Fórum témák
» Több friss téma |
Keresem a Iwatsu SS 5706 kétsugaras két időlapos skópnak a serviszkönyvét, kezelési utasítását, vagy rajzát. Vagy a egyszerűbb SS5705-öshöz.
Ha valaki tudna róla, kérem, jelezze.
Szia!
Egy cipoben jarunk, a heten szereztem be az e**y-ről ugyanezt a típust. Az "Analóg oszcilloszkóp javítása" c. topikban a vége felé kérdeztem a sracokat, nézd meg, van pár hozzászólás a kezelést illetően. Egyébként én is feltúrtam a netet, de nem találtam semmit, még user manual-t sem. Szerintem nem teljesen reménytelen, valakinek csak van..... Azon agyalok, hogy írok egy mail-t a gyártónak, hátha tudnak vagy akarnak segíteni...... Ha lesz eredmény, szólók. Amúgy nagyon jó kis szkóp ám ez!
Jaj bocs, az enyém 5705-ös, de ahogy nézem, ugyanaz a kettő, csak az egyik 30, a másik 40 MHz-es.
Az alapkezelés nem probléma. Csak itt /http://www.planet-test.org/images/images_spec/00000994.pdf/ olvasom, hogy 3 bemenet és 6 nyom/rajzolat??
A 3-madik bemenet a szinkron, de mit értenek a 6 trace alatt? Na meg a rajz is jól jönne. A cseh fórumokon tuti hogy nincs, most keresem a orosz fórumon és készülök írni a lengyelekne. A gyártó címét nem tudom azonosítani a sok IWATSU oldalból, ott, ahol lehetet írni, onnan nem kaptam semmi visszajelzést. Úgyhoy próbálkozom, lehet, hogy egyszer csak sikerül. Aki hamarabb hozzájut, remélem megosztja.
Jah, ezzel pont így vagyok én is, az alap dolgok rendben.
Igazabol egy mindent kimerítő gépkönyv rajzzal lenne az igazi..... Megnéztem azt a katalóguslapot amit belinkeltél. A 3 bemenet az stimmel, de a cucc csak 2 sugaras.... 3x2 az hat, lehet, hogy így gondolták....
De ha jobban megnézed az ábrákat, három külön jelet ábrázolnak!
Én meg aszt nemfigyeltem meg, hogy a 5705-ös 40 megáig van. És a tied hány időalapú? Lehet rajta kiválasztott részt "kinagyítani"?
Ja igen, most nézem, a tiéd 3 sugaras lenne?
Sziasztok!
Nekem van egy IWATSU SS-5710 típusú szkópom. 60MHz-es, 4 csatornás, dupla időalap stb. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy meg van a kezelési utasítása is (német nyelven) és a szervízkönyve is. Ez utóbbi harmonikaszerűen kihajtható kapcsolási rajzokkal, tehát nem könnyen szkennelhetően. Segítségként a műszert az UEI UNIVERSAL ELEKTRONIK IMPORT GmbH hozta be és forgalmazta Magyarországon, egykori címük: A-1050 Wien, Einsiedlerplatz 13. Telefon: (0222) 541588-0. Ezt kb. 25 évvel ezelőtt hozták be az országba, természetesen net-cím még nem volt. Remélem, segítettem egy picit. Üdv.
Szia!
Megkerestem a céget a neten, de Iwatsut már nem forgalmaznak... Azt hiszem a japán cégnek dobok egy mailt vagy esetleg felhívom őket.....
Dehogy, 2 sugaras.
Szia,
gondolom azért a tiéd jócskán eltér ezektöl. De a kezelési és szervisz könyv milyenterjedelmű? Csak hogy elképzelésem legyen.
Hát ha tudod az angolt ...... . mert én nemtudok inglisül.
Ez tényleg 3 sugaras lenne? Most már igen kiváncsi lettem! Holnap megyek kísérletezni.....
http://www.naptech.com/cat/oscilloscopes0-50.asp
Az említett német nyelvű kezelési utasítás csak 13 oldalas, főként a kezelőszervek funkcióinak leírásával foglalkozik.
Az eredeti angol nyelvű kezelési- használati- áramköri gépkönyvet nem könnyű megmondani, mert mint említettem kihajtós lapok vannak benne, és fejezetenként újrakezdődik a számozása. Saccra 150-200 oldalas lehet.
Szia!
Na? Mire jutottál a szkóppal? Nekem ma meg kellett javítanom az enyémet... Akitől vettem, azt mondta, hogy tökéletes, csak az időalap gombja van picit megütve. Gyanús volt, mert az 1kHz-es mérőjellel sehogy sem akartak az osztások kijönni... Szétszedtem és a "kis" ütés eltörte a kapcsolós potit a kapcsolóval együtt.... Szóval hülyeségeket mutatott az x tengelyen. Most fixre van forrasztva, úgyhogy állandó "cal" módban van, így most pontos.
Szia!
Huh, van arra valami esély, hogy bescanneld? Esetleg fotózni? Nagyon leköteleznél vele, szerintem többeket is errefelé! Persze csak ha van kedved, nem kívánom, hogy sokat szíj vele! Csak ha éppen ráérsz,,,
Már régebben -cca 4 hóapja van meg. Jól működik. Igaz, én is belenéztem, de csak kiváncsiságból. Eddig egy orosz C1-94-es volt sokáig /20-22 évig/ a szkópom, érteni értem a kezelését, de azért vannak kérdéseim. Pld. minek van hátul kivezetve a X csatorna jele - gondolom, több gép esetén lehet vele sinkronizálni a másikat. Vagy az időmarker bemenet fényereje beálítása, ill. sinkronizálása, na meg hát azok az infók a 6 kirajzolásról, vagy a 3 sugár ....
És ami nemelhanyagolandó - szeretném, ha kéznél lenne a szerviszmanuál, ha netán szükség lenne rá.
Hali!
Felhívtam a Japán főirodát, küldik ma az SS-5705E szervizkönyvét és ha megtalálják, akkor az 5706-ét is. Azt mondta az ember, hogy az "E" változat ugyanolyan, mint a sima. Nagyon jó fej volt az ügyfélszolis srác, vágta a dolgot 2 másodpercen belül. Le a kalappal a Japánok előtt, sehol nem találkoztam ilyen profi és segítőkész irodával! Ha meglesz, felteszem ide.
Ez csúcs!!! Milyen számra hívtál?
No, meg is jött a mail.
Azt írta, hogy nem találta meg a gépén, de kért pár napot, hogy utánanézzen és ha papíron lesznek a doksik, bescanneli. Erre varrjál gombot! Kijár nekik egy ![]()
Ilyenre az ember örömére képes kiugrani a bőréből!!!
Ja. Most nincs más dolog, mint várni....
Sziasztok !
Magyarországon az Iwatsu szkópokkal az Elsinco kft foglalkozott (foglalkozik).Keresd meg őket .
Ha már ilyen szépen összejöttünk, nekem egy SS-5712-esem van vagy 20 éve... Ez 4 sugaras, 2 időalapos motyó.
Amúgy a két időalapos - ha tud alternated módot - akkor nemcsak kivilágosítja a kijelölt jelrészletet, hanem kirajzolja egy másik sugárral is. Ezért lesz a 2 sugarasnál 4 trace. Persze gépkönyvem nekem sincs, de még bajom sem volt vele...
Úgy látom, a gépkönyv ügye már tisztázódik. Ha mégsem küldenék, a már említett német nyelvű kezelési utasítást be tudom szkennelni. Az angolból esetleg részleteket, amik A/4 formátumúak. Ha szükséged lesz rá, írj privátba is, mert nem nézem minden nap a fórumot, illetve a topicot.
Ja, az 5705 az 2 sugár+2 időalap. Én 20 éve szeretnék szkópot, de úgy alakult, hogy most lett rá igazán szükségem. Ez az első szkópom. A baja csak a lezúzott B időalap gomb...
Megjavítottam a törött részeket, igazából a forgókapcsi gyanús még, szerintem megsérült belül is (teljesen zárt). Most fix cal-ra van kötve az A variable poti meg a kapcsolója. A "B"-t még meg kell vizsgáljam, nem úgy váltja az időket ahogy kell szerintem, de a skála fele hiányzik is. Ehhez már nrm árt, ha van rendes doksi. Joci: köszönöm addig is! Iwatsu rulez ![]()
Szia Szebi,
eszt nem igen értem. Ezek szerint máskép viselkedik a "nyújtás" chopped és máskép alternate módban? Mert a kivilágított részt aszt megnyújtva mutassa a másik chanel, a kivilágítás helyzetét a Delay time-val határozod meg, a nagyságát meg a másik időalappal. Ehez a alt/chop kapcsolónak van valami köze? Most nézem a SS 5705 és a 5706 közti külömbséget, és az elsónek van A/A INTEN/Alt/B kapcsolási lehetőség a kettős időalap használatára, az enyémnek csak A/A INTEN/B.
Jól látod a dolgot: az ALT/CHOP módnak nincs köze az időalaphoz, ez az elektronkapcsoló két üzemmódja.
A kettős időalapnál, ha A/A INTEN/B van, akkor csak kivilágosítja a meghatározott jelrészt, az ALT módban pedig egy külön sugárra is kirajzolja.
Tehát osszefoglalva:
míg te egyidóben két sugarat látol, a teljes szakaszt és kivilágított részét egyiken és a "nyújtott" részt a másikon, így én csak egyett, először a teljes szakaszt és kivilágított részét, majd a "d" állásban a "nyújtott" részt . |
Bejelentkezés
Hirdetés |