Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 72
(#) sanyabacsi válasza szati77 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Ez most már nem derül ki, szét nem szedem újra. Viszont igazad lehet.
(#) cobra111 válasza MeJack hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

A rossz hírem az, h szerintem amikor kicserélted a fénycsővet, akkor a elvágtad az LCD kijelző vékony szalagkábelét. Esetleg fel tudnál rakni képet a hibáról?
(#) MeJack válasza ColT hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Igen az jó, semmi baja nem látható.
(#) MeJack válasza cobra111 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

A szalagkábelek jónak néznek ki, nem látszik rajtuk semmi sérülés, de amint lesz pár percem, teszek fel képet róla.
(#) ColT válasza MeJack hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Hát, ha húzkodás közben elszakadt, az nem is fog látszani Mérés?

Másik. Ugyanolyan a két kijelző? Eeprom tartalom nem különbözhet?
(#) MeJack válasza ColT hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Az eredeti meghajtásával is ugyanazt csinálja a kijelző, tehát a kijelzők közti különbséget így kizártam, mert akkor azzal működnie kellene rendesen.
(#) mammut válasza jenci2007 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Ez így elég nehéz ügy.
VGA jellel és anélkül is ezt produkálja?

Töltsd le kettővel előbbi feltöltéseimet és ellenőrizd, hogy az alkatrészek a nyákrajzon és a monitorodban ugyanott vannak-e és azonos-e az értékük/típusuk.
CF900_8-MC.PDF és CF900_8-V.PDF.

Ha passzol, akkor ajánlom a CF900_5.PDF 2-es és 3-as pontjában leírtakat ellenőrizni. (Hibakeresés)

Ha nem jók a rajzok, akkor pontosan írd le, hogy milyen típus van a monitor hátulján feltüntetve.
(#) jenci2007 hozzászólása Szept 24, 2010 /

Sziasztok

Egy kérdés LG studioforks 900B. Meg van a hiba. verticalis ic Baja van. csak a kérdés a kővetkező -Nemtudom hogy ezek a vertikalis ic -k kűlsőre kőlőnmbőzhetők -e mert ami ebben van sokkal . máshogy néz ki mint amit találtam ithon. de a lábazata ugyan ijan csak merőben más a kinézete. Az baj ? De a száma ugyan az.- V OUTPUT IC
TDA8351. bele rakhatom ? Jah meg lehet hogy tv ben volt
(#) mammut válasza jenci2007 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Ezek szerint a kapcsolási rajzok passzoltak!

Gondolom a vertikális eltérítő IC-k is több tokozásban készülnek. Monitorokban javarészt hűtőbordás tokozásban szerelik ezeket.

Ha a tokrajz és a típus is megegyezik, akkor bele szerelheted, viszont ha hűtőborda nélküli, akkor bekapcsolástól számítva 1-2 perc múlva meg kell nézni melegszik-e!

Ha két különböző típusról van szó, akkor az adatlapjaikat össze kell hasonlítani, lényeg, hogy amit beleszerelsz egyik paramétere se legyen kisebb.
(#) sanyabacsi hozzászólása Szept 24, 2010 /

Újabb érdekes probléma. Adott egy Acer AL1716S monitor. A második képen látszik, hogy van rajta egy vízszintes csík, ezzel a hibával került hozzám. A csík balról kb. a kép közepéig ért. Ha figyelmesebben megnézzük, ebben a csíkban van egy pixelhiba is, ott valószínűleg halott az a pixel. Azt vettem észre, hogyha megnyomom finoman ujjal a vonal mellett a képernyőt, akkor a csík eltűnik, ahogy az első képen látszik. A pixelhiba ott is be van karikázva. Nyomkodtam egy darabig, a jobb oldalon egy kb. két tenyérnyi területen nyomkodva ujjal, eltűnt a csík. Na, mondom lefényképezem, megkérdem, ez mi. Aztán finoman rákopogtattam párat és a csík eltűnt, persze a pixelhiba maradt. Egy órája kapcsolgatom ki-be, kopogtatom, jobbról-balról, semmi, nem jön elő a csík, már nem tudom produkálni a hibát, de azért megkérdem, hogy akkor most mi van? Megjavult vagy csak átmeneti dolog ez?
(#) rbence hozzászólása Szept 30, 2010 /

Sziasztok.

Van nekem 1 Siemens monitorom "19" colos . Szal probléma az lenne hogy a jelzőfény kék ha működik , narancssárga ha készenlétibe van v éppen nincs bekapcsolva a gép.

Hiba a következő : a jelzőfény világít 3-4 mpig ... majd eltünik és ezt folyamatosan , egykis nagyon halk kis kattanással a monitorban ...

Képet nem jelenít meg ... kapcsolhatom a gépet be ki oly mind1 ..

Más monitort rákapcsolok nincs hiba .

De ha rárakok a gépre egy "x" monitort , majd kihúzom és rádugom a siemenset akkor megmarad a kép, mozog rajta az egér tudok rajta dolgozni .. de ahogy kinyomom a siemes monitort és visza :S ... egyből megin hibás lesz.,..

kérdés pedig az hogy tudna vki egy tanácsot adni mi a baja ?(sötétbe világítottam de nem mutatott rajta ikonokat - ezt már próbáltam)

előre is köszönöm .

üdv bence
(#) Transztyuszeres hozzászólása Okt 6, 2010 /

Üdv sorstársak!
Én is kifogtam a magam fujitsuját, nem kapcsolt be, ki lett cserélve 5 kondi, 2db 4606-os duálfet az inverterében. Elindulni elindul, csak szabályoz a ccfl inverter tápja terhelésre. A csövek jónak tűnnek benne. Itt van pár kép róla, eléggé megbarnult a hibás oldal.
A pimer oldali IC valami UC3844 kompatibilis cucc?
Ötletek? :hide:
(#) Transztyuszeres válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Az IC-t megtaláltam: NCP1203D6 (ONS)
Az inverter trafó szekunderei 691 és 699 Ohm, utóbbi a javított oldalon van.
Teszek fel pár képet az egészről.
(#) didyman válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Mi az, hogy szabályoz? Elindul és leáll? Ezesetben fénycsőhiba lehet valószínű.
(#) Transztyuszeres válasza didyman hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Megy kb. három másodpercig, a kép kicsit vibrál, mintha áthúzna a trafója, de nem húz át.
Mekkora bemenő feszültségnek kell lennie az inverternél?
(a KA7812 is innen kapja a villanyt)
(#) szati77 válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Szia

Az összes elkót cseréld ki!
(#) Transztyuszeres válasza szati77 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Azzal lett kezdve.
A kisfesz. rész rendben van, az inverter betáptól "lefelé" van valami gond.
(#) icserny válasza rbence hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Idézet:
„De ha rárakok a gépre egy "x" monitort , majd kihúzom és rádugom a siemenset akkor megmarad a kép, mozog rajta az egér tudok rajta dolgozni .. de ahogy kinyomom a siemes monitort és visza :S ... egyből megin hibás lesz.”
A videovezérlő és a monitor I2C buszon társalognak egymással (a 15 pólusú analóg csatlakozón pl. a 12-es láb az SDA, a 15-ös az SCL).

Nem lehet, hogy ezzel van a baj, s a monitorod nem tudja "elmondani" a képességeit a gépnek?
(#) zn4416 válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Én eddig csak kondikat és fénycső hegyeket cseréltem Fujitsuba....félvezető gond elég ritka volt....
A hibajelenség nagyon csőhibára hajaz. Kiszedted a csöveket, végei elszíneződtek ? Egy másik LCD a közelben ( én úgy szoktam , hogy először rádugok egy bontott, de jó csövet, aztán mehet a javítás )?
(#) Transztyuszeres válasza zn4416 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Még nem szedtem ki, ott nem tartok. Sajnos nincs másik cső, akkor próbáltam volna. Az halott ötlet, hogy ráteszek kb. 330k/5W-os ellenállásokat.
(#) Transztyuszeres válasza zn4416 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Eljutottam odáig, hogy kiszedjem a csöveket(nem egyszerű eset), a végei el vannak szineződve, a cső árakat figyelembe véve nem éri meg, alkatrész... azért köszi a segítséget.
(#) bbalazs_ válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Itt a nagyszeru alkalom, hogy LEDesitsd!
(#) ColT válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Hello!

Cső árakat figyelembe véve.. szóval van egy 17-es, 4:3 FS LCD-m, ami törött, ha kellenek belőle a csövek.
(#) Transztyuszeres válasza ColT hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ez 19-es. Majd lehez LED-esítve lesz, vannak kis 0805-ös fehér SMD-k, jó sok kell abból.
(#) Gina hozzászólása Okt 10, 2010 /

Szyasztok!

Van egy Siemens LCD monitorom ami azt játsza ,hogy random módon kikapcsol olyankor semmire nem reagál még arra se ha kihúzom a tápból és visszadugom vagy Ctr+Alt+delete ha újraindítom a gépet minden oké amíg nem csinálja megint xD ami sajnos elég gyakori főleg újraindítás után. Ha egy fél napig kibírja nélküle akkor nem is csinálja többet. Egyszer már sikerült megcsinálnom de sajnos újra kellett rakni a gépem szóval a hiba visszajött x.x és nekem fogalmam sincs hogy hogy csináltam meg akkor is csak azért sikerült mert kiírt egy hibaüzenetet kikapcsolás helyett. Annyira emléxem hogy valamit át kellett állítanom valahol...
A gépen xp van a videókártya meg RADEON 9500 ha az segít :/
Ha valakinek van vmi ötlete szívesen fogadom én már mindent próbáltam amit magamtól tudtam de minnél többet olvastam a témában annál inkább rájöttem hogy nem tudok semmit...
Valaki segítsen *szépennéz*
(#) ColT válasza Gina hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ha a monitor kikapcsol, akkor a LED sem világít rajta? Mert ha ez a helyzet, akkor a monitorodnak van baja, ha világít, akkor pedig a számítógépnek.
(#) Gina válasza ColT hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

nem az világít csak olyan mintha megszűnne a kapcsolat a géppel vagy mi:/
(#) bbalazs_ válasza Gina hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Nem hiszem, hogy te csinaltad volna meg.
Ha a gepen a hiba kozben felbontast valtasz, akkor sem jo? Ha a videokabelt huzod ki, az sem segit?
(Ugye gondolom 1 monitorod van, szoval ugy ertem, hogy mondjuk egy vakon beutott bill. kombinacioval vagy alt+f4, ha elteroben hasznalod).
Fugg-e az adott felbontastol?
Ki kellene probalnod, hogy olyankor mi van a kepen (szembol eros lampaval megvilagitod), ha eppen a hiba fennall.
(#) Gina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

hát ha a hiba megvan semmit nem tudok csinálni max ki-be kapcsolgatni a monitort arra annyi a reakció hogy ha visszakapcsolom kiítja megint hogy"no signal going to sleep" xD és nem sajnos nem függ a felbontástól már próbáltam:/
A múltkor tényleg megcsináltam nem is jelentkezett többet a hiba. A hibaüzenet alapján megtaláltam hogy mit kellett átállítani de szerintem nem a monitor beállításoknál hanem vhol máshol talán videókártya összeférhetőséggel van probláma ha van olyan egyáltalán
(#) bbalazs_ válasza Gina hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Nincs olyan. Ha egy hiba veletlenszeruen jelentkezik, akkor nem beallitas kerdese. Ilyen hibat nem tud produkalni egy beallitas, hogy lefagy a monitor es nem reagal semmire. Ez valami belso disznosag lesz, elsore nezd meg a tap koruli kondikat, mert tap-ingadozas siman okozhat ilyen jellegu hibat.

Ha ilyenkor masik monitort dugsz bele, akkor mit lep?
TV kimenet nincs a videokartyan? Azt is meg lehetne probalni. Esetleg nem DVI-re van allitva a computer BIOS-bol?
Ott is nezz korul.
Következő: »»   47 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem