Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   504 / 1274
(#) patrik1995 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Köszi, ennek alapján indultam el, szétszedtem és a tunner fémházát lepattintottam, hát egyik oldalán ellenállásokat egy tekercset meg egy oszcillátort találtam a másik oldala pedig tele smd alkatrészekkel, átnéztem nagyítóval de nem láttam rajta kontakt hiba gyanus helyet.
Magának a tunernek a beforrasztásait is néztem ott sem találtam semmit.
Fogtam bekapcsoltam és fura módon működik, immáron 10perce... működés közben kopogtattam a házat, mozgattam, de semmi, pedig arra számítottam el fog menni a kép, de nem.
Még hagyom hagy menjen egy óráig kiderül mi lesz vele.
Elődordulhat olyan, hogy a hosszú állás miatt egy alkatrész megjavul? Mert a tv nem volt használva pár hónapig emiatt mármint a tunner része csak av bemeneten kapott jelet.
(#) Péter4438 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Szia kiforrasztottam a lépegetőgombokat, és azóta még nem váltott megpróbálom alkohollal kitisztítani ha így se lesz jó akkor csere.
(#) Péter4438 hozzászólása Jún 8, 2011 /

Sziasztok! van egy LG 52cm-es síkképernyős tévénk ennek meg a képje rossz, a képernyő alsó és felső szélén szines sáv látható és átszinezi a képet,volna e ötletetek hogy mi lehet vele a gond,lefényképeztem az adattáblát és a képhibát.
(#) kadarist válasza Péter4438 hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Szia!
A lemágnesező PTC ellenállás szokott elromlani, ha ilyen képet látunk. Csinálj képet a tápegységről (hálózati csatlakozás körül).
(#) Péter4438 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Szia!
Találtam egy fekete ellenállást ha jól gondolom akkor erről beszéltél, amit a képen mutatok, ennek két lába ki van olvadva lötyög az egész.Viszaforraszam vagy inkább ki kellene cserélni?

IMG_0695.JPG

(#) kadarist válasza Péter4438 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Forraszd vissza és ha megjavulnak a színek, akkor nincs más teendőd.
(#) Péter4438 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Köszönöm szépen a segítséget!
Visszaforrasztottam és eltünt az elszineződés.
(#) BarnaPili válasza patrik1995 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Lehet, ahogy kiszedted a tunert,azt meg is masszíroztad kicsit.Ha már szét volt borítva,érdemes lett volna átforrasztgatni.Ha újra vacakol,akkor ess neki még egyszer.Megjavulni max a kontakthibák szoktak,azok is csak időlegesen.
István
(#) tombox00 hozzászólása Jún 10, 2011 /

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet azzal a tv-vel amilyiknél a piros szín eltűnt belőle. Amúgy működik rendesen.
TV tipusát nem tudom, elég annyi ha megmondja valaki merre fele lehet a probléma.

Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza tombox00 hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szia!
A képcsőpanel felé lesz a hiba.
(#) ligyakeli hozzászólása Jún 10, 2011 /

Szevasztok van egy monitorom ami az áramingadozás miatt azt irjaki,Override DPMS mit jelent ez tudja valaki?
(#) kadarist válasza ligyakeli hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szia!
Nem is működik a monitor ilyenkor? Ezt egyébként a a BIOS írja ki és nem a monitor. Csinálj egy BIOS-resetet.
(#) attila1 válasza pocok1 hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Üdv! Nekem is Thomson tv-m van,de az a villogás,amiről videót raktál fel,az nem a hibakód kivillogtatása.
Nekem ugyanígy villog a stby-led,de csak akkor,ha a tv menüjéből az időzített kikapcsolást beállítom.Ha az off gomb-bal kapcsolom ki,akkor nem villog.
Remélem segítettem
A hibakódokat gyorsabb sebességgel villogja ki,és két szám között tart egy rövid szünetet,és ismétli a kódokat.Kivéve a 2-6-ot,mert ennél egy idő után azért beindul a tv,csak a hiba lista telik be vele.Azért nézd meg,hogy a szervíz menübe belépve ír-e valamit hibakódnak,vagy csak ,,0"-ák vannak benne.
Írj,ha van valami fejlemény

Attila
(#) ligyakeli válasza kadarist hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Szia a monitor müködik csak összevissza kapcsolgat és nemlehet állítani aképarányt vagyis mintha állandoan változtatni akarnám aképarányt a monitoron ezjelenik meg amikor kikapcsol a képernyővédő Override DPMS ez a képernyőn jelenik meg
(#) tombox00 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Szia.

Köszönöm a gyors választ.
(#) biowizard hozzászólása Jún 11, 2011 /

Sziasztok.
Újra itt vagyok és lenne egy problémám.Kaptam egy Philips 24 pw6302 típusú tv-t.A gondom az vele,hogy nem indul el.Szerintem a sortranzisztor a hibás,mert csak egyenletes lüktető sípoló hangot ad.Néztem a sortranzisztort és a műszer zárlatosnak jelzi.
Kérem ha valaki tud,erősítsen meg,hogy jól gondolom-e,hogy a sortranzisztor a hibás.Ha esetleg van más elképzelés azt is szívesen meghallgatom.
Köszönöm.
Tisztelettel a szakik előtt
(#) biowizard válasza biowizard hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Ha jól látom akkor egy BU2508AF-PHI van benne sortranzisztorként.
(#) BarnaPili válasza biowizard hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Ha a műszer zárlatosnak mutatja,akkor az az is.Ebben nincsen ellenállás a B-E között.Tegyél bele egy másikat,mérd meg a kollektorban lévő pár nanós kondit,illetve nézd át KH-ra a panelt.Ja a tápot illik kikondizni ilyenkor.Forintos dolgok,de sokat számítanak.Kiforrasztva mérd meg a tranzisztort.
István
(#) biowizard válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Köszi a gyors választ.Sajnos előbb rendelnem kell,mert vidéki vagyok,de ebből max csak jövő héten lesz valami.Mondjuk ha bedugom szaga van kicsi,mint amikor a nyák ég.Szóval remélem,hogy tényleg csak a sortranyo a ludas.
(#) deadlyroberta hozzászólása Jún 11, 2011 /

Orion t2155 mtx-s tudja-e az rgb-t?
(#) biowizard válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Szia.Kivettem a sortranyót és a C-E közé bekötöttem egy 60W-os izzót.Eredmény:Semmi!!Még csak fel sem pislan.A sortranyót kivéve megmértem B-C között 440 az értékeC-E között semmi,ki sem mozdul a multiméter az alapról.
Gondolom,hogy akkor a sortranyó jó lehet és a tápnál van gond.Azt tudom,hogy volt szerelőnél tavaly és ő cserélt a tápon 2 diódát és egy kerámia kondit.Azokat most néztem és jónak tűnnek.
Mit javasolsz,merre keressek??
Köszi előre is.
(#) kadarist válasza biowizard hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Szia!
Vedd ki az izzót és így mérj ellenállást a C-E nyákpontok között.
(#) biowizard válasza kadarist hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Szia.Köszi az infót,de most néztem jobban és szerintem a sortrafó ment el.Bedugom a készüléket és lüktetve (csipog)és büdös a sortrafó.Látni nem látok külsőleg semmit rajta,de az nem jelenti azt,hogy attól nem lehet rossz.Valószínűleg az égett le.
(#) biowizard válasza biowizard hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Az istenért sem találom a sasszi-ban az alkatrész listát.Így azt sem tudom milyen sortrafó kéne bele.Valaki tudja esetleg,hogy a philips 24pw6302/00 típus tv-be milyen típusu sortrafó kell?
Köszönöm előre is.

Gondolom, van valamilyen írás a trafón.

Van hát,de aszerint nem találom ott ahol rendelni szoktam,sőt még amivel helyettesíteni lehet azokat sem.
Ez az eredeti trafószám:3122-268-31133
Ezzel lehetne helyettesíteni:HR8144 , FBT41408
De hogy ezeket mivel lehet helyettesíteni ami jó lenne a philipsbe azt nem tudom.

Szia!
Rendeld meg innen. A HQ jó alternatívája kényes esetekben.
(#) nagy7702 hozzászólása Jún 11, 2011 /

Sziasztok! Tudna vala ki segíteni? Van egy Recor Model:RC4120 tv-é.Az a gondja hogy zárlatos volt a tápja és ahogy helyre állítottam a tápot a sor az nem indul el,hangot se hallok,a led világít készenlétkor mikor indítom a a led elalszik úgy mint ahogy szokta ez a tipusú tv-é.
Köszi a segítséget előre is!

Köszi a linket.Ha megjött akkor írok,hogy működik-e a tv.
(#) BarnaPili válasza nagy7702 hozzászólására (») Jún 12, 2011 / 1

Szia!
A KF serleg mellett van egy tranzisztor,meg egy 10V-os zener.Azokat nézd meg.
István
Következő: »»   504 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem