Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG APX 100
Lapozás: OK   24 / 43
(#) rockersrac válasza szendi001 hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Annyira nem nagy munka mint azt sokan hinnék! Én személy szerint nem tekertem még át APX trafót, de voltam már szemtanúja pár apx(és egyéb M magos BEAG trafó) áttekerésének, de semmi extra ördöngősség nincs benne! :beka3:
(#) (Felhasználó 34510) válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Anyaggal együtt 8 rugó sok? Legalább 3 óra a szétszedés, tekercselés összerakás, vezetékek kihuzalozása. Semmit sem ördöngősség megcsinálni ha minden szerszámmal és anyaggal rendelkezel. Én ennyiért nem csinálnám meg, még magamnak sem. Üdv.:Csaba
(#) szendi001 válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Idézet:
„voltam már szemtanúja”

Jelezném, hogy nagyon is ördöngősség, szabvány szigeteléssel, korrektül megcsinálva. A gép is számít, de nyilván nem baj ha az ember nem keveri össze a kivezetéseket és a rétegrendet. Javaslom legközelebb bonts egyet meg egyedül, (mégsem felnőtt film ez ), és fel tudod mérni a lakk szerepét a vason.

Azt mondom reálisan, ha egy óra szét, egy óra tekercselés, egy óra összerakás és forrasztás, és mondjuk egy átütés vizsgálat is van, a rézzel együt körrekt ajánlat. Előfordulhat, hogy tovább is tart néha.

Tájékoztatásul egy 500 wattos motorra kaptam 17-es árajánlatot, úgy hogy a boltban 12 az új...

[OFF]bocs a viccért, de ez ugrott be elsőre
(#) rockersrac válasza szendi001 hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Tudod, itt a helyzet az, hogy szedtem is már szét ilyen trafót, és a kivezetéseket meg fel kell rajzolni hogy hogy nézett ki. És rendesen lakkozott trafó volt, mégis simán szétjött. De tudod mit? Azt mondom, próbáld ki te otthon!
(#) bakos13gab válasza szendi001 hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Tényleg nem vészes, de kell hozzá sokminden. És szétszedni meg lutri. Volt amivel több órát kűzdöttünk és volt, ami simán szétjött. Azt a hirdető sem írja, hogy készül el a bele, átütésvizsgálva, szigetelve stb. stb. Szerintem ha magad meg tudod csinálni, akkor sok a 10000 egy áttekerésért (posta oda-vissza!!!). Ha minden kéznél van és időd is futja, akkor fele ennyiből megoldható egy napos munkával. Egyébként meg korrekt, én se csinálnám olcsóbban.
Nem megy bele vissza az összes vas, kb. fél-1cm-ert veszít az ember, de az belefér (kétlem, hogy a hirdető is vissza tudná rakni az összes vasat). A precizitás meg odafigyelés kérdése, lehet kapni jó szigetelőfóliát, vékonyat és vastagot is. Még az eredeti rétegezés sem bonyolult, 3-2-es.
(#) (Felhasználó 34510) válasza (») Júl 1, 2011 /

Miért? Ez nem az APX-hez tartozik?
(#) pucuka válasza (Felhasználó 34510) hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

De, meg egy néhány M3 -as csavar is, és most kezdjünk beszélgetni a menetvágás problémáiról?
(#) (Felhasználó 34510) válasza bakos13gab hozzászólására (») Júl 1, 2011 / 1

Szia.Elhoztad már a két öreget?
Üdv.:Csaba
Ez is érdemel egy kis figyelmet: http://elektronika.vatera.hu/erosito_receiver/eag_758_a_erosito_aka...2.html
(#) bakos13gab válasza pucuka hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Csaba62:
Igen, már nézegettem, de nem ér ennyit és ez tényleg nem APX 100 . Elhoztam, még szombat délután, azt bütyköljük most is, majd írok privátot.[/OFF]
(#) MrBrown hozzászólása Júl 7, 2011 /

Sziasztok,
APX-100 kimenő- és hálózati trafója ugyan az a méret/minőségű vas vagy van köztük eltérés?
Köszönöm.
(#) bajibela válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Teljesen egyforma mindkét vas lemezanyaga, mérete (M102), vastagsága és szilícium tartalomra is. Egyedül a pakettvastagságban különbözik a két transzformátor. Üdvözlettel: Baji Béla
(#) MrBrown válasza bajibela hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Vagyis kevesebb darab lemez van a hálózatiban (hogy én is értsem )?
(#) Ricsi89 válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Pontosan így.
(#) MrBrown hozzászólása Júl 12, 2011 /

Meg tudja mondani valaki pontosan, hogy mekkora a gyári pakettvastagsága az APX-100 táp- illetve kimenőtrafójának?
köszi.
(#) bakos13gab válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Itt van mindkettő. A kimenő 74mm kb. a hálózati 72mm kb.

Ha kimenőt megbontod, azzal számolni kell, hogy nem megy bele vissza az összes lemez (kb 3-4mm-et buksz, ha nem akarod megkínozni a csévét).
(#) MrBrown válasza bakos13gab hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Ja hogy csak ennyi a külömbség :eek2: ?
Azt hittem vagy 1 centi...
Azt is hittem hogy a bontott lemezek a rongálódás miatt nem mennek vissza és egy másikból pótolhatom, azt nem tudtam hogy a cséve nem akarja engedni
Apropó cséve..., ráférhet erre 2 x 320V/250mA AC-ben?
(#) bakos13gab válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 12, 2011 / 1

Ezt nem tudom. Nem ekkora a különbség. Persze, a rongálódás is benne van. Előfordul, hogy ha egy lemez nem jön ki, akkor úgy rakták be, hogy szemből egymás alá vannak a középső elemek csúszva és ezért nem jön ki (ne erőltesd). Azért nem megy vissza, mert nem bírod bepréselni. Nekünk 1 órás kínlódás volt normálisan megpakolni (a vége gázos, mert ugye az ember minél többet akar berakni). Talán javasolhatom hogy vékonyan szedd le kromofággal a külső fekete mázat (e nélkül is szétjön). Talán így több lemezt tudsz visszarakni a végén bele.
Fleta sem tette bele vissza az összes lemezt az áttekert kimenőmbe.

Hehe, ha tovább folytatjuk, akkor majd jól seggberúgnak minket megint. Mondd azt, hogy APXhez akarod áttekerni, és akkor megint témában leszünk . Úgy számolhatsz, hogy 3000 menet ráfért 0,3-as huzalból és ehhez még 4 rétegben 0,5-ös szigetelésekkel épphogy.
(#) MrBrown válasza bakos13gab hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

800V / 250mA DC APX-hez?
Szerintem itt hagyjuk abba
(#) MrBrown válasza bakos13gab hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Megjött a két vaterás apx kimenőm, de egymás mellé téve határozottan látszik a két pakett között az a 2-3 mm külömbség amiről Te a hálózati/kimenő aspektusban beszéltél
A bakelit táblácskán ugyan oda vannak beforrasztva a trafó kivezetései így gonfolom mindkettő kimenő, vagy nem?
Arról van szó hogy a táp és a kimenő trafó esetén is ugyan azt a csévét használták és ne aggódjak a külömbség miatt mert szétszedés-összerakásnál ezt a többletet amúgy is elveszíteném vagy szerezzek be egy harmadik donor trafót a hiányzó lemezek pótlására?
(#) Ricsi89 válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Szerintem nem érdemes vacakolni a pár lemez miatt, mivel nagy valószínűséggel úgysem tudod visszarakni bele. Nekem is maradt ki lemez, amiből párat talán még bele tudtam volna erőszakolni, de többet nem.
(#) MrBrown válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Lemértem, 70/73 a mostani pakettvastagságok.
A kérdés az hogy a cséve vajon egyforma?
(#) CIROKL válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Ha a cséve nem egyforma sem gond mert nagy valószinűséggel úgy is ujjat kell csinálni , abban az esetben ha nagyon impregnált akkor a cséve szétvágása nélkül nem fogod tudni szétszedni .
Az összerakásnál meg egyszerűen a két pakkot össze kell keverni egyet innen egyet onnan alapon és máris egyforma lesz a két pakk ja és természetesen számolva a lemezek mennyiségét , ha 1-3 mm -el kevesebb lesz sem gond nem tesz semmit , egyszerűen a számitásnál a kissebb méretet kell figyelemben venni és ennyi .
(#) MrBrown válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

...hallottad, fleta?!
(#) MrBrown hozzászólása Aug 17, 2011 /

Sziasztok,
Haveromtól kaptam "elvileg" apx-100 kimenőket, de a pakettvastagságuk csak 58-60mm
Ő úgy emlékszik hogy ezekből a kimenőkből létezett 8 ohm-ra tekert verzió is és szerinte ezek azok. Mondjuk ez még nem magyarázza meg a méret külömbséget.
Van valakinek hasonló "élménye"?
üdv.
(#) Ricsi89 válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Én is láttam már párszor képeken, hogy az eredeti kimenő vastagabb volt, mint az áttekert. Ezt nem értem miért, mert hogy ugyanakkora teljesítményt akarunk átvinni a kisebb impedancián is, ami meg nem indokolná a kisebb pakettvastagságot.
(#) MrBrown válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Ráadásul ez egy gyári verzió!
(#) MrBrown válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Na megnéztem, TK 201 - A van ráírva és alá pedig hogy 166. A pakett pedig 56mm.
Mi lehet ez?
(#) CIROKL válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Gyanús a dolog hogy az nem APX kimenő vas az enyémek azok 70mm -es pakett vastagságúak voltak , legalább is ennyire emlékszem de lefogom mérni pontosan .
Bővebben: Link
(#) MrBrown válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Sajnos nem gyasnús hanem tuti 70-74mm!
Ajaj hogy lesz ebből 4 egyforma kocka...
Vadászhatok "igazi" apx vasakra!
(#) Ricsi89 válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Na megtaláltam a képet, amit mutatni akartam. Itt is látszik, hogy az eredeti mennyivel vastagabb az új kimenőnél. Bővebben: Link
Következő: »»   24 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem