Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag

Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   25 / 40
(#) djpankesz válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Szerintem úgy is jó egy kazán hogy lufiba vizet megfagyasztod rá sok alufólia és utána 1 cm gipsz.
(#) Szabi1 hozzászólása Máj 27, 2011 1 /

Itt a legegyszerűbb füstgép készítés:
-Veszel egy nagy teljesítményű vízforralót
-Belerakod a füstgépfolyadékot és elinditod
esetleg teszel még egy ventilátort h kifujja jobban
(#) tahi válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 27, 2011 / 1

Szia!
Ugye ezt hülyeségnek szántad. De ha mégsem akkor keresd a gyógyszeredet,mert messzire gurult ember!
(#) dj_zsooltika hozzászólása Jún 1, 2011 /

Üdv!
Hogy lehet otthon házilag előállítani füstgép folyadékot??
Mert Dizskózok stb és bulinként főleg kültéren elmegy egy buli alatt vagy 3liter..... :p
Mondjuk spoórolással is meg lehetne oldani a problémát de inkább kisérleteznék egy kicsit ezzel...
Ha lehet is mennyire károítja a füstgépet??
Egy1200as gépbe kellene

Ugyebár az EUROLITE folyadékot használjuk....
Előre is kösz!
(#) djgombi válasza dj_zsooltika hozzászólására (») Jún 1, 2011 /

Szia! Itt az oldalon le van írva miből kell készíteni. De elég veszélyes mások egészségével játszani. Ez nem mérhető pénzben. Mi mindég gyári folyadékot veszünk!
Üdv!
(#) pjg válasza djgombi hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Nálunk 5 liter 3600 Ft. Nálatok mennyi?
(#) djgombi válasza pjg hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Németből hozatjuk ha jól emlékszem 10 euró körül.
(#) pjg válasza djgombi hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Értem.
(#) Markota hozzászólása Aug 1, 2011 /

Hello!

Van egy Antari F-80 as füstgépem, de sajnos a távirányítója elkallódott. Abben szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnék készíteni egy egyszerű kapcsolót hozzá, amin van ki/be kapcsoló, és egy led visszajelző mint az eredetin. Ez még a régifajta F80, tehát nem az F80Z.Bővebben: Link

Előre is köszi, Márk

p.s.: csak egy nagyon egyszerű kapcsolás kéne.
(#) Action2K válasza Markota hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Szia! Ha valaki nem előz meg, akkor megnézem, hogy az enyém hogyan van bekötve. Elvileg így. A kapcsoló természetesen világítós (glimmlámpás).

DSC_0076.JPG

(#) Szabi1 hozzászólása Aug 15, 2011 /

Hello!
Megépítettem a saját füstgépemet. (ez már a 3-dik verzió)
A pumpa nyomja az anyagot egy csőbe amit egy rossz hűtőgépből szedtemm és a csövet rátekertem egy mosógépből kiszedett fűtőszálra.
Az a probléma, hogy a pumpa ha megy ha nem átengedi a folyadékot, mi a teendő?
(#) kokozo válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Szia! Az én gyári martinomban ezt úgy oldozzák meg hogy a füstölés végén amikor már nem kell füstölnie a szivattyú 1-2 másodpercig visszafelé szívja a folyadékot Magyarul a felesleges folyadékot a csőből kiszívja vissza a tartályba.
(#) Szabi1 válasza kokozo hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

De az a helyzet, hogy fel se tudom tölteni a tartályt mert kifolyik belöle a lötty mert a tartály feljebb van mint az összes többi minden
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Legyen egyszintbe a tartály és a szivattyú ?
Vagy valami szelep kéne a végére hogy csak füstöt engedjen ?
Nekem egy autó szélvédőmosó szivattyuja volt
(#) kokozo válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Magyarul a tartályod aljából vezetted ki a csövet ugye? akkor 800 forintért veszel egy mosógép víz elzáró mágnesszelepet és csak akkor tud folyni amikor a mágnesszeleped kinyit. A gyári füstgépemben kb úgy működik mint egy autóablak mosó tartálya, a folyadékot felül nyomja ki így a vissza szivattyúzás működik
(#) Georgee hozzászólása Aug 19, 2011 /

Egyszerű, ha magasan van a tartáj, az alacsonyabb pont felé fog menekülni a folyadék. Egy szintbe kell tenni a kazánt a tartállyal, egy golyós visszacsapó szelepet például itt is beszerezheted beleépítesz, illetve a végére egy cső szűkítőt kell tenni, tehát a cső vége ne legyen "nyitott". Klikk Pl ilyennel is leszűkítheted, a füst is messzebbre fog menni!
(#) Szabi1 válasza Georgee hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

Én úgy oldottam meg a kazánt, hogy hűtőből kiszedett hajlékony csövet tekertem rá egy fűtőszára, és az egész egy vékony fémdobozban van. és a kijövő cső után raktam egy ventilátort. Nem lenne jobb ha behajlítanám a csó végét ?
(#) Szabi1 hozzászólása Szept 11, 2011 /

Na kész a füstgép csak van egy kis baja.
Amkor a pumpát aktiválom akkor a meleg csövön keresztül az anyag köddé kell váljon. Az a baj hogy amikor bekapcsolom akkor egy kicsit jön füst aztán megint kell melegedjen Nem baj az hogy a ventilátor és a pumpa egyszerre kapcsol és lehűti a ventilátor ? Vagy hagyam tovább melegedni a csöveket, még nincs benne hőkapcsoló
(#) zozz12 hozzászólása Okt 11, 2011 /

Sziasztok!
Szeretnék én is építeni egy jó kis házi füstgépet, de bizonytalan vagyok 1-2 kérdést illetően.
Egy átlagos füstfolyadéknak (én Eurolite -t néztem) kb. hány °C az ideális "üzemi" hőmérséklet?
Gyári kazánt és egyéb gyári cuccokat nem nagyon akarok venni, olcsón (de jól szeretném megoldani), ezért 2 ötlet merült fel bennem: a Noo féle fémmel való kiöntés (az olvasztás és a szükséges fém mennyisége a problémás) vagy az, hogy szintén készítenék réz csőből egy spirált és szépen végig a rézcsövet körbetekerném ellenálláshuzallal és ez az egész menne egy fém dobozba, amit kívülről leszigetelnék. Csak itt meg sok ellenálláshuzal kell, meg méretezni se árt, hogy hány ohm -os kell, stb.
Szerintetek melyik a jobb/egyszerűbb/hatékonyabb megoldás?

Köszi
(#) Noo válasza zozz12 hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Szia. Én is Eurolite folyadékot használtam. 230-240 fok körül megy a gépem és jól szuperál vele. Nem égeti el. Lehet hogy feljebb lehetne vinni a hőmérsékletet, majd ha lesz egy kis időm akkor játszom vele.

Az öntésnél az a jó, hogy közvetlen kapcsolat van a rézcső és az alu közt. Így lassabban tud lehűlni a cső.
Hátránya, hogy olvasztani kell ami körülményes.
A fém dobozos szigetelésnél az a baj, hogy a levegővel érintkezik a cső és a fűtőszál, ami nem nem fogja tartani a meleget.
(#) havranarpi hozzászólása Okt 15, 2011 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy egy házilag épített füstgépbe megfelel-e szivattyúnak az autós ablaktörlő pumpa?
(#) Georgee válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Az átáramló folyadékot kicsit lefojtod, akkor meg! Nekem is az van a gyári gépembe (cserélni kellett)
(#) havranarpi hozzászólása Nov 18, 2011 /

Sziasztok!
Végre oda jutottam ,hogy megvan a kazán is
egy Antari kazán 1500W-os
A kivezető csonkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Az ,hogyha elfordítom a jelölt irányba akkor jó lesz -e a kivezetés elhelyezve vagy a kivezetőcsonktól a dobozig el kell vinnem a füstöt csövön?Bővebben: Link
(#) Szebence válasza havranarpi hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Jó lasz ha elfordítod, abban az esetben ha az elejéről leszede a rácsot, illetve vágsz oda egy 5-6cm-es kört az elejére.
(#) havranarpi válasza Szebence hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

És ha ezt a vagdosást meg akarom spórolni akkor mit tegyek?Illetve az a kérédem még
Hogy hogyan kössem be?
Íg jó? 220V->Hőkioldó->Termosztát->Fűtőbetétek?
(#) Szebence válasza havranarpi hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

A bekötést nem tudom. Az igazi az lenne ha az a cső ahol kijön a füst az teljesen a doboz elejénél lenne. Esetleg azt megpróbálhatod, hogy valami tölcsér alakú csővel oda kivezetni a füstöt, de akkor is jó lenne kb 2cm-es furat a doboz elejére, amire rácsatlakozhatna a tölcsér szája.
(#) havranarpi válasza Szebence hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

okés köszi a választ de a rács után a dobozon kívül van egy kis csőcsonk mint a legtöbb füstgépen én arra gondoltam ,hogy a rács közepén lévő lyukat akkorára csinálom meg mint a csonk a kapánon és akkor pont jó lesz. szerinted így jó?
(#) tahi válasza havranarpi hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Szia!
Ne haragudj, de ez inkább egy kávégép vízmelegítő kazánja ahogy a képen látom. Az Antari egy komoly cég, nem csinál ilyen kazánt. Szerintem nem a legjobb ötlet ezt füstgépbe rakni.
Üdv.
(#) havranarpi válasza tahi hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Ez tényleg Antari .ismerem a tulajt is akitől vettem.
Csak a fogató csavarok mások benne.
(#) tahi válasza havranarpi hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Szia !
Az egy dolog hogy akitől vetted azt ismered!
De ha beírod keresőbe hogy kávégép kazán, akkor meglátod hogy amit vásároltál füstgép kazánként, az egy Seako Vienna kávégép kazán. Van egy Szlovák oldal 1111.sk ott nézzél szét ott láthatsz Antari kazánokat . Ez amit be akarsz építeni ez nem az!
Következő: »»   25 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem