Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Építgettem sok mindent mostanában, de ezt gondoltam megosztom. Egy hasznos kis kiegészítő, ICSPLCD -nek kereszteltem el. PIC -es fejlesztéseknél hasznos, debugolásnál. Sorba lehet kötni a Pickit2 -vel, nem zavarja a programozást. Nem kell fel le dugdosni semmit, és lehet kijelezni mindenféle értéket, miközben teszteljük a leendő áramkörünk programját. A kapcsolás a korábban közölt 2 lábú lcd alapján készült. A programozó lábakon kommunikál "visszafelé" a pic, ha már fut a programja.
Szép!
Mitől olyan lukacsos a panelodon az auto GND?
Talán gondoltam, csak nem tudom mitől...
Igen, az direkt olyan. De nincs gnd re kötve, csak azért van ott hogy kevesebbet kelljen lemarni. És azért lyukacsos, mert így jobban látszik, hogy nem az áramkör része.
Ez nagyon hasznosnak tűnik. Akár épp használatos változó értékeket is ki tud írni?
Na ez egy nagyon jó kis berendezés. A kivitelezés is tettszik. Gratula!
Persze, azért készült, hogy működés közben kiírhass rá bármit. Én is változó figyelésre használom. Köszi skacok az elismerést ! Ha kell nyákrajz, vagy C forrás bárkinek, csak szóljatok.
A főprogramba:
A latb változó a 16F -ek RMW problémáinak kiküszöbölése miatt kell. A többi beállítást az lcd.h -ban kell megejteni. Melyik port, melyik bitjeire van kötve, stb. Majd a főprogramban tetszőleges helyen:
Sziasztok!
Ma dobtam össze ezt a kis mütyürt a megvilágosodás reményében
Az áramgenerátor miatt 24V körüli tápfesz kell neki, és akkor folyik összesen kb 23mA.
Egész baráti. Több is készül belőle? Köszi az infókat.
A külső nagyon profi, egyszerűen gyönyörű, nehezen találok szavakat. Viszont hogy egy kis építő jellegű kritikával is szolgáljak, a belvilág szerintem lehetne rendezettebb, némileg elmarad a külső megjelenés színvonalától. Kábelezésen lehetett volna még kicsit fésülni szerintem. Viszont az esetek 99%-ába kívülről szemléli az ember, az a látvány pedig nagyon rendben van!
Tudom, hogy beruháztál már egy motorra, de szerintem egy léptetőmotorral jobban jártál volna. azt egyszerűbb időben is vezérelni, mint ehhez a mostanihoz mechanikus áttételt csinálni. Ráadásul ehhez a mérethez még akár egy rossz nyomtatóból is lehet ilyen motort kitermelni.
Kis lábszámú PIC-eknél, vagy komplett hardvernél (ahol minden I/O port foglalt) viszont sajnos nem használható. Pedig nagyon ötletes. Az ötletet lehet átlopom a fejlesztőpanelembe. Remélem nem gond.
Nem gond. Amúgy kis lábszámú kontroller, háát, ez 2 IO -t foglal, ennél sokkal kevesebből nehezen kötsz rá lcd -t (van 1 pines megoldás is, de az már tényleg elvetemült. Vagy persze lehet soros vonalon is, de akkor meg lcd hez kell komolyabb áramkör, és a debugolandó picbe is soros portot foglal, vagy azt is lehet programból bitbang -elni, de szerintem ez a 2 láb egy elég jó középút. Egyszerű hw, egyszerű sw.)
Igazából 1db I/O és a GND elég. Meg is alkotom ezt a verziót. A kis lábszámmal arra gondoltam, hogy pl. egy 8 lábú kontrollernél, ha fel van használva mind a (jó esetben) 6db I/O port, akkor már nincs hová tenni a kijelzőt. (Igaz az 1 csatissal is lehet gond, de mégis. ) Ill. én assembly-ben tolom, úgyhogy meg kell írni a kiszolgáló rutint.
Sokadik kép a Mule v2 nixie óráról, immáron plexi tokozattal:
Szia! Ez nagyon ott van a szeren Gratulálok! Jó ötlet a "tokozás"
Valóban nagyon szép! Saját termék a plexi?
Sajnos nem, kifogyott az elem a lézerpointeremből az első luknál... A poli-metil-metakrilátról meg nem is beszélve...
Nagyon szééép! :wow1: Bár az alátétes távtartó közelről nem mutat olyan jól, mintha "egy" lenne... :gumicsirke:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |