Fórum témák
» Több friss téma |
Egyesével cserélgettem a kerámia kondikat és semmi nem történt. (csere próba) Azon gondolkoztam az 1N4148asoknak elég nagy a "szórása" ezek nem szólhatnak bele a dologba ? Csatolok képet hátha Ti találtok rajta valami hibát.
Mi az a feltekert rézdrót a fekvő tekercs két végén? Ott ellenállásnak kellene lenni.
Egy 80as években készült quadba láttam igy az előzőt is igy épitettem meg azóta is müködik.
Az én Quad panelem bontott alkatrészekből készült (meg is látszik).
Előnytelen megjelenésű erősítő, de ettől még akár jó is lehetne.
A bemenetre célszerűbb lenne egy "korszerűbb" műveleti erősítőt rakni, mert ez a 709-es klón aligha ideális. Alul van egy kondi és egy piros cső a kimenet és a föld között. A csőben van egy ellenállás? A 0,091R-ok, lényeges elemei a védelemnek. Ránézésre, találomra készítetted őket.
Az A109es próba miatt került bele gyanakodva a TL071 hibájára. Igen a piros csőben lapul egy 10ohmos ellenállás. Mit értesz elönytelen megjelenés alatt? Valóban találomra készültek, de kétlem ez okozná az eredeti problémám.
Rápillantottam a fotóra. Pocsék a memóriám, de ha jól emlékszem vissza sok-sok évre, akkor a mellékelt fotón lévő ellenállásnak 330kR-osnak kéne lenni.
A színek alapján narancs-narancs-barna-arany csíkokat látok, ami 330R. A barna helyett citom csíknak kéne ott lennie. Ez nem biztos, de egy mérést azért megér, hiszen nem mindegy az erősítés szempontjából, az ezerszeres eltérés (ez a visszacsatoló ellenállás).
Igen ez volt a probléma sokszori átnézés után se találtam hibát! Mellékelem azt ahonnan én a beültetést végeztem és felhívnám mindenki figyelmét erre a kis apró hibára ha valaki ugyanerről ülteti be ne ejtse ezt a hibát.
Látom ,jól megépítetted bontott alkatrészekből! működik is?
Természetesen működött, de már elbontottam ezt is. Csak a panel maradt. Jó kis nyolclábas 709-es van benne Felhívom a figyelmet az eredeti MEV-tranzisztorra!
Egy kérdésem lenne, Elég ez a hűtő borda egy oldalra
(Vég,tranyókkal, védő tranyókkal együtt!) szélessége: 11,5 cm Magassága: 6 cm vastagsága: 5,5 cm Természetesen 12cm ventilátorral megspékelve?:
Remélem sűrűn bordás, mert ha nem, akkor ez nagyon kevés lesz. Az én képemen nem látszik, de erre a hűtőlemezre rá volt erősítve egy jó nagy borda.
Itt vannak a képek!
Azok a kilométeres drótok ugye jelentősen meg lesznek rövidítve, mert ez így nagyon nem jó. A borda ventivel jónak néz ki, de majd élesben fog eldőlni, hogy tényleg rendben van-e. Milyen végtranzisztorokat használsz?
Persze a drótokból szedek le!
Bd 249 C -t Végül is, már halgattam,több mint egy órát, egy folytában kb. olyan félhangerőn 12cm ventivel nem volt semmi baja..
A BD249C jó választás. Az enyémben TIP35C van, ami majdnem ugyanilyen.
Akkor rendben utolsó Stádiumban van, már csak be kell építeni a kuckójába, a héten az is meglesz nem sietem el
Idézet: „Mi az a feltekert rézdrót a fekvő tekercs két végén?” Helló! A feltekert rézdrót a korabeli terv szerint ellenálláshuzal. A mellékelt fotón lévő quadba 1,59 ohm/m-est használtam.
De ott lakkozott rézdrótnak látszó tárgy van beépítve. Legalább is nagyon úgy tűnik.
Csodálkozom is, mert így nincs túláramvédelem, és hiányzik egy jótékony visszacsatolás
Üdv! Az IC kimenetén lévő 3,3k ellenállás és az 1nF kondenzátor állítja be a felső határfrekvenciát. Ha az 1nF a valóságban 10nF akkor épp úgy szól mint ahogy leírtad.
Sziasztok! Lassan Kész a az erősítő! holnap remélhetőleg!
Szia!
Csak óvatosan azokkal a hangszórókkal..egy jól megépített quad könnyen a másvilágra küldi őket..
hát elég,jól sikerült megépítene ma quad -ot
erről a hangszóról nem tudsz adni egy kis leírást? 8 ohm 150w van ráírva. 20cm -es a képen nem kivehető.. Nem tudom mennyivel terhelhető :S
Ha a képen nem kivehető,milyen leírást tudnánk adni mellé?
Gőzöm nincs mennyivel terhelhető.azért kérdeztem,hogy valaki tudja-e?
Egyéb ként ezt néztem ki: De szerintem ezt is könnyen a más világra küldi.. SPA 2030 Pz / Pn: 150 / 100 W f: 50 - 5.000 Hz SPL(1W/1m): 89 dB leng. tek.: 1,5", 2 réteg csévetest: ALU mágnes súlya: 30 Oz megtaláltam amit meg vettem: Dibeisi Mélyközép hangszóró C8005-8 Impedancia: 8 ohm Átmérő: 20cm Sávszélesség: 40 - 5000 Hz Mágnes: 20 Oz Teljesítmény max.: 150W
Az elsődleges probléma ezekkel a hangszórókkal az,hogy ha el is viselik azt a teljesítményt,amit a quad tud,akkor is érzéketlenül és tompán szólnak,valójában hiába pumpálsz bele ``vasalónyi`` teljesítményt,nem fogod komolyan érezni azt az egészséges 100 wattot..Más probléma,hogy a hangjuk sem egy gyönyörüség,de ez mondjuk szubjektív.
Ebben van igazad, főleg amikor meghajtottam vele.Kicsit furában szolt mint ami benne volt..majd meglátjuk.
de azért köszi! az információt! amit előzőnek írtam SPA2030 arról mi a véleményed? az elég lenne?
Sajnos az előbbi hozzászólásom egyaránt érvényes a Dibeisi,SAL és MNC cuccokra..A katalógus szerinti 89dB sem tul sok,de sajna annyi a valóságban nincs és 3dB minuszt már csak félhangerőnek hallassz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |