Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok Az FS monitoromat bedugom a 220v-ba,világit a fehér led 2s-ig,majd elalszik és se kék sesárga nem világit.Mintha kivolna kapcsolva.szétszedtem,semmi láthato hiba.összerakom,ledek müködnek no signal.Ráteszem a gépre 5percig müködött majd kikapcsolt magátol.Megint nem világit se kék se sárga led.Kihuztam a monitort a 220-bol,majd visszadugtam és megint jo volt pár percig.DE mostmár csak a fehér led világit 2s-ig és utána volt hogy felvillant félig a kék led,aztán mintha kilenne huzva a 220-bol.Volt ijen probléma a 15-ik oldalon,de a forumban nem találtam rá választ.mit nézzek meg.Köszi
Elso hallasra a 230-as tap a ludas.
Nincsnek benne pupos elkok? Ha van otthon LESR kondid, akkor erdemes atcserelni a regieket, neha ranezesre semmi bajuk, merve meg a tizede sincs a kapacitasa. Ha tudsz neki adni kivulrol 5V 1A es 12V 3A korul, akkor ellenorizheted. Ha ilyenkor megjavul, akkor bingo. Ha nem, akkor inverterre/fenycsore gyanakodnek, bar az nem szokta az egesz monitort kikapcsolni.
Köszi a választ.azérdekesség,hogy állitottam a monitort,mert nem volt függöleges ésbillentettem rajta.És ahogynyomtam a monitor tetejét hátra az alját meg huztam elöre,bevillant a led kéken majd sárgán.Ekkor szedtem szét de se pupos kondi se forrasztási hiba nem láthato.Összeraktam majd talp nélkül fektetve bedugtam a 220-ba meg rákötöttem a gépre.Fogtam és nekitámasztottam egy másik monitornak.A led világit és bejött a kép is.Igy bekapcsolt állapotban rászereltem a talpat.Azt hittem jo,de 5 perc mulva kikapcsolt,mintha kihuztam volna a 220-bol.Még egyszer bebirtam kapcsolni ha kihuztam a 220-bol,majd visszadugtam.Utána pár perc mulva mintha kihuztam volna ,se kép se led.És mostmár csak a fehér led világit 2s-ig ha bedugom a konnektorba.
Meglett a hiba,demégsem.Ha magánek az lcd-nek a csatiját lehuzom majd bedugom a konnektorba,akkor bekapcsol a kék led és a háttérvilágitás majd átáll készenlétbe, világit a narancs led.érdekes modon most ha visszadugom,egy pillanatra felvillan a héttérvilágitás, aztán kikapcsol
Ez tenyleg erdekesen hangzik. Nos,akkor inkabb kontakthiba lehet valahol.
De olyat meg nem hallottam, hogy az LCD hianya keszenletet okozzon. Talan ha az LCD monitornak vannak ID vezetekei,akkor a VGA kabellel lesz gond, azok a tuskek nem erintkeznek benne. Probald a VGA kabelt mozgatni, hajlitgatni. A PC feloli vegen is es a monitornal is.
Köszi.tehát,ha lehuzom a panelröl az lcd csatiját akkor ugy müködik mint egy normális monitor, csak ugye nem irja ki ,hogy no signal.Kigyulad a fehér led 2s-ig aztán bekapcsol akék led és a háttér világitás.Mivel nem kap jelet átáll készenlétbe,világit a narancs szinü.A power gombot megnyomva ujraindul és szépen átáll készenlétre.Most jön egy fontos,amit nemirtam.Ha visszadugom a csatit apower gombra sem reagál,mintha lefagyott volna.Ki kell huzni a 220-bol,várni kell kb 20s-t.Ekkor ha ismét bedugom a 220-be a fehér led után semmi,Nincs rákötve a monitor a gépre.gép nélkül is ki kellene irnia,hogy no signal és átállni készenlétbe ha jo a monitor?
Mégegy info.A tápon megvan az 5 és 12v,de ha rádugom az lcd kábelt eltünik mindkét fesz,0-!Ha lehuzom a kábelt áramtalanitanom kell a tápot és utána megint van mindkét fesz. Mi az ok??
Sziasztok. Van egy samtron 51s típusú lcd monitor, aminek az alsó felén nincs kép csak fehéren világít a felső része viszont működik jól. Mi okozhatja hogy csak a fele kép van meg? A segítséget előre is köszi.
szerintem zárlatos az lcdpanel, ezért a táp nem indul meg, vagy leáll...
Olyan problemam lenne h reszket a TFT monitoromon a kep. Nem mindig csinalja de veletlen idokozonkent all be a reszketes. Lehet kondi kiszaradas az oka?
Igen. Elvileg lehet. A tap tul hullamossa valik a csokkent kapacitastol.
Hali. Megtaláltam a problémát. Az lcd panel bal szélén van három fül, amik ilyen rövid kis szalagkábelek amik lógnak a levegőben. amiken van a COF chip. Nos ez a szalag kiszakadt, ahogy a képen is látszik. Szerintetek hogyan lehetne ezt ismételten működőképessé tenni, mert így a monitor fele nem csinál semmit. (csak kifehéredik vagy szivárványos lesz) A teteje viszont jó. Valahogy meg kell csinálnom, mert ebből szeretném a projektoromat csinálni. Valakinek valami ötlete van , hogy hogyan lehet a lyukas szalagkábelt befoltozni, esetleg cserélni??
Hali. Megtaláltam a problémát. Az lcd panel bal szélén van három fül, amik ilyen rövid kis szalagkábelek amik lógnak a levegőben. amiken van a COF chip. Nos ez a szalag kiszakadt, ahogy a képen is látszik. Szerintetek hogyan lehetne ezt ismételten működőképessé tenni, mert így a monitor fele nem csinál semmit. (csak kifehéredik vagy szivárványos lesz) A teteje viszont jó. Valahogy meg kell csinálnom, mert ebből szeretném a projektoromat csinálni. Valakinek valami ötlete van , hogy hogyan lehet a lyukas szalagkábelt befoltozni, esetleg cserélni??
A kondikat atvizsgaltam, minden rendben. Hol keressem tovabb a problemat?
Akkor probalj kabel-zavarforrast keresni, athallas, kulso elektromos zavar. Ha lehet, rovidebb monitorkabel, ha lehet DVI, foldelt aljzat, foldeletlen aljzat, stb.
Akkor nyisd ki (remelem, gyerek nincs a kozelben) es hagyd ugy (a felnotteknek NE NYULJ HOZZA, RAZ! felirat).
Ha megjon a remeges, akkor probald meg a kisfeszulsegu panelt tapogatni, kicsit kopogtatni, meg foleg a vezeteket, ami a kisfesz panelrol megy az LCD-be. Ugye, ha egyszer megjelent a reszketes, akkor az jo darabig magatol nem tunik el, csak kikapcsolasra? Modvaltasra eltunik? Tehat ha mondjuk a szmitogeprol mas felbontast allitasz be? Ha a rememgo kepre rahivod az OSD menut, akkor azzal egyutt remeg vagy attol fuggetlenul?
Tehat nem LCD-rol van szo, hanem CRT. Probaltam kopogtatni itt ott semmi valtozas. Az OSD - vel egyutt remeg mikor nekikezd, de megall magatol s utana kezdi majd ujbol.
Sziasztok!
LG L194WT tipusu monitorom van es 2 napja azt csinalja hogy amikor bedugom a konektorba nem kapcsol be hanem csak villog a bekapcsolas jelzo led vagy fel percig, aztan bekapcsol, de van amikor villog fel percig aztan kialszik a led es kikapcsolva marad. Most is alig birtam bekapcsolni. Viszont ez a hiba csak akkor van ha aramtalanitom a monitort, tehat kihuzom a konektorbol. Ha aram alatt hagyom akkor semmi gond vele. Mi lehet a baja? Ja, es hogyan kell szetszedni? Van a hatuljan 4 csavar amit kiszedtem de nem jott szet. Gondolom pattintos, utalom az ilyen pattintos hatlapokat.
A 230-as tappal van valami gond, tipikusan pupos elektrolitkondik.
Szetszedes: Alatalaban a csavarokat kicsavarod, utana lapos eszkozzel, pl. kespenge elkezded kipattogtatni (amig ra nem jossz, celszeru az aljan kezdeni) semmikeppen se csavarhuzoval. A masodik-harmadik pattintas utan mar ra fogsz jonni, merre kell. Ha a keretet leszedted, akkor altalaban latod a kepernyo korul a tovabbi csavarokat, onnantol egyertelmu. A kijelzore vigyazz, celszeru valami puha dologra (mondjuk pokroc) arccal rafektetni.
Ja, nekem is a tap volt az egyik tippem, a masik meg hogy lehet van benne valami kis bekapcsolo rele es az haldoklik, mert ha bekapcsolodik, semmi baja, hibatlan, csak nehezen kapcsol be. Van benne ilyen rele? Az nem lehet a baja?
Amugy rosszul irtam mert akkor is ezt csinalja ha nem huzom ki a konektorbol, de ugy konyebben bekapcsol.
sziasztok
az lenne a gondom hogy a monitorom magától kibe kapcsol és nem géppel van gond mert gép nélkül is ugyanez most akkor itt mi a hiba? válaszokat előre is köszönöm
Szoval mondjuk tedd at a sima monitor hibak topicba.
Ez - ha jol lattam - a TFT hibak topicja
Sziasztok!
Azt hiszem, itt jobb helyen van a kérdésem. Szóval Fujitsu Siemens 900P, feltehetőleg táphiba. Hallani, hogy el akar indulni, de egyből leáll, majd újrakezdi. Az inverter 1-1 kondia alacsony kapacitású kiszáradt volt, cseréltem. A trafó secunderénél lévő részen az egyik kondi púpos volt, csere. Ami elvileg jó: elején a FET, trafó, scotchy, stabilizátor, többi kondi. Ismert a hiba? Jelenleg semmi változás nem történt. Kép Köszönöm, László.
Vedd le az invertert onnan, vagy ha egyben vagy, vedd ki az inverter biztositekat (csovek lehuzasa nem eleg!). Ha igy sem indul el (ami szerintem valoszinu lesz az elmondottakbol), akkor a 230-as tapja rossz valahol. Ha igy elindul, akor inverter.
Elsokent merj ra a nagy kondira, megvan-e a 315V koruli egyenfesz rajta? Ha nincs egyaltalan, akkor biztositekot, ha kisebb, akkor ellenorizd a diodahidat. Aztan nezd meg, hogy a tap masik oldalan semmi fesz nincs? Melyik aga a rosszabb? Az ottani Schottky-k mind jok? Mindket dioda mindket aga jo?
Köszönöm a választ.
Az inferter trafóit még korábban kiforrasztottam (amik jók), sajnos a helyzet változatlan volt. Igen, a pufferig oké a dolog, graetz is rendben van. A trafó másik oldalán (és a primer résznél is) egy pillanatig mérhető néhány kHz körüli frekvencia, de egyből lekapcsol, annyira meg nem gyors a multiméter. Kimeneti feszültséget nem sikerült mérni, de látszólag a trafó rendben van (nem mértem). Az egyik scotchy mindkét ágán 112 vagy hasonló értéket mértem, a másik sc.-nál pedig 212 körülit. Záróirányban nem vezet. Helyettesítettem sima egyenirányító diódával, így sokkal lassabb az indulás (gondolom hogy az a dióda nem olyan gyors, hogy minden periódusban nyisson rendesen), de a helyzet ugyanaz.
Közben teljesen kikötöttem az inverter részt, nem talált.
Aztán kivettem a fő trafót, úgy tűnik, mégiscsak le van égve. Jól sejtem, hogy a szekunderi 0.0 ohmos ellenállás akármekkora freki, nem természetes? Ha adok neki 24 voltot sem mérhető értékelhető feszültség a kimeneten, csak pár millivolt. Kérdés tehát, mit lehet tenni? Ez van a trafóra írva, nem találtam így semmit: PT-003184 2650C0089 LITAI 0505
Na még egy kis kiegészítés: a secunder két körének (vagyis 1-2 és 2-3 kivezetések) imp. menete.
Teljesen tanácstalan vagyok, gondolom nem mondok újat.
A Schottkykon nem szabadna ilyen magas feszultsegnek lennie, hiszen ok mar a szekunder korben vannak...
Vagy a meres rossz, vagy akkor minden elpusztult onnantol elore... Probalj neki kivulrol adni 12V-ot es 5V-ot. Ha igy megy, nem kerdes a hiba. Azert elegge leszukult a dolog igy. Ha latsz benne egy zenert, csereld ki (altalaban a trafo mellett talalod), volt mar, hogy megmekkent. |
Bejelentkezés
Hirdetés |