Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Na igazad lett az nem 8 as a végén hanem q csak elég érdekes q.. na mindegy. így már megtaláltam valamilyen végfok ic(an214q) a többivel már boldogulok kösz a segítséget
megtaláltam amit kerestem kicsit csalódtam is hogy emiatt törtem magam:S
AN214 Vcc 6-18 Pout,4.4 W RL,4 ohm Ft,-50Hz-17kHz Icc,20mA pkg SIP2-9 MATSUSHITA
Amit a gugli nem hoz elő, az nincs Az eredeti betű-számkombinációra csak egy memóriás applikációs példa jött be.
Tudnátok ajánlani valamilyen helyettesítőt a következő IC-nek CA3162E, CA3161E, SL443A
Köszönöm!
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ez milyen alkatrész lehet mibe való mire jó? ha valaki felismeri mibe lehetett vagy mire való az létszíves írjon mert kíváncsi vagyok mi ez Köszi előre is!
Szerintem ez egy 0,33 Ohm-os, 5W-os ellenállás lesz.
Köszi! azt hittem valami más
Azért sokminden nem került fel a világhálóra a régi dolgok, akár tranzisztorok közül. Van egy marék 2SA50 em, egy hang sincs róla.
Van egy nagyon jó oldal, ahol régi, már nem gyártott félvezetőknek is megtalálhatóak az adatai. Még egy adatlap: Bővebben: Link
Te meg nem látsz a két szemedtől??? Bővebben: Link
Sziasztok!
Elfüstölt az inverteres trafóm két tranyója,meg még mellette két/vagy egy?? kondenzátornak látszó tárgy. Ez egy Einhell ISG 1000/1 készülék és lejárt már a garija,gondoltam megcsinálom.. Kerestem már neten ezeket a tranzisztorokat,de nem jártam eredménnyel. Tudnátok segíteni nekem? Kép:
Az az RHR660 típusú alkatrészre gondolsz? Az nem tranyó, hanem dióda. Vagy ha nem arra gondolsz, akkor le is írhatnád, hogy pontosan melyik és mi van rá írva.
A képen látható inverteres rész az IGBT-s főáramkör egyik snubbere,ha ezek a diódák és ahogy nézem a kondik is,elfüstöltek akkor ott az IGBT-k is tönkre mehettek.Javítása nem lesz egyszerű,de ha értesz hozzá az más.
Valóban!
Kicsit benéztem, mert a múltkor átállítottam, hogy az új üzenetek csökkenő sorrendben legyenek, aztán most elfelejtkeztem róla. EPIC FAIL Vissza is állítom gyorsan...
Sziasztok!
Egy smd tranzisztor? típusára lennék kíváncsi. A tokozása az sot23, és a tetején 45-ös felirat szerepel. Néztem ilyen smd katalógusban, de nem jó, amit kiad a 45-ös kódszámúra, mert annak az adatlapjában nem így jelölik.
Nos talán megvan. Bővebben: Link
Viszont érdekes egy példány. Mi is ez valójában, azon kívül, hogy tranzisztor? A lábait in, out, gnd-vel jelölik. Hogyan lehet megbizonyosodni a működéséről?
Valójában egy egyszerű nyitott kollektoros inverter. Különböző eszközök (LED, relé, lámpa...) meghajtására lehet használni, logikai kimenetről meghajtva. Ellenőrizni csak úgy tudod, ha készítesz vele egy egyszerű áramkört, teszel egy 2 kohmos kollektor ellenállást, a bemenetét hol földre, hol tápra kapcsolod, és méred a kimeneti szintet.
Köszönöm a választ!
Még egy kérdésem lenne. Mi van akkor, ha egy 24C16-os eeprom nem kap csak 3,3V-os feszt az 5V helyett?
Mit mond az adatlap a tápfeszültségekről?
Amit én néztem adatlapot, ott csak említették, hogy van több feszültségű is. De a részletekre nem tért ki.
Kattints az aláhúzott "adatlap" szóra, ott töltsd le a pdf-et és ott megleled a W-hez tartozó feszültségeket. Direkt nem árulom el, mert milyen jó is az, ha az ember maga keresi meg a szükséges adatokat.
Bizony, rá kellene szokni az adatlapok böngészésére, és értelmezni kell tudni mi van odaírva.
Megnéztem és láttam is. Csak amit én néztem először, ott nem voltak így leírva.
Sziasztok.
Én egy teljesen beteg kérdéssel jöttem. Minek nevezik azokat a műanyagbol vagy fémböl levő izéket amiket a műszerdobozok aljára csavaroznak fel? Hogy ne karcoljanak pld. a dobozbol kiálló csavarfejek. Próbálkoztam csúszásgátlóktol elkezdve távtartókkal és védő elemekkel de semmi nem hozott eredményt. Az igazság az hogy a hq elektronikán szerettem volna ilyeneket keresni vásárlás céjábol de egyet sem találtam. Előre is köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |