Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1681 / 3607
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Manapság már nincs értelme a képernyőkímélőknek. de régebben még a CRT monitorok idejében volt. Régebben még nem volt készenléti állapot, nem igazán vezérelték még a gépek a monitort ilyen szempontból. A képcsövek viszont hajlamosak a beégésre, tehát ha sokáig ugyanaz a kép van rajtuk, akkor beégnek és halványan mindig látszani fog használat közben az a kép. Ezért lett kitalálva a képernyőkímélő, hogy ne ugyanaz a kép legyen ott állandóan. Ezzel igazából nem kímélték, hanem védték a képcsövet. Egy nagyon egyszerű mozgó szöveg, vagy fapados animáció tökéletesen meg is felet erre a célra. Ma már bármi lehet képernyőkímélő, hisz az lcd monitornak édes mindegy mit mutat, akár éveken keresztül is.
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

De azért még telókba, és stb helyen van képernyőkímélő, még ha értelme sincs...
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Ez így nem igaz.

Az OLED, VFD és plazma kijelzőkben nagyon fontos szerepe van a mai napig is a képernyőkímélőnek, de manapság csak marketing fogásnak használják, ezért avan benne még a digitális karórában is képernyővédő.

jdani: Képernyő kímélő/védő lehetne az is, hogy be lenne rácsozva a kijelző, hogy védjen az kíméletlen felhasználóktól.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Lcd monitorra írtam, hogy ma már felesleges. Általában azok vannak elterjedve, a többi az nem általános monitorokban.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Persze értelek, csak kiegészítés volt.
Ha megvolt a képernyő kímélő, akkor most a hangszórókímélőről beszéljünk egy kicsit.
(#) voodoo válasza jdani hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Nekem régen volt egy EIZO flex Scan 17"os monitorom bazinagy dobozzal....
Elcseréltem az akkori VT EA7863 erősítőmre....

Hazaviszem belesüt a fény az ablakból és kikapcsolt állapotba mit veszek észre rajta?. Total commander beégve, benne emberkék neve. (állítólag valami kórházba volt). Jó persze ez használat közbe nem volt annyira észre vehető csak picit fakultabb volt pl fehér színnél vagy háttérnél a commander sorjai.
Azóta is rajta maradt a monitornak az lett a neve "kommanderes"
(#) SALáta válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Igazán szép hangja van és lesz a nem mindenkinek szigeten: Saga Snow Fell - 18 as karika! Ez talán jó hangszórókímélőnek.
(#) jdani válasza voodoo hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Azt tudom, hogy régen a katódsugárcsöves képernyőknél ilyen hiba lehetséges lehetett. De a minap a telómban turkálva észrevettem azt, hogy képernyőkímélő. Akkor gondolkodtam el rajta, hogy ennek ugyan mi értelme? mit kímél ez?
(#) idlob válasza jdani hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Valószínűleg semmit, de így egyértelmű, beépült a köztudatba a szó jelentése, egy műszaki analfabéta is érti. Azt meg mégsem írhatja oda, hogy "készenléti állapotban megjelenő übergagyi animáció parasztvakítás céljábul"
Egyébként az LCD is képes valamiféle beégés jellegű (kristály megszokja a csavarodottságát egy szögben) dologra, az ellen is jó, így talán nem teljesen értelmetlen..
(#) zolika60 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Akciós szerszámkocsi üresen 100000Ft felett. Hát igen a Beta mindig tudott árakat adni a termékeinek. Régebben én is szerettem, de mióta az egyik nagyméretű csillagcsavarhúzót beletörtem az első csavarba és bár törésgaranciásnak mondják nem cserélték ki mondván biztos nem jól használtam azóta nem veszek ilyen szerszámot. Egyébként a három spakli 18000-ért sem kutya
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Igen ám, de az a spakli magától keni fel a gittet a kocsira
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Az lehet, csak nem láttam benne a processzort.
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Dehogynem, csak rá kell csatlakoztatni egy intelligens perifériára. (magadra)
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Velem az olcsó spakli is tökéletesen működik. Épp most gletteltem az ebédlőt.
(#) nagy hoho válasza mex hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Köszönöm a segítségedet!
(#) nagy hoho válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Köszi már meg van, távtartó léc a neve.
(#) janikukac hozzászólása Júl 30, 2011 /

Szép estét!

Mitől van ez: a haverom simán rá tud csatlakozni a mobiljáról a netemre, ami egy adsl-modem, amin van antenna, és én is úgy csatlakozok rá a gépről , de jelszóval védett. Namost, ő jelszót sem írt be, simán ráment a netre, pedig én nem tudok jelszó nélkül rámenni. Ez mitől van? LG optimussa van.
(#) szucsip hozzászólása Júl 31, 2011 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. A HESTORE áruházban lehet kapni USB-s akkutöltőt. Valakinek van róla tapasztalata? Esetleg le is meríti az akkukat, vagy csak tölti?
(#) storm válasza janikukac hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Valószínű hogy egyszer már be lett írva a jelszó a telóba, és a teló meg automatikusan elmentette.
(#) janikukac válasza storm hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

De nem, mert nem adtam meg neki , meg senki nem tudja a jelszót, csak apáék..
(#) pucuka válasza janikukac hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Ha WIFI -s modemroutered van, akkor változtasd meg a router beállításokat, adjál új jelszót, generáltass új kulcsot, amit ne ossz meg akárkivel. De az elvégzett beállításokat jegyezd fel pl. egy szótárfüzetbe, és azt tartsd biztonságos helyen.
(#) janikukac válasza pucuka hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Okés, lehet megcsinálom, de a jelszót senki sem tudhatja, a gyerek nem volt még a szobában sem, és senkinek sem adtuk meg.

Ezen már nem érdemes rágódni. De a papír alapú tárolásról ne feledkezz meg!
(#) janikukac válasza pucuka hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Hejj-hajj. És a jelszót ugye úgy kell változtatni, hogy beirom Mozillába: 192.168.*.* és előjön a modem menüje?!

Nem a modemé, a routeré. Abban a menüben kell a változtatásokat elvégezni. A modemnek nincs menüje.
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Van neki. Csak azt nem köti a szolgáltató az orrodra. Valamint abban jobb ha nem turkál az ember. Egyébként igazad van, a routert kell piszkálni. Persze ez arra az esetre szolgál, ha külön van ADSL modem és a router.
Janikukac azt írta az első hozzászólásban, hogy az ADSL modemen van antenna. Azon ritkán szokott lenni.
Lényeg a lényeg, ha a saját gép etherneten keresztül kapcsolódik, akkor egyszerűen le kell tiltani a wifi-t (nekem is így van). Ha wifi-n keresztül, akkor pedig erre a MAC addressre kell csak engedélyezni a vezeték nélküli hozzáférést. Plusz amit Pucuka mondott.
Mellesleg, Janikukac: Mi van arra az antennás dobozra írva (tipus, stb.)?
(#) janikukac válasza Gafly hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

No, tehát nekünk arról van itt szó, hogy van A Telekom Srbija,akitől mi megrendeltük 1-2 éve az ADSL-t. Postán küldték ezt a fekete "dobozt", amin van 4 kábel csatlakozó, egy USB, a tápcsati, meg az antenna. Ha be van dugva a telefonvonalra, akkor nem feltétlenül kell kábelt rádugni, hanem simán elég csak annyi, hogy a kis antennával kapcsolatot tart . És a kis dobozon van egy gomb,amivel én persze lazán a vezeték nélküli hálozatot ki tudom kapcsolni, és akkor csak kábelezhetek, de az ne jó, mert 3-an állandóan használjuk a netet.

Itt akkor mi is a megoldás?
(#) Gafly válasza janikukac hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Keresd elő a füzetet amit a fekete dobozzal küldtek, vagy olvasd le típust a dobozról és keress rá a neten (vagy írd meg és rákeresünk mi ) és tedd azt amit Pucuka írt.
Mondjuk ha nem jár nagy rombolással, én -ahol lehet- vezetékkel használnám. Amit meg muszáj rádiósan azt MAC address szűréssel.
Részletek a felhasználói kézikönyvben
(#) janikukac válasza Gafly hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Köszi, majd lépek akkor. De amúgy a vezeték nélküliség maradni fog, mivel apám a kábelozást nem engedi...
(#) zolee1209 hozzászólása Júl 31, 2011 /

Ha már felkerült szóba a modem...

Modem típus illetve torrentezéssel kapcsolatosan kérdezhetek/kérhetek információt, vagy ne merüljek bele jobban?

Ha engedélyt kapok, akkor kifejtem jobban, mi is a problémám.
Következő: »»   1681 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem