Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   59 / 72
(#) T.J.K válasza ColT hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

sziasztok Az FS monitoromat bedugom a 220v-ba,világit a fehér led 2s-ig,majd elalszik és se kék sesárga nem világit.Mintha kivolna kapcsolva.szétszedtem,semmi láthato hiba.összerakom,ledek müködnek no signal.Ráteszem a gépre 5percig müködött majd kikapcsolt magátol.Megint nem világit se kék se sárga led.Kihuztam a monitort a 220-bol,majd visszadugtam és megint jo volt pár percig.DE mostmár csak a fehér led világit 2s-ig és utána volt hogy felvillant félig a kék led,aztán mintha kilenne huzva a 220-bol.Volt ijen probléma a 15-ik oldalon,de a forumban nem találtam rá választ.mit nézzek meg.Köszi
(#) bbalazs_ válasza T.J.K hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Elso hallasra a 230-as tap a ludas.
Nincsnek benne pupos elkok? Ha van otthon LESR kondid, akkor erdemes atcserelni a regieket, neha ranezesre semmi bajuk, merve meg a tizede sincs a kapacitasa.

Ha tudsz neki adni kivulrol 5V 1A es 12V 3A korul, akkor ellenorizheted. Ha ilyenkor megjavul, akkor bingo.
Ha nem, akkor inverterre/fenycsore gyanakodnek, bar az nem szokta az egesz monitort kikapcsolni.
(#) T.J.K válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Köszi a választ.azérdekesség,hogy állitottam a monitort,mert nem volt függöleges ésbillentettem rajta.És ahogynyomtam a monitor tetejét hátra az alját meg huztam elöre,bevillant a led kéken majd sárgán.Ekkor szedtem szét de se pupos kondi se forrasztási hiba nem láthato.Összeraktam majd talp nélkül fektetve bedugtam a 220-ba meg rákötöttem a gépre.Fogtam és nekitámasztottam egy másik monitornak.A led világit és bejött a kép is.Igy bekapcsolt állapotban rászereltem a talpat.Azt hittem jo,de 5 perc mulva kikapcsolt,mintha kihuztam volna a 220-bol.Még egyszer bebirtam kapcsolni ha kihuztam a 220-bol,majd visszadugtam.Utána pár perc mulva mintha kihuztam volna ,se kép se led.És mostmár csak a fehér led világit 2s-ig ha bedugom a konnektorba.
(#) T.J.K válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Meglett a hiba,demégsem.Ha magánek az lcd-nek a csatiját lehuzom majd bedugom a konnektorba,akkor bekapcsol a kék led és a háttérvilágitás majd átáll készenlétbe, világit a narancs led.érdekes modon most ha visszadugom,egy pillanatra felvillan a héttérvilágitás, aztán kikapcsol
(#) bbalazs_ válasza T.J.K hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Ez tenyleg erdekesen hangzik. Nos,akkor inkabb kontakthiba lehet valahol.
De olyat meg nem hallottam, hogy az LCD hianya keszenletet okozzon. Talan ha az LCD monitornak vannak ID vezetekei,akkor a VGA kabellel lesz gond, azok a tuskek nem erintkeznek benne.
Probald a VGA kabelt mozgatni, hajlitgatni. A PC feloli vegen is es a monitornal is.
(#) T.J.K válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Köszi.tehát,ha lehuzom a panelröl az lcd csatiját akkor ugy müködik mint egy normális monitor, csak ugye nem irja ki ,hogy no signal.Kigyulad a fehér led 2s-ig aztán bekapcsol akék led és a háttér világitás.Mivel nem kap jelet átáll készenlétbe,világit a narancs szinü.A power gombot megnyomva ujraindul és szépen átáll készenlétre.Most jön egy fontos,amit nemirtam.Ha visszadugom a csatit apower gombra sem reagál,mintha lefagyott volna.Ki kell huzni a 220-bol,várni kell kb 20s-t.Ekkor ha ismét bedugom a 220-be a fehér led után semmi,Nincs rákötve a monitor a gépre.gép nélkül is ki kellene irnia,hogy no signal és átállni készenlétbe ha jo a monitor?
(#) T.J.K válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Mégegy info.A tápon megvan az 5 és 12v,de ha rádugom az lcd kábelt eltünik mindkét fesz,0-!Ha lehuzom a kábelt áramtalanitanom kell a tápot és utána megint van mindkét fesz. Mi az ok??
(#) Robchy hozzászólása Máj 30, 2011 /

Sziasztok. Van egy samtron 51s típusú lcd monitor, aminek az alsó felén nincs kép csak fehéren világít a felső része viszont működik jól. Mi okozhatja hogy csak a fele kép van meg? A segítséget előre is köszi.
(#) pipi válasza T.J.K hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

szerintem zárlatos az lcdpanel, ezért a táp nem indul meg, vagy leáll...
(#) tothzsolt hozzászólása Máj 30, 2011 /

Olyan problemam lenne h reszket a TFT monitoromon a kep. Nem mindig csinalja de veletlen idokozonkent all be a reszketes. Lehet kondi kiszaradas az oka?
(#) bbalazs_ válasza tothzsolt hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Igen. Elvileg lehet. A tap tul hullamossa valik a csokkent kapacitastol.

Hali. Megtaláltam a problémát. Az lcd panel bal szélén van három fül, amik ilyen rövid kis szalagkábelek amik lógnak a levegőben. amiken van a COF chip. Nos ez a szalag kiszakadt, ahogy a képen is látszik. Szerintetek hogyan lehetne ezt ismételten működőképessé tenni, mert így a monitor fele nem csinál semmit. (csak kifehéredik vagy szivárványos lesz) A teteje viszont jó. Valahogy meg kell csinálnom, mert ebből szeretném a projektoromat csinálni. Valakinek valami ötlete van , hogy hogyan lehet a lyukas szalagkábelt befoltozni, esetleg cserélni??

DSC02406.JPG

Hali. Megtaláltam a problémát. Az lcd panel bal szélén van három fül, amik ilyen rövid kis szalagkábelek amik lógnak a levegőben. amiken van a COF chip. Nos ez a szalag kiszakadt, ahogy a képen is látszik. Szerintetek hogyan lehetne ezt ismételten működőképessé tenni, mert így a monitor fele nem csinál semmit. (csak kifehéredik vagy szivárványos lesz) A teteje viszont jó. Valahogy meg kell csinálnom, mert ebből szeretném a projektoromat csinálni. Valakinek valami ötlete van , hogy hogyan lehet a lyukas szalagkábelt befoltozni, esetleg cserélni??

DSC02.jpg

(#) tothzsolt válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

A kondikat atvizsgaltam, minden rendben. Hol keressem tovabb a problemat?
(#) bbalazs_ válasza tothzsolt hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Akkor probalj kabel-zavarforrast keresni, athallas, kulso elektromos zavar. Ha lehet, rovidebb monitorkabel, ha lehet DVI, foldelt aljzat, foldeletlen aljzat, stb.
(#) tothzsolt válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Semmit sem kapok, semmi hibad .
(#) bbalazs_ válasza tothzsolt hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Akkor nyisd ki (remelem, gyerek nincs a kozelben) es hagyd ugy (a felnotteknek NE NYULJ HOZZA, RAZ! felirat).
Ha megjon a remeges, akkor probald meg a kisfeszulsegu panelt tapogatni, kicsit kopogtatni, meg foleg a vezeteket, ami a kisfesz panelrol megy az LCD-be.
Ugye, ha egyszer megjelent a reszketes, akkor az jo darabig magatol nem tunik el, csak kikapcsolasra?
Modvaltasra eltunik? Tehat ha mondjuk a szmitogeprol mas felbontast allitasz be? Ha a rememgo kepre rahivod az OSD menut, akkor azzal egyutt remeg vagy attol fuggetlenul?
(#) tothzsolt válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Tehat nem LCD-rol van szo, hanem CRT. Probaltam kopogtatni itt ott semmi valtozas. Az OSD - vel egyutt remeg mikor nekikezd, de megall magatol s utana kezdi majd ujbol.
(#) anonym1s hozzászólása Jún 9, 2011 /

Sziasztok!
LG L194WT tipusu monitorom van es 2 napja azt csinalja hogy amikor bedugom a konektorba nem kapcsol be hanem csak villog a bekapcsolas jelzo led vagy fel percig, aztan bekapcsol, de van amikor villog fel percig aztan kialszik a led es kikapcsolva marad. Most is alig birtam bekapcsolni. Viszont ez a hiba csak akkor van ha aramtalanitom a monitort, tehat kihuzom a konektorbol. Ha aram alatt hagyom akkor semmi gond vele. Mi lehet a baja?
Ja, es hogyan kell szetszedni? Van a hatuljan 4 csavar amit kiszedtem de nem jott szet. Gondolom pattintos, utalom az ilyen pattintos hatlapokat.
(#) bbalazs_ válasza anonym1s hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

A 230-as tappal van valami gond, tipikusan pupos elektrolitkondik.

Szetszedes:
Alatalaban a csavarokat kicsavarod, utana lapos eszkozzel, pl. kespenge elkezded kipattogtatni (amig ra nem jossz, celszeru az aljan kezdeni) semmikeppen se csavarhuzoval. A masodik-harmadik pattintas utan mar ra fogsz jonni, merre kell. Ha a keretet leszedted, akkor altalaban latod a kepernyo korul a tovabbi csavarokat, onnantol egyertelmu. A kijelzore vigyazz, celszeru valami puha dologra (mondjuk pokroc) arccal rafektetni.
(#) anonym1s válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Ja, nekem is a tap volt az egyik tippem, a masik meg hogy lehet van benne valami kis bekapcsolo rele es az haldoklik, mert ha bekapcsolodik, semmi baja, hibatlan, csak nehezen kapcsol be. Van benne ilyen rele? Az nem lehet a baja?
Amugy rosszul irtam mert akkor is ezt csinalja ha nem huzom ki a konektorbol, de ugy konyebben bekapcsol.
(#) mosquito808 hozzászólása Jún 10, 2011 /

sziasztok
az lenne a gondom hogy a monitorom magától kibe kapcsol
és nem géppel van gond mert gép nélkül is ugyanez
most akkor itt mi a hiba?
válaszokat előre is köszönöm
(#) tothzsolt válasza tothzsolt hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szoval mit tegyek?
(#) bbalazs_ válasza tothzsolt hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szoval mondjuk tedd at a sima monitor hibak topicba.
Ez - ha jol lattam - a TFT hibak topicja
(#) LaciSupreme hozzászólása Jún 11, 2011 /

Sziasztok!

Azt hiszem, itt jobb helyen van a kérdésem.
Szóval Fujitsu Siemens 900P, feltehetőleg táphiba. Hallani, hogy el akar indulni, de egyből leáll, majd újrakezdi.

Az inverter 1-1 kondia alacsony kapacitású kiszáradt volt, cseréltem.
A trafó secunderénél lévő részen az egyik kondi púpos volt, csere.

Ami elvileg jó: elején a FET, trafó, scotchy, stabilizátor, többi kondi.

Ismert a hiba? Jelenleg semmi változás nem történt.
Kép

Köszönöm, László.
(#) bbalazs_ válasza LaciSupreme hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Vedd le az invertert onnan, vagy ha egyben vagy, vedd ki az inverter biztositekat (csovek lehuzasa nem eleg!). Ha igy sem indul el (ami szerintem valoszinu lesz az elmondottakbol), akkor a 230-as tapja rossz valahol. Ha igy elindul, akor inverter.

Elsokent merj ra a nagy kondira, megvan-e a 315V koruli egyenfesz rajta?
Ha nincs egyaltalan, akkor biztositekot, ha kisebb, akkor ellenorizd a diodahidat.
Aztan nezd meg, hogy a tap masik oldalan semmi fesz nincs? Melyik aga a rosszabb? Az ottani Schottky-k mind jok? Mindket dioda mindket aga jo?
(#) LaciSupreme válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Köszönöm a választ.
Az inferter trafóit még korábban kiforrasztottam (amik jók), sajnos a helyzet változatlan volt.

Igen, a pufferig oké a dolog, graetz is rendben van.
A trafó másik oldalán (és a primer résznél is) egy pillanatig mérhető néhány kHz körüli frekvencia, de egyből lekapcsol, annyira meg nem gyors a multiméter.
Kimeneti feszültséget nem sikerült mérni, de látszólag a trafó rendben van (nem mértem).

Az egyik scotchy mindkét ágán 112 vagy hasonló értéket mértem, a másik sc.-nál pedig 212 körülit. Záróirányban nem vezet.
Helyettesítettem sima egyenirányító diódával, így sokkal lassabb az indulás (gondolom hogy az a dióda nem olyan gyors, hogy minden periódusban nyisson rendesen), de a helyzet ugyanaz.
(#) LaciSupreme válasza LaciSupreme hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Közben teljesen kikötöttem az inverter részt, nem talált.

Aztán kivettem a fő trafót, úgy tűnik, mégiscsak le van égve.
Jól sejtem, hogy a szekunderi 0.0 ohmos ellenállás akármekkora freki, nem természetes?
Ha adok neki 24 voltot sem mérhető értékelhető feszültség a kimeneten, csak pár millivolt.

Kérdés tehát, mit lehet tenni? Ez van a trafóra írva, nem találtam így semmit:
PT-003184
2650C0089
LITAI 0505
(#) LaciSupreme válasza LaciSupreme hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Na még egy kis kiegészítés: a secunder két körének (vagyis 1-2 és 2-3 kivezetések) imp. menete.
Teljesen tanácstalan vagyok, gondolom nem mondok újat.

rövz.JPG

(#) bbalazs_ válasza LaciSupreme hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

A Schottkykon nem szabadna ilyen magas feszultsegnek lennie, hiszen ok mar a szekunder korben vannak...
Vagy a meres rossz, vagy akkor minden elpusztult onnantol elore...

Probalj neki kivulrol adni 12V-ot es 5V-ot. Ha igy megy, nem kerdes a hiba.
Azert elegge leszukult a dolog igy. Ha latsz benne egy zenert, csereld ki (altalaban a trafo mellett talalod), volt mar, hogy megmekkent.
Következő: »»   59 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem