Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Egyszer már megtettem. Vagy minden egyes hozzászólás után meg kell ismételni? Rendben:
Ismételten köszönöm a tápot ér dicséreteket! Burk, ha a következő hozzászólásban megint esetleg valaki azt mondja hogy jól néz ki a táp, akkor megint meg kell köszönnöm? Utána megint? Még egy kérdés Burk: Kötelező 10-15 percenként benéznem a hobbielektronikára és megnézni hogy van-e esetleg valami megköszönni való, vagy ráér akkor is amikor van rá időm? Mennyi dicsérő hozzászólás után szólsz rám hogy köszönjem (ismételten) meg őket? Mert akkor megpróbálom úgy beosztani a szabadidőmet hogy mindig figyeljem.
Szerintem ha már annyira köszöngetsz akkor mások helyett is megköszönhetnéd a dicséreteket! Ahogy a moderátor moderátor, úgy te lehetnél a köszöngető...
Tegnap vettem 30 darab BD250-et. Én is eljátszottam néhány figurát!
Hát Srácok, igyekszem a kedvetekben járni, ha már az elektróhoz kevésbé értek.
Köszi a dicséreteket, ha nekem szólt a fáma!
Ezt most fejezd be! Ne húzd az időnket állandó köszöngetéssel! Te csak szépen építkezzél, mi meg majd leesett állal bámuljuk a műremekeidet.
És mind ezt az "X négyzet per kettő" közben... Ejnyeeeee.......
Huba!
Nyertél! Mi más is lehetne?? Az infót kitöröltem, mert egyenlőre nagyon nem publikus.
Remélem hamar publikussá válik!
Pont ilyen picike relét láttam a Lomexben.
Szerk.: Ja látom a kijelzős panelon a nyomógombok is onnan vannak. Szerintem nagyon jó ez a kis gomb.
Nem reklámnak szánom, de most vettem a a HEStorban:
Bővebben: Link Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni beépítve...
Oké, oké! Csak mutatóba linkeltem... Valószínűleg majd ezt a ledest fogom beépíteni.
Szia, egész véletlenül nem Fery-től vannak a kijelzők?
Szép munka!! Üdv.
Köszi!
Fúúúú, most megfogtál... Nem emlékszem pontosan, de mintha a vaterán vettem volna... vagy mégsem? Attila! A relét, egy kedves fórumozó társunk hirdette itt, az apróban. Vettem Tőle 2 csővel. Nem bántam meg!
Abból a reléből én is vettem 100db-ot, de már el is fogyott!
Szép igényes munka! Nekem nagyon tetszik!
Én is vettem tőle, és egy icipicit karcos volt mint a tiéd,(ha jól láttam) ezért gondoltam, hogy egy "alomból" valóak lehetnek. Azt tudom, hogy nagyon szép a fénye, a színe is tetszik és a fényereje is elég erős.
Üdv.
A B5 után most már szól a HTA30 saját tervek szerinti utánépítése is.
Tudom ajánlani, egyszerű, olcsó, és jó. Akit érdekel keressen meg.
Nagyon szép. A nyákra a pozíció rajzolatot vasalós technikával csináltad? Vinnyetta papírra(nem a tapadós rész hanem a hordozó) nyomtatott majd vasalt technikával? Védőrétegként mit használsz? Plexis látványerősítőnek is első osztályú lenne. A famunka előtt meg le a kalappal. Nagyon szép gratulálok!
Pár év és talán én is tudok ennyire szépet csinálni, kinézetre inspirál a Ki mit épített topic, így erre jobban figyelek ezután.
Igen, rávasaltam, de nem vinnyetta papírral, hanem műnyomóval. Éppen úgy mint a nyákoldalt is, csak itt a maratás kimarad. Utána meg színtelen lakkal lefújtam, hogy tartósan megmaradjon.
Miután kész a szerkezet, a nyák oldalról is le szoktam mosni a gyantamaradványokat, és azt is lelakkozom. Ez véd az oxidációtól, és tapasztalatom szerint elég jól szigetel ahhoz, hogy ne okozzon semmilyen elektronikai gondot. Sőt a lakkgyártót is utolértem nagy nehezen, akitől még sosem kérdezték mekkora a lakk elektromos vezetőképessége, de sokkal jobban szigetel mint a nyirkos levegő. De hogy valami hibát is mondjak, mert ez sem tökéletes, ovatosan kell bánni vele. Ugyanis mikor a nyák oldalon forrasztasz, akkor a lakkozott alkatrész oldalon meglágyul egy kicsit a lakk. Ez aztán később nyom nélkül visszakeményedik, de ha éppen akkor nyúlsz bele mikor még lágy, megörökíti az ujjlenyomatodat. Éppen e miatt van az is, hogy az alkatrészeket nem célszerű odaszorítani a panelhoz (én egyébként is szoktam hagyni alattuk kb. 1mm-t, mert így sokkal rugalmasabb a rendszer, nem érzékeny annyira a panel esetleges meghajlására, vagy a rezgésre), mert azok is beleragadnának a meglágyult lakkrétegbe. Alkotó
Nagyon szép lett a kivitelezés! Grat!
Egy olyan apró kérdésem lenne, hogy a teteje, hogy lesz megoldva? Teljesen zárt lesz? Mert akkor nem lesz probléma a hűtésnek, hogy semmi szabad tere nincs?
Nekem is tetszik gratulálok, valaki (nem emlékszem) azt állította a fórumon nem nagyon lehet poziciórajzolatot vasalni, hát itt a példa, szuper lett!!
A bordánál a fenéklemez is lyukas, és a fedél is az lesz. Pontosabban nem is lyukas, hanem éppen az egyes bordák közti helynek megfelelő réseket fűrészelgettem bele. Majd holnap lefotózom, hogy világos legyen.
Azért nem biztos, hogy a fadoboz a tuti megoldás ám. Nálam szükségből lett ez, mert csak ezt tudom magam létrehozni. Alkotó
Épp ezt akartam kérdezni, hogy alulról kap-e valahogyan levegőt a borda. Ezek szerint igen, így sokkal jobb a hűtése.
Nagyon jól néz ki a fa dobozzal a cucc!
Gratulálok,első osztályú lett. szépen megcsináltad
Hello!
Ez pontosan milyen lakk amit te használsz?(itt nálunk prisma color néven futó lakk sprai kapható ez jó lehet hozzá)
Visszatérve a HTA30-ra
1. A fenéklemez, és fedél kivágásáról mellékelek egy fotót. A láb is azért magasabb kicsit a szokottnál, hogy alulról is tudjon a levegő áramlani. 2. A panelről terveket (szerintem utángyártható formában, 1200 Dpi felbontásúak a pdf-ek) tettem fel az erősítő mindig és mindig fórumtémába, a 374240 hozzászóláson. Akit érdekel, ott megtalálja. (valaki árulja el nekem, hogyan lehet azokat az ügyes kis hivatkozásokat ide csatolni, amire kattintva, egyből a megadott helyre lehet ugrani) 3. A lakk. Fotó mellékelve. Nálam bevált, de FONTOS, hogy semmi mással nem kísérleteztem. Egyszerűen nem volt rá okom. Ezzel a lakkal csak annyi csel van, hogy mikor kifújja az ember, akkor a felület tele van ici-pici kis "buborékokkal". Viszont ez 1-2 perc múlva eltűnik. Kivéve akkor, ha pl. hajszárítóval rásegítünk a száradásra, mert ilyenkor "beleszárad" a felületbe. Tehát ne siettessétek, és akkor tükörfényes, sima felületet kaptok. Magától is megszárad kb. 20 perc alatt szobahőmérsékleten. Alkotó[u]
Én úgy szoktam hozzászólást linkelni, hogy ha van valaki aki válaszolt a Te hozzászólásodra akkor az Ő hozzászólásának végén rákattintok a hozzászólás számára amire válaszolt (tehát a saját hozzászólásod) és azt a linket használod, vagy egy szerűen rákattintasz akármelyik hozzászólásra és a linken a két megfelelő helyre be másolod a saját hozzászólásod számát. Ha lehet ezt egyszerűbben is akkor bocs, de majd valaki kijavít.
Szerintem te az "URL" gombra gondolsz...
A szövegmező alatt ott van egy gombsor ott van az a gomb.. Felső sor a linké az alsó amit beírsz a szövegben azt a szót látod (ez alatt lapul a link)... Üdv!
A hivatkozni kívánt hozzászólás fejlécén (szürke sáv) duplán kattintasz. Ekkor felugrik 1 ablak. Az abban szereplő linket lemásolod és beilleszted majd a TE hozzászólásodban (URL gomb). Ekkor lesz pirossal keretezett a linkre ugrás után a hivatkozott hozzászólás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |