Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma

Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 21
(#) Báddzsó válasza Gina hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ezt töltsd le és telepítsd ha windows xp van a gépen
Ha nem XP, akkor innen tudod kiválasztani, majd view results gomb és megjelent linkre katt. :yes:
(#) szabo.eduard hozzászólása Ápr 7, 2011 /

helló mindenkinek! olyan gondom lenne h van egy geforce4 mx440-es videokarim és mostanság az a gond h felrakom a drivert hozzá és egyböl a kékhalál jön! hiába hozzávalo drivert teszek fel digitálisan is alá van írva és akkor is azt csinálja sajnos pedig az xp-t is ujra telepitettem töbször is! Tudna nekem valaki ez ügyben segíteni?
(#) mizsei.robi hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Sziasztok!
Egy ismerősöm gépében kb. 1-1,5 évig egy MSI 6600GT videokártya púpos kondis táppal volt használva. Az utóbbi időben ismerősöm szólt, hogy a gépe fagyogat, a monitort ki-be vagy teljesen kikapcsolja. Kicseréltem nála a videokártyát és a gép megjavult. A kártyát beleraktam saját gépembe, ott teszteltem. Mindenféle grafikai hibákat dobált minden játék, 2Dben az egér is akadozott néha. A kártya fél perc alatt felszaladt 60-65 fokra. Hűtésen hőpasztát cseréltem, át takarítottam, nem lett változás. A kártya régen enyém volt, semmi ilyen rendkívüli melegedést nem tapasztaltam vele, mint most. Ahogy takarítottam a hűtőbordákat, észrevettem, hogy a HSI chip bordájára meg magára a chipre rá van égve a hőpaszta. Egy 12 centis erősebb szerver ventilátor 56 fokon birta tartani gyári bordával. Amikor nem volt nagyon felmelegedve akkor nem csinált pixelhibákat.
Szerintetek mi történhetett vele, hogy ennyire melegszik?
(#) locked hozzászólása Ápr 16, 2011 /

Sziasztok! Tegnap áramkimaradás volt nálunk,a PC épp kikapcsolva volt,de a hálózatba bedugva.Reggel mikor kapcsolnám a gépet nem indult.Kiderült,hogy a táp elszállt.Tettem bele egy használaton kívüli másik ATX tápot,de előtte nem mértem rá a feszültségekre.El is indult a gépem de a a monitoron a kép teljesen felismerhetetlen volt.Újrainditottam,de már "no video signal" felirat fogadott.Utólag rámértem a táp-ra a 3.3V-os ágon 4.17 Voltot mértem.Másik(3.-ik,már jó) táppal sem ad képet.Javítható-e szerintetek vagy teljesen tönkre mehetett? A kártya tipusa: nVidia Geforce 7600GS AGP.Jelen pillanatban egy 4mb-os ősöreg pci kártya van benne ,de ezzel csak egy írógép.Ha jól tudom ez egy 1.5 voltos kártya.Lehet,hogy az AGP bus a hibás?Másik gépben nincs lehetőség kipróbálni. A gép többi része eddig müködik.Nagyon elkeserítő.Tud valaki tanácsot adni?
(#) locked hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Sziasztok! Szerintetek hibás táp álltal tönkretett videokártyát érdemes szervízbe vinni?
(#) blader91 hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Sziasztok!

Van nekem egy "InnoVision TNT2 PRO-64BIT W/32 AGP" 32 MB-os videokártya, és a következő hibát tapasztaltam rajta.

Mikor bekapcsolom a gépet, normális képet ad majd mikor kiirja, hogy üdvözöljük mindenből kettő van.
Nem értem, hogy miért???

Az áramkörön látnék egy hidalást, ami azt jelöli, hogy "L1" tehát ez egy tekercs lenne és az szabályszerűen át van hidalva.:S

Lehetséges, hogy ez okozhatja a problémát???
Köszönöm előre mindenkitől a válaszokat és a segitségeteket!

vga.jpg

Azt még el felejtettem, ha drivert fel telepitem hozzá akkor is ugyanez a hibája:S:S
(#) blader91 válasza blader91 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

További képek a kariról.!!
(#) Lucifer válasza blader91 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Nem.

???
Akkor konkrétan még is mi lehet a probléma??
(#) berenyipilu válasza blader91 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 / 2

Hali. Ha biztos vagy abban, hogy nem driver hiba és a kari eddig ment akkor megnyekkent a kártyád. javítani szinte lehetetlen és érdemtelen mivel igen régi darab. bontóbol szerintem pár ezerért hozzájuthatsz jobb kártyához.

Pilu
(#) blader91 válasza berenyipilu hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Köszönöm a hozzászólásod!

Üdv: blader91
(#) langepus hozzászólása Máj 1, 2011 /

Sziasztok!

Nagyon segítségre lenne szükségem, kérlek titeket segítsetek nekem.

Van egy Sapphire Radeon HD 5550 1GB PCIe vidi kártyám.
Eddig frankón működött, de egyik nap mikor bekapcsoltam a gépet egyszerűen nem működött.
Van egy kis tesóm ő szokta használni a gépem, nem mintha meg engedném neki, de mindig ide lóg.
Na most bevallotta, hogy szórakozott az asztali lámpával, úgy hogy közben ment a gép. Rossz égőt rakott valószínűleg bele, és leverte a biztosítékot az egész lakásban. Azt mondta utána még működött a vidi kártya. Én ezután már megpróbáltam mindent, driver-t újra raktam, a gépbe bele raktam egy másik tápot, már most azon vagyok hogy a windowst is újra teszem.

Már nem tudok mit tenni. Egyébként valami olyasmi hiba üzenetet mond mindig, hogy "végzetes hiba van a nemtudom most hirtelen miben" és a mom.exe-t írja, vagy még valami másik fájlt azt hiszem ugyanarról a helyről. Meg próbálkoztam azzal is hogy a keretrendszert újra raktam nem e azzal van a baj, mert az meg már hivatkozot mindenre, hogy hiányzik az 1.1 -es amit pótoltam, majd rátelepítettem a legújabbat. Azóta van az hogy mindig beadja hogy van egy új frissítés de szerintem sosem rakja fel, mert ezelőt már vagy 2 hónapja nem akart semmit sem frissíteni.

Nem vagyok gépzseni, azt se tudom hogy amit eddig csináltam vele az jó-e. Kérlek titeket segítsetek megfejteni mit csinálhatnék vele.
(#) langepus hozzászólása Máj 1, 2011 /

Meg annyit tennék még hozzá, hogy a driver telepítésénél nem tudja az illesztő programot telepíteni.
(#) ADAM90 válasza locked hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Ha nincs rajta látható sérülés(égésnyom) akkor igen
(#) locked válasza ADAM90 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia!
Körbenéztem nagyítóval többször is ,semmi égésnyom nincs rajta.Kondenzátorokat mindet kicseréltem rajta(elko),javulás semmi."No video signal input "felirat a monitoron.A proci szállt volna el rajta?Sok a beazonosithatatlan alkatrész rajta.Szivesen fogadnék javítási tippeket.
(#) ADAM90 válasza locked hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Hali!
Ellépzelhető hogy a procija vagy esetleg a memóriája adta meg magát... milyen videókártyáról van szó? Az alaplap működik másik kártyával? Mert előfordulhat az is hogy a tápegység esetleg mást is kinyírt
(#) locked válasza ADAM90 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

A kártya másik alaplapban sem űködik(nV7600GS AGP).A passív hütésre már a megvétel után tettem egy ventit,sosem ment 52 C-nál melegebben.Levettem a hütóbordát róla,a procin sem látni égésnyomot.A szemem láttára halt meg,még egy darabig adott képet(Win Boot),majd becsíkozott.Ekkor kikapcsoltam.Másik táppal indítva csak a piros LED világít folyamatosan a gépen.A furatszerelt elkokat kicseréltem,de sok SMD alkatrészt nem tudok beazonosítani.Máshol azt olvastam ,hogy a kártya táprésze zárlatos és javítható.Holnap lehet,hogy tudok képet föltenni róla.
(#) Dániel X hozzászólása Máj 9, 2011 /

Üdv!

Fillérekért hozzájutnék egy ge-force 7300gt kártyához de az egyik ellenállás kisült. Ha beazonosítom és kicserélem működhet?
(#) szsolt95 hozzászólása Máj 18, 2011 /

sziasztok nekem egy olyan problémám lenne hogy vettünk 1 új gépet ebben egy nvidia geforce2 mx/mx 40-as van(64 mb)
Nekem van egy nvidia geforce 6600 gt videókártyám agp fogattal!
Ezt bele tettem aaz új gépembe bekapcsol vele de 1 hosszú és 2 rövid síppolás hallatszódik majd ki ír valami fekete üzenetet és ha benyomok valami billentyűt sípol!!
Ez miért van? Pedig a régi gépemben müködött!
Létszi segítsetek minél hamarabb! Előre is kösz!
(#) ringbauer hozzászólása Jún 18, 2011 /

Hellósztok kéne egy kis segitség van egy asus a9550 Td 128mb-os agp videokártyám és probáltam omegadrivert felrakni meg ati drivert de mindegyik driverre azt irja hogy erre a hardverra a telepitö nem talált telepitendö fájlokat ijenkor mit lehet tenni?
(#) locked válasza ringbauer hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

nálam anno az ATI Catalist 7.11-el működött.
(#) bodnar00 hozzászólása Jún 18, 2011 /

Sziasztok! Van egy ATI 9800 pro videókártya amin táp hiba miatt elpukkant egy ic. Valaki megtudná mondani mi célt szolgált , és lehet e helyettesíteni? Nem tudom mi volt ráírva , de ha valakinek van róla infója már az is segíthet valamit.

ATI ic.jpg

(#) mikike14 hozzászólása Jún 23, 2011 /

Sziasztok! Lenne egy kis problémám a videó kártyával! nVIDIA GeForce FX 5200-as, 128 Mb-os. Elindítom a gépet 4-5 perc múlva tűzforró a kártya. És csak a Windowst töltötte be. És ha sokat ment a gép 6-7 órát akkor csinál olyat, hogy játék közben bevibrál a monitor, de ha újraindítom a számítógépet akkor semmi baj nincs a játék grafikájával. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) ringbauer hozzászólása Júl 1, 2011 /

Hellosztok most egy olyan problémám van hogy van egy asus n6200 td 128mb-os videokártyám és illesztöprogram nélkü tudom futtatni a 640x480-as képfelbotást de ha felrakom az illesztöt akkor meg csak 800x600-as képfelbontástól 1027x768 -ig tudom álitani és az az igazság hogy ha játszani akarok vele akkor gyengébb felbontásba szeretném tenni hogy ne akadjon a játék de sajnos nem tudom. mi lehet a probléma pedig a játék követelményeihez minden megvan. ha valaki tudna segiteni annak nagyon örülnék.
(#) Programmer válasza ringbauer hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Elso korben megbizonyosodnek arrol, hogy a telepitett illesztoprogram tamogatja-e a kartyat. A monitoron beallithato felbontasokat az illesztonek kell felismernie, szerintem itt lesz a baj. Nezz szet az nVidia honlapjan, ott egy igen egyszeru feluleten keresztul tudod letolteni a megfelelo illesztot.
(#) agressiv válasza locked hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

A kártyák fesz szabályzó áramköre megy 3.3V-ról, és ha ott túl fesz volt, akkor az kinyírhatta a feszszabályzót.
Át kellene nézni a kártyát, hogy nincs-e megégve valami, illetve rámérni menet közben a fesz szabályzókra, hogy megvan-e a GPU tápfeszültsége.
(#) Chiba Michyo hozzászólása Júl 22, 2011 /

volna egy kis problémám.. Ha nagyobb játékokkal játszom, a monitor elsötétül, és csak a zöld lámpácska villog.. Közben a játék megy tovább, de én nem látok semmit.. A gépet már újraraktuk, de semmi változás, sőt egyre sűrűbben csinálja.. Van olyan megoldás ami nem kerül 10ezrekbe?
(#) mizsei.robi válasza Chiba Michyo hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Nézd meg, hogy a videokártyán megy-e a ventilátor. Egy alapos takarítás sem árt a gépnek. Ha ezek után is csinálja, akkor cserélj monitor kábelt. Ha ez sem akkor haldoklik a videokártya.
(#) Chiba Michyo hozzászólása Júl 25, 2011 /

azt hiszem megvan a baj.. a kártya forró a ventillátor semmit se ér.. köszi a segítséget innen menni fog
Következő: »»   8 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem