Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése
 
Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   709 / 2208
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
Te már most kinőtted az SE-t. Kezdheted a PP-t építeni.
(#) scooby_ válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 27, 2009
Szia!
Ha jól gondolom,akármilyen trafó nem jó hozzá,azt szerezni kéne,ugye?
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Szept 27, 2009
Pontosan ez az amitől tartok.
(#) djhans hozzászólása Szept 27, 2009
Ma átvezetékeltem a kis piccolot. Kapott 0,5mm átmérőjű hőálló szigetelésű szép kis merev vezetékeket belülre. Egyúttal kicseréltem a katódhidegítő kondikat újra, a régi használt, bontott helyett.
(#) Imi65 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
Janinak is, meg Cirok Lacinak is hihetsz. Meg Sturbinak, Köbzolinak, és még sok mindenkinek. Nem ellentmondásokat állítanak, itt inkább olyan a dolog, hogy a szőke, vagy a barna tetszik-e jobban. Mindegyik "veri" a bolti erősítőket.
A Jani kis PCL-je pl. rám nagyon jó benyomást tett (az én technikámon), de számomra elegendő hangerőn sokszor "belefutott" egy-egy túlvezérlésbe (főleg a "kitartott" basszusokon), ahol már elfogadhatatlanul torzított. Érzékenyebb hangdobozzal lehet, hogy elegendő lett volna a hangereje, "de a katona azzal harcol, amije van". Az EL is ( a Jani által tekert trafóval) egész jól működött, nem volt köztük akkora különbség, hogy toleráltam volna miatta a kisebb teljesítményt. A PL500 PP-ről nem tudok csodákat mesélni, csak egyszerűen végezte a dolgát. Kíváncsi lennék Jani PP-jére is.
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Szept 27, 2009
Értelek, igazából lehet hogy egy PCL elegendő lenne, nem kell óriási teljesítmény, csak egy picivel több kellene mint ami van. Meg igazából a kíváncsiság is hajt, egy PP-t is kell építeni. Persze csak lassan és okosan, nem kapkodunk, ez volt az első amit Kőbüki mestertől már megtanultam. Előbb befejezem az EL-t, rommá hallgatom majd szépen elkezdem begyüjteni a dolgokat a PP-hez. Ez a terv. Addig meg szedem az infókat és próbálok okosodni, véleményeket hallgatok.
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
Én itt a szobában jól elvagyok a piccoloval. Tudom meddig tekerhetem neki oda hogy ne torzítson. Zenehallgatásra elég ez, de ha dübörögni akarok arra ottlesz az EL84PP . Akarok még egy 2x30W-os PP-t majd az AV760/C dobozába PL36-al.
(#) Imi65 válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 27, 2009
Nem annyira tragikus a helyzet. Sajnos én már adni nem tudok, mert minden ilyen trafóm elfogyott (a fórumtársaknak elosztogattam). De könnyen lehet, hogy valakinek éppen van felesleges. Kérdezz rá bátran....
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
Nálam a trafónak való anyagot megtalálod. Ha majd belevágsz elviheted. Majd megpróbálok a tapasztalataim alapján segíteni. A 84 PP is már rég bedobozolt kész gép lenne. Meghallgatás alatt bizonyított, hogy jó a hangja és 12W le is jött róla tisztességesen. Csak a lustaság/időhiány miatt nem tudtam újratekerni a kimenőket. Így meg nem is volt kedvem a dobozhoz hozzáfogni
(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 27, 2009
Idézet:
„A Jani kis PCL-je pl. rám nagyon jó benyomást tett (az én technikámon), de számomra elegendő hangerőn sokszor "belefutott" egy-egy túlvezérlésbe (főleg a "kitartott" basszusokon), ahol már elfogadhatatlanul torzított.”


Ezt olyan jól leírtad, hogy én sem tudtam volna jobban megfogalmazni, valahogy ugyanez van nálam is az EL84-el, ha nincs előtte semmi csak egy CD lejátszó, akkor elég a hangerő, még sok is, de ha emelem a basszust, magasat, bármilyen módon, akkor kinyílik, testesebb , dinamikusabb lesz, viszont kevés a kraft, szegény kifullad. Pedig nem sok hiányzik a teljességhez, csak az a pici, de az sajnos hiányzik, mindamellet nagyon szeretem. Igaz ma egy picit elkenődtem az előfok hallatán, de sikerült túllépni (na vajon kinek köszönhető ez is )
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Szept 27, 2009
Köszönöm szépen Janikám. Te egy úr vagy.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 27, 2009
Értem a fejtegetést. Húha , holnap ZH? Akkor rá kell pörögjek a lecóra.
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
Az a kicsi ami neked még kell az EL84 SE-hez azt egy GU50 SE tudja. Ezt én is tapasztaltam. SE-ben nálam ez az utolsó lépcső teljesítményben. Utána már szigorúan a PP-k következnek.
(#) Imi65 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
Itt az előnye az MSN-nek a fórummal szemben. Ott azonnal kapsz választ a kérdésedre Köbzolitól ( Kitől mástól?).
Ezért kell hamarosan csinálnod a PP-t.
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Szept 27, 2009
Igen, ezt valahogy sejtettem. De nem is akarok mégegy SE-t építeni, no nem mintha nem tetszene, csak, PP még nem volt, így nagyon kíváncsi vagyok rá. Ahogy Imi egyszer mondotta volt : "Köbzoli majd elmondja az ide tartozó ismereteket" Ez annyira tetszett, hogy meg is jegyeztem magamnak. Mindenesetre, meghallgattatom veled a kis SE-met, kíváncsi vagyok mi a véleményed róla. Egyébként döbbenet mit tud 2-3 igazi watt. P.M.P.O-ban ez már 1500W lenne.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 27, 2009
Imi! A PL36 PP (talán 30W ) szerintem a maximum amit a hangfalaim elviselnek. Ezért ezt céloztam meg a max erősítő teljesítménynek amit csinálni fogok. Ennél nagyobb egy lakásban ritkán kell.
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Szept 27, 2009
A PL500 hangerőben mindent tudott. Nem volt gond még az orgonával sem. Melóhelyről elvitte a kolléga haza(nem az övé volt), és majdnem összevesztek, mert nagyon nem akarta visszahozni....
Szerk: A PL36 kb ugyanazt tudja.
(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 27, 2009
Hát igen, csak szegény Zolit se akarom már állandóan piszkálni a dolgaimmal, neki is van ezer dolga, minthogy a kezemet fogja mindig. Szerintem azért kaptam tőle a könyvet, hogy addig is elfoglalom magam Ez persze csak vicc volt, remélem nem haragszik meg érte.
(#) Imi65 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
[OFF]Szerintem, ha legközelebb szervezünk Janival, Szamócával Köbzoli-túrát, szerintem Neked sem kéne kihagyni. Zoli személyes varázsa a hosszú útért bizonyosan kárpótol.....
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
Kíváncsi is vagyok a hangjára nagyon . Milyen hagfalakkal hallgatod? Mérd be hogy mit tud műterheléssel, szkóppal, hanggenerátorral. Frekimenet...
(#) CIROKL válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 27, 2009
Ezt én is tanúsíthatom ! nem oly rég voltam a Köbzolinál , S jót beszélgettünk !
(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 27, 2009
Igen, invitált már magához engem is, meg egyszer találkoztun a börzén személyesen, nagyon szimpatikus , csak tudjátok, nem olyan egyszerű így gyerek meg asszony mellett elszakadni itthonról, egyedül tartom a házat, rengeteg a tenni való, de talán majd egyszer ha úgy alakul, egyébként szívesen elmennék.
(#) Imi65 válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 27, 2009
[OFF]Lacikám, sajnáltuk is, hogy nem tudtunk szombaton menni, de így meg találkoztunk Nyikolájjal. A börzén egyedül Moszkvai kollégával futottam össze.
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Szept 27, 2009
Fél gyári SHARP dobozaim vannak, a magasak már cserélve lettek, nem nagy szám dobozok, nem olyan rossz, de nem is pró, közép kategória, bár őszintén szólva a mini hifim falai valahogy jobban szólnak, lehet az impedancia, vagy hogy nem zárt dobozok, nem tudom, talán jobb az érzékenységük.

Ha elkészülök vele, persze bemérem, de még sok a tennivaló rajta, ma is mérnem kellett volna a babucim nem engedett, apának játszani kellett de szépen lassan azért haladok vele.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
Írok hivatalos kikérési igényt és távolmaradási igazolást az asszonynak!
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Szept 27, 2009
Oh, köszönöm uram ,
(#) Imi65 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
[OFF]Matthew, Ampervadász Peti, és időnként Zolee1209 is szokott velünk jönni, de ez már 2 kocsis túra lenne.
(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 27, 2009
Kocsi nem érdekes. Akad szekér ha kell, inkább az idő.
(#) zolee1209 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 27, 2009
Még az előző oldalon olvastam, mire készültök, gondoltam csatlakoznék... Na majd meglátjuk!
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2009
Nekem nincsenek nagy szám hangfalaim csak Vidi DC2050E bár azt mondják és a hifi magazin a tesztben is írta, hogy ez nem annyira rossz és a Vidik között a jobbakhoz tartozik. Szerintem nem szólnak rosszul az erősítőimmel. Erzékenysége lehetne nagyobb nekem csak ennyi a gondom vele.
Következő: »»   709 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem