Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kilóméter óra PC re

Témaindító: tekse mester, idő: Jún 20, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tekse mester hozzászólása Jún 20, 2011 /

Üdv mindenki én egy autónak az óra csoportját szeretném pcre kötni hogy a játékok vezéreljék.
erhez kéne segítség

előre is köszi mindenkinek.
(#) leocska66 válasza tekse mester hozzászólására (») Jún 20, 2011 / 1

Szia! Egy dőben én is gondolkodtam ilyenen , de a neten nem igazán találtam semmit , házilag pedig az embernek magától elindulni nem igazán egyszerű sokat kell programozni hozzá az mellet az adott játéknak is támogatni kell. És az sem mindegy , hogy az órák digitálisak vagy spirálosak mert ugye egy spirálosat elég nehéz pc re kötni. De remélem neked sikerül megcsinálni és ha valamire jutottál feltétlenül tedd közé szerintem sok embert érdekelne (köztük engem is ) . Sok sikert
Tibi

kösz hát azon gondolkodtam hogy esetleg egy pic-cel lehetne vezérelni
amúgy meg a lfs re gondoltam mert neten vannak videók amiket külföldiek csináltak pl:http://www.youtube.com/watch?v=scpClmi2LWg&feature=related
(#) leocska66 válasza tekse mester hozzászólására (») Jún 20, 2011 / 1

Ez komoly , azt hiszem ebbe nekem is bele kell ásnom magam.

már el kezdtem egy váltót és egy kéziféket csinálni gamepadból és jó lenne hozzá
(#) Medve válasza tekse mester hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Heló, nem nagy kaland, csak tudni kell, hogy a PC milyen jeleket ad ki a műszerek vezérlésére. Benne van ez a játék leírásában?
(#) Programmer válasza Medve hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Amennyire én tudom, ezek az eszközök rendelkeznek egy összetett elektronikával, s az autó CAN buszára csatlakoznak. Így elvileg egy pár drót s a megfelelő üzenetek elég kéne legyen. Az üzenetek meghatározása, pontos struktúrája viszont igen nehezen(vagy egyeltalán) megszerezhető információ.
Esetleg úgy gondoltad, hogy mindentől lecsupaszítva direkt vezérelni a mutatót mozgató motort/tekercset. Figyelni fogom a hozzászólásokat, érdekesen hangzik.
(#) Medve válasza Programmer hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Igen, vannak CAN buszos műszerfalak, de nem gondolok semmire, négy műszer és pár lámpa meghajtásának ezenkívül van még jó néhány módja.
(#) tekse mester válasza Programmer hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Azt hiszem az lenne a leg egyszerűbb ha csak a motorokat és a világítást vezérelném.
(#) fulopmartin hozzászólása Jún 23, 2011 /

ha csak sebességet akarsz mérni lehet hogy gpsel egyszerűbb és pontosabb lenne
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Jún 23, 2011 / 1

Szerintem ez nagyon nehezen megoldható mert minden játékból kikéne nyerni valahogy a realtime sebességadatot.. de lehe hogy avn rá valami megoldás
(#) tekse mester válasza fulopmartin hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Én speciel csak Live For Speed re gondoltam vagy rFactorra vagy amelyiken az egyszerűbb lenne.
(#) tekse mester hozzászólása Júl 1, 2011 /

Kár hogy senkit nem érdekel az egész
Valaki azért segíthetne.
(#) rallyy válasza tekse mester hozzászólására (») Okt 12, 2011 / 1

Hali! Engem is érdekel a dolog. Be szereztem már 1 opel digitális órasort. Csak még tovább én se jutottam. Te hogy állsz vele?
(#) tekse mester válasza rallyy hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

Helló nem tudom hogy meddig jutottál, de én már nem foglalkozok vele mert számomra kivitelezhetetlen.
(#) Szebence válasza tekse mester hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Hogyan nyeri ki a játékból az információkat?
(#) tekse mester válasza Szebence hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Találtam egy oldalt ahol konkrétan tudok venni ilyen vezérlőket amik kellenek csak én éppenséggel saját kezűleg akartam építeni.
(#) Szebence válasza tekse mester hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Megosztod velünk? Kíváncsi lennék rá, hogy milyen elektronika az :yes:
(#) john94 hozzászólása Jún 30, 2012 /

Sziasztok!
Régóta nézegetem az ilyen videókat és mindig elgondolkodom azon,hogy ez hogyan lehetséges.
Valaki csinált már ilyet?
Videó
Szerintem nem rossz kis "okosság"
Esetleg,ha valaki csinált ilyet,akkor segítséget szeretnék kérni.
Köszönöm előre is.
(#) kyrk válasza john94 hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Altalban a Kombik CAN-en csatlakoznak az autohoz. Illetve a sebessegjel onnan jon. De elkepzelheto FlexRAY illetve MOST busz is. De inkabb a CAN jellemzo.

Ha nincs meg a Kombi CAN üzenetlistája, akkor le kell loglni autóban. Abból nagyjábol ki lehet hámozni hol a sebesseg meg fordulatszam, illetve mik azok az adtok amik esetleg kellhetnek. Otthon pedig neki lehet allni CAN illesztőt PC hez kötni.
(#) Szebence válasza john94 hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Van már ilyen téma, engem is érdekel, kb 1 hete töröltem le az összes ehhez kapcsolódó leírásomat, sőt már a weblap eve sincsm eg ami ezzel foglalkozik, talán ha jól emlékszem valami X van benne, ez midnen
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Igen, erre gondoltam : Bővebben: Link
(#) john94 válasza Szebence hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Kedves.. El lehet vele játszani.
(#) tekse mester válasza Szebence hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Ez lenne az oldal.Bővebben: Link
(#) MMárk hozzászólása Júl 7, 2018 /

Sziasztok, valaki még foglalkozik ezzel a topic résszel ? mert én nemrég vágtam bele km/h átalakításba hogy pc-re kössem. Van valaki aki tudja a megolddást ?, vagy még nincs eredmény. Én egy bmw e39 525 ből szerváltam az enyimet.
Elkezdtem átalakítani, mivel akár,hogy próbáltam nem ment az életre keltése. Úgy döntöttem ledeket teszek bele és külön kapcsolókról működtetek mindent róla ,elkezdtem vissza keresni melyik (láb), mit csinál. Sajnos egy pár (láb)
működött csak a többi valamiért nem érzékelt. Próbáltam ews-ről is de úgysem ment, így maradtam a teljes óra csoport átalakításában, egész jól halad de a mutatókkal szenvedek. keresem rá a megoldást. De semmi...
Ha valaki tudna segíteni az jó lenne.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem