Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   111 / 582
(#) lukovicsek hozzászólása Szept 6, 2011 /
 
Sziasztok mindenkinek, segítségeteket kérném egy Indesit panelhez amin 4db elenálás elszált és nem tudom milyennel kell pótolni, remálem kivehetőek a képeken. Kösz mindenkinek előre is .

Laci!
(#) ho.zoltan válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Szia!
A két nagyobbikra 562, a kisebbikre 202 van irva, tehát ha jól saccolom akkor 5.6K és 2K. Én is szeretnék kérni valamit. Az én panelomon viszont a panel bal oldalán lévő két hagyományos ellenállás van elszállva. Az R044 és L001. Ha megtudnád irni a szinkódokat, akkor megköszönném, mert a képen nem látom jól a szineket.
Köszi
Zoli
(#) lukovicsek válasza ho.zoltan hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Szia. Az Loo1-1000 ohm, és a 044-10 ohm. kösz szépen az infót ez most jól jött.

Üdv. Laci!
(#) frank tibor válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Szia

Az Loo1 nem ellenállás, az egy induktivitás ami 1mH-es.

Üdv: Tibor
(#) ho.zoltan válasza frank tibor hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Sziasztok!

Én is köszönöm az információt!

Üdv: Zoli
(#) ho.zoltan hozzászólása Szept 10, 2011 /
 
Sziasztok!

Egy Fagor 1LF-017-es mosogatógéppel szenvedek. F9-es hibát ir ki ami a service manual szerint a főszivattyúról nem kap jelet. Tachogenerátor nincs rajta igy nem is értem miért várja. Ha lefuttatom a szervizprogramot azt hibátlanul megcsinálja. Megy is egy jó darabig fűt szivattyúzik mindent csinál, nincs testzárlat sehol, mégis egy idő után jön az F9. Találkozott-e valaki már ilyen hibával? Előre is köszönöm: Zoli
(#) kübükki hozzászólása Szept 10, 2011 /
 
Van egy Wirpoll awg681 mosógépem az a problémám hogy 40 fokon nem fűt
nagyobb hőfokon fűt de a fix 40 fokos programoknál nem. köszi
(#) lukovicsek válasza ho.zoltan hozzászólására (») Szept 10, 2011 /
 
Üdv! Egyszer én is szenvettem egyel mondjuk más hibakód volt nálam egy részleges tömődés volt a főszivatyu körül és későn kapcsolt emiatt a nyomásérzékelő és emiatt lált. Nem tul sok összefüggés van a kettő között de nekem se volt ugy hogy egy próbát megér, az egyik csőben alul öszeszükült a járat, nekem is egy ideig müködött, valamikor meg végig is ment a program.

Laci!
(#) lukovicsek válasza kübükki hozzászólására (») Szept 10, 2011 /
 
Üdv. Való.szin. cserélni kell a hőfokérzékelőt , csak ebben a tipusban még szerintem csővezetékes ugyhogy a tekerő részével együtt kell kiszedni.

Laci!
(#) maria1982 válasza kübükki hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Szia!
A 40C-os klixonod szakadt meg. Ezt kell cserélni.
(#) ho.zoltan válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Szia! Én is átnéztem a gépet dugulás szempontjából, sehol nem találtam dugulást a nyomáskapcsolónál sem. Odáig már eljutottam, hogy van egy szinkronmotor által hajtott vízterelő mely vagy a lenti kosárra, vagy a fentire tereli a vizet. Abban van egy érintkező amit figyel az elektronika. Ezzel van a probléma, erre jön a hibajel. Most úgy saccolom, ha felmelegszik az egység akkor megszorul. Csak ugye menet közben nem látok bele. Jó lenne javítani, mert az új biztosan nem 2 forint.
Kösz az infót.
Zoli
(#) lukovicsek hozzászólása Szept 12, 2011 /
 
Sziasztok. Segítség kellene egy AWOD 6th előltöltős géphez ami F023 -at ír ki, a táblázat szerint szintérzékelő hiba, kicseréltem de semmi változás és mindig centrizés előtt jön ki és nem is mindig, tömődés sincs a gépben , ha tudtok valamit irjatok .

Köszönettel. Laci!
(#) ho.zoltan válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Szia!
Nézd meg nem testzárlatos-e a fűtőbetét. Electroluxnál jártam úgy hogy szintérzékelő hibát jelzett. Én is már kicseréltem rajta mindent mire kiderült a fűtőbetét testzárlat zavarta meg az elektronikát. Zoli
(#) lukovicsek válasza ho.zoltan hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Hát igen már rájöttem én is miután átforrasztottam a panelen a szintérzékelő környékét és a gépbe kicseréltem mindent ami cserélhető és én is így jutottam el a fütőszálig, de ha hamarabb megnézem a válaszod akkor megtakarítok egy kis időt az biztos, hát enyit a hibakódokról
Kösz a gyors választ.

Laci!
(#) FeFe680606 válasza hátor hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Hello,

Nálam az egyik relé forrasztása égett át.
Azért ha már szétszedtem a kondit is kicserélem

Üdv: Feri
(#) ppeter hozzászólása Szept 12, 2011 /
 
Sziasztok !

megkérdem még egyszer, hátha valaki tud segíteni, aztán csendben maradok..

Van egy Siemens Siwamat 2085 mosógép, amiből ki lett szerelve az ellensúly (az a nagy beton izé a tetején), és nem tudom, hogyan kell visszarakni. Mivel a túllógása nem szimmetrikus, ezért kétféleképp is lehet, és sajnos nem jegyeztem meg, hogy volt eredetileg. Letöltöttem a gyári rajzot, de azon meg szimmetrikusnak van ábrázolva, tehát nem segít.
Meg tudná valaki mondani, vagy esetleg egy fotót készíteni róla leszedett fedőlappal ?

Előre is köszönöm,
p
(#) lukovicsek válasza ppeter hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Üdv! Rakj fel képet a gép tetejéről és a betonról aztán a végére járunk mert igy elég nehéz elmagyarázni.


Laci!
(#) otto54 hozzászólása Szept 13, 2011 /
 
Sziasztok!

Indesit IWC 5105 panellel kapcsolatban azt szeretném megkérdezni,hogy a Q018 triak az ajtózárat működteti-e,vagy valami más perifériát.
Kellett-e már ezt cserélnetek?

Üdv. Ottó
(#) firesnake hozzászólása Szept 13, 2011 /
 
Sziasztok!

Apám keresett meg az alábbi problémával:
a mosógép egyszercsak megállt leverte a kismegszakítót, aztán bekapcsoláskor mikor amikor a dobnak indulnia kellene csak egy kis mozdulás látszik. Fater a gépet szétszedte nekem csak a vezérlő kártyát hozta el a mosógép típusa Fagor 2FET 99 XD/D 04,02 8476 ezeket írta le a cetlire. A triak szerintem jó sima dióda mérővel mérve vezet a 2 láb a relé elvileg OK viszont van egy MLX24074AC jelű IC amire gyanakszom hogy az lehet a ludas. Valamint ha valaki ismeri a panelt brandt industries 08840-13 SAV 52X 0751 a kérem az írjon nekem lenne pár kérdésem a baj, hogy fater a pillanatpákával nekiment itt ott felégett és ne egyértelmű mi hova kell. előre is köszi
(#) ho.zoltan hozzászólása Szept 14, 2011 /
 
Sziasztok!
Egy indesit win 102 mosógéppel szenvedek. Sajnos az elektronika vizet kapott ezért se kép, se hang. Odáig eljutottam, hogy a 12V eljut az ULN2003-as ic-ig az ic-t is kicseréltem de továbbra sem akar működni. Lehet, hogy a proci szállt el? Vagy mi lehet a gond? Találkozott már valaki ilyesmivel?
Köszönettel: Zoli

P1010003.JPG
    
(#) llaczo hozzászólása Szept 15, 2011 /
 
Sziasztok.
A családunkban tönkrement egy INDESIT WD 125 TS típusú mosógép. Alaposan kivizsgáltam minden porcikáját. Még egy eeprom olvasót is össze tákoltam gyorsan és kiderült hogy az eeprom rossz. Vettem újat. Arra lehet írni olvasni, de a régire sajna nem. Óriási segítség lenne ha valaki el tudná küldeni a gép programját.
Nagyon megköszönném. Laczo
(#) Gitta hozzászólása Szept 17, 2011 /
 
Sziasztok! Van egy Whirlpool AWG327-es mosógépem,ha áram alá helyezem bekapcsolom a programkapcsoló egyik állásában sem indul el mi lehet a baj tudna valaki segiteni, hogy hol kezdjük a hiba keresést. Köszi Gitta.
(#) ho.zoltan válasza Gitta hozzászólására (») Szept 17, 2011 /
 
Szia! Ha semmit nem csinál akkor lehet, hogy ajtókapcsoló probléma. Üdv Zoli
(#) zoltan888 hozzászólása Szept 18, 2011 /
 
Sziasztok.Van egy Whirlpool awg336 tipusú mosógépem és a 2 és 7 programot használtam évekig.Mostanában csinál olyanokat hogy nem mindig indul el és a vizet folyatja vagyis túlfolyik.Kicsit tovább tekerem utána tökéletesen működik tovább.Mi lehet a gond hogy túlfolyik és nem indul el mindig?Néhéha tökéletesen végig megy a program.Köszi!!
(#) hobbielektronika27 hozzászólása Szept 19, 2011 /
 
Sziasztok,
egy Whirlpool AWT2285 mosógépünk van. Mostanában a mosási idő megnövekedett, van hogy 3 órán keresztül is tart. Az "akadás" a főmosás időszakára tehető. Mivel a fűtőszálra gyanakodtam, több hőfokon is lemértem, de minden hőmérsékleten (40-60-95°C) nagyjából ugyanarra a hőmérsékletre melegíti csak a vizet. Lehet, hogy ez a probléma?
(#) fjanos951 hozzászólása Szept 19, 2011 /
 
Üdvözlök Minden Fórumozót!
Azért fordulok hozzátok, mert van egy Indesit Wt102EX típusú mosógépem, és az azt csinálja, hogy teljesen véletlenszerűen elkezd körbe menni a programkapcsolója és meg sem áll. Ilyenkor kb. 8-10mp-enként kettőt villan a LED. A fórumot már végig böngésztem, csináltam eepromírót és eepromot cseréltem. Szétszedtem a gépet, szintszabályzót mértem, ahogy belefújok kapcsol és kontaktust is ad ill. bont. A szénkeféket megnértem a motorban és szerintem azok is megfelelőek. A motort megforgatva kicsit, a tachodinamó is úgy néz ki mintha jó lenne, mert fesz. jön róla a panel csatlakozóra. Vízfolyás sehol sem látszik. A mágnesszelepek 3,6-3,7 Ohm-ot mutatnak. Ha valakinek van még ötlete, szívesen hallgatom.
Üdv. fjanos951
(#) Rocsli hozzászólása Szept 19, 2011 /
 
Üdv mindenkinek.
Kaptam egy Edesa mosógépet. Az a baj vele hogy a motor 1 fordulat után leáll, és nem csinál semmit. Amúgy minden működik rajta, beengedi, leengedi a vizet. Egyébként a vezérlőpanel tiszta öblítő volt. Azt megtisztítottam, egy pár alkatrészt ami alá befolyt az öblítő (Reed relé,kondik) kiforrasztottam és vissza de ugyanaz. Van valakinek ötlete?
Köszi
(#) zolika60 válasza Rocsli hozzászólására (») Szept 19, 2011 /
 
Tachogenerátor jó rajta?
(#) llaczo válasza fjanos951 hozzászólására (») Szept 19, 2011 /
 
Üdv. nem tudom nézted e már a programáror és a másik két forgantyú érintkezőit
(#) fjanos951 válasza llaczo hozzászólására (») Szept 20, 2011 /
 
Üdv. Annak idején, amikor ez a hiba jelentkezett, a programkapcsolót szétszedtem és az érintkezőkön állítottam, hogy a kontakt jobb legyen. A többi kapcsolót nem néztem. Köszi egyébként az ötletet. Az ULM2003-t ne cseréljem ki, hátha ott bizonytalan valamelyik be- vagy kimenet?
fjanos951
Következő: »»   111 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem