Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Egyelőre csak elméleti síkon érdeklődnék. Van egy SP43T8HE típusú projektoros tv-m.
Lámpahibás lett. A javítása nagy költség lenne, ezért nem javíttatom meg. Viszont kukába sem szeretném dobni. A következő elképzelésem támadt (légyszíves ne firtassátok, hogy ennek mi is az értelme, mert nem érdekel): Szeretném a projektort kiszerelni belőle, ami ugye megy a kukába, és egy CRT televízióval úgy összekötni a megmaradt részt, hogy a projektoros TV minden extra funkciója(PIP,TXT, Stb.) használható legyen. Természetesen ezt úgy, hogy a CRT TV ne legyen bontva! Köszönöm az értelmes válaszokat!
Szerintem dobd kukába az ötletedet. Ez így kivitelezhetetlen. Ha tényleg projektoros tv, akkor nézz szét ebben a témában, ahol épp a projektorlámpa helyettesítéséről van szól. Ha ügyes vagy, akkor ki tudod váltani a régi izzót.
Ezt azért nem nagyon tudom elhinni. Ugye lehetetlen nincs, csak tehetetlen. Igaz az izzó kiváltása sem egy utolsó ötlet. De maradjunk a témánál!
De hát hogy gondoltad, hogy egy sima tv-t raksz a projektoros helyére? Még ha analóg videó jelet le tudnál venni valahonnan, akkor arra rá lehetne kötni a tv-t. De kevés az esélye annak, hogy egy ilyen digitális eszközön bárhol is lenne analóg videójel. Max akkor lehetséges ha van analóg kimenete, ahol állandóan van jel. Ha ilyen kimenet nincs a tv-n, akkor nem igazán megoldható. Szerintem még mindig jobb megoldás lenne, ha megpróbálnál beletenni valami más izzót.
Analóg jel megvan. Euroscart csatlakozón át tudtam vinni a jelet, de csak az aktuális csatorna megy át. Ezen kivül semmi más.
Hogy az aktuális csatorna megy át szerintem ez így van teljesen rendjén, mire lehetne másra számítani? Ha komolyan gondolod az ötletedet, akkor bedobozolod a régi tv szükséges részeit beteszed a képcsöves tv alá azt csak be kell kapcsolni, át scart bemenetre, és aztán már csak a projektoros távirányítójára van szükség és minden más működik is... Olyan mint, annak idején p la régi videoton tv nem tudta fogni a kábel sáv valamelyik részét, gyári adottság miatt, és sok ember a videóját használta az adott csatornák nézésére, végülis ez a te készüléket így egy kazetta nélküli vhs lenne Vagy akár egy ramatyabb lcd tv elé is beköthető "előtét" is lehetne belőle, amikben az analóg tuner minőségén spóroltak...
Ezen kívül mit szeretnél kihozni a dologból? Ettől több már csak az lehetne, hogy a képcsövet építenéd be a projektoros tv házába De gondolom ezt nem annyira szeretnéd, annak kell a legalább 25kV-os tápja meg egyéb kellékei, meghajtóáramkörei... bár a tv-k működésével nem vagyok teljes mértékig tisztában, de valószínűsíthető, hogy egy ilyen tv projektorának és egy képcsöves tv képcsövének a vezérlése között van különbség...
Igazából, az első fele jó annak amit írtál, valami ilyet szeretnék. De szeretném használni a PIP, TXT, és egyéb funkciókat is. Ja és a csavar a dologban, hogy mint közben megtudtam, ebben a típusban valószínű, hogy LCD helyett CRT alkotja a képet.
Ha CRT alkotja ,akkor venni kell bele egy ugyan olyat. A tunerként való használat viszi magával a pip... minden egyéb funkciót amit a TV rész tudott (szerintem).Ha ezt nem teszi akkor marad amit az amatőr autó tuningolók szoktak sok sok hozzáértéssel ,az eredeti ár többszöröséért alkotnak egy új szerkezetet mindenféle autóból a nekik tetszőt beépítve.
Ahogy most megelőztek, szerintem is a pip-nek meg egyebeknek is át kéne menniük, bár van benne logika, ha nem megy át abban is, mert pl láttam már olyat, hogy ahhoz a scart-hoz adott tv-n amelyikben a kimenet be van kötve írják, hogy csatlakoztathatsz dekódert, gondolom HBO vagy hasonló, és itt ugye nem lenne jó ha a tv által rárakott mondjuk PIP csatorna is a feldolgozandó képben lenne, így nem működne a dekóder...
Lehet, akkor érdemesebb mégis lámpát szerezni az eredeti tv-be valahonnan... |
Bejelentkezés
Hirdetés |