Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   48 / 72
(#) gyorkibar hozzászólása Okt 13, 2010 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, monitorom hibájával kapcsolatban. Egy fujitsu siemens amilo ll 3190t ami mostanában, pár perccel bekapcsolás után olyan hibával lep meg, hogy a képernyő fele átmegy színes csíkokba. Próbáltam másik géppel, ugyanez figyelhető meg. Ha találkoztatok már hasonlóval, kérlek segítsetek! Érdemes javítani, vagy kuka? Előre is kyöszönöm!
(#) bbalazs_ válasza gyorkibar hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Szetszedni, belul melegedo alkatreszeket nyomkodni, nagyfeszhez nem nyulni! A nagy, lapos fekete IC kornyeken keresgelj. Kontaktokra is megmozgathatod ILYENKOR a vezetekeket, ha valtozik, referalj fenykeppel .
(#) Gina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

A táppal minden oké másik monitort még nem próbáltam. Tv kimenetem az van vagy vmi olyasmi nem tudom hogy konkrétan a videókártyán vagy külön (ha hülyeség akkor bocs xD) A DVI-röl meg most hallok elösször és nem tudom hogy kell:/
(#) bbalazs_ válasza Gina hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Ez az 1 nap kesessel torteno valaszolgatas kisse elhuzodova teszi a hiba lokalizaciojat. Tehat eloszor be kellene hatarolni, hogy a gep oldalan vagy a monitor oldalan van a hiba. Amig a hiba keletkezese utan nem tudod a monitort mas forrasrol hajtani, illetve a videokartyat mas megjelenitovel ellenorizni, addig akarhol lehet a baj.

Amit eddig leszurtem: a monitor kepe elmegy, ha kikapcsolod es vissza, akkor legalabb hattervilagitas es no signal error van. Ha a gepet kapcsolod ki es vissza, akkor visszajon a kep.
A menubeallitasok csak mukodo kep eseten elnek, szoval a no signal eseten nem fogsz tudni a monitoron beallitasokat valtani.
(#) ColT válasza gyorkibar hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Ja, az vagy videoproci, vagy a kijelzővezérlő (tehát konkrétan amiről az LCD-re mennek a flexifóliák) elektronika haldoklik.

Kábel kontakthiba nem nagyon valószínű, ha mindig bekapcsolás után valamivel csinálja csak, akkor mindig rossz lenne. Persze lehet kh. is, csak kevésbé valószínű.
(#) Gina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Sorry igyexem majd gyakrabban feljönni vmi más ötlet a másik monitoron kívül ahonnan le lehetne ezt szűrni?:/
(#) bbalazs_ válasza Gina hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

OK, nem a mi monitorunk rossz....ha raersz, mi is.
Mas otletem nincs, mivel eloszor el kellene donteni, merre tovabb. Ha nem tudjuk, lyukra futunk es fecsereljuk az idot.
(#) Gina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Ha megkérek valakit hogy ha megvan a hiba másszon be a gépembe teamviewerrel az segítene?

Nem. Minket az erdekel, hogy a videokartyad kiad-e kepet olyankor hardveresen.

De az esetleges hibauzenet (ha latszik) segithet.

Jó lenne ha lenne üzenet az sokat segítene az alapján múltkor megvolt a hiba:/ Ha nemsikerül megpróbálom másik monitorral is.^^

A teamviewer nem működött sajna. Másik monitorral próbálva ugyanazt csinálta mint az enyém szóval a gépben van a gond.

Meg azert egy keresztproba jo lenne, (Masik gep, te monitorod) es ha az ugy megy, akkor maris valthatsz topicot. Ideigenesen kiprobalhatod esetleg egy PCI videokarival, azt minden bontoban adnak szinte ingyen.

Nem hiszem hogy annak sok értelme lenne. Melyik topicba kéne?

Mondjuk a "Mi a baj a videokarimmal?" topicba
(#) qwert08 hozzászólása Okt 15, 2010 /

Hello, van egy régebbi LG monitorom. A baj az lenne vele, hogy bekapcsolás után automatikusan előjön a monitor menüje. Hiába nyomom el visszaugrik...a képernyő közepén an és nemtudom eltűntetni. Próbáltam, hogy lehúzom azt a panelt amin a menü és a többi gomb van de akkoris előjön. Van valami ötletetek? Előre is kösz a segítséget!
(#) qwert08 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Egyrészt nem lcd monitorrol van szó, másrészt ide 2 hónapja írtak utoljára...De mind1 így is jó...kösz
(#) szoker válasza qwert08 hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Szia!
Először lehetnének a kapcsolók rosszak, de azt írtad, hogy lehúztad a panelt.
A másik panelon, ahová az átvezető kábel másik vége megy nézd meg, hogy nincs e valami zárlatba, vagy a csatlakozónál nincs e valami kosz, cin darab, ami egy bizonyos ellenállásként viselkedik, így a proci azt hiszi, hogy nyomva van a gomb.
De javaslom neked az elektrotanyát, ott szívesebben segítenek ilyen téren!
Üdv: Szőker
(#) qwert08 válasza szoker hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Köszönöm a választ megpróbálom!
(#) Robertoz hozzászólása Okt 21, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens ScaleoView L19W-3 19" LCD monitorom, amely bekapcsolás után pár másodperccel később elsötétül és a led-je kéken világít. Technikai szereléshez nem nagyon értvén baráti segítséggel szétkapva a monitort tapasztaltuk a kondik elhalálozását. Ki lettek cserélve erősebb kondikra és mivel nem láttunk mást összeraktuk és kipróbáltuk. Mikor megkapta a 220at a led fehéren elkezdett világítani ezt követte a kijelző is majd ismételten elsötétült viszont a led is kialudt.
Egy kis technikai felvilágosítást kérnék a probléma lehetséges forrásáról és megoldásról. Válaszaitokat előre is köszönöm és igyekezni fogok hálásnak lenni
(#) bbalazs_ válasza Robertoz hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Probaltatok ugyanolyan, am uj kondikat?
Az erosebb kondi nem jo mindig...
(#) ColT válasza Robertoz hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Ha a power LED nem villogott, akkor nem csak a kondenzátorok voltak a baja.

Milyen helyett mit raktatok bele? Tehát a 470µF helyett azért nem kell 1000-et betenni

Mert az inverternek is lehet valami baja, legalábbis a "képernyő elsötétül és a LED kéken világít" -ból arra következtetek, hogy a tápja elindult, de a háttérvillany nem. Szóval le kéne csekkolni az invertert.
(#) Robertoz válasza ColT hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Ha minden igaz a az inverternek semmi baja. Ez a kék led dolog csak a régi probléma (volt már szervizben ugyanazzal a felállással, akkor csak a kondik javítása szerepelt a garancia papíron, még garis volt, de mostanra már leesett róla). Az ezután bekövetkezett fehér led és képernyő majd kikapcsolás jobban zavar, félek valahol mélyebben gyökerezik a probléma mint az inverter vagy a rossz kondik. De mindenesetre azért megnézem hátha csak az.
(#) bbalazs_ válasza Robertoz hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Azert ideiglenesen kapcsold ki az invertert (biztositek kiforraszt), ugy mit lep?
(#) ColT válasza Robertoz hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Amit robertoz írt, próbáld ki, meg azt is nézd meg, hogy egyébként, működő inverterrel, világítás nélkül ad-e képet az LCD-re? Amúgy én is arra gondoltam, hogy "nem csak a kondik lesznek a baja", hogy eeproim tartalom, vagy képfeldolgozó áramkör baja is lehet...
(#) szabodenes hozzászólása Okt 24, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Fujitsu-Siemens Scenicview P20-2 tipusú monitorom játszatja velem a bolondját.
Kérném szépen segítsetek!
Háttérvilágítás ok,tápfeszek megvannak és szkóppal aránylag simák.
Kábel jó,felbontást és frissítést is váltottam már,de semmi eredmény!
A hiba az hogy nincs képem,vagy többszöri ki-be kapcsolgatás alkalmával megjelenik egy egyszínű sáv,vagy több színes csík.
Amennyiben van valami tippetek,szívesen fogadnám.
Köszi!
(#) szati77 válasza szabodenes hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

szia

lcd-n az átveszető fólák, valamelyike, vagy a az lcd-n lévő cpu halt meg.
(#) szabodenes hozzászólása Okt 24, 2010 /

Ez biztató,de köszi!
Gondolom ilyen lapot,vagy cpu-t ne keressek!

SAM_0014.jpg

(#) szabodenes válasza szati77 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Köszi a tippet!
30 éve foglalkozom elektronikával és elmondhatom,hogy holtig tanul az ember!
Megjavítottam,neked köszönhetően!
Köszönöm!
(#) szati77 válasza szabodenes hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

és akkor mi is volt a baja?
(#) szabodenes válasza szati77 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

A vezető fólia érintkező része leégett.
Azt hiszem azon megy a táp az lcd meghajtóhoz.
Most van egy 20 colos monitorom,amihez nem találok drivert.

Nem sok lcd monitort javítottam az életemben és a tapasztalat e téren hiányzik.
Fogászati,fogtechnikai és egészségügyi műszerekkel foglalkozom.
Ismételten...köszi!
Következő: »»   48 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem