Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   110 / 582
(#) vgyre válasza csanad11 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
Szia!
Amennyiben a kommutátort nem kell szabályozni, kb. 1000-1500 Ft a két kefe. Ha kefetartóval együtt cseréled úgy valamivel több. Ha nem vagy otthonos ebben a témában, akkor jobb ha szakemberre bízod, aki majd eldönti, hogy kell e szabályozni vagy nem. Ha már úgy is a motor környékén matatsz, a motor elektromos csatlakozóját is ellenőrizd le, előfordul, hogy eloxidálódik és e miatt nem érintkezik. Ez is okozhatja a motor működésképtelenségét.
Üdv Gyula
(#) ati_81 válasza sburgen hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
Szia!

Hát... majdnem, de ez a kijelző panel, a vezérlés fehér műanyag dobozban van, azzal lesz a baj gép hátulja lekap és bal oldalt lenn fogod megtalálni
(#) sburgen válasza ati_81 hozzászólására (») Aug 26, 2011 /
 
Hello! Ezzel a "gép hátulja lekap", csak annyi a gondom, hogy a négy oldalból (2 oldal + a hátlap), egy hajlított lemezből van. Tehát nem lehet "csak" a hátlapot levenni. Amennyi a hátlapról lejön, az csak egy kis ablak, hogy a szíjhajtáshoz hozzáférjek. Valóban a bal oldalon lent van a fehér doboz. Ahoz, hogy hozzáférjek, gondolom le kell bontani a teljes kasztnit, de akkor a súly, stb. is bontani kell. Vagy az utolsó reménységem, hogy a fehér dobozt tartó 2db csavart hátul kicsavarom, a csatlakozásokat lehúzom és a dobot félrehúzva talán ki tudom emelni... Mit a véleményed? Köszi: sburgen
(#) ati_81 válasza sburgen hozzászólására (») Aug 26, 2011 /
 
Akkor ezek szerint ez már az új fajta, de azt is ki lehet szedni mint ahogy írtad a második felébe a gondolatodnak, két csavar kiszed,stekkerek lehúz a dobot kicsit félrehúzod aztán ki lehet szedni, bár tény és való még úgy is szűkös, de ki lehet varázsolni
(#) ezermester1 válasza sburgen hozzászólására (») Aug 27, 2011 /
 
Fejtetőre kell fordítani és alulról szerelni ha nem zárt az alja
(#) ati_81 válasza ezermester1 hozzászólására (») Aug 27, 2011 /
 
Igazán nem kötekedni akarok, de ezzel a megoldással csak többet lehet ártani mint használni, lengéscsillapítók felfüggesztő rugók kiakadhatnak, esetlegesen a felső ellensúly letöri a mosószer adagolót,nem sok értelmét látom,ki lehet azt szedni, csak akarni kell !
(#) lukovicsek válasza sburgen hozzászólására (») Aug 27, 2011 /
 
Üdv. A legbiztonságosabb ha a hátára fekteted csak óvatosan és valamit rakj alá, hogy a csőkivezetések ne sérüljenek és az alján keresztül ott van előtted a motor .

Laci!
(#) zsera hozzászólása Aug 28, 2011 /
 
Sziasztok! Van köztetek olyan ügyi, aki áttudna nézni, kiméricskélni, esetleg még amit lehet meg is csinálna egy AEG Lavamata 74610 mosógéppanelt? A panelon pirulást, fizikai sérülést nem nem látok, de nem is vagyok szaki, maximum lelkes amatőr. Bízom a tudásotokban, és remélem a szerencse is mellém áll üzi..
Előre is köszi, üdv
(#) sburgen válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 28, 2011 /
 
Nagyon kedvesek vagytok, hogy próbáltok segíteni!!! A hét elején (sajnos kevés az időm, de majd egyik éjszaka) kiszedem valahogy a vezérlő panelt, makrózva lefotózom, hátha kiszúrtok valamit. A gyári panel a szervíz szerint 45.000Ft. Merem remélni, hogy nem kell cserélni. Segítségeket még egyszer köszönve tisztelettel: Sburgen
(#) oregbeatsuhanc válasza fidel54 hozzászólására (») Aug 29, 2011 /
 
Az sem mindig jó jel, ha "könnyen " működik. Moulinex késünk javításakor tapasztaltam, hogy a műanyag csigakerék profilját a motortengely menetorsója ledarálta, ezért már terhelve nincs hajtás. Ha csak kezdeti a kopás idei-óráig segít a két alkatrész közelítése bejlagolással, vagy a szerelvénylemez hajlításával. Azt kell figyelni, hogy minél kisebb legyen a csigakerék, és a menetorsó hajtásnál a holtjáték. Elektromos szempontból pedig arra lehet gyanakodni, hogy nem kopottak e túlságosan a szénkefék, nem csökkent e le nagyon a kefe rugónyomaték. Esetleg nem szorul nem feszül e be a kefe a vezetőhüvelybe. A motor kommutátort sem árt megnézni, nem túl oxidált, vagy kefeporral tömődött e. Ha a gép állóhelyzetből bizonyos állásoknál nem indulna be akkor a kommutátorról leszakadhatott valamelyik tekercse. (ilyenkor azért szikrázás+amperszag is lehet, ami már a motor közelgő vége) Természetesen mindezek a hibalehetőségek, kefés, univerzális motorra érvényesek. Asszinkron (kalickás) motor ilyen gépben nem igen lehet, annál pálca szakadás okoz ilyen csökkent teljesítmény jelenséget. Ez inkább a mosógépek hibajelensége.
(#) sburgen válasza ati_81 hozzászólására (») Aug 31, 2011 /
 
Hello! Küldöm a vezérlőpanel képét. Két helyen látható égésnyom. A bal oldalon, szerintem, csak egy híd égett meg, viszont középen lent, nem tudom, hogy micsoda...
Küldök több képet, külön bemakrózva a két égésnyomot! Üdv: sburgen

IMG_3391.jpg
    
(#) sburgen válasza ati_81 hozzászólására (») Aug 31, 2011 /
 
Az egyik égésnyom...

IMG_3411.jpg
    
(#) sburgen válasza ati_81 hozzászólására (») Aug 31, 2011 /
 
A másik égésnyom nagyítva...

IMG_3407.jpg
    
(#) sburgen válasza ati_81 hozzászólására (») Aug 31, 2011 /
 
Még egyszer a panel, a biztonság kedvéért... A két toll vége jelzi az égésnyomokat!

IMG_3412.jpg
    
(#) attrax hozzászólása Aug 31, 2011 /
 
Whirlpool 6.érzék elöltöltős gép elviszi az öblítőt a mosószerrel együtt.Ez miért van?A ruhák büdösek maradnak.
(#) ati_81 válasza sburgen hozzászólására (») Szept 1, 2011 /
 
Szia!

Ami elégett neked az egy triak és egy varisztor ha jól látom, már csak az a kérdés hogy miért. Ez a triak nyitja a szárító egység mágnesszelepét, lehet azzal lesz a baj, de mindent át kellene nézned a szárító részen hogy okés e, és a J10-es csatlakozó nem e égett össze.

Névtelen.jpg
    
(#) sburgen válasza ati_81 hozzászólására (») Szept 1, 2011 /
 
Hello! Küldenél, egy tel. számot erre a mail címre, ha lehet? (sburgen@freemail.hu) Elakadtam, senki nem vállalja, hogy kiolvassa a panelt, hogy mi sérülhetett. Még a szakszervíz is lepattintott, mondván, hogy a panel javítás nem éri meg nekik, nem foglalkoznak vele, hanem cserélik. Hiába 200Ft egy rosz kondi, akkor is panelcsere 45.000-ért!!!
Köszönöm a segítséget: sburgen
(#) szalai75béla hozzászólása Szept 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy indesit win 82 mosógépem amin zárlatos lett a lúgszivattyú és tönkre vágta a panelt. Hozzáértő szakembert keresek aki meg tudja javítani nekem. Nézte már egy szaki de azt mondta hogy nem csak a triak szállt el hanem még egy alkatrész de nem tudja beazonosítani. Az is jó ha tudtok egy ilyen bontott panelt.
Köszi!!
(#) stenglt hozzászólása Szept 1, 2011 /
 
Sziasztok !

Whirlpool AWO/D 53105 elektronikát szeretnék bevizsgáltatni, Pesten kit tudtok ajánlani.

Üdv.
(#) falconi hozzászólása Szept 3, 2011 /
 
Szép napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Hogyan tovább?
WT90 Indesit mosógép paneljén két triacot 02,03, és két ellenállást R11, R12 cseréltem. Elindult a gép, majd úgy döntöttem, hogy kitisztítom a belsejét. Panel ki, nehogy vizet kapjon. Tisztítás után vissza. Bekapcsolás után valahol belül elkezdett percegni (nem akartam a füstöt megvárni) R12 ellenállás elégett, gyorsan kikapcsoltam és a gépet kiszárítottam. Ellenállás cseréje után feszültséget a ledek nem jeleznek, pedig a panelen megjelenik a feszültség, a gép nem indul és nem jelez.

A fórumban a panellel kapcsolatban már rengeteg mindent elolvastam, de méréseim és feltételezésem alapján nem a panelen kell keresni a megoldást.
Hátha egyszerű lesz a megoldás.....
Köszönöm szépen a segítséget.
Mindenkinek üdv.
(#) otto54 válasza szalai75béla hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Hello!
Nem a beazonosítás volt a probléma,hanem az alkatrészek értékei. SMD ellenállások égtek el úgy,hogy azok értékei már nem leolvashatók.
A zárlat miatt tönkre ment a triak,a Gate és A1 közötti levezető ellenállás,a meghajtó ellenállás,illetve az ebben a körben lévő 6BW smd tranzisztor.
Az ellenállások 0.125W-osak.
Az ULN ic felé menő 2 db 1000 ohm-s ellenállás már nem sérült,így jó esetben feltételezhető,hogy azt nem kell cserélni. Viszont a 6BW tranzisztorral kapcsolatban lévő másik tranzisztort már nem ellenőriztem,így azt is meg kell nézni,hogy jó-e.
Tippet ugyan kaptam a két ellenállás értékére,de kísérletezni ilyen jellegű munkáknál nem szoktam.
A tipp a levezető ellenállásra 1kohm,a másikra 560R volt.
A teljes képhez még ez hozzátartozik.

Üdv.
Ottó
(#) mlali hozzászólása Szept 4, 2011 /
 
Sziasztok! Megtudja valaki mondani, hogy a Whirlpool AWE 2214-es mosógép panelen lévő "L0003" ellenállás értékét? A színkód alapján nem igazán lehet be azonosítani, előre is köszönöm!
(#) feri023 válasza mlali hozzászólására (») Szept 4, 2011 / 1
 
Szia!
Mellékelek egy tápegység rajzot, a poziciószámok nem egyeznek, de hátha segít. Az L003 az induktivitás.
Üdv.: Feri

AWE-táp.pdf
    
(#) lukovicsek válasza mlali hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Szia. 470 ohm.

Laci!
(#) otto54 hozzászólása Szept 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Egy Siemens panel javítása közben találtam a mellékelt képen látható alkatrészt. A kép nem a hibás alkatrészről készült,mert abból egy darab "kirobbant",hanem a panelen lévő jóról.
A tokozás egyébként SOT23.
Elképzelésem szerint ez egy olyan tranzisztor,melybe egy bázis osztót is beintegráltak.
Kérdésem:valójában mi ez az alkatrész és melyik gyártó "követte el".
Köszönettel venném a beszerezhetőségéről szóló információt is.
Üdv.
Ottó
(#) otto54 válasza otto54 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Hello!

Amit közben megtudtam:
W19 - Kínában gyártott PDTA143ZT (R1=4K7 R2=47K) SOT23 tokozásban.

A beszerezhetőség még kérdés!

Üdv.
Ottó
(#) otto54 válasza otto54 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Most már a beszerezhetőség sem kérdés.
Több helyen is kapható!
Üdv.
Ottó
(#) MrZls válasza szepi003 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Az eddig nem fűtő Indesit mosógép már fűt, de nem hajlandó centrifugálni. Feltételezem, hogy a vízszint kapcsolónak nem csak a fűtéshez, hanem a centrizéshez is lehet köze, mert, ha nincs víz, akkor nem fűt, ha sok víz van, akkor nem centrizik. Jól gondolom?
Amikor legutóbb próbáltam működésre bírni, akkor a vízszintkapcsolót is vizsgálgattam, szétszedni nem tudtam, viszont az egyik rugóerőt szabályzó csavart kicsavartam és lehet, hogy nem megfelelő mértékben hajtottam vissza. A másik kettőhöz nem nyúltam. Ez okozhatja azt, hogy nem centrizik a gép? Ha igen, akkor hogy tudom beállítani azt a rugóerőt?

A kifolyórendszert szétszedtem, nincs eldugulva, a szintkapcsolóhoz vezető cső nincs eldugulva, de azért kifújtam, a kapcsoló fújásra kattan és visszaáll, ha nincs nyomás.

Köszönöm az eddigi segítséget, és az ezt követően érkező válaszokat is!
(#) zolika60 válasza MrZls hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Sajnos a csavart csak kísérletezéssel tudod vissza tekerni a helyére. Kár volt bántani, ez sajnos lehet a hiba oka. Szerintem egyszerűbb ha kicseréled a szabályzót, hiszen úgy is bizonytalan volt.
(#) MrZls válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Köszi, akkor kicserélem, de még megvárom a próbamosás végét. Most van folyamatban.
Következő: »»   110 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem