témába vágó dologról is szó legyen, miért van az, hogy ha fájlmellékletet akarok letölteni, akkor nem az eredeti nevet kapja a fájl, hanem mindenféle értelmetlen karaktersorozatot?
(#) Dudus válasza (») Márc 19, 2008 /

Talán a sok "szakbarbár" úgy gondolja, hogy ez egy szakmai fórum, ahol értelmes emberek beszélgetnek s mint ilyenek betartanak bizonyos társas viselkedésre vonatkozó szabályokat. Aki tudja , hol a helye a szlengnek és hol a pontos, szabatos fogalmazásnak, arra akár azt is mondhatnánk: tud disztingválni. Valamint a szabályokat már megalkották, nekünk csak használni kell és az aposztróf, mint kollegám (ha meg nem sértem vele) említette nem erre lett kitalálva. Ha ragaszkodsz hozzá talán inkább idézőjelbe kellene tenni. Bizonyos rövidítésekkel egyetértek, nekem az "szvsz" vagy az "akku" elfogadható, de keskeny a határ és ha nem érzed, inkább írd le rendesen.

Bennem az ilyen fogalmazás, pláne írásmód, egy gyermeket fest le és meglehetős infantilizmusnak tartom, aminek itt - szerintem - nincs helye.

Ha nincs időd végiggondolni amit írni akarsz és nincs időd ellenőrizni amit leírtál inkább ne fórumozz, várd meg amíg nyugodt környezetben, átgondolt pontos kérdést tehetsz fel vagy válaszolhatsz egy feltettre.

Persze lehet, hogy simán csak generációs problémáim vannak és a hiba bennem van, de "öreg" vagyok már ahhoz, hogy alkalmazkodjak.

Üdvözlettel:
Egy szakbarbár

Mivel a fentiek nem voltak fejlesztési ötletek , legalábbis nem a topicnyitó szándéka szerint, elnézést az OFF-ért.
Következő: »»   53 / 3597
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem