Fórum témák
» Több friss téma |
Nem, nem akkora feszültséget mértem, hanem a dióda vizsgáló mutatja ezt az értéket. 0.112. Csak nem tudom, van-e ennek mértékegysége.
Rádurrantottam a feszültséget, eredmény: az inverter egyik trafójánál füstcsík 2 IC-ből, ami azt vezérli. Azokat kivettem, ekkor a tápot ki és be lehetett kapcsolni. Főtrafó visszatesz, eredmény: semmi. Hát nem túl biztató..
Kossz a segitseget! Megcsinaltam
Az egyik 1000uf 16V 105C kondenzator volt pupos. Kicsereltem es azota hibatlan, de csak 1000uf 16V 85C kondenzatorom volt, ami meretre joval kisebb. Ebbol lehet valami baj?
Általános célú kondenzátort ültettél be. Így a táp a tervezettnél zajosabb feszültséget szolgáltat (ami persze most még sokkal jobb, mint a tönkrement kondival volt). Hosszabb távon ez a kondenzátor nem fogja bírni a strapát, jobban fog melegedni, s kiszárad. Szerezz be "low esr" kondenzátort.
A kiszedettel megegyező márkajelű szekunder oldali kondenzátorok is elhullhatnak előbb-utóbb, hisz ha az egyik rossz minőségű, akkor valószínűleg mindegyik az.
Ha csak annyi a gond hogy rovidebb ideig birja, akkor majd cserelem ha ujra tonkre megy. A monitor 4,5 eves, ha a most beszerelt kondival kibir 2-3 evet, az nekem jo, majd cserelem akkor.
Kossz a segitseget!
Na megoldódott a probléma. Vagyis akinek eladtam, ő jött rá.
Volt pár forrasztás, amit a magas freki szétrázott. Szemmel alig láthatóan elrepesztette. Viszont az már nem vezet. Szóval ilyen is van, nekem újdonság.
Érdekes. Jó kis tanulság.
Sziasztok !
Van Fujitsu Siemens LCD monitorom és az a hibája,hogy bekapcsolás után függőleges színes csíkok jelennek meg rajta semmi más. Szerintetek mi lehet a hibája és mennyibe kerülne a javítása? Köszi a válaszokat !!
Scaler panel csere. Ha találsz egy pl. törött kijelzőset kicsi pénzért (vagy vmi más hibás darabot), akkor megérheti a csere, amúgy meg sztem nem ér annyit...
Amit TE tudsz csinalni, hogy a kisfesz panelen vegigmelegited a nagy fekete IC labait.
A kijelzohoz meno vezetekeket is megmozgathatod, hatha... Ha mazlid van, akkor tudsz szerezni egy hibatlan kijelzot kolcson, akkor rogton kiderul, hogy merre kell tovabbmenni.
Sziasztok!
Van egy RELISYS típusú LCD monitorom, aminek nincs háttérvilágítása. Ennyit tudok, azt nem, hogy mitől nincs. Egyszer csak elsötétedett, és kész. Tudom, hogy látatlanban elég nehéz, de meg tudnátok állapítani kb., hogy mennyibe kerülhet a javítása? Köszi
Latatlanban 2 es 10e kozott
Ha ujabb bekapcsolasra egyaltalan nem gyujt be, fel sem villan, de a zold led vilagit, vagyis VGA jel eseten NEM megy standby-ba, akkor szerintem a 12V-os biztositek. Itt viszont utana kell menni, mi volt ennek az oka. Ha felvillan kb egy fel-egy masodpercre, de ujra elalszik, NEM megy standby-ba, akkor valoszinuleg cso. De ez a problema lehet a legvaltozatosabb, pl fel oldali meghajtoFET, -trafohalal is lehet, de akar 'megnyulhatott' valamelyik egyszeru ellenallas vagy kondi is. Ha felvillan a led, de mindjart el is alszik vagy standby-ba megy azonnal, akkor a 230-as tapnal kezdeni, ha az megvan, akkor az invertert lehuzni, ugy mit csinal.
Sziasztok!
Az monitorommal egy kis probléma adódott, t.i., hogy amikor bekapcsolom a gépet, feláll az XP, az ikonok megjelenése után, egy-két másodpercre elsötétül a képernyő, aztán megint visszajön a kép, és működik rendesen. Ez mitől lehet?
Sziasztok.
Sürgős help kellene a fent említett monitorhoz. Tegnap még minden jó volt, ma bekapcsoltam és nem ad képet. Ha kihúzom a kábélét akkor már azt sem írja hogy nincs jel. Közben villog a ledje. Teljesen nem ment tökre mert néha egy villanásra látszik a kép, annak is egy kis részlete. Kérdésem, hogy merre próbáljak elindulni?
szia!
Nem lehet, hogy a hattervilagitasa ment el veletlenul? En arra gyanakodnek elso korben e hibajelenseget tapasztalva. Bar..... Idézet: „..annak is egy kis részlete.....” ezen mondatod cafolna ezt. Hisz vagy a teljes kepet latod vagy semmit.
Háttérvilágítást hogy tudom ellenőrizni?
Úgy értem a kis részletet, hogy a tetején a kép néha felvillan 1 másodpercre, de az aljából nem látok semmit.
Ezt nézegesd előbb
SAMSUNG 710N Service Manual Csak a capatcha kódot kell beütni és ingyen letöltheted
Akkor nagy valószínűséggel az invertered szállt el.
Szia!
Nekem a 720N csinált ilyesmit, szétszedtem-összerektam (+ mondták hogy áramtalanítsam egy hosszabb időre) és utána megy. Samsung betegség
Úgy látom a képeken, hogy a púposak a kondik. Első körben cseréld ki őket és próba. Ez tipikus betegsége a kapcsolóüzemű tápoknak.
Eddig kb. 6 db-ot javítottam , mind kondihibás volt!
A led fel fel villan a monitor elején , de mást nem csinált.
@hadnagyakos Nekem is úgy tűnik, hogy púposak.
Amúgy tényleg csak annyit csinál h villog a led az elején és semmi.
Igen, az egyikből már az elektrolit is kijött. Ez azonnali csre, de érdemes a többit is vele együtt, filléres áru és utána megint sokáig jó lesz.
Szia
azok nem csak úgy tűnnek hanem már rég rosszak ha ennyire látszik is. Nagy valószínűséggel jó is lesz amint kicseréled.
A másik meg 330µF/25V, lehet helyettesíteni ha pont nincs ilyen?
Ha a feszültséggel van csak a baj akkor tegyél be nagyobb feszültségűt. Amúgy meg itt nézz szét :Bővebben: Link
Általában itt szokott lenni minden Üdv.: gaben
Szia , előttem író hozzászólás linkje nagyon okos dolgokat ír. Táp környéki kondiknál nem gond ha nagyobbat raksz mind értékben mind feszültségben, persze ésszerű határon belül
|
Bejelentkezés
Hirdetés |