Fórum témák
» Több friss téma |
Ezek olyan 4-10 menetes légmagos tekercsek szoktak lenni 0.5-1 -es huzalból, jobb helyeken odaírják a paramétereket is a rajz mellé...
(És széthúzással vagy összenyomással lehet hangolni)
Hagyjad ezt a módszert, folytasd ahogy elkezdted, építs egy többé-kevésbé tisztességes adót, azokból az alkatrészekből, ami a tervben fel van tüntetve. Azok egy részét viszont egy vevőből (is) kitermelheted.
Már csak 1 alkatrész hiányzik, az induktivitás. majd kiszedem 1 rádióbol az összeset. De amit építettem fix csatornás, gondolkodtam rajta mi lenne ha átraknám a trimmerkondit is? Nagy de az sose baj...
Én 0.8-1 mm-es átmérőjű zománcozott rézhuzalt használtam. Működik azzal is. ...Igen, ajánlott a rezgőköri kondinál trimmert használni.
Köszi a segítséget, ha lesz még gondom írok...
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy TakstarTS-3310HP vezeték nélküli mikrofon szett amiben van egy kézi mikrofon és egy fejpántos külön kis adó egységgel. A probléma az hogy a kézi mikrofon működik, de a fejpántos esetén nincs kapcsolat az adó és a vevő közt! Ugye egy LED jelzi a vevőn ha él a kapcsolat! Lehetséges hogy az adót leejtették, és így a tekercsek lemozdulása miatt elment a freki? Akit tud segítsen hol keressem a hibát! üdv PIXI
Most még próbálgattam , és 1x volt kapcsolat, de ahogy megmozdítottam a vevőt el is ment!
Így sztm a vevőben lehet a hiba!
Hello!
Egy kérdésem lenne. Akarok majd egy vezetéknélküli mikrofon vevőt készíteni Bővebben: Link, és az a kérdés, hogy egy tv tunerkártyát, vagy egy rádiót nemlehet ilyen célra használni?
Szia!
A vezetéknélküli mikrofont is te készíted?
Majd csak fogom, egyenlőre tda 7294 es erősítőt építek hídban, csak még nmejött meg a rendeléseim
Ebben az esetben olyan mikrofont csinálj, amely a CCIR URH-sávban sugároz, és így egy egyszerű FM rádióval is vételezheted az adását.
De én gyári mikrofonokat akarok használni.
Kérdeztem, hogy a mikrofont is te csinálod? Erre a válasz: "majd csak fogom". Ha gyárit használsz, akkor tudni kellene a frekvenciájukat. Vagy ez a 600 megás típus lesz?
Mittomen csak olcso legyen a mikrofon xD És nezavarja meg semmi. A neten keresek valmai mikrofonokat.
Akkor ugy lessz hogy az adót is én csinálom, xlr csatis.
Adsz olyan kapcsolást amit tud venni a mezei radioado?
De Tiszta lessz a hang?
Ebben a topikban van pár jó kapcsolás, amit mások már megépítettek és működik. De szétnézhetsz itt is.
De nekem olyan kell hogy kis helyet foglaljon el es valafogy férjen bele a mikrofon fogantyujaba. De meg normal mikrofont meg nem lattam ugyhat nemtudom elfer e benne?
Valamelyik jo? Bővebben: Link Es ez? Bővebben: Link
Gyakorlásképpen és tapasztalatszerzés miatt csinálj egy ilyet. Ha ez már működik, akkor tovább csökkentheted a méreteket. Másik: transzmitter
Vanis egy mikrofonom telefonból azzal kipróbálom
de mi az a condensor ? es azntenna milyenhosszu kell legyen?
És az a trimmer capacitor az allithato kondenzator nem? Avval kell hangoli ? És jo a szetbontott radiokbol a frekveniabeallito ? az nemaz
Azért ez az egy tranyos önrezgő oszci kapcsolás nem nevezhető transzmitternek.
Igaz kezdőknek, nagyon megfelelő gyakorlatozni.
Én annak idején egy egytranzisztororost építettem meg és elég nagy hatótávolsággal büszkélkedhetett. Egy hátránya volt, a kis hangfrekvenciás érzékenység. De egy egytranzisztoros hangfrekis előerősítővel orvosolni lehetett ezt a problémát. Bővebben: Link
Eltod kuldeni mas formában?
A .djvu hoz kell egy program amit nemtok telepiteni, mert nincs linuxom, de a totalcomander megnyitotta a csomalgoltot, csak telepiteni nemtudom
Itt a 2sc2001 tranyo helyet mit tehetek? Es en egy vezetekes telefonkagylobol levo mikrofont akarom kiprobalni. Es atekercs adatainal az atmero mennyi?
Néhány helyettesítő típus: Bővebben: Link
Valaki megmondja hogy ebbe jó az olyan tranyó amire az van irva C1815 ?
Inkább válassz valamilyen nagyobb határfrekvenciájút. Vagy az előbb megadottak közül válassz, vagy próbáld ki a BC182-t, ami nálam bevált.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |