Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Ja, hogy ez ilyen? Azt hittem gyári gép szorul javításra. Ha tudsz keményforrasztani akkor told meg a csövet egy 15-20 centis darabbal. Ha nem akkor marad a hőálló cső keresése.
Sziasztok Srácok!
Én még sosem építettem füstgépet. Itt ahogy olvasgattam addig eljutottam és sikerült megérteni hogy: Tartály->Szivattyú->Kazán. De azt nem értem ,hogy mi kapcsolja a kazánt fűtésre, és mi kapcsolja a szivattyút? És ,hogy miért nem szál el a fűtőszál. Ha ezeket sikerülne megérteni bele is kezdenék egy ilyen megalkotásába .
Hello!
Kell egy hőfokkapcsoló is. Tudsz rendelni valamelyik diszkós boltból ilyet. 2000Ft körül van és 3 csatlakozó van rajta. Ez a jó. Ezzel a legegyszerűbb megoldani hogy ha a kazán fűt akkor a pumpa ne menjen. A hőfokszabályzót beállítod, hogy ne égesse a füstöt és kész is.
és valami időzítővel vagy más megoldással nem oldható meg?
nem akarok sokat költeni rá. Talált és barkácscuccokból szeretném.
Ennyit be kell ruházni rá, mert vagy égetni fogja a füstöt ami nem olyan jó, vagy elég a fűtőszál.
és ha nem akarom ,hogy elszáljon a fűtőszál
akkor egy időrelével kapcsolgathatok 2 eltérő fűtőszálat? amíg az egyik felmelegszik a másik lehül.
De ez már csak bonyolítja a dolgot. Lehet csinálni sima hőkapcsolóval és relével is de a hőkapcsolónak birni kell 230 fokig legalább
Találtam egy ilyet: Bővebben: Link
Ez működne ? Esetleg egy igényesebb külsőt neki.
Működik végülis de a kérdés, hogy mennyi munkát és mennyi pénzt akarsz rászánni?
Amit én csináltam, az se került túl sokba mert az alkatrészek közül volt pár itthon elfekvőben. Bővebben: Link Nem tudom milyen szerszámaid és lehetőségeid vannak az építéshez.
Elképzelésem ez lenne .
Remélem átlátható.
Köszönöm segítséged.
Ám még egy olyan kérdésem lenne,hogy nagyon fontos a visszacsapószelep bele? Csak mert nekem nincs.Ha igen akkor miért illetve ezt valahogy olcsón meglehet oldani?
Dégáznál ha jól tudom pár száz forintért adnak hőállót is.
Pontos árát nem tudom.
köszi
Igazán nincs mit. Szelep jó ha van benne, mert ha van egy kis fojtás a kazán végén ahol kimegy a füst akkor a nyomás miatt visszafelé fog menni a pumpa és a tartály irányába. Előbb-utóbb a pumpa tönkre fog menni.
Ha Ulka szivattyúd van akkor nem kell mert abban már benne van.
Pakolás közben találtam itthon olyan relét
ami felváltva kapcsol.Tehát ha valamit kikapcsol egyúttal valamit be is kapcsol.Persze a termosztátot továbbra is benne hagynám. Ez jó lenne a kis alkatrész helyett amit mondtál? És még annyit hogy a kazán milyíen rézből készüljön? Milyen átmérőre? Milyen hosszan?
A 200-230 C-fokos fűtőtesthőmérsékletet hogyan éritek el?
Egy normális hőkapcsoló kb 100C-ig bírja. Hogyan méri mégis a termosztát a 230C-t?
Persze, jó a relé a hőfokszabályozóhoz kötve.
A kazán anyaga a gyári gépekben alu vagy acél. Az a lényeg hogy jó nagy legyen a hőtehetetlensége és akkor jobban tartja a meleget, kevesebbszer kell újrafűteni, tovább lehet egyhuzamban füstölni vele. A mérete lényegében mindegy a rendelkezésre álló anyagok határozzák meg.
Van olyan hőkapcsoló ami bírja egészen 300 fokig. Van olyan gyári füstgép amiben bimetált használnak. Olyat is lehet venni de az csak adott hőfokra jó.
hol kapok olyan nagy hőfokú termosztátot?
Itt a legolcsobb szerintem: Bővebben: Link
Szerintetek melyik szivattyút használjam?
Ulka 28Wattos, vagy Ulka 46Wattosat?
sziasztok mondok egy tuti ötletet: elektromos rezsóból kiszedtem a fűtőtestet és a hőfokszabályzót beleraktam egy aluminium dobozba úgy hogy a kapcsolóház alatta legyen és hogy a fűtőtest ne érjen a doboz oldalához utána a tetejére raktam egy ventillátort és a jobb oldalára fúrtam 1 3,5cm-es jukat itt jön ki a gőz a tetejére is vágtam 1 kis jukat itt megy be a glicerines víz fele fele arányba a juk szájához egy aeroszolos spré fújórészét raktam ez porlasztja szét a lét utána a megszokott ablaktörlő pumpa 1 kis tartállyal és kész is sok szerencsét hozzá
amelyik nem vágja le a folyadékporlasztót a cső végéről
egy ki szikszalag csodákat tud tenni
axe-os doboznak szedtem le a tetejét majd kivettem a fehér porlasztót és levágtam a tölcséres részét és tökéletesen rászorult a cső
Persze..Nekem legalábbis mert én 1 14cm-es spirál fűtőszálat raktam 1 10cm magas 23cm hosszú és 15,5széles alu dobozba de nekem 440 C foknál kapcsol a hőkapcsoló mert akkor hevül fel 70 C fokra a doboz.Az első 3 20 perces üzemeltetésnél zavaró volt hogy a doboz is meg a fűtőszál is már vagy 20 éves.Elég furcsa szagok áradtak belőle.Szerencsére kitudtam küszöbölni azzal a hibát hogy vízipipa dohányt gricelinbe áztattam (málnásba) leszűrtem majd desztillált vízzel keverve málnás illatú folyadékot kaptam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |