Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy milyen sziréna kell nekem, ha riasztó rendszert szeretnék építeni és azt szeretném, hogy kertvárosban legalább 200 méteres körzetben mindenki felébredjen?
Googl szirénák.
Ott csak azt írják, hogy hány decibelles de azt soha nem fogom megtudni, hogy mennyi decibellre lenne szükségem.
Azért viszonyítási alapjaid csak vannak. Nézz utána minek mennyi felel meg. Pl. láncfűrész 95dB, felszálló repülő 140dB, koncert 120dB.
Mekkora távolságban okoz 95 dB-t egy láncfűrész? Egy méter vagy egy kilométer? Mekkora távolságban 120 decibel a hangereje egy 120 decibeles szirénának? Hány decibeltől ébred fel egy ember a legédesebb álmaiból az éjszaka közepén?
85dB-es zaj tartósabb ideig már halláskárosodáshoz vezethet, és ha jól tudom, általában 1 méteres távolságból szoktak mérni.
Tehát akkor ez azt jelenti, hogy egy 120 dB-es sziréna elegndő ahoz, hogy felverjem a 200 méteres körzetem, ugye?
Ami a lényeg: Te biztosan fogod hallani? (a szomszédok vagy szólnak vagy nem, de biztos bosszankodnak)
Nem, csak fel hív telefonon.
Akkor miért nem úgy csinálod, hogy a riasztó hívjon fel telefonon, vagy legalább küldjön egy SMS -t
Úgy értem, hogy a riasztó hív fel.
Akkor meg mi szükség a szirénára? (a mellettünk levő házon is van egy szirénás riasztó, elég sokszor beindul magától, a tulaj sehol, addig szirénázik míg le nem merül az aksija. borzasztó zavaró)
Ha a riasztó felhív, tudsz intézkedni, vagy odaküldesz valakit, vagy odamész.
Igen, de a betörések zöme éjjel történik amikor alszom ergó ki van kapcsolva a mobilom. Ezenkívül, mire odaérnék már sehol se lennének azaltt a két óra alatt kétszer is kipakolják a házat. A sziréna ráadásul a betörő(k)re is riasztó hatással van. Egyébként az én riasztóm hálózatról működik, tehát csak akkor kapcsol gépkocsi akura ha a kedves testvérük lekapcsolja a villanyórát.
Ha ennyire pánikolsz miért kapcsolod ki a mobilodat?
Ez mért lenne pánik?
A szirénát meg telefújják purhabbal. Ilyenkor elég vicces a hangja.
Ahhoz nemigen értek, sohasem foglalkoztam ilyen beléptető rendszerrel. A PIC -be nyilván kell valami szoftver, ami figyeli, hogy az olvasó mikor küld jelet, és annak mi a tartalma. Ha a tartalom megegyezik egy előre eltárolt adathalmaz valamelyikével, akkor engedélyez egy, vagy több funkciót. PL nyitja a kaput, és deaktiválja a riasztót. Vagy keresel a net -en hasonlót, vagy magad írod meg a programmot, vagy elkészítteted mással.
Üdv mindenki, szeretnék 2db pc-tápbol 24V-ot kinyerni ugy hogy az egyik +12V-ját és a másik GND-jét összekötöm és a másik 2-ből kinyerem a 24V-t. Azt szeretném kérdezni ez lehetséges-e?
Sziasztok!
Mindkét irányba vezető FET-re hogy tudok rákeresni? Vagy esetleg hol lelhetők fel ilyenek, nem gond ha nem kapható Mo-n.
Szia!
Milyen az a kétirányú FET? Mondj már valamit róla!
Az amikor a D és S lényegtelen hogy kötöd be.
OFF Olyan ami már kapott rendesen túlfeszültséget, és kicsit zárlatos. ON
...van ilyen... :google: : bidirectional FET
Sziasztok. Boccs, hogy beleszólok, de elméletileg minden FET vezethet két irányban. Ez a felépitéséből adódik.
Hogy mik vannak... Nem hallottam még ilyen integrált eszközről.
Gugliztam én wazzeg, de erre nem akadtam rá. Nagyon köszi . Közben meg ilyet is találtam Bővebben: Link, bár a FET jobbnak tűnik nagyobb áramokra.
Ez így van, csak a vezérlés a nem mindegy ilyen esetben+a MOSFET-ben lévő parazita vagy szándékosan beépített D-S dióda ilyenkor igencsak bezavar. Érdekességképen írom, hogy a BF244 típusú j-FET gyári ajánlása kiemeli, hogy mindenféle hátrányos következmény nélkül felcserélhető a D-S kivezetés.
Sziasztok!
Ikeában vásárolt fényzárós roló motorizálását tervezem. Mivel ilyen téren eléggé kevés tapasztalatom van, ezért szívesen fogadnék minden építő jellegű tanácsot, vagy akár konkrét megvalósítási ötleteket is. Mivel 220V nincs a közelbe, ezért elemes, 12V-os motorral szerelt és távirányítóval vezérelt megoldás lenne a célom. Főleg az érdekel, hogy milyen motor lenne a legcélszerűbb és hogy a motor szabályozására/vezérlésére milyen áramkörök szükségesek? Köszi előre is a segítséget! Üdv!
Üdv.
Ez egyszerű: kell 1 RC autó szétszeded, ha elég a hátsó motor ereje akkor azt használod, ha nem akkor 1 kis elektronikával (hogy a két forgásirány lehetséges legyen) gondolom tranyó vagy relé(most lusta vagyok ezen gondolkozni) és rákötsz egy akkusfúró-motort. Ugye nem is bonyolult? |
Bejelentkezés
Hirdetés |