Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Heló mindenkinek!
Most készíteném el életem második programozását,de nem tudom hogyan kell kitörölni az ic előző tartalmát. Köszönöm!
Melyik fordítóprogrammal/letöltőprogrammal nyomod? Bascom?
Nem ismerem a programot, de ott, ahol letöltöd a programot, ott keress egy Erase nevezményezetű gombot vagy parancsot... Vagy help...
Megtaláltam egy Erase device gombot az lenne az?
Igen az. De van egy pipálós rész, ahol be lehet jelölni, hogy törölje az eszközt írás előtt. Pont az erase device gomb alatt van. "Erase device before flash programming". Ha ez ki van pipálva, akkor programozás előtt automatikusan törli a kontrollert programozás előtt.
Köszönöm szépen az információt!
Most már végre sikerült!
Hol a Config SPI=soft kezdetű sor?
A config_avr-dos.bas állomány tartalma az érdekes! Ebben van a lábakra a hivatkozás!
Sziasztok!
Bascom és Avrdude fanok segítségét kérem. Adott egy eredeti gyári és egy LUFA-féle utánépített AVRISP-mkII programozó amit szeretnék használni. Problémám hogy csak AVR Studio4/5 alatt sikerült működésre bírni(de azonnal ment) viszont Bascom és Avrdude alól nem nagyon adja. libusb(1.2.5.0) feltelepítve; oprendszer: Windows XP SP3/32bit A sok cseszegetéstől egy Windows újratelepítés is kellett mert már csak a "libusb32 device" drivert fogadta el és a Jungo-t nem, így már AVR Studio alól sem ment. Ha Bascom(2.0.5.0 DEMO) alól próbálom akkor "USBProg Programmer / AVR ISP mkII"-t jelölöm ki. Amikor programozni szeretnék, a piros LED kb. 1Hz-es ütemben villog pár másodpercig, aminek csak a legvégén RESET-el fél másodpercre, majd azt írja ki a Bascom hogy "Chip ID = 000000", és hibaüzenetet kapok hogy ez nem egyezik meg a beállítottal(még szép!). AVRDude alól pedig folyamatosan timeout-ot észlel, ezalatt a piros LED nem villog és nem is RESET-el. Gyárival ugyanez, csak ha jól emlékszem a LED színe narancs volt. Munkahelyi gépemen is hasonló jelenséget produkált(ott is azonos Windows és Bascom verzió, libusb is telepítve lett).
Vagy MKII vagy LibUSB.
A Bascom-AVR help oldalán leírtakat végigvitted? (avrhelp.mcselec.com) Nálam a tapasztalat: - LibUSB inf állomány másodjára települt csak. - a MKII drivert _le kell szedni_. de legalább az INF állomány(ait) törölni! Újraélesíteni csak a LIBUSB leszedésével és a JUNGO újratelepítésével lehet. A Timeout utan arra is, hogy a chip és a programozó közt nincs kapcsolat (pl. tápátvezetés nincs).
prog.bas:
config_mmc.bas:
Config _AVR_DOS.bas
Kiegészítettem, ahogy javasoltad, de semmi... hardveeres spivel meg se nyikkan... pedig többször is átnéztem minden bekötést, és szerintem a hivatkozásokat is jól állítottam be... De valamit akkor mégsem Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Hurka
Pár .inf, .sys meg .dll fájlt már letörölgettem párszor(AVR Freaks meg egy német fórum javaslatára), ebből lett a teljes win újratelepítés mert csak a "libusb-32 devices" csoportba települt, Jungo-ba már nem és így az AVR Studio sem ismerte fel.
Eddig csak EZT a részt olvastam el, de ha ERRE gondoltál akkor ezt is végigcsinálom.
Üdv !Jo lenne lassan átlepni az analóg elektronika határt jó lenne lassan megtanulni AVR eket programozni !Nem is tudom hogy fogjak neki gondoltam gyakorlattal együtt kezdem !Van egy ATMEGA 8A és gondoltam meghajtok vele egy pár ledet villogás szempontjabol és hol tudok ehez információkat szerezni?!
Egy AVR programozó se ártana, talán a legegyszerűbb a nyomtatóportos programozó lenne.
Feltettem az újonnan készített programozómat a Ki mit épített topikba!
Üdv.
Van egy hex progim de át szeretnék szerkeszteni benne egy szöveget, ezt miként lehet megvalósítani? Én arra gondoltam, hogy át kéne fordítani emberi szervezet számára is értelmezhető formátumra és így már lehetne benne szerkeszteni. Mi a véleményetek erről?
Azaz. Ezt vittem végig, ezzel éledt fel....
Ha egyszerűen akarod - én kb 0 az előzetes programozási ismeret:
- Bascom-AVR (Basic alapú) - Arduino (egyszerűsített C) Programozó: - LPT portos: STK500 - Programozók összehasonlítása Az új MKII-es...
Az LPT portos szerintem STK200 lesz helyesen.
Igen Előlre gondolkodtam STK500:usb portos....
Szia! Egy kis segítség, néhány demó: Bővebben: Link
Nem az én alkotásom mind, de hasznos lehet. A Makefile felépítését, a headerfájlok ilyen összeszervezését Rétellér Istvánnak köszönhetem. Használd fel nyugodtan. Ne riasszon meg a bonyolultsága. Linux, Ubuntu alatt remekül használható.
Ha a szoveg hossza nem valtozik vagy rovidul, akkor siman ird felul a stringet egy szerkesztoprogramban es a veget egy 0x00-al zard le.
Ezt le fordítanád egy kezdő számára is befogatható formátumra?
Most odáig eljutottam hogy egy hex to ascii converterrel megtaláltam merre rejtőzködik a szöveg.
Nyisd meg PonyProg-ban a hex file-t. Majd "Enable Edit Buffer".
Kattints a legelső betűre a bal oldali oszlopban és kezdj el írni. Vigyázz, mert nem lehet hosszabb mint az eredeti! Ha rövidebb a szöveged akkor a szöveg végét záró "0x00"-ig egészítsd még ki szóközökkel(0x20), de a 0x00-át már ne módosítsd!
Gondoltam arra hogy mivel kaptam hubatol egy kis műszert amire fel van illesztve az ATMEGA 8 és rá két IC ami darlington tranzisztorokat tartalmaz és abból kimenet a Collektroroktol! Na meg Doper csatlakozó is van rajta ! Gondoltam hogy tennék elsőnek egy pár ledet a Collektrookra és valahogy jó lenne villogtatni őket ! Ilyesmire gondoltam hogy valahogy megismerhessem a programozást! Letöltöm az AVR Stúdió 4 et ! Használom a Topi fele AVR Dopert ! Es mindenről teszek képet és akkor jó lenne valamit összehangolni !
Akkor kezdenem ott amint latszik a képen egy kel led van illesztve a Microvezerlo 5 os lábára ! Ezt jó lenne valamilyen villogásba hozni !Az a kis hangszóró ne zavarjon meg senkit! Ha meg valamilyen információt nem adtam le és fontos akkor mondjatok mert meg ilyet nem csináltam !
LED-nek előtét ellenállás merre van?!
Ez egy ügyes kérdés volt de nincs de amúgy is 5 V tol nagy baja nem lesz de sorbakotom egy 56 Ohmossal
Kötsd rá 5V-ra! Az ULN-eken marad egy kis feszültség, de szerintem így is sokat kapna... Na de nekem teljesen mindegy, hogy meddig használod azt a LED-et...
Idézet: „nincs de amúgy is 5 V tol nagy baja nem lesz” Ezt meg hol olvastad? Nemcsak a LED elettertama forog itt kockan ahogy azt az elottem szolo jelezte, hanem az AVR-ed kimenete is -- de ha egyik sem is szall el annyira megrangatja a tapot, hogy az AVR-ed lehet resetal es akkor nezel miert nem megy amit csinaltal. Idézet: „sorbakotom egy 56 Ωossal” Miert, mekkora a feszultseg esese es a max arama ennek a LED-nek amit betettel? Kevesnek tunik nekem ez az 56 ohm, hogyan szamoltad azt ki? |
Bejelentkezés
Hirdetés |