Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 282
(#) jokiss80 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Szia !

Találtam egy korábbi hozzászólásban egy rs232 bekötést, remélem jó is.

Utána néztem a neten és azt írják, hogy a DLS2002 progival könnyel hozzá lehet férni a központhoz. De sajnos a DSCHungaria honlapjáról csak regisztrálás után lehet leölteni (én pedig sajnos csak végfelhasználó vagyok). Bár más fórumokon írták, hogy ha bemegy az ember személyesen , akkor odaadják. (Nem is értem akkor az egészet)

Máshol pedig csak Amerikait találtam, amit le tudtam szedni és nem volt hibás. Gondolom neked megvan. Nem tudnánk valahogy megbótolni a progit ?

Üdv: Józsi
(#) Syn7h37ic válasza jokiss80 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Hát, email-ben sok lenne, mivel 300 mega a progi.
Szerk:
Most néztem, csak update van fenn, maga a DLS2002 nincs.
(#) Syn7h37ic válasza jokiss80 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Naja. Nem a legolcsóbb ajánlatot kaptad, az már igaz.
A DLS2002 progival teljes mértékben tudod a központot programozni. De csak progizni. Az adatkábelt Te is meg tudod csinálni. a központ direkt link tüskéinek kiosztása: RX föld föld TX.
Egy sima RS232 portról használható.
(#) jokiss80 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Szia !

Megpróbálom megszerezni a progit. (Találtam már, csak hibás volt, de hátha meglesz). Amúgy meg köszi a segítséget a bekötéssel kapcsolatban.

Billentyűzetről sem bonyolúlt programozni szerintem, csak jobban kell figyelni.

Ma, de legkésőbb holnap elválik, hogy végre sikerül-e.

De azért tényleg mindent nagyon szépen köszönök.

Üdv: Józsi
(#) knight1984 hozzászólása Feb 24, 2009 /

Sziaztok!

Szintén DSC1616 központ 4 mozgásérzékelő /DSC LC-100/és 1 nyitásérzékelő valamint egy sziréna /BS-128/, illetve egy LED-es kezelő.

Az érzékelődet DEOL-ba kötném. Van 2 melléképület, oda 24 órán át kéne figyelés.
Viszont a lakásba otthonmaradó élesítés kéne.
Tehát lehessen mászkálni a lakásba nap közben illetve éjszaka, de ha egyáltalán nem vagyunk otthon akkor lehessen melléképületestől lakásostól élesíteni egybe. Én is kezdő vagyok, ha tudtok légyszíves segítsetek. A központ programozását DLS2002 PC-s progival szeretném PC-Linkel. Remélem azzal egyszerűbb lesz.

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) MPi-c válasza knight1984 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

A 24 órás zóna azt jelenti, hogy folyamatos figyelés van, függetlenül attól, hogy egyébként a rendszer "élesítve" van-e. Ilyennel érdemes figyelni az érzékelők tamperjét, vagy a kültéri hangjelzőt. Ha a melléképületekbe van bejárás, akkor oda ez nem jó választás. Gondolom azt szeretnéd, hogy a lakóháztól függetlenül legyen bekapcsolva a melléképületek védelme, akkor is, ha a lakórészben éppen ki van kapcsolva minden. A kérdés az, hogy erre egyáltalán a 1616-os központ képes-e? ( Az 585 biztos, hogy nem tudja) Azt hiszem ezt nevezik partíciónak, de lehet, hogy tévedek.
(#) harald válasza knight1984 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

a 24 órás figyelést gondolom nem ugy értetted hogy oda soha nem méssz be
hanem ugy hogy amikor a lakásban vagy mondjuk éjjszaka akkor az élles legyen
a 1616 nál kétféleképpen is megoldható csinálsz két particiót és külön éllesitgeted vagy a lakásban lévó érzékekőket otthonmaradó távózónak programozod
telepitői kézikönyv 5.2 zónadefinició
ezza zóna gy möködik hogy éllesités után ha megszakitod az (1) késleltetett zónát vagyis kiméssz a lakásból akkor éllesednek ha nem akkor nem
a többi viszont igen
(#) Syn7h37ic válasza harald hozzászólására (») Feb 24, 2009 / 1

Annyit hozzátennék, hogy a kezelőn a számgombok egyben funkciógombok is, amik programozhatóak.
000-ás szekció, 1-5 alszekció. itt lehet konfigurálni, hogy az egyes funkciógombok mit is csináljanak. Pl. 1-es gomb teljes élesítés (04), 2-es gomb otthonmaradó élesítés(05), stb stb...
A két partíció felesleges, elég a stay-away üzemód.
A stay módban kizárt zónára kell azokat a zónákat programozni, amelyeket nem akarom bekapcsolni otthonaradó üzemmódban. Ez a 05-ös zóna paraméter a 001-es szekción belül.
És így van, ha csak simán kóddal kapcsolod be a központot, akkor automatikusan stay módban kezd élesedni addig, amíg egy normál késleltetett zónát meg nem sértesz.
A funciógombokkal történő élesítés esetén, nem veszi figyelembe, hogy megsértetted-e a késleltetett zónát. Ekkor vagy csak otthoni, vagy csak távozó módban kapcsol be. kikapcs továbbra is kóddal
(#) pipi hozzászólása Feb 25, 2009 /

dsc dokuk:
Bővebben: Link
--------------
más:
nincs valakinek leírása a központ(pl pc585)-billentyűzet közti protokollról, jelszintekről ?
(#) Syn7h37ic válasza pipi hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Ha jól rémlik, rs485 protokollt használ.
(#) knight1984 hozzászólása Feb 25, 2009 /

Sziasztok!

Köszi a segítséget!Szerintem még fordulok hozzátok bizalommal!

(#) knight1984 hozzászólása Feb 27, 2009 /

Sziasztok!

Újra itt pr kódot kérdeznék a programozáshoz:
PC1616H-s közont ver. 4.2EU billentyűzet PK1555RKZ.

1. A billentyűzet felélesztése.
Billentyűzetre szeretném rákötni az ajtó nyitás érzékelőjét, ezt a zónát hogy tudnám aktiválni, otthonmaradónak, és hogy állíthatom be mi a kódja, illetve kell-e EOL, vagy DEOL ellenálás?

2. Zóna beállítása: ezen kívül még egy zóna otthonmaradó, illetve 2 zóna azonnali.

3. Írták a billentyűzetet nem szabad globálisnak beprogramozni, akkor mi legyen a sorsa. kódot kérnék?Illetve csak azt írtátok ne legyen partícionálva a rendszer ha nem állítok be partíciót akkor mit állítsak be?

Ha megoldható, billentyűzet kódokat kérnék tőletek. Köszönöm előre is a segítségeteket!

4. felhasználói kód beállítsa 1db 4 jegyű kódra gondoltam, csak 1 felhasználó lesz
(#) Syn7h37ic válasza knight1984 hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Telepítői leírás, programozási lap, és felhasználói kézikönyved van? Ha nincs küldök a mail címedre.
Most rohannom kell, este pontosan leírom, hogy kell csinálni. privátban adj meg egy mail címet, elküldöm a leírást.
Gyorsban még annyit, hogy a nyitásérzékelő, amit a kezelőre akarsz kötni, az bejárati zóna, vagy nem? Mert ha otthoni módot akarsz, az azt jelent, hogy a bejárati zóna éles, illetve azok, amiket otthoni módban bekapcsolva védeni akarsz, pl. garázs, míg azok a zónák, amik otthoni módban kizárva vannak, azok inaktívak, pl. hálószoba, és a háló és a WC közötti folyosó, WC stb stb...
A bejárati reed célja pont az, ha otthoni módot használsz, csak beütöd a kódot, de nem nyitsz ajtót, akkor automatikusan otthoni módban élesedik, de ha ezuán kinyitod az ajtót, és a reed kinyit, akkor a központ úgy veszi, hogy elhagyod a házat, ekkor teljes élesítés lesz, zónakizárás nélkül. Persze lehet ezt funciógombra is programozn, ekkor nem veszi figyelembe a be-ijárati zónát, mint auto home˛/away üzemmódot. Este leírom, hogyamn megy ezaz egész.
(#) Syn7h37ic válasza knight1984 hozzászólására (») Feb 27, 2009 / 2

Hali.
Tehát az ajtónyitás érzékelő bekötése a kezelőre:
1616 központnál a kezelői zóna követi a zónák EOL beállítását, tehát, ha EOL-t használsz, akkor a reed-et is elo-ként, ha deol-t, akkor a nyitás szintén deol lezárású legyen.
A két zóna pont, a kezelő Z, és a Black (negatív) pont.
A nyitásérzékelő zónát célszerű a legutolsó zónára beállítani, 1616 központnál( zónabővítő nélkül) ez a 7-es zóna.
A zóna beállítása ugyanúgy történik a 001-es szekcióban, mint a többi zónánál, tehát, ha a nyitásérzékelő a bejárati ajtó, akkor azt késleltetni kell. Ez a 01-es adat, a 001-es szekcióban.
a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a 001-es szekcióban szép sorban beállítjuk az egyes zónák jellemzőit, az utolsó (hetes zóna) a kezelői zóna, ha ez késleltetett, akkor az opció, 01.
Fontos, ha a bejárati ajtó késleltetett, akkor a bejárati mozgásérzékelő követő módban legyen. (vagy ha azt akarod, hogy otthoni módban kikapcsolva, akkor követő/otthoni/távozó módra legyen programozva)
Ha ez megvan, akkor a kezelői zónát engedélyezni kell.
Ez a 020-as szekció. Itt lehet a kezelői zónákat hozzárendelni a központhoz mivel a 1616-os nyolc kezelőt képes kezelni, ezért a 020-as szekció nyolc pontot tartalmaz. Értelemszerűen, az első kétjegyű adat, az első kezelő, a második kétjegyű a kettes kezelő, stb stb...
itt kell beírni, hogy az egyes kezelői zóna, jelen esetben a 07.
Tehát, 020 szekció 07.
ezzel elértük, hogy a kezelői zóna mostantól a hetes zóna.

Otthonmaradó élesítés.

Először is írjuk össze, hogy melyik zónák működjenek, és melyek legyenek kikapcsolva otthoni módban.
Pl. a garázs, a bejárat, a nappali legyen éles, a háló, a folyosó, a WC ne legyen üzemben otthoni élesítés alatt.
Azon zónákat, amelyeket otthoni módban kiiktatni szeretnénk, azt a 001-es szekcióban 05-ös opcióra (követő/otthoni/távozó) módra kell állítani, míg a többi érzékelőt a neki megfelelő azonnali, késleltetett, vagy sima követő üzemmódra kell állítani.

Az otthoni élesítés menetei:
Első csak simán beütni a kódot. Ekkor a központ, automatikusan otthoni módban kezd el élesedni, egészen addig, amíg egy normál késleltetett zónát meg nem sértünk. Ekkor a központ úgy veszi, hogy távozunk az éületből, és teljes élesítési módra vált. Ilyenkor kell egy nyitásérzékelő a redszerre, ami késleltetett, a bejárati mozgás pedig követő, vagy követő/otthoni/távozó üzemmódban legyen.
A másik módszer, hogy a programozható funkciógombokat beállítjuk, hogy az egyik gomb teljes élesítést, a másik otthoni élesítést csináljon. 1555-ös kezelőnél ez az 1-töl 5-ig a számgombok, amit 2mp-ig nyomva tartunk.
Ekkor természetesen a kezelői funkciógombokat fel kell programozni. Ez úgy néz ki hogy:

000 szekció, 1-es gomb. (ez az egyes funkciógomb)
ide a 04-es opciót állítjuk, ami a teljes élesítés.

Tehát belépés programozói módba, 000 1 04

A kettes funciógomb legyen az otthoni élesítés:
000 szekció 2-es gomb, az opció pedig 03.
a gyakorlatban, programozói módban:
000 2 03

A többi funkciógomb ugyanilyen módon programozható. A funkciók megtalálhatóak a telepítési könyvben.[i][/i]

Kicsit hosszú, de nehéz rövidebben magyarázni.

jöhet a pont
(#) harald válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Csak annyit szeretnék hozzáfüzni hogy ha nem szeretnéd használni a kód nélküli éllesitést mert van előnye gyors hátránya bárki be tudja éllesiteni az othonmaradó üzemmódot a *9 kóddal is el lehet inditani ekkor nem kell végighalgatnod az időzités pittyegését
(#) Syn7h37ic válasza harald hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Így igaz. De a funciógobbal történő otthoni élesítési módnál sincs csipogás.
A *0 pedig a gyors teljes élesítés.
(#) wappelt hozzászólása Feb 28, 2009 /

Sziasztok, GS3055-IGW-hez ért valaki? SIM bele, táp, és csak pirosan villog 2x (Radio/SIM failure) A SIM jó...
(#) Syn7h37ic válasza wappelt hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Pin kódot ki kell kapcsolni.
Leírás mellékelve.

GS3055-I.pdf

(#) wappelt válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Köszi, de pin kód kikapcs már megvolt...
(#) wappelt válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Belepróbáltam Pannon / TMobile feltöltős és Pannon előfizetésest is, de ua. 1-2x eljut odáig hogy a sárga led ég és a piros 1x villog (akksi- jogos) de ennyi. Tartok tőle hogy csere lesz...
(#) knight1984 hozzászólása Feb 28, 2009 /

Nos még
pár kérdés ha zavarhatok !?

Kellene nekem 1 kód amivel a központ gyári
alapállapotra visszaál.
DEOL kapcsokat használtam.Jó volna egy
rajz,hogy a sima ajtónyitás érzékelőt hogy kössem a billentyűzetre és
hova tegyem az ellenállatokat.
A 3-as és 4-es zónákat fizikailag nem
használom,elég ha a 3,4-es zónát illetve com-ot simán összezárom
ellenállással? Egyenlőre ennyi lenne!Bocs a zavarásért,és előre is
köszi a help-et!
(#) Syn7h37ic válasza wappelt hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Ha nincs akku, akkor muszáj az áramkorlátozó jumpert 700mA-es állásba rakni, különben nem fog működni a GSM cucc. Alsó állás.
(#) Syn7h37ic válasza knight1984 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

A nem használt zónáknál elég egy ellenállás a zóna, és a com közé.
A rajzon látod, hogyan kell a kezelői zónát bekötni.
Reset kétféle módon lehet. A Z1, és PGM1 csatlakozókat feszültségmentes állapotban össze kell kötni, majd tápot adni neki kb. 1 percig.
Szoftveresen pedig belépés telepítői módba 999 telepítő kód 999

Tehát *8 1616 999 1616 999 Ha más a telepítő kód, akkor értelemszerűen azt kell így beírni. Ekkor visszaáll a központ alapra.
(#) knight1984 hozzászólása Márc 1, 2009 /

Sziasztok ismét!

zónaprogramozás? *8[Telepítői kód] utána 001 menü
nos és itt hogyan tovább a gombokkal. Illetve a billentyűzet programozásához mit üssek be az elején?

Előre is köszi!

ui.: sziréna sem szól

a 001, az már a zónabeállítás menü. Ha nem írod végig a 001-es szekciót, akkor a# gombbal tudsz a főmenübe visszalépni. Ha egy szekciót teljesen kitöltesz, akkor automatikusan kilép a főmenübe. A kapcsoló opciós menünél mindig ki kell lépni #-el, a beállítások után.

Tehát, ha a zónabeállításoknál csk négy zónát állítasz, akkor utána a # gombbal kell visszalépni.
Pl. az első zóna késleltetett, a második követő, a harmadik-negyedik azonnali, az ötödik-hatodik otthoni módban kizárt a többi nem használt:

*8 telepítőkód
001
01
04
03
03
05
05
#

Ha végigírod mind a 16 zónabeállítást, akkor is visszalép főmenübe.
Az adatbevitelt két csipogással nyugtázza,a menübe való visszatérést asszem 4 csipogással.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Márc 1, 2009 /

Még valami...
A nem használt zónákat a 001-es szekcióban 00-ra kell programozni, ekkor szükségtelen a lezárás a nem használt zónákban
(#) knight1984 hozzászólása Márc 1, 2009 /

Ok!

Köszi!

Annyi lenne még: be kell állítani a[013] 2 - kettős ellenállással lezárt BE (mert az alapértelmezés KI), ha DEOl ellenálásokat használtam mindenhol? A billentyűzetet a [903]-as teszt 7 zónára jelzi ki. Viszont az ajtót ha kinyitom nem jelzi a kezelőn. Pedig úgy csináltam az ellenálásokat is és a beállítást is ahogy írtad [020] 7. Valamint, ha *6 [mesterkód] 4-el élesítem a cuccost, akkor jelzi a kezelő, hogy pl.: 1-es zónát megsértették illetve *3-ra ki is jelzi, hogy volt riasztás, de a sziréna nem szól. Mellékelt kép alapján kötöttem be.Tegnap mikor a SERVICE szálat lekötöttem a test ről egyfolytában szirénázott, ma újra kezdtem az egészet. Örültem mert me mikor lehúztam a test szálról a szervizet akkor nem szólalt meg viszont riasztáskor sem. Se tegnap se ma Most ennyi lenne.
Illetve a billentyűzet élesztése? *8 [Telepítői kód] 000 0 17 ez így jó, vagy változtassak. PC1555 RKZ LED-es billentyűzetem van.

Előre is köszi!

ps128.jpg

Igen. A 013-as opciónál be kell kapcsolni a kettős ellenállással lezárt opciót. Ha a 903-ban a 7-est jelzi, akkor a billentyű a hetes helyen van. Ezt állítsd át az egyes helyre mégpedig így:

belépés telepítői módba
000
0
11
#

Tehát belépsz programozói módba
belépsz a billentyű szekcióba (000)
Belépsz a billentyű hely/partíció hozzárendelés almenübe
A két digit első jegye a partíciót, a második a billentyű címét jelöli.
Jelen esetben partíció 1 kezelő 1
Globális kezelőnek lehetőleg ne programozd ( első digit 0 ) mivel ilyenkor alapban semmit sem fog mutatni a kezelő.

Ezután telepítői módban 902 opció majd kb. egy perc múlva mehet a 903 Ekkor az egyest kell mutatnia. Ezután a kezelői zónának is mennie kell.

A szirénánál:
sziréna +12-------közp. Aux+
sziréna -12 -------közp. Aux-
Start ---------------közp. Bell-
Tamper-tamper egy tetszőleges zónára Deol lezárással
A többit kössed ki !
A sziréna leírásában benne van, hogy a jumpereket hogy kell úgy beállítani, hogy külső szabotázsfigyelés legyen. Így állítsd a jumpereket.
A trigger jumpert - állásba állítsd.
A flash csak villogó, a report hibajel, a service pedig az időszakos akkucseréhez jó, de teljesen felesleges, és csak plusz gondot okoz. Főleg a report tud szivatni...
A flash-t én is csak akkor használom, ha pl. távirányítóval használnak egy riasztót, és ilyenkor villogtatni szoktam a sziréna lámpát kapcsoláskor (pont, mint a kocsiknál)
(#) wappelt válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Köszönöm, az általad küldött leírás alapján is ide jutottam, de azóta csak 2 piros villogás. SIM(ek) elvileg jó(k). GSM modul?...
(#) Syn7h37ic válasza wappelt hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Elképzelhető, hogy a GSM nem jó. Ha több SIM kártyával is ugyanez a hibát adja, akkor szinte biztos.
Következő: »»   8 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem