Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Fel lesznek. A láda korához képest elég jó állapotban vannak. Mikor megvettem őket akkor nem igy néztek ki. a két dóm nem szólt csak gyengén. Ami most benne van azt egy magnóból bogáztam ki. Leszigeteltem beleraktam és azóta baj nem volt velük. Hangváltó se volt benne azt házilag gyártott pótolja.
Én nagyon jó árban vettem őket. 2000Ft volt. Mákom volt velük. Megnéztem, nekem nincs is benne hangváltó. Majdnem kicseréltem benne a magasakat, mert sercegtek..kiderült semmi bajuk, a kapcsoló kontakthibája miatt volt rossz. Az tetszik, hogy a magad nem "sziszeg" hanem úgy szól ahogy kell.
Én egy régi monitorra cseréltem őket. Felesleges volt otthon. Igy jól jártam én is meg a monitor is. Van még két régebbi ládám. Valami német cucc. Kisebbek 12cm mély van benne gumperemes meg egy ovális dome. Sajnos egy erősítő végzett az eggyikel mert zárlatos lett.
Hangszóróvédelem megmenthette volna. Vagy egy kicsatoló kondi. Én is küldtem már el egy pár hangszórót az örök vadászmezőkre. Megtanultam, ha be van kapcsolva az erősítő, nem érdemes túrkálni benni, mert valamit rövidrezártam, és a DC megpörkölte a hangszórókat. Új projektem, hogy egy (HB electronic 6212R)120W 6 és fél " 2 utas hangszóróból egy mélynyomót csináltam. Levettem a dómot, lecsíptem a drótot ami oda ment, hajlékony mũanyagból vágtam egy kört, faragasztóval felragasztottam, és egész jó lett. Nem gyári, de én csináltam.
Egy pillanat volt az egész. Szólt a zene nem hangosan olyan félhagerőn. Aztán búgás recsegés és csönd. Az erősítőt eladtam már. A hangfalakat sajnálom én is.
Nálam egy nagyot csattant.. kitéptem a konnektorból, de már késő...füstel távozott. Nagyobb hangerőnél nagy basszusnál torzítás lehet a kevés puffer miatt? 2200qF van benne gyárilag. Érdemes növelni, vagy ennyit tud?
Nekem most 20000 µF van benne és igy nem torzít.
Találtam egy 6800ľF kondit, belerakom. Tápfeszt meddig érdemes emelni? 12V megy, 25V-os kondi van benne. Ezek az IC dolgok meddig bírják?
Attól függ hogy milyen ic van benne. nekem tda1556q van 2szer 22watt. 50va-es trafóval az ic-t 18 voltig lehet rákötni. Most 16 voltal megy és nem torzit nem recseg.
Neked milyen ic-d van?
Hát ezzel megfogtál. Foggalmam sincs. Gondolom valamo TDA. De a hũtőzászlót nem lenne egyszerũ leoperálni, szerintem hagyom így. Roadstar HIF-5708MF-em van, kissé átalakítva.
Hát nem lehet valami nagy teljesítmnyű. Nem tudom letölteni a könyvét.
Tisztában vagyok vele. De nekem pontelég. Hagydcsak..jó ez így. Azért köszi.
am van egy erősítőm ha visszább lapozol meglátod egy sony str-vx10l. Rádiót hallgatam és füstölt. Egy ellenálás szétégett. Azóta nem szól, de működik mindene csak a stk nem.
Meglesem majd, csak most telefonról vagyok. STK az jó. Sharp-ban is az van.
Oké. Nekem nagyon bevált. Nem kinoztam soha. A bemeneti fesz megvan. Ha rákötök egy hangszórót amit nyugodtan szétvághat, akkor semmi hangot nem ad bekapcsolásnál kikapcsolásnál se. pedig pukkant de kicsit.
Nem tudok segíteni, kezdő vagyok még. Vajon a jel eljut az STK-ig? Ha digitális a vezérlés, akkor lehet ott a baj.Nem akarok okoskodni, meg hülyedéget mondani, de ha megnézed az IC adatlapját, és valalami jelet kötsz közvetlen a bemenetére, akkor esetleg valami hangod nem produkál?
Nem tudom. Az feszültség az biztos eljut. Külön panelon van a végfok, meg a vezérlés. megpróbálom amit mondtál.
Hátha nem az stk a ludas. Sztem nem mert ha rádión van akk semmi hangja. Ha auxon akkor se. Az a baj h neki 4 oldalt hajt de csak kettőt egyszerre a és b bemenete van. melyikre kössem??
Nemtudom. Ezért várd meg a hozzáértőket. Lehet nincs is nagy baja és simán javítható.
Idézet: Ezt nem értem. 4 RCA? pl: A:jobb-bal B:jobb-bal? „Az a baj h neki 4 oldalt hajt de csak kettőt egyszerre a és b bemenete van.”
Nem 2ő van. Külön kapcsolom az a és b oldalt. Ha nincs benyomva egyik se akk a füllhalgató szól.
Ha a fülhallgató rendesen szól, akkor az STK megy. Szerintem relével vannak lekapcsolva a hangszórók. Lehet, hogy az nem kapcsol át, ezért szól a füles, a hangszórok meg nem.
Az A-B zónákat jelöl "A" zóna az első kettő hangszóró "B" zóna a hátsó kettő hangszóró. Persze nem 4végfok van csak egy STEREO de ezt lehet kombinálni a kapcsolókkal, egyszerre szólni akkor fog ha mind a négy hangfal be van kötve. dave500 jól mondja a végfoknak elvileg működnie kell ha a füles szól, mert az lehet a hangfalvédelem előtt, így nem befolyásolja a relé. Azt kell kideríteni hogy a relé ment tönkre vagy koszolódott el vagy az egész hangfalvédelem a hibás.
A füles nem szól próbáltam. Kapcsolókkal lehet választani h melyik 2 oldal szóljon.
Itt van pár kép rólla.
Most akkor nem szól? Az baj. Az STK lehet még jó, ha a jel nem jut el hozzá. Az előfok(ha van, de nyílván van az EQ, basszus kiemelés egyéb funkciók miatt) akkor simán lehet az előfok a hibás.
Van eq loudness. Nem látok semmi égésnyomot. Láttam mikor égett az ellenálás, meg áthidalás a bemeneteknél égett.
Először is..egy alapos kitakarítás nem ártana neki. Ott valami zárlat van..az nem normális, ha égnek az alkatrészek. Nyák aljáról egy fotót esetleg?
itt vannak. Sajnos csak telóval tudok képet csinálni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |