Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Én arra gyanakszok, hogy valami elkötés van. Ugye nem tettél a tápokba graetz-et?
Dehogy is. Mindegyik egy egy szimpla trafó, dióda és gréc fűszerezése nélkül... Akkor építsem amazt meg újra? A másik, az egy oxidrezes, rossz, fóliafelszakadt, vasalt nyák, tele vágással, mert vasalás útán zárlatos volt, még áprilisban...
Nem hinném, hogy újra meg kéne építeni, ha feszültséget mérve jól működik. Ott valami más gond lesz...
Kösd be fordítva az árammérőd. Max negatív előjelet mutat, de ez most nem érdekes.
Ácsi! Mit, hogyan? Az árammérés oké, hanem a Voltméréssel baj van. Mit hogyan csináljak? Azért kérdem vissza, nehogy megint 100 untassalak Titeket !
Külön-külön lepróbáltad? Ha igen, akkor annyit csinálj, hogy az árammérő bemenete a sönt izzó felöli végére, a test bemenete meg a sönt másik oldalára menjen.
Külön, külön? Úgy értve mér-e a kettő külön -külön jól? Nem lenne okosabb, ha megcsinálnám az árammérést, voltmérést egy kijelzőn, Alkotó kapcsolása alapján, egy kapcsolóval váltakoztatva? Már az agyamra megy az egész kaki.
Most azt mondod azt csináljam, hogy az ellenállás az a -ra menjen, meg az Amper mérő ugyanúgy Ampermérő legyen, csak természetesen az ellenálláson, ami most nem a + ágon van, hanem a -on?
Jani! Ha akarsz, variálhatsz... Vagy megcsinálhatjuk, hogy jó legyen.
Tehát: Kipróbáltad azt, hogy csak az ampermérő van rajta? Illetve azt, hogy csak a fesz mérő van rajta? De úgy, hogy a panelok tápra vannak kötve és bemeneteik vannak levéve/ rárakva. Nos, így külön-külön jól működnek?
Perszehogy, Ampermérő okés, még tegnap írtam. Feszmérő okés, épp d.e. próbáltam ki.Úgyis próbáltam már, hogy pl a Voltméter nem volt bekötve, csak áram alatt volt, és úgy nem volt semmi zűrzavar, csak ha a Voltméter is be volt forrasztva...
Akkor kipróbáljam amit az előbb leírtam fentebb? Úgy a jó, nem?
Most legyen bekötve mind a kettő, de az ampermérő bemenetét cseréld fel. Tehát azt a 2 vezetéket cseréld fel, ami a sönt 2 lábán van.
Ó, azt már annyiszor kicseréltem, akkor sem volt semmi, de azért most is megpróbálom. 5-10 perc, jövök majd a hírrel.
Na, fordítva raktam rá az Amper métert, de semmi extra, ugyanaz maradt minden...
Na , most már tökéletesen működik .. ha elmondom mit kellet csinálni, hogy ne legyen zűrzavar. A fesz mérőt polaritással fel kellet cserélni. Most mér rendes, nincs zagyvaság, csak a mínusz előjel folyton ott kullog, ahol nem kéne... Az anyja mindenit..
- előjel is javítva, úgy, hogy a - ágat söntölöm.
[OFF] Pontyosan. Most akartam venni jó kapcsolót, de nem vettem, mert 450 ft darabja.
[OFF]Ez most újabb 2 sör a találkozón...! Te meg már IC-t akartál cserélni. Látod, látod, nem bízol az öregbe... [/OFF]
Csak az én kedvemért mond el légy szíves, hogy mit söntöltél pontosan előjeljavítás címszóval? Itt "zavart érzek az erőben".
+ ágat söntöltem eddig, és az ellenállás végére a + ment a -ra meg a - a feszmérőnél. Ha a+ --t felcseréltem a feszmérőnél, akkor nem volt kalamajka, de akkor meg - előjel volt, ezért a negatív ágat söntölöm, és így nincs - előjel... Köszi mindent Alkotó!
[OFF]Viktor barátom: Vinnék sört, ha mennék, de már He Tali topikba írtam, a tengerre megyek. Sajnálom. Bár, ha egyszer tudnánk találkozni sok jó szerb sört kapnál Te, Köbi Zoli bácsi, Alkotó is, meg sok-sok jószívű felh., aki sok mindennel megsegített engem az utóbbi, előbbi időben. Majd , ha egyszer feléd megyek (ami úgyse lesz) akkor viszek sört, a jövő évi találka előtt.
Nézd el az értetlenségemet, de nem tudom értelmezni a "negatív ágat söntölöm" manőveredet.
Csatoltam a korábbi képet, amit feltettek neked, csak belefirkáltam az előjeleket. Azt csak feltételeztem, hogy a + ágban van a sönt, mert persze lehet a negatívban is. Megtennéd, hogy belerajzolod mit csináltál az előjel hibával?
Üdvözletem.
Sajnos nem sikerült megcsinálnom a kijelzőpanelt. Csináltam egy másik nyákot átültettem mindent, de most jóformán semmit sem jelez ,csak az első indításnál 666. Alkotó által készített panel megfelelne Attila86 forrasztóállomás I-hez. Gondolok itt a lenti fájlok valamelyikére. Örülnék ha nem darabokban lenne már az a fránya forrasztóállomás. Amúgy maga az állomás tökéletesen működik. Előre is köszönöm ha valaki segít. üdv: killer
Mindkét rajzodról hiányzik a kimenet, és a felsőn fordítva jelölted be az árammérő polaritását.
Az alsó rajzban a negatív ágban méred az áramot, de ez tök mindegy. Ennek a "külső söntek" vannak hátrányai. Egy többlet alkatrészt jelent, és a rajta eső feszültség hibaként jelentkezik. Viszont mindez elkerülhető, ha a labortáp saját-belső "áramfigyelőjét használod, persze csak ha van benne ilyen, mert igazából én nem is tudom milyen tápról van szó, van-e benne állítható áramkorlát.
Nincs benne semmi, egy egyszerű LM317T táp. Lényeg, hogy jó, 2-3 nap és kész lesz a dobozolás!
Örülök, hogy sikerült! (Csak egyszerűen: a negatív előjel szegmensét meg kösd ki, azt kész!)
De már azt is megoldottam, úgyhogy az sem okoz gondot. Most a dobozt jelöltem ki, mit hol vágjak ki, és mehet holnap a kivágás.
Bocs, már látom, hogy írtad, hogy megoldottad az előjel nyűgöt is. Kicsit hülye a gépem, néhány hozzászólást nem akart megmutatni, de én nyertem!
A kész műről majd rakj fel képet! Szép estét, jó pihenést Mindenkinek! MM
Szia
Nem tudom pontosan mit csinálsz, de a 666 az egy hibakód, ami az oszcillátor nem megfelelő működését jelzi. Nézd meg az oszcit, nincs-e valami szakadás, vagy rossz forrasztás Üdv: Csupasz
Na ezt én sem tudom . A 29-es lábat megérintve a kijelző működik, csak az utolsó két digit ugrál. Hogyan nézzem meg az oszcillátort (amatőr vagyok)? Nincs oszcilloszkópom. Az lehet gond, hogy a +5V helyett 4,92 V-ot mérek és a -5 V helyett -5,56V feszültség van?
Egyébként még azt sem értem h miért nincs bent minden alkatrész, mint az IC eredeti kapcsolási rajzában. A 11. oldalon levő kapcsolási rajz szerint működhet a dolog? Itt 100 mV a referencia érték.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |