Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem felesleges. Elegendő lesz egy jól méretezett táp.
Esetleg azt megteheted, hogy a végfokoknak külön egyenirányítasz és pufferelsz, de a trafó közös.
nem olyan nagy szám de én olyan 5-6 watt körüli erősítőre gondoltam
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Van egy sony str-vx10l erősítőm amibe leégett egy ellenállás. Kicserélem de akkor is ugyan ez van. Stk-465 van benne. Tud valaki valami segitsget adni?
Az biztos...
Csak az a "baja" hogy A-oszályú. Anno én is csináltam ilyet és valóban szépen szól. Még külön topikja is van. Legalább 100VA (de inkább nagyobb) folyamatos terhelhetőségű táp kell egy 2x10W-os JLH-hoz.
Egy ellenállás leégése szerintem már valaminek a következménye és nem egyedüli hiba. Tápfesz, nyugalmi áramfelvétel, kimeneti DC rendben van?
ez már jobb csak nincs itthon 2n3055-ös.
Az általad megjelölt 5-6W teljesítményre olyan széles választékban kaphatók IC-k, hogy azoktól érdemben jobbat A osztályban látom érdemesnek építeni. A 2N3055 természetesen sokféle tranzisztorral helyettesíthető, érdeklődj a JLH topicban.
Ha az otthon fellelhető alkatrészekből akarsz építkezni, akkor írd le hogy mid van! A legfontosabbak: táptrafó (hány VA, szekunder feszültség...), félvezetők, hűtőbordák, stb.
Így csak értelmetlenül szaporodnak a hozzászólások, ha ezért-azért nem tetszik egy kapcsolás, vagy ez-az nincs otthon a fiókban.
Oké
Egyébként a google is talált egy rakás egyszerű, tranyós erősítőt.
Bővebben: Link
Ez tényleg feszültségkétszerező?
A bemeneti fesz rendben van...de ha nincs benne az ellenállás akkor bekapcsol csinál mindent csak nem erősit.
Erről a tipusú erősítőről van szó. Kijelző is müködik.Itt
Itt van pár kép rólla.
Sziasztok.Lehet nem ide tartozik,de:hogyan tudom megmerni a mostani erositomnek a teljesitmenyet?rendelkezesemre csak multimeter es muterheles all.A muterheles is olyan mintha futoszal lenne de remelem jo...a masik dolog mivel gyari erosito garancia van ra nemszedhetem szet de a szurokodnik amik benne vanak 71v 6800µF ebbol remelem valamekkora feszultsegre lehet tippelni.Azert akarom megmerni mit tud mert allitolag 5x100w rms de szerintem kozel sincs hozza..Valaszokat elore is koszonom.
Ui:Maga az erosito neve:sony str-dh500
Szia! Lebeszélnélek a mérésről. Az ilyen jellegű készülékek hűtés szempontjából csak ésszerű hanganyagra vannak méretezve. A színusz jeles csúcsterhelést pár másodpercig viselik el. Meg gondolom úgysem állnál neki átépíteni tényleges 5x100W-ra.
Hat igen...nemerek nekikezdeni meg mondjuk szobaba nincs is mer,de akarok majd csinalni hangositasra sztereo tda7294 hidat...es azon gondolkodom hogy a melynomot is aval kene meghajtani vagy valami nagyobb erosebb kapcsolassal.Azt tudom hogy a hidnak +/-25v 8Ohmon csak nem tudom mekkora trafo kel olyan 450Va? Kulonben full tranzisztoros az az erosito de mikor feltekerem neki ellege futi a bordat nekem a sima tda7294 en jobb hutes volt mint ebbe gyarilag...
Majd a jovoben a hidban kerek segitseget.Koszonom.
Szívesen, a TDA7294 -gyel kapcsoltban majd a topicjába írj
*
Honnan tudod milyen a kondi, ha nem szedhető szét? Azzal együtt, hogy egyetértek a vélhető hűtési problémákkal, esélyed sincs CSAK multiméterrel teljesítményt mérni. Ehhez még kell egy olyan eszköz, amin látod a jelalakot, mert abból tudsz következtetni mikor érted el a kivezérelhetőséget. Továbbá egy másik problémát is felvet, hogyha mondjuk csatornánként végig méred és kapsz egy értéket. De ha mind az 5 csatornát egyszerre terheled, akkor valószínűleg ettől erősen kevesebb lesz a mért eredmény, mert nem csak a hűtéssel, hanem a táppal is spórolni szoktak. Csak hogy érzékeld a nagyságrendjét, 5x100W szinuszos teljesítményhez 750-1000W körüli hálózati transzfromátor szükséges, amit már bekapcsolni sem olyan egyszerű. Kondiból meg amperenként szokás 2000µF-okkal számolni, tehát az említett 6800uf rendkívül "sovány". * törölve !
Belehet latni a tetejen mert a hutes leginkabb abban all hogy van valami hutoborda es oldalan aljan tetejen csomo lyukacsis muanyag.Hat ezt a trafot nem nezem ki 1kwnak.max olyan250-350w lehet.Egyebkent valaki megtudja mondani hogy egy tda7294 hidbol menyit lehet kivenni persze szinuszosan.
Üdv! Tapasztalataimat szeretném megosztani veletek, ha nem baj. anno kérdeztem egy roadstar mini "hifi" ről. Úgy kaptam, hogy a power led világított, de semmi hang. Megoldottam, egy dióda szakadt volt, kicseréltem, szólt, de nem szépen. Kontaktos volt mind a 2 kapcsoló rajta.(módválasztó, meg a stereo-mono-am kapcsoló.) Csöpögtettem bele egy kevés mũszerészolajat, laposfogóval finoman összenyomtam, jött a próba. Jobb, de nem jó. A hangerő poti recsegett. Ő is kapot egy kis olajat+ kis tũvel megnyomtam az érintkezőit. 1pár B3010 HIFI hangfal van rajta, és szépen szól. Ezek a kis ládák 50Hz-en olyan basszust produkáltak, hogy remegett az ablak! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy relatíven rossz IC-s végfoknak is lehet egészen szép hangja. 2x5 wattal szól, de van hangja. Szobába bőven megfelel. Tudom, az IC-sek nem jók, meg mondhatjátok azt, hogy nem jó a hallásom, de ennek szép hangja van.
Üdv! Tapasztalataimat szeretném megosztani veletek, ha nem baj. anno kérdeztem egy roadstar mini "hifi" ről. Úgy kaptam, hogy a power led világított, de semmi hang. Megoldottam, egy dióda szakadt volt, kicseréltem, szólt, de nem szépen. Kontaktos volt mind a 2 kapcsoló rajta.(módválasztó, meg a stereo-mono-am kapcsoló.) Csöpögtettem bele egy kevés mũszerészolajat, laposfogóval finoman összenyomtam, jött a próba. Jobb, de nem jó. A hangerő poti recsegett. Ő is kapot egy kis olajat+ kis tũvel megnyomtam az érintkezőit. 1pár B3010 HIFI hangfal van rajta, és szépen szól. Ezek a kis ládák 50Hz-en olyan basszust produkáltak, hogy remegett az ablak! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy relatíven rossz IC-s végfoknak is lehet egészen szép hangja. 2x5 wattal szól, de van hangja. Szobába bőven megfelel. Tudom, az IC-sek nem jók, meg mondhatjátok azt, hogy nem jó a hallásom, de ennek szép hangja van.
Nekem is ic-s végfokom van...2 szer 25watt házilag gyártott. Két Videoton hangfallal meglepően nagyot szól.
Nekem nagyon bejön az RFT hangja. Szépek a mélyei.~Ésszerũ határok között ugyan. Maxon hajlamos torzítani, de nem szoktam, mert fél hangerőn bőven jó. Lemértem..12V-on átlagosan max hangerőn 0.6-0.8 A nagyobb basszusoknál felugrik 2re..2x10W-ra tippelnék. Van nekem itthon egy Sharp 2x250W-os HIFI-m.. na az nagyon nagyot tud szólni. Szomszéd nem egyszer átjött. Nálam a hangerô másodlagos..minőségre törekedek. Kiebb házibulikba természetesen a Sharpot használom..de a kis RFT-nek szebb mélyei vannak..érdekes.
Ők? Nagyon jól néznek ki. Itt vannak az enyémek. Sajna nem igy néznek ki, de megpróbálom a "gyári" állapotára visszahozni.
Igen ők. Sajnos nekem nincs ilyen jó állapotban. Karcos szegény. Sok sikert a javításhoz. Jól fog kinézni biztos.
Köszi. Az enyémek is le vannak harcolva. Nem gyári hangszórók vannak benne. A dómok se az eredeti. Csak a legkisseb hangszóró a gyári de nem szólnak.
Szerencsére nekem még mennek a saját hangszórói. Holnap dobok fel képet az enyémről.
oké. Am így is nagyot szól. Házilag épített erősítővel két házzal arréb is lehetett hallani. Azért akarom felújjítani mert láttam és hallotam hogy szól.
Érdemes felújítani mindenképp. Jól szól és még jól is néz ki...az a legjobb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |