Fórum témák
» Több friss téma |
Az jó hír. Akkor legalább nem kell vacakolni külön.
Üdvözlet a fórumtagoknak!
Az alábbi problémára keresek megoldást: Végálláskezelésre lenne szükségem Eljutottam addig hogy a várakozási idő letelte után elindítja a motort a végállás felé és minden ciklusban megvizsgálja hogy elért-e már a célt... (persze majd visszafelé is mozog majd) ...de ugye a mozgásidőt másodpercben adom meg a végállást meg biztos nem egész másodperckor érem el (tehát túlszalad)! Ilyenkor kellene megszakítást használnom a Flowcode-ban figyelve a végállás gombot? Hogyan érdemes ezt lekezelni egyszerű(bb)en?
Huhhhhh...
Dióhélyban? Hol olvassak utánna? Tudom buta kérdések, de ez az első megszakításom
Köszi... Olvasgatom!
De ezidaig ha jól értem hogy az INPUT makró lefut 30,518 miliszekundomonként és nem kell elhelyeznem a folyamatban a makróhívást? Az időzítést - 1mp- meg egy változó növelésével (egészre kiszorozva) tudom megoldani?
Igen értem, de nekem pont arra van szükségem hogy a folyamatábrában elhelyezett 1sDelay-eket megszakítsam és észlelve a végállást leállítsam a motort... És mehet a progi előlről... Nem kell a 1s-nek pontosnak lennie...
Upsz előlről? Vagy a DELAY közepétől? A makró lefut és utána hova tér vissza? Más. Ha a megszakításban növelek egy változót és visszaosztom a programban (mp számlálónak használva) akkor nem befolyásolná az "időmúlást" a DELAY használata? Köszönöm mégegyszer!
Sziasztok !
Találkozott már valaki azzal a problémával hogy egy delay 1sec -re van állítva és beégetve ~20-30 sec a valós ? Egyszerűen nem tudom mit állítsak még 18F6622 a célpont. Köszi ! Üdv : István
Szia! Nézet -> Projekt opciók. És ott állítsd be az órajel sebességét. Ez azért fontos mert ez alapján számolja a késleltetést.
Köszi megtörtént ,de semmi sem változik.
100 x biztos beégettem
Megkerestem flowcode-ban a pic-et de én nem bírom beállítani hogy belső órajelről mennyen.
pedig van neki
működő példányom is van konyhavilágítás .... sőt ....most is megy q nélkül ,csak nem valós
Azt tudom hogy van neki. Megnéztem az adatlapot. Csak én flowcode-ban a konfigurálásnál nem tudom beállítani hogy a belső órajelet használja.
Üdvözletek!
Kis segítséget kérnék : 18f6410 , bármit íratok ki a kijelzőre, csak fekete kockák jelennek meg a kijelzőn, de mindig annyi és ott , ahány karaktert ahová pozicionálom. Vezetékhossz 10 cm, a kijelző másik panelen másik progival (más portokon ) működik, próbáltam már átenni más portokra,próbáltam másik kijelzővel is ,ugyanaz az eredmény. Van ötlete valakinek?
Szia! Nekem is volt már hasonló bajom lcd-vel nálam túl nagy volt az órajel 20megás kvarcal nem szeretett menni csak kisebbel ( lehet hogy túl nagy az adatátviteli sebesség és nem tudja rendesen feldolgozni)próbaképp vedd visszább az órajelet hátha nálad is ilyen baj van.
Kicseréltem másik típusúra azzal ment rendesen később.
Üdv!
Köszönöm, megoldottam : A konfigban állítottam valamit rosszul, nemtudom mit, mert átdobtam az egészet egy új projektbe, beállítottam mindent, azóta jó. Egyébként 4 megás kerámia van benne . Köszönöm mindenkinek.
Üdvözletek!
Még mindíg 18f6410 . Ennek nincs eepromja, viszont nekem szükségem lenne rá. Hogyan lehet flowcode -ban "ráakasztani" egy 24c16 -ot, és hogyan kötöm össze fizikailag?
Sziasztok!
Hogy tudok rotary encodert (bal, jobb, enter) használni termosztátnál. Röviden:16F877, 2xlm35 (külső belső), tl431 (Vref), lcd, 2 kimenet. 1 relé, 1 motor (zsalu be-ki)
2 kimenet az 3 lenne.
1:relé 2:zsalu 3:pwm ventilátor
Üdv.
Hogyan tudom megoldani, hogy egy meglévő projektben új adc -t tegyek be, de ne a soron következő magasabb csatornaszámra tegye? Konkrétan : adott mondjuk a projektben már használt 3,5, 8 -as adc. Ha újat teszek fel, makróként már csak a 9-es lesz mint új csatorna, pedig nekem mondjuk a 2-es kellene .A panelen lévő poti tulajdonság ablakában hiába írom át hogy Connect: Adc2 , attól még valós környezetben a 9-esen mér ( már ha van egyáltalán a picben) . Próbáltam már azt is, hogy csináltam egy úres projektet, amiben létrehoztam egy adc2-t, copyval átett a makróját a régiba, de onnantól ugyanúgy adc 9-en mér.
Próbáltam javítani a helyesírási hibákat, de már nem engedte...
Szia!
A PIC 18F2431-es chip tud encodert kezelni. Üdv.
Ha nem is közvetlenül, de ezzel lehet.
"Step" hatására, a "Direction" L, vagy H határozza meg, hogy jobbra, vagy balra fordult. Ahány "Step" annyi x valamerre. Az érdekelne, hogy Flowcode-ban ezt hogy lehet alkalmazni.
Van egyszerűbb is.
X, vagy y kimeneten annyi jelet ad, amennyit elfordult. Hogy lehet alkalmazni?
Ezzel a két kapcsolással az a baj, hogy lépes vesztésed lesz. A 40. oldalon simpi kifejti hogy miért. Ezért választottam a hardveres megoldást. Teljesen jól működik egy 5000imp/ford. encoderral. Ha nem gond áttérni másik chip-re akkor én ezt választanám.
Üdv.
Sziasztok !
Legújabb küzdelmem a GLCD ,mint User Component. Nem igazán tudom mit hova tegyek ,mit kéne csinálnom ,nem fordul le Rá nézne valaki ? Küzdök vele néhány órája .... Lentebb a file-ok zip -ben. Itt írnak róla ,de nem nagyon értem Köszi !
üdv!
Glcd-ből csak a tőlük vásárolhatót támogatja a progi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |