Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   121 / 254
(#) sooty válasza halasizs hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Üdv! Az 1M ohm nem muszáj, hogy 2W-os legyen de mindenképpen nagyobb méretű ellenállás kell, olyan mint amit már beültettél a 4028 kimenetéhez. (Elvileg a 300V-os átütési feszültség miatt kellene hosszú vékony ellenállás, de olyat nem nagyon lehet kapni, így 2W-os lett betervezve, bár a legyártott nyák furatába szerintem nem is megy be a a 2W-os) . A hangadó olyan legyen, amelyik saját oszcillátorral rendelkezik mert az óra csak a tápfeszt kapcsolja.
Idézet:
„A G-S közötti 100k akkor kell, ha az 555 nélkül szeretnél méregetni. Ha nincs a 100k, a FET kinyithat, a tekerccsel rövidre zárja a tápot. Ezt csak védelem miatt tettem bele. (Hp41C)
(#) halasizs válasza sooty hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Köszönöm. Akkor folytatom tovább az építést.
(#) Hp41C válasza halasizs hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Szia!

Egyes 0.9W, 7.5 mm = 3 raszter méretű ellenállások már elviselik a 300V -ot...
(#) halasizs hozzászólása Júl 26, 2011 /

Sziasztok! Ismét segítséget kérnék. A nagy fesz részt próbáltam beállítani (csövek nélkül) a fotó ellenállást letakartam majd 170V-ra állítottam a potit ami sikerült is.
Viszont mikor kitakartam a fesz felugrott nagyon magas értékre kb.250-300V -ra. A potit gyorsan lecsavartam 170V-ra nehogy gond legyen alapon. Ha viszont be sötétítettem lement 100-110V-ra ami kevés a csövek működéséhez. Ezért a nagy fesz beállításában kérnék segítséget mert nem szeretném ha tönkre mennének a csövek vagy idő előtt mennének tönkre. Köszönettel ismét.
(#) janocsi válasza halasizs hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Sziasztok!

Ma megkaptam a Mule_v2 plexi burkolatát. A hét darabból álló fő takarólemezeket csak a 40mm-es M3 csavar érte át, az is csak úgy, hogy az alsó lapot alul be kellet süllyeszteni egy erre a célra készített kúposra köszörült anyához. (A glimmeket később építem be.)
Néhány kép a működő óráról.
(#) kisgeri válasza janocsi hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Nagyon szép lett, gratula! A plexi anyaga kifejezetten jó ezzel a mintázattal, megvilágítva sem lehet kutya látvány!
(#) H2opok válasza janocsi hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Fentről a harmadik réteg fordítva lehet nem? El van csúszva.
(#) bbazs válasza janocsi hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Jól néz ki, gratula!
(#) H2opok hozzászólása Júl 29, 2011 /

Na akkor az iker tesó!
(#) janocsi válasza H2opok hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Szia!

Valóban, "fentről a harmadik" fejjel lefelé, fordítva lett berakva. Nosza, javítunk rajta rögtön, úgyis bővíteni kell még néhány dolgot az órán...
(#) sooty válasza halasizs hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Ha túl nagyot szabályoz az LDR- be kell rakni egy soros ellenállást, hogy a 1k-alá ne essen az ellenállása, akkor már jobb lesz a szabályozási tartomány.
(#) halasizs hozzászólása Júl 29, 2011 /

Sziasztok! Enyém is elkészült! Köszönöm mindenki segítségét!

SNC00322.jpg

(#) H2opok válasza halasizs hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Ha te is akarsz rá plekót,akkor igy ránézésre + 2 réteg kell a magassága miatt. Nekünk a két nyák közt van pont 23.5mm.
De azért szuper!
(#) H2opok válasza janocsi hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Ja.
Sooty irta most.
DCF menüben kell:
SW1 hosszúnyomás, és eltünik a 9-es. Ekkor tiltja le az idő-dátum váltakozó kijelzést.
(#) halasizs válasza H2opok hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Szia! Köszi . Én is szeretnék plexit . Nekem 35mm a két nyák közti távolság.

U.i ment P.ü.
(#) bbazs hozzászólása Júl 29, 2011 /

Kitöl lehet plexit kérni, vagy már kimaradtam a szórásból?
(#) JZoli válasza bbazs hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

A plexi engem is érdekelne mivel nekem is van ilyen Mule2 kittem. Kitől lehetne beszerezni?
(#) H2opok hozzászólása Júl 30, 2011 /

Akinek kellene plexi.az nálam jelentkezhet pü-ben. Van újra öttyös pleko, 8 garnitúrára való. Annyit tudni kell,hogy ezt egy ismerös csinálja maszek gépen, igy vannak a vágási felületen apróbb hibák,néhol polirozást igényel. A miénk is ilyen. Azért ilyen olcsó.

Ja. Az esetleges hibáit azért irtam le,hogy utólag ne legyen reklamáció. Mindenki tudja biztos,hogy nennyibe kerül egy db-ka sima plexi, a munkáról még nem is beszéltem.
Aki tud máshol csináltatni szebbet, akkor ott kell megvenni.

Ja mégvalami. Minden garnitúrához jár 4db talp,és plexi alátétek a rétegek közé, 14db.
(#) sooty válasza janocsi hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Szia én ezért alkalmaztam süllyesztett fejű csavart alulról és felül zárt anyát.
(#) Hp41C válasza H2opok hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Szia!

Az SW1 hosszú lenyomása ki- , az SW2 hosszú lenyomása bekapcsolja... Megvettem a menetes szárat...
(#) halasizs hozzászólása Aug 4, 2011 /

Sziasztok! Sooty, a táphoz muszáj a 3300µF-os kondi nem lehet Pl: 1000µF-ra lecserélni?
Mert a plexi miatt összébb kell vinnem mert túl magas. A táp amiröl működtetem az ~9V 1A-es. Köszi.
(#) Hp41C válasza halasizs hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Szia!

12V -ról nálam 2200µF/25V -tal megy. 9V AC feszültségről a lagnagyobb terhelésnél is meg kell lennie a min. 8V -nak a 7805 bemenetén mérve. Ha jól számolok, 0.5A terhelés mellett 2700µF kellene, mivel csak 2V tartaléka van.
(#) halasizs válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Szia!
Érthető, akkor nekem is növelnem kell a táp feszt, hogy valamelyest tudjam csökkenteni a kondit.
Mondjuk a Nixie csöves hőmérőm is 12V-ról megy ott csak 3 cső van. Köszi.
(#) sooty válasza halasizs hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Ha szigetelő csövet húzol a lábaira, el tudod fektetni a kondit, az első Mule órámban így volt tervezve is. Most egy kicsit szűkebb a hely, de meg lehet oldani, feltéve ha a 220k-t is fekve rakod be. (Az én Mule 2 órámban most egy 1000µF van, mert nekem sem volt kéznél megfelelő méretű 3300µF működik 9V-AC-ról is, 12V DC-ről is, de így tényleg túl alá van méretezve)
(#) Hp41C válasza halasizs hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Esetleg cseréld ki a 7805 -öt LM2940-5 LDO -ra, a kimenete és a föld közé tegyél be 22µF/15V tantál kondenzátort. Ekkor nem kell 3V-tal nagyobb bemenő feszültség, a tartalék felmegy 4.0 .. 4.-5V-ra. Elég lehet az 1000µF is. Az említett két típus lábkompatibilis.
(#) janocsi válasza halasizs hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Szia Halasizs!

Ha veszel egy kapcsolóüzemű stab. 12/1A-es kis dugasztápot, (hogy hol veszed meg lehet 1700-2100Ft), akkor elég 100-470µF is puffernek. Így össze tudod tolni a paneleket a többi alkatrészek szintjéhez. Ezt abban az esetben ajánlanám, ha nem "trafós" a nagyfesz.
(#) halasizs válasza janocsi hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Köszönöm az ötleteket. Először mindenképpen megvárom a plexit, majd csak utána döntöm el, hogy kondit lefektetem vagy növelem a tápot.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Aug 7, 2011 /

Sziasztok,egy kérdésem lenne,kb 2 éve építettem meg a vicsys féle overkill órát,ami azóta is tökéletesen működött.
Lehet akkor elkövettem egy hibát,az ajánlott 9 volt helyett 12 voltról üzemelt,a fet jó meleg volt,de én raktam rá egy hűtőbordát és a mai napig így ment.Viszont a napokban a glimmlámpája el kezdett vibrálni,a fet nagyon forró volt,és a számok is vibráltak.Egyenlőre egy 9 voltos adapterről megy most,úgy néz ki a fet langyos,viszont az éppen nem megjelenített számok is vibrálnak a háttérben.Hol keressem a problémát? Én a táp részre tippelek,egyébként az óra ezeket leszámítva jár rendesen.Cseréljem le a fetet?
köszönöm előre is
Következő: »»   121 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem