Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyothalló készülék
Sziasztok!
Családban valakinek szüksége lenne egy nagyothallo készülékre. Illetve van neki az a fül mögötti, de azt már nem lehet elég hangosra venni, mert besipol. Szeretnék készíteni meglpetésből neki eggyet. Van egy szkenneres kis rádió, aminek a doboza tökéletes lenne erre a célra. Kis lámpa is van benne és nyakba is akasztható. Tudna valaki javasolni valami egyszerű pici ic-t ami nem fogyaszt sokat(két kis ceruza elemmel sokáig elmenne), kis helyen is elfér és kevés alkatrésszel jár. És kellőkép felerősíti egy mikrofon jelét. Köszönöm! rákerestem, de nem találtam ilyen topikot, kérem szépen a moderátorokat, ha mégis van ilyen topik akkor helyezzék át oda ezt és bocsánat, hogy nem töltöttem ki a tárgy mezőt, kicsit szokatlan, az új rendszer.
Üdv!
Ezt találtam http://www.electronicsforu.com/EFYLinux/circuit/August2006/CI-1_Aug06.pdf TDA2822M-ic t használ(az "M" jelzés fontos). Viszont nem hiszem hogy jó bele sima gomb alakú elektrét mikrofon... Sok sikert!
Idézet: „Viszont nem hiszem hogy jó bele sima gomb alakú elektrét mikrofon...” de pontossan, hogy az kell bele! üdv
Szia !
Elnézést,hogy beugrottam ide,Én most kerültem ilyen helyzetbe,hogy szükségem lenne egy ilyen készülékre,a fülészeten 200.000 ft ért.igérik de sajnos ennyi pénzem csak akkor lesz ha nyerek a lotton.Az szeretném megkérdezni ,hogy valoban el lehet késziteni a rajz alapján ezt a készüléket.Nem vagyok hozzá értő de ha valaki hétköznapi nyelven segítene eltudnám készíteni. üdv:dava
Sziasztok !
Mit tud az a 200 eFt-os készülék ? Annyi pénzért már 5 nyelvű szikrontolmács is be lehet építve ! Gondolom, hogy a mai technikai szinvonalon, sorozatgyártás esetén 2 ezer lenne az ára, csak valakik sokat keresnek rajta.
Csá!
Nagymuteromnak is kellett egy(az más kérdés,hogy amióta megvan neki,nem használja,de ez most mindegy ![]() De am valóban nem lehet rossz foglalkozás hallókészülékeket gyártani ![]() ![]()
Most komolyan, fizeti az ember a TB-t és nem támogat egy hallókészüléket? Megáll az ész...
Üdv Inhouse
Hello huhuu! En TDA 7052-vel epitettem meg, mert a 2822M 3V-os tapfesze kevesnek bizonyult a 16 ohmos fulhallgatonak. 9 voltrol jar es igy mar eleg a kimeno teljesitmeny.
Nem ment at minden. A kapcsolas egyszeru, a gyari alapkapcs+elektret mikrofon soros 10-22K-s ellenallassal.
Ennyire azért nem egyszerű, mint ahogy itt olvasom. Egy profi hallásjavító készülék nem egy szokásos hangerősítő.
Audiométeres vizsgálat után ILLESZTIK a paciens füléhez, azaz a halláskárosodás jellegéhez. Egy átlagos hangerősítő minden frekvencián erősít, tehát azon is, ahol a paciens egyébként jól hall. Tehát adott esetben, bizonyos frekvenciákon túl hangos, "túlvezérli" a paciens fülét, további halláskárosodást okozva. Mégegyszer: Egy jó hallásjavító készülék CSAK azon a frekvencián erősít, amin a paciensnek valóban, mérésekkel igazoltan gyengébb a hallása.
Kiegészítés:
Az audiometria külön ágazat az orvostudományon belül. "Az audiometria alapjait az 1961-ben orvosi Nobel-díjat kapott Békésy György rakta le". Érdemes olvasgatni...
Akkor is, legyen beépítve egy mikroprocesszoros vezérlésű programozható ekvalézer, extra zajzár, vagy akármi is. Na, ... ne már 280 eFT.
Tényleg kiváncsi lennék mit is tud, mert amiket írtál az egy kincstári általánosság.
Tényleg drága, de te nyilván olcsóbban fogod ugyanazt egyedi darabként előállítani.
Egyébként pedig igazad lehet, valószínűleg több ismereted van a témáról.
A hallókészülékek, ha nincsennek túl nagy igényeink és nem akarjuk kalibrálni és képesek vagyunk cipelni magunkal egy "kis téglát" akkor egyszerűen megépíthető egy mikrofon, egy fülhallgató és egy erősítő segítségével. A 280 eFT-os hallókészülékek akár csak a többi mostani azok hallásgörbére vannak beállítva. Gyártónként és típusonként eltérő felépítésű. Közös jellemzőjük az ilyen drága készülékeknek, hogy igen erős zajszűrővel rendelkeznek, magyarul a háttérzajokat igencsak elnyomja. A hallókészüléknek van 1 vagy 2 hét próbaideje, amikor is ki lehet próbálni a készüléket és nem biztos, hogy egy 280eFt-os készülék jobb mint 1 50eFt-os. A mikroprocesszoros vezérlésű nem feltétlen jó mert, ha egy fontos részt elnyom az elektronika akkor onnantól kezdve gubanc van. A hallókészülék meg azért is drága mert igen apró (szuper SMD ahogy én nevezem) elektronikai alkatrészeket tartalmaz. A legjobbak szerintem azok amiknek én magam be tudom állítani a hangerőt és nem a processzor állítja be. Igaz, 1 hátránya van, hogy a potenciométer ha sokat állítjuk akkor elromlik. Egyenlőre ennyit írnék.
Kicsit több tapasztalatom van...
A 200eFt -ot a kedves társadalombiztosítónak köszönhetjük, és annak, hogy a hallókészülék gyógyászati segédeszköz. Csak ezért kerül ennyibe, meg a sok mellébeszélés és marketingduma miatt. Ha csak sima elektronikai eszköz lenne, tizedannyiért árulnák, de így sokkal nagyobb a haszon. Az ember meg csak a támogatott összeget fizeti ki, így nem tűnik neki soknak... A digitális készülékeket baromi nehéz jól beállítani. Na de ha megvan!!! Cirka 2 hónap kell, ha tapasztalt vagy, mert a te füleden van, te használod, téged ütnek el, ha nem hallod a mögötted fékező kocsit, nem Bözsikét az audiológust, aki úgyhagyja az egészet ahogy a számítógép kiköpi, és bekacsol minden extrafölösleges okoskodó szentséget. Van távirányító is cirka 50eFt-ért. Van drót is MP3 kütyühöz kábé 25-30e Ft-ért.
Nem tudom hallottatok-e már a spyon vagy az Ear Zoom készülékekről. Ezek a hallókra nézve veszélyes termékek!!! Nem bemértek! Nekem a hallásküszöbjeim a következők (1 érték a jobb fülem, a második a bal fülem):
250Hz: 60dB, 60dB 500Hz: 65dB, 70dB 1000Hz: 70dB, 75dB 2000Hz: 75dB, 85dB 4000Hz: 90dB, 120dB 8000Hz: 120dB, nem mérhető Magyarul nekem ha valamelyik fennt említett terméket bedugnám a fülembe, akkor nem érzékelnék semmi hallásjavulást, de egy hallónak csak rontaná a hallását!!! Ha van közgyógyigazolványa, akkor arra ingyen kapja meg a hallókészüléket. A digitális készülékkel én csak szívtam, mert nekem nem tudták normálisan beállítani, ráadásul mindent felerősített, így nagy zajt is hallottam a beszéden felül. Arról még nem is beszélve, hogy borzasztóan sípolt is. Azt is érdemes tudni, hogy minden hallókészüléknek van u.n: kihordási ideje. Ez általában 7-10év. A kivitelről annyit, hogy a legjobb a fül mögötti, meg a fülkagylós. Viszont a hallójárati meg a mélyhallójárati már jóval kevésbé jó. Ezt onnan tudom, hogy sokat vagyok nagyothallók között és onnan tudom. Mivel én magam is nagyothalló vagyok, ezért nekem is van tapasztalatom. Idézet: „Igaz, 1 hátránya van, hogy a potenciométer ha sokat állítjuk akkor elromlik. Egyenlőre ennyit írnék.” 280eFt-ért, meg a nagy mikroprocesszoros hightech mellé kaphatott volna szerencsétlen egy optikai, vagy más megoldású beállítást és nem kikopó potist... Üdv Inhouse
"nem kikopó potist"
A halláscentrumokban is mondták nekem, hogy a legtöbb elromló potis készüléknél a poti romlik el. Azt hogy nem kikopik, azt erősen kétlem.
Szia !
A Sokol-nál is mindig a potméter romlott el. (igaz 40 éve). Félre téve a viccelődést és a TB maffia árképzési technikáját, egy két információdús linket ajánlhatnál. Üdv mgy
Korábban én is hozzászóltam, azzal a célzattal, hogy fehívjam a figyelmet a barkácsolás veszélyeire.
A topic címe "Nagyothalló készülék", manapság ezen orvosi eszközt értünk. Audiométeres vizsgálat nélkül hallásjavító készüléket nem lehet elkészíteni, de még így sem könnyű. Hangerősítőt igen, de ez, ha nem illeszkedik a paciens hallásgörbéjéhez, csak ront a már meglévő halláskárosodáson. Műszaki ismerete sokunknak megvan pacemaker, defibrillátor, termodilúciós katéter, és még sokminden más elkészítéséhez, ám könnyen belátható, hogy mindez mégsem a hobbielektronika kategória. Egy hangerősítő, mégha nem is tűnik végzetesen veszélyes projectnek, ha nagyothalló készüléknek hiszik, elég nagy károkat tud okozni. Köszönöm, ha elolvastátok.
Sziasztok!
Most,hogy félretesszük a hallókészülék megszerzésének ügyét akkor még nem oldódik meg.Végre sikerült megegyeznem az orvosommal Lementünk 120.000 Ft -ig az árral.Majd közöltem vele,ha igy sikerült akkor írjon fel nekem de csak egy db arra a fülemre amelyik rosszabb.ez levette a lábáról és most ideiglenesen de hallok a bal fülemre ismét szép a világ .ez 20.000 ft- ba került amit szintén 50%-os kamatra kaptam 4 hónapra.Na már most ha továbbra is hallani akarok jövő január 12 től.akkor az orvosnak be kell vinnem 40.000 ft hogy az enyém legyen. Azt még nem tudom ,hogy oldom meg de félek csend lesz körülöttem ez okból és aztán fenyeget egy másik az elemek támogatásának megszüntetése.Akkor viszont egy db elem 995 ft,kb 8 napra elég.Ha megtudnám oldani ennek a halló készüléknek a külső táp ellátását nekem az is jó lenne. DE vajon lehetséges-e 1.4 v külső táppal úgy hogy még a csatlakozás is stabil legyen.Elnézést a hosszú tartalomért de úgy érzem nagyon kiszúrtak velem 44 év munka viszony fizikai munka +kevés nyugdíj amit a gyógyszertárba hordok vissza.A termék tip= RESOUND RP 70 GYÁRTÓ: DANAVOX Üdv:ml
Szia !
hát ez a fantasztikus kategóriába tartozik ha valóban meglehetne oldani.Én nem tudom ,hogy van e csatlakozója küldök négy képet róla de úgy veszem észre hogy nincs. Minden esetre nagyon jólesett a hozzáállásod üdv:ml
Szia!
A danavox hallókészülékhez létezik Ni-Nh akku is! Bővebben: Link Árról nem tudok. Elemek kaphatók olcsóbban is! Például: Link A hallókészülékek cink-levegő elemet használnak, szerintem gondos használat (Szivárgás veszély!) helyettesíthetők azonos méretű alkáli vagy hagyományos gombelemmel. Igaz azok élettartalma kevesebb, de cca. 50 Ft/db áron megvehetők. Idézet: „Audiométeres vizsgálat nélkül hallásjavító készüléket nem lehet elkészíteni, de még így sem könnyű. Hangerősítőt igen, de ez, ha nem illeszkedik a paciens hallásgörbéjéhez, csak ront a már meglévő halláskárosodáson.” Ez bizony így van teljesen. Ezt én se tudtam volna jobban megfogalmazni. Nemhiába van az ún. hallásgörbe, ami megmutatja azt, hogy melyik frekvencián hány dB az amikor már meghalljuk az adott frekvenciát. Idézet: „Egy hangerősítő, mégha nem is tűnik végzetesen veszélyes projectnek, ha nagyothalló készüléknek hiszik, elég nagy károkat tud okozni.” Ez bizony így van. Erre jó példa az általam már említett spyon valamint az Ear Zoom. Csak a spyon-nál van feltüntetve, hogy hallásjavításra nem alkalmas. A SINOSZ már egy ideje próbálkozik ezeknek a televíziós vásárlásos reklámoknak, valamint a készülékek betiltásával. Idáig sikertelenül.
Ha van közgyógyellátási igazolványod, akkor ingyen kellett volna, hogy kapjad a készüléket, mert ez a kereten felül van.
Nem mindegyik helyettesíthető gombelemmel, meg nem biztos, hogy a hallókészülék szereti, a gombelemet. Meg ilyen esetén garanciavesztés van.
Idézet: „Nem mindegyik helyettesíthető gombelemmel,” Nem álítottam hogy mindegyik helyettesíthető. Idézet: „meg nem biztos, hogy a hallókészülék szereti, a gombelemet” Ez nem "szeretet kérdése" Műszaki kérdéseket általában nem "szeretem-nem szeretem" viszonlatban kell megitélni. Idézet: „Meg ilyen esetén garanciavesztés van.” Sajnos ez igaz! Jelenleg is (És már cca 40 éve) A gyártó egyoldalúan meghatározhatja a garanciális feltételeket. Idézet: „Ez bizony így van. Erre jó példa az általam már említett spyon valamint az Ear Zoom. Csak a spyon-nál van feltüntetve, hogy hallásjavításra nem alkalmas.” Az "Ear Zoom" hoz volt szerencsé(tlensége)m! Ha azt mondom hogy "e- hulladék" talán nem tévedek nagyot. Hogy hallásjavításra mi alkalmas azon lehet vitatkozni, talán meg kellene kérdezni az érintetteket! A régebbi pl. GRANTONE készülékek is segítettek valamennyit, és ami a lényeg még az éppen megfizethető árba tartoztak. Igaz hogy a mai digitális készülékekkel nem vehetik fel a versenyt, de 100~500 EZER HUF -ot nem tud minden rászoruló kifizetni. + Üzemeltetési költség ami rendszeresen jelentkezik.
Nem tévedsz nagyot. Sőt. Az Ear zoom az minden frekvenciát a reklám szerint 60dB-re erősíti. Ez rám hatástalan, mivel a legtöbb frekvencia amit én hallok az 60dB alatti azaz 65-120 dB-ig sokféle előfordul nálam. Egy halló embernek nem szabad használni ezeket, mert a külső zajokat is erősíti. A digitális készülékek valóban drágák, de az ilyen 500000Ft-os készülék nem biztos, hogy jobb mint az 50000Ft-os. Közgyógyra meg bármelyik készüléket lehet ingyen kapni.
Idézet: „Közgyógyra meg bármelyik készüléket lehet ingyen kapni.” Aki nem jogosult közgyógyra az meg választhat hogy a horribilis havi 56 000 HUF rokkantsági járadékából mit finanszíroz! (élelem, lakás, gyógyszer, fűtés, orvos stb...) |
Bejelentkezés
Hirdetés |