Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   60 / 72
(#) LaciSupreme válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Nem, nem akkora feszültséget mértem, hanem a dióda vizsgáló mutatja ezt az értéket. 0.112. Csak nem tudom, van-e ennek mértékegysége.

Rádurrantottam a feszültséget, eredmény: az inverter egyik trafójánál füstcsík 2 IC-ből, ami azt vezérli. Azokat kivettem, ekkor a tápot ki és be lehetett kapcsolni.

Főtrafó visszatesz, eredmény: semmi.
Hát nem túl biztató..
(#) anonym1s válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Kossz a segitseget! Megcsinaltam
Az egyik 1000uf 16V 105C kondenzator volt pupos. Kicsereltem es azota hibatlan, de csak 1000uf 16V 85C kondenzatorom volt, ami meretre joval kisebb.
Ebbol lehet valami baj?
(#) minitrue válasza anonym1s hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Általános célú kondenzátort ültettél be. Így a táp a tervezettnél zajosabb feszültséget szolgáltat (ami persze most még sokkal jobb, mint a tönkrement kondival volt). Hosszabb távon ez a kondenzátor nem fogja bírni a strapát, jobban fog melegedni, s kiszárad. Szerezz be "low esr" kondenzátort.
A kiszedettel megegyező márkajelű szekunder oldali kondenzátorok is elhullhatnak előbb-utóbb, hisz ha az egyik rossz minőségű, akkor valószínűleg mindegyik az.
(#) anonym1s válasza minitrue hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Ha csak annyi a gond hogy rovidebb ideig birja, akkor majd cserelem ha ujra tonkre megy. A monitor 4,5 eves, ha a most beszerelt kondival kibir 2-3 evet, az nekem jo, majd cserelem akkor.
Kossz a segitseget!
(#) LaciSupreme hozzászólása Jún 18, 2011 /

Na megoldódott a probléma. Vagyis akinek eladtam, ő jött rá.
Volt pár forrasztás, amit a magas freki szétrázott. Szemmel alig láthatóan elrepesztette. Viszont az már nem vezet.
Szóval ilyen is van, nekem újdonság.
(#) fero02 válasza LaciSupreme hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Érdekes. Jó kis tanulság.
(#) lagzzi hozzászólása Jún 26, 2011 /

Sziasztok !
Van Fujitsu Siemens LCD monitorom és az a hibája,hogy bekapcsolás után függőleges színes csíkok jelennek meg rajta semmi más.
Szerintetek mi lehet a hibája és mennyibe kerülne a javítása?

Köszi a válaszokat !!
(#) fero02 válasza lagzzi hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Scaler panel csere. Ha találsz egy pl. törött kijelzőset kicsi pénzért (vagy vmi más hibás darabot), akkor megérheti a csere, amúgy meg sztem nem ér annyit...
(#) bbalazs_ válasza lagzzi hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Amit TE tudsz csinalni, hogy a kisfesz panelen vegigmelegited a nagy fekete IC labait.
A kijelzohoz meno vezetekeket is megmozgathatod, hatha...
Ha mazlid van, akkor tudsz szerezni egy hibatlan kijelzot kolcson, akkor rogton kiderul, hogy merre kell tovabbmenni.
(#) Pánikhelyzet hozzászólása Júl 14, 2011 /

Sziasztok!
Van egy RELISYS típusú LCD monitorom, aminek nincs háttérvilágítása. Ennyit tudok, azt nem, hogy mitől nincs. Egyszer csak elsötétedett, és kész.
Tudom, hogy látatlanban elég nehéz, de meg tudnátok állapítani kb., hogy mennyibe kerülhet a javítása?
Köszi
(#) bbalazs_ válasza Pánikhelyzet hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Latatlanban 2 es 10e kozott

Ha ujabb bekapcsolasra egyaltalan nem gyujt be, fel sem villan, de a zold led vilagit, vagyis VGA jel eseten NEM megy standby-ba, akkor szerintem a 12V-os biztositek.
Itt viszont utana kell menni, mi volt ennek az oka.

Ha felvillan kb egy fel-egy masodpercre, de ujra elalszik, NEM megy standby-ba, akkor valoszinuleg cso. De ez a problema lehet a legvaltozatosabb, pl fel oldali meghajtoFET, -trafohalal is lehet, de akar 'megnyulhatott' valamelyik egyszeru ellenallas vagy kondi is.

Ha felvillan a led, de mindjart el is alszik vagy standby-ba megy azonnal, akkor a 230-as tapnal kezdeni, ha az megvan, akkor az invertert lehuzni, ugy mit csinal.
(#) Omcsesz hozzászólása Júl 20, 2011 /

Sziasztok!

Az monitorommal egy kis probléma adódott, t.i., hogy amikor bekapcsolom a gépet, feláll az XP, az ikonok megjelenése után, egy-két másodpercre elsötétül a képernyő, aztán megint visszajön a kép, és működik rendesen. Ez mitől lehet?
(#) semetka hozzászólása Júl 21, 2011 /

Sziasztok.

Sürgős help kellene a fent említett monitorhoz. Tegnap még minden jó volt, ma bekapcsoltam és nem ad képet. Ha kihúzom a kábélét akkor már azt sem írja hogy nincs jel. Közben villog a ledje. Teljesen nem ment tökre mert néha egy villanásra látszik a kép, annak is egy kis részlete. Kérdésem, hogy merre próbáljak elindulni?
(#) Ghoost válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

szia!

Nem lehet, hogy a hattervilagitasa ment el veletlenul?
En arra gyanakodnek elso korben e hibajelenseget tapasztalva.

Bar.....
Idézet:
„..annak is egy kis részlete.....”

ezen mondatod cafolna ezt.
Hisz vagy a teljes kepet latod vagy semmit.
(#) semetka válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Közben szétszedtem:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) semetka válasza Ghoost hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Háttérvilágítást hogy tudom ellenőrizni?
Úgy értem a kis részletet, hogy a tetején a kép néha felvillan 1 másodpercre, de az aljából nem látok semmit.
(#) efraim válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Ezt nézegesd előbb
SAMSUNG 710N Service Manual
Csak a capatcha kódot kell beütni és ingyen letöltheted
(#) efraim válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Akkor nagy valószínűséggel az invertered szállt el.
(#) gaben07 válasza efraim hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Szia!

Nekem a 720N csinált ilyesmit, szétszedtem-összerektam (+ mondták hogy áramtalanítsam egy hosszabb időre) és utána megy. Samsung betegség
(#) hadnagyakos válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 / 1

Úgy látom a képeken, hogy a púposak a kondik. Első körben cseréld ki őket és próba. Ez tipikus betegsége a kapcsolóüzemű tápoknak.
(#) bundyland válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Eddig kb. 6 db-ot javítottam , mind kondihibás volt!
A led fel fel villan a monitor elején , de mást nem csinált.
(#) semetka válasza bundyland hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

@hadnagyakos Nekem is úgy tűnik, hogy púposak.
Amúgy tényleg csak annyit csinál h villog a led az elején és semmi.
(#) hadnagyakos válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Igen, az egyikből már az elektrolit is kijött. Ez azonnali csre, de érdemes a többit is vele együtt, filléres áru és utána megint sokáig jó lesz.
(#) erdoszoli válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Szia
azok nem csak úgy tűnnek hanem már rég rosszak ha ennyire látszik is. Nagy valószínűséggel jó is lesz amint kicseréled.
(#) semetka hozzászólása Júl 21, 2011 /

820µF/25V a kondi. Ilyet ha nem kapok akkor mi van?
(#) semetka válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

A másik meg 330µF/25V, lehet helyettesíteni ha pont nincs ilyen?
(#) gaben07 válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Ha a feszültséggel van csak a baj akkor tegyél be nagyobb feszültségűt. Amúgy meg itt nézz szét :Bővebben: Link
Általában itt szokott lenni minden

Üdv.: gaben
(#) Hp41C válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Nézd meg ezt a hozzászólást...
(#) erdoszoli válasza semetka hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Szia , előttem író hozzászólás linkje nagyon okos dolgokat ír. Táp környéki kondiknál nem gond ha nagyobbat raksz mind értékben mind feszültségben, persze ésszerű határon belül
(#) semetka válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Betettem az új kondikat. Most már látom a képet, csak az a baj, hogy háttérvilágítás nélkül. Szóval valami változott, de vmiért nincs háttérvilágítás.
Következő: »»   60 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem