Fórum témák
» Több friss téma |
Működik, csak rá kell dugni a gépre, és a win7 az internetről megfelelő drivert telepít magától, a legújabb flash progi minden probléma nélkül megy.DE az a baj, hogy az usb-s cuccon túl messze van egy mástól az adó és a vevő, még az asuro-n közvetlen egymás mellet vannak, itt a nyák két sarkában....Ha valakinek sikerült már használni írjon pls.
nagyobb baj van....Az asuro(-m) túl hamar átugrik a boot folyamatról, nem vár adatok fogadására Így nem lehet felprogramozni...Lehet ez a vevő hibája???Az adó az indítás után 1-et villan,azt gondolom, hogy az talán működik.... Mi lehet a probléma?
Hello!
Rendeltem én is egy Asuro robot KIT-et. Sikerült elsőre jól összerakni és most a programozás részét tanulom. Lenne egy olyan gondom, hogy ha beírom ezt a kódot: MotorDir(RWD,RWD); MotorSpeed(150,150); csak a bal motor kezd el forogni, a jobb meg se mozdul. Ha ezt írom be: MotorDir(FWD,FWD); MotorSpeed(150,150); akkor mind a kettő motor működik. Tehát csak hátrafelé mozgásnál nem működik motor. Mi lehet szerintetek a gond? A segítséget előre is köszönöm! Üdv. Márk
A motor híd tranzisztorát nézd meg ill a bázisán a ellenállást... esetleg a forrasztás nem e tépett el vezetéket....
Átnéztem de semmit se találtam. Egy trafóval megnéztem, hogy müködik e és azzal forgott a motor. Van még valami ötletetek? Ha kell tudok rola képet késziteni.
Hello!
Elkezdtem méricskélni multiméterrel azokat a tranzisztorokat amiket a használati utasítás ír ha csak egy irányba forog a motor. Beprogramoztam, hogy mind a két motor hátrafelé forogjon. Elkezdtem mérni melyiken mennyi feszültség esik. Az eredmények: Bal oldali motornál: T1 (BC327-40): 2,65V T3 (BC327-40): 0,03V T2 (BC337-40): 0,01V T4 (BC337-40): 4,72V Jobb oldali motornál: T5 (BC327-40): 0V T7 (BC327-40): 0V T6 (BC337-40): 4,74V T8 (BC337-40): 4,74V Ebből is látszik, hogy a jobb motornál valami nem stimmel. Mellékeltem egy beültetési rajzot. Remélem ezzel tudtam segíteni a hibakeresésbe. A válaszokat előre is köszönöm! Üdv. Márk
Köszi, de már megoldódott a probléma. Az egyik ellenállásnak a lába volt eltörve.
Sziasztok!
Épp most raktam össze egy robotot. Remélem más nem járt így, mert jól összeraktam, de nem tudok programot írni.Mármint gőzöm sincs róla. Remélem tudtok valamijen oldlt. :worship: Üdvözlettel, Díve12
Sziasztok!
Tudna valaki küldeni egy vonalkövető programot? :guluszem1: Előre is kössz!
Az ASURO CD-n nincs rajta?
http://mattsasuroblog.blogspot.com/2006/04/asuro-line-following-sen...t.html http://letsmakerobots.com/node/24022 http://mattsasuroblog.blogspot.com/ Tipp: Bascomban illetve Arduino alatt számos kiegészítés készült hozzá. Ezen irányokban mozgolódnék...
Építés folyamata és módosítások:
Asuro építése
Sziasztok!
Köszönöm a válaszod de lenne még 1 kérdésem. Milyen kóddal lehet törölni az előző programot, mármint a robotról? :help:
Vagy eggyáltalán nem kell törölni, mert a számítógép engedi, hogy programozzam, de a robot az előző programot játsza le. :no:
Vagy eggyáltalán az baj, hogy ezt írja ki? Open COM30- ok!, Bulding RAM- ok!, Connect to ASURO- Timeout!
Csak nem ment át a csomag, az az infra átvitel néha elég kényes asurón. Az új program felül írja régit, törölni nem kell.
Akkor az Asuro oldalon van gond. Az adat visszajön normálisan?
Ez az USB-s illesztő...
Sziasztok!
A fórum elolvasása után úgy döntöttem, hogy karácsonyra én is meglepem a fiamat ezzel a robottal. Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet ezt a masinát most megvásárolni? Üdv, M.
Kaptam névnapomra egy ASUTO-t, de sajnos nem megy programozni, mivel egy idő után csatlakozási hibát ír ki. Változó,mennyi rész után, van amikor már 3-nál leáll, de egyszer csak 12 után volt gond. Valami megoldást tudnátok javasolni? Valahol hallottam, hogy érdemes lehet kicserélni az infrát kábelre. Ha valaki ezt a megoldást támogatja, tudna segíteni, mivel ilyen téren még járatlan vagyok. A robottal nincs gond, az hibátlanul működik, az USB IR-transceiver meg már cserélve lett, azzal sikerült eljutni ennyi darabig, a régivel össze se kapcsolódott. A segítséget, javaslatot előre is köszönöm.
A infraledet kösd be GND-jel vonalát a ASURO GND-bemenet vonalára.
Azaz a Tx/Rx bekötést tedd meg. De a saját booloadere elég felejtős... Sokan Arduinora tértek át, és az arduino bootloaderrel használják...
Hello!
Lenne egy kis problémám. Problémám nem lenne más mint összeraktam egy ilyen asuro robotot de a bal oldali motor nem kap annyi feszültséget ,hogy elinduljon. Megvizsgáltam minden 1-es alkatrész jól van-e forrasztva , a motor is működik. Esetleg valakinek valami tippje???!
Mechanikai szorulas.
A motorban valami (pl. tekercszarlat) A vezerlo felvezetoje A vezerlo maga (gondolom, PWM jelet ad) Ha fel lehet oket cserelni a ket oldal kozott, akkor probald meg, hogy mikor viszi az alkatresz csereje a hibat magaval. |
Bejelentkezés
Hirdetés |